maanantai 27. elokuuta 2012

Fys.

Tänne muuttoni aikoihin kesällä kirjoittelin kuukausihoroskoopista missä mainittiin, joudun suljetulle osastolle mutta ei hätää sopeudun sinne hyvin. Määhän silloin totesinkin että eiköhän L.järven tupaa voi suljettuna osastona pitää kun ei täällä jurikaan mitään tapahdu. Ja kyllä, oon loppueleissä sopeutunnut/ palautunnut tänne yllättävänkin hyvin. En esim. viime viikonloppuna käynyt oikeen missään ihmisten ilmoilla, kuntonihan kyllä oli hyvin jaksamaton mutta jos johkain ois ollu kovasti halua lähteä oisin ehkä mennytkin. En eilenkään tuvan pihalta poistunut enkä ees mitään suurempia tehnyt täälläkään, jonkunverranhan oli huono kunto jne.. Tänään mulla kuitenkin oli aamupuolesta fysioterapia S.joella, minkä perään parissa kaupassa kävin. Nyt mulla S.joella oli tunne että täällä on ihan mukavaa. Ihmisiä näkee paljon, on isompia kauppakeskuksia ja ruokapaikkoja yms... Mutta olipas kumminkin ihan mukava tulla tänne takaisinkin ja rojahtaa sängylle kirjottaan. Kokonaisuudessaan siis tää taitaa olla mulle ihan oikia paikka..
Ehkä olo siellä tuntui nyt mukavalta kun kävelyni oli kaupoissa paljon keveämmän tuntuista mitä yleensä lähiaikoina, alaselästäni siis jotain aukeni fysioterapiassa. Fysioterapiassa oli hetken taivaallista tunnetta kun niskaani venytettiin.. Kerran aiemmin se venytys meni hieman yli kun silloin huimaili aika hyvin koko iltapäivän. Nyt venytyksen määrä oli aika sopeva kun ainakaan vielä ei huimaa juurikaan. Ens viikolle uuden ajan varasin kun nyt siitä ei ainakaan haittaa tuntunut olevan, torstaille ajan oisin ottannut jos ois saannut kun mun silloin kumminkin pitää S.joelle mennä, mutten saanut. Meen siis keskiviikkonakin. 

Sellaisen asian mun vissiin pitäis oikeasti tehdä kuin aikataulutus itselleni. Niin Synapsiassakin viime kesänä sanottiin muttenpa oo saanut aikaiseks. Mullahan jää usein normikunnossakin aloittamatta jonkin asian tekeminen, hyvin yleisesti myös käy niin jos tekemisen aloitan en ymmärrä ajoissa lopettaa mahdollisesti ruumiillisesti raskastakaan tekemistä. Kummastakaan asiasta ei mun ruppini tykkää, oon joko liian rauhassa tai teen liikaa.. Viikko ohjelmani pitäis olla ees jotain tuota luokkaa: Viikonloppuisin en sais tehä mitään raskasta hommaa, korkeintaan jotain keveitä pikku kunnosteluja tms.. Yksi päivä viikolla pitäis olla puhtaasti kevyen lliikunnallinen, ei siis mitään raskaita töitä. Ees tunnin ajan silloin pitäis olla pikku lihaskuntoa ylläpitävää toimintaa lihaksille mitkä eivät juuri normaaleissa toimissa kuormitu. Sitten ees muutama km kävelyä jos tiellä kävelee, metsässä/ lumessa ei tarvis niinkään pitkästi. Parina päivänä viikolla sais sitten tehdä pikkasen raskaampiakin töitä. Niihin kuitenkin pitäis olla iltapäivästä aika minhin mennessä raskaamman työn tulisi lopettaa, ei kävis sillaa kun mulle on joskus käynyt, rikon itteni fyysisesti jä etenkin hemot menee kun tuntuu ettei homma ikinä valmistu.. Semmosia keveitä näppäilyjä, metsällä/ kalassa, kuvaamassa käyntejänhän sais olla aina jos huvittaa.
Mutta en vielä aikatauluu ittelleni tee. Nyt on kumminkin senverran notkea fyysinen olo ettei ainakaan tonne yliyrityksen puolelle mee. Enempi nyt pitäis itteensä pikkuhiljaa koittaa liikkeelle laittaa, mutten vielä tohi  aikataulua kirjoittaa missä ois että huom. vähintään kuuen kilometrin lenkki + tunti lihaskuntoa.. Voipi olla etten ikinä itselle aikataulutuksia tee mutta ois semmonen varmaan mulle ihan hyvä..


Ei kommentteja: