torstai 9. elokuuta 2012

Mukavaa

Mullahan häipyi unet silloi pääni tällin yhteydessä alkuun täysin, mutta aikaa myöden unia on pikku väläyksiä ruvennut enenevissä määrin näkemään. Tai ainakin nykyään joitain väläyksiä aamulla muistaakin.. Vaikka lähempänä tälliä nukuin vielä nykyistä enemmän ei nukkuminen silloin ollut kuitenkaan hyvin lepoa tuovaa, vaikka asentonikin oli usei aamusta sama mikä illalla nukkumaan mennessäni. En kuitenkaan vieläkään nää unia sillaa että käveleskelisin unissani mitä nuorena mulle sattui aika usein, notta tämä hyvä.
Tänään herätessäni päässä soi YUP:n Meitä odotellaan mullan alla,että ehkä se jotenkin hetkeä aiemmin näkemääni uneen liittyi. Nimen perusteella se ei oo mikään mieltäylentävä veisu mutta sanoja en kunnolla muista ja muutenha se on semmonen lepponen rallatus. No, makoilin ja yritin muistella kappaleen sanoja. Enpä sanoja hyvin mieleen saannut mutta silloin hokasin... Määhän mietin aamusta jotain tälläista tyhjänpäiväistä enkä mulle tyypillisesti jotain toista ihmistä tai että mitäs mun piti välttämättä tänään tehdäkkään. Tämä on mukavaa ja tätä ollut etenkin viimevuosina hyvin harvoin. :) Tän talon itelläolon aikana oon aina miettinnyt että minkä homman täällä piti nyt tehdä jotta seuraavan toimen ehtisi saada esim. ennen talvea valmiiksi jne., ja S.joen aikana usei aamusta mielessä pyöri toista ihmistä. Mutta nyt, tarkkaan miettien mun stressitaso ei oo ollu näin matalalla lähivuosina monestikkaan.. Ikävä kyllä tämäkin asia on semmosta aaltoliikettä että todenäköisesti saan stressini tasoa aika nopeeta pikkasen kohoamaan. Todennäköisesti niin käy hyvin pian kun meen pihalle jotain tekeen ja huomaankin seuraavan tekemättömän työn..
Röllötellään nyt siis hetki vielä sisällä....:)


Kyllä mää oon äijä.. Säikähin s...tanasti kun laudanpalaa siirtäessäni vahingossa koskin tuohon.. En tiedä minkähän perhosen toukka tuo on mutta varmaan jonkun ei niin yleisen kiitäjän, en oo tommosta ainakaan aiemmin nähnyt. Ei se ihan pieni oo, n. kuus senttiä pitkä ja tuo pää on kyllä mammuttimaisen suuri tuohon muuhun ruppiin verrattuna.. Kuvasta ei nytkään oikeen terävää tullut vaikka se hyvin rauhallisesti liikkuukin. Siellä se ois vieläkin että paremman kuvan vois käydä ottaan, muttenpä nyt viitti..

.................................................
Kävin Keskisellä, kerrankin oli tavallaan säästöreissu sinne vaikka paljolti rahaa menikin. Mun kaikuluotain oli hajonnut talven aikana kun se kylmässä aitassa oli ja siinä oli pikkasen kosteutta. Tänään Ykköset lehdessä oli että samanmoinen kaikuluotain n. puoleen hintaan. Lähin sitten sen hakeen vaikka venekkin vielä pönöttää aittaa vasten. Voi olla että sen ens viikolla järveen saakin jos pitää pari päivää täysin sateetonta minkä veneen sisäpuolen kunnostus vaatii. Eihän toki lonkkanikaan saa pahentua mutta nyt se ainakin on jo melko hyvä kun ajot Keskiselle onnistu ilman jaloittelua. No kumminkin, sain kaikuluotaimen normi hintaan nyt sen kaiun, Nokialaiset kumisaappaat, Espritin T-paidan, Bahcon käsisahan ja jotain pikkusälää, siis ihan hyvin. Eihän se kaikuluotain toki pakollinen kalastuksessakaan ois mutta jaksaapa sitä järvellä olla huomattavasti paremmin jos näyttä luotaimessa että paikalla on kalaa..

Keskisellä ois lauantaina Miljoona rock jossa esiintyjinä Paula Koivuniemi, Lauri Tähkä, Klamydia ja Kolmas nainen, juontajina Duutsonit ja Juha Mieto.
Pähkäilyjä: Muut esiintyjät oon tänävuonna nähnyt paitsi Kolmannen naisen. Klamydian kolmesti. Kohtuu kallis sinne ois lippukin.. En siis luultavasti mee... Ehkä... Mutta toisaaltaan jotenkin kiinnostais.. Linja-autolla sinne menisinkin jos täältä menis, mutta kun ei mee... Kauhavalta ja Vimpelistä kyllä menis, että kahtapuolen, mutta ei täältä.. Jos sinne meen niin luultavasti asuntovaunun sinne silloin hilaan... Tosin selvästi halvemmaks tulis vaikka tilais silloin taksin tohon Paalupaikan pikku terassille.... Vaan eipä mun oo välttämättä pakko mennä lauantainakaan mihkään...
Onkohan esiityjät Miljoonarockissa noita pohjalais lähtösiä sen takia kun ei Vesa enää muita sinne saa.;)
......................
Kävin äsken pihalla ja kuuntelin taas laineitten ääntä vaikka järvi onkin kohtuu kaukana. Rupesin miettiin että täällä on joskus mielenkiintoinen tuo äänimaailma. Useinhan täällä on olevinaan liika hiljaista mutta ei jokapaikassa kuule kesäisin sääskien tms, ininää ettei yhtään sääskeä näy. Joskus talvella täällä kuule jäitten kovaa paukahtelua, syksyllä kun Joutsenparvet lähtevät lentoon useamman kilometrin päässä ja joskus ennenkaikkea sitä absoluuttista hiljaisuutta. Ei sitä täydellistä hiljaisuutta täälläkään usein ole mutta muutaman kerran on ollut sellainen hetki ettei mistään kuule mitään. Sitä täydellistä hiljaisuutta ei ole suurinosa ihmisistä ikinä kuullutkaan ja jostain luinkin että sillä on mielettömän rauhoittava vaikutus. Sen voin kyllä allekirjoittaa... Vaikka helposti kuvittelee että sisällä saavuttaa helposti sen täydellisen hiljaisuuden kun laittaa TV:n, radion jms. pois päältä mutta kuitenkaan sekään ei useimmissa taloissa riitä. Esim. jääkaappi, ilmanvaihtokone tai kiertovesipumppu voi ääntää....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyi helvetti kun voi toinen olla inhottavan näköinen, yh.
t. Kirsi

Marko kirjoitti...

Livenä se näytti oikeen herttaselta kun olin alkusäikähyksestä toipunnut.:)