lauantai 25. elokuuta 2012

Taas savustusta

Toissapäivänähän takassa pikkuvalkeaa pidin ja oletuksena nyt oli että takka/ hormi ois senverran kuivana ettei savua nyt sisään lykäis. Eilen en takkaan laittannu ollenkaan valkeaa ja tänään aamusta aattelin että sinne nyt kannattais pikkurasu pistää. Alkuun se taas palo ok mutta sitten taas rupes savuja sisään lykään. Liian varovasti/ pienen valkean sinne virittelin, siitä ei tullut riittävästi lämpöä joka ois jaksannut savut kosteahkosta piipusta kuljettaa. Savua kun rupes sisään lykään poltin muutamia rutattuja sanomalehden sivuja savukanavassa, niistä saa pikaista isoa liekkiä ja kyllä nyt savu kulkee oikeaa kautta.
Tämä liian varovasti asioitten koittaminen on minulle monessa muussakin asiassa ongelmallista. Liian varoen teen jotain asiaa jolloin asian saa tehdä uudelleen/ pitemmän kaavan kautta. Samaa asiaa on myöskin ihmisten kanssa, vaikkakin joskus etenkin väsyneenä töksäyttelen asiat liiankin suoraan..
Jooh, nyt on liiankin tyyni sää.. Savua näkyy vieläkin leijjuvan tuvan keskellä vaikka ikkunat ja ulkoovikin on nyt auki.. Järvikin näkyy pikkasen liplattavan mutta se tuulenhenki on nyt tuvan tuultumisen kannalta huonoimmalta mahdolliselta suuntaa. Rehaan ehkä lehtipuhaltimen sisälle niin p..kele, rupiaaki ilima tuvassa liikkumaan..:)
...................
Hain tosiaan sen lehtipuhaltimen tupaan ja alakerran sillä puhaltelin. En sen savut takia sitä hakennut kun ilma rupes heti kirjoituksen jälkeen liikkuun ja savut meni pihalle. Hain se sillä kun aattelin että p..kele, tehäämpäs jotain nyt ei niinkään pienimuotoisesti. Pölyt puhaltelin sillä paikoista joihin imurilla ei helposti pääse. Ja kyllä toimi, järkyttävän isoja pölypalloja tuli jostain kaappien alta minne ei imurilla pääse.. Puhaltamisen jälkeenhän piti tietenkin imuroida, kesken imuroinnin rupes jaksaminen katoamaan ja jouduin makoilla välissä hyvänaikaa. Imuroin sitten loppuun ja sen jälkeen oli tarkoitus mopata jotta näyttäis siltä että on siivottu. Mutta blaah, hyvin ylimalkaiseks moppaamiseni jäi mutta eipä nyt kumminkaan tuvassa paljon pölyä oo..
Oikeen mukava ois ilma ulkona ja mulla se venekkin ois nyt iskussa. Kuhaakin on kuulemma lähipäivinä tullut tältälaitaa järveä aika hyvin. Periaatteessa siis vois kalalle lähteä mutta en yksinkertaisesti jaksa.. Kyyhkypelloilla periaatteessa saatan käydä kun siinähän ei tartte muuta tehdä kuin istua/ makoilla ja odottaa, kumminkin voi olla etten sielläkään tänään käy. Halsualla ois illalla perinteiset kuhilajuhlat. Pienethän ne on mutta sielläolevista ihmisistä ois suurinosa mulle tuttuja, tavallaan sinne vois mennä käymään.. Mutta todennäköisesti en sinnekkään mee, könnään vain täällä.. Eipä sillä, ei sekään oo nyt huono ratkaisu sillä mökkikauden päättäjäisethän nyt on ja illalla pihalta todennäköisesti näkee aika paljon ilotulitus raketteja..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jännittävää iltaa tulossa joillekin koirille.. Koirien paniikkihaukkua kuului useammast suunnasta kun vähän aikaa sitten ruvettiin pommeja/ raketteja useammalta mökiltä ampumaan..
Kävin alkuillasta pyörähtämässä kyyhkypelloilla ja näinkin yli sata kyyhkystä. Missäs ne olikaan, useimmat olivat rauhoitusalueella.





Ei kommentteja: