keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

On se hienoo..

..että säästin sunnuntaina hanassa jopa useita kymppejä. Eilen sain nimittäin rahaa uppoomaan taas useamman tonnin mitä mulla nyt ei itsellä ole niin paljon. Siis lainaa isältä...:) Autoon rahaa taas meni, ja tästä varmaankin illemmalla kirjoitan tänne. Nyt lähden käymään L.järvellä -> Tervajoella -> Takas tänne rengasliikkeeseen...
...................................

No niin. Neljältä reissusta palauduin ja silloin oli pakko mennä päikkärit vetäsemään. Mut nyt rupiaa olemaan puoliherännyt olo, että kirjoittelen parin päivän tapahtumistani tänne..

Eilen päivällähän siihen mulle uuteen Skodaan tekivät merkkiliikkeessä pintapuolisen katselmuksen. Auto kun oli siellä päätin kävellä sinne kuulemaan tuomiota. Matkaa sinne on suorahkoon yli 5 km, ja tietenkään ihan suoraa kävelyreittiäkään sinne ei mene että kävelin varmaankin 6km. N. puolessa matkaa rupesin nauraan ittelleni ja toiset ihmiset varmaan kattokin että mikä tota oikeen vaivaa. Nauramaan rupesin kun aloin miettiä että alle parinkympin taksimatkaa on todella järkevää silloisissa sääoloissa kävellen säästään kun rahanmenoa on ollut, ja on tulossa paljon. Matkan tosiaan satoi kovin lunta joka tarttui vaatteisiini ja suli, siis kasteli minut.. Mutta oli kävelyssäni yksi todella hyvä hetki. Loppupulesta matkaa reittini meni Fazerin leipomo/ kahvilan vierestä, menin sinne sisään. Muutaman kerran olen siellä aiemminkin käynyt mutta nyt kohdalleni sattui aivan ylihyvä pulla tuoreen kahvin kera..
Merkkiliikkeessä totesivat että vaihdelaatikko vuotaa öljyä... No kyllähän mää jo sen tiesinkin.... Sitten totesivat että sen voi ehkä saada kuntoon tiivistesarjan vaihdolla, mikä on automaattilaatikkoon pitkä/ kallis työ. Ja sanoivat että takuitahan ei voi automaattiaskille mistä öljy on päässyt vähenenään antaa, vaan saattaa poksahtaa kumminkin. Stten kysyin että paljonkohan uusi laatikko tarkasti maksaa kun edellisen päivän heitto heillä oli hinnasta periaatteella. Katsoi koneelta, huokaisi, katsoi lisää, huokaisi taas ja totesi että uusi laatikkohan maksaakin lähes kuus tonnia + vaihtotyö. Sillon soitin tutulle autokorjaamolle ja kysyin että sattuiskohan heillä oleen tiedossa käytettyä laatikkoa kun he vakuutusyhtiöitten lunastamia kolariautoja paljon ostavat. Kattoi koneelta lunastusautojan tilannetta ja totes ettei ainakaan  nyt oo yhtään sopivaa. Tuumas että kaksi sellaista heillä hallissa odottaa paikalleen laittoa toisiin autoihin mutta ajasta ei tietenkään osaa sanoa varmaksi milloin kyseisenlainen saisin. Sitten soitin Skodan mulle myyneeseen liikkeeseen ja kerroin tulevani Skodalla sinne.
Liikkeeseen ajoin ja mulla oli näyttää paperilla merkkiliikkeen tulkinta kyseisestä tilanteesta. Kumminkin nosturille auton nostivat ja totesivat että laatikko vuotaa. Meinasivat vielä yrittää jankata ettei se ole yhtää vuotanut heillä ollessaan ja vastuu ois kokonaan mun... Sitten mulla rupes oleen pientä luovotusta ja kerroin että voin katsoa toista vaihtoautoa kyseisen Skodan hintalapussa ollutta hintaa vasten, siis hyvittäisivät mulle siitä heidän oman hintansa. Tästä ei myöskään liikkeelle tulisi mitään vikapalautus/ kaupanpurkumerkintää minnekkään, vaan tapaus olisi heille normaali vaihto. En kyllä ees ite tiedä missä merkinnät näkyvät mutta joku muu kuin kyseisen liikkeen henkilö, en nyt muista kuka mutta joku autoalan ihminen, sanoi lähipäivinä minulle ettei kyseisessä liikkeessä ole montaa kaupanpurkutapausta, siis kohtuu luotettava liike sen mukaan.
Noh, sitte rupesin kiertään ja katsomaan liikkeessä olevia autoja. Vaihtoehtoina mielessä oli ei automaattilaatikkoinen, nyt itellä karvaita kokemuksia ja sitä olivat useat autoalan ihmiset moittineet rikkoutumisriskin  ja siitä seuraavan rahanmenon takia... Onhan se kyllä ehdottoman mukava ajaa mutta nyt se oli kuitenkin listaltani täysin pois.   Muutenkin sais olla mielellään vähävikainen merkki/ malli, eli vaihtoehdot MB joku diesel mutta ei 220cdi, BMW, VW konsernia eli Audi, VW, Skoda, (Seat). Seat sen takia suluissa kun en enää sellaista halua kun vissiin maanantaikappale mulla ed. oli. Lisäks noi volkkarit ei vissiin saa 2.0 dieseleitä olla ja VW Jetasta on paljon kuulunut moitteita.. Volvo, muttei V50. Hondat ja Toyotat. Noi kaks merkkiä on vikana sen takia kun ajotuntuma, ainakaan pienemmillä ei ole oman kokemukseni mukaan lähelläkään eurooppalaisten merkkien tasoa. No, tuo listahan rajaskin hinnanpuolesta mahdollisten autojen määrän siellä aika minimiin... Useampi siellä oli kiinnostavia kun lapusta kattoi vaan hinnan ja että mikä kone autossa on, sitten kattoi sisälle ja näki automaattivaihteiston kepin. Mukavaa se ois mutta ei nyt mulle mieleistä.. Isännälle, autoliikkeen omistavalle tutulleni jne. puheluita soittein tässä vaiheessa useamman. Muutamalla autolla kävin ajamassa ja osan täysin pommiks totesin. Viimeisenä ajoin Toyota Avensiksella joka oli liian kallis mutta yllättävän hyvä ajettava. Liike meni illalla kuudelta kiinni ja muutamaa minuuttia ennen sillä Toyotalla takasin tulin, eli mun ois jonkunlainen päätös saatava aikaseks pian.. Liike oli jo menny kiinni ja rupesin oleen hyvin väsyksissä itse. Tein siis ehkä ei niin järkevän päätöksen taas mutta löin Avensiksesta myyjän kanssa kättä päälle hiukan hitaa saatuni putuomaan. Jos oisin silloin ollut virkkuna ei kättäpäälleä olisi silloin luultavasti tullut.
Sitten ajelin tänne S.joelle ja hieman täällä illalla tärisinkin kun rupesin oleen tod. väsynyt. Mutta en, en nukkunnut ennen yötä sillä mielessäni pyöri auto ja luin sen ohjekirjaakin puolet.:)
Tästä taas tuli vahvistus etten kykene työelämään. Koko täältä poistumiseni ja tänne takaisin tuloni kesti normi työpäivän eli 8 tuntia. Kyllähän se aika meni kohtuu tolkuissaan ja paluuajomatkallakin olin ihan virkkuna mutta kun tulee kämpille missä tietää että voi rauhassa levätä alkaa väsymyksestä tulemaan fyysistäkin, eli sitä tärinää. Ja vaikka väsytti pirusti ei mieleni antannut mulle lupaa nukkua vaan mieli pakotti lukeen sitä ohjekirjaa niinkö se ois muka ollu johkain katoamassa. Ja en, en väsähdä vaikka teen saman aikaa jotain fyysistä missä ei tarvi paljoa ajatella, vaan väsyn voimakkaasti kun joutuu oikeasti paljon ajatella mitä insinöörin työ ois. En kertakaikkiaan jaksais useampaa päivää peräkkäin...
Tänään aamusta heräsin kumminkin ilman herätyskelloa ja lähdin hakeen L.järvelle tullutta Aku Ankkaa... No en oikeesti sen takia sinne mennyt vaan Skodan talvirenkaat ja rekisteriotteen kakkososa oli siellä, vein ne autoliikkeeseen ja tulin tänne S.joelle rengasliikkeeseen kun ne mun ma. ostamani uudet renkaat oli siellä. Eri pulttijako niisä on mutta sain ne vaihatettua kohtuu hinnalla semmosiin mikkä passa tohon autoon. Eli nyt mulla on kolmet renkaat vanteineen mitkä sopii ton alle ja ne uusimmat on nyt alla. Pitää siis yrittää johkain kaupitella niitä yksiä...



Tommonen mulla siis nyt on. Tai oikeammin osa siitä, sillä isäntä on siitä n.1/3 maksannut. Toivottavasti tossa ei ilmenis mitään vikaa. 2,2l diesel se on ja kyllä se yllättävän hyvin liikkuu jos vaan muistaa että tää onkin nyt manuaalivaihteinen, oon näämmä jo tottunnu automaattiin vaikkei sitä kauan ollutkaan.. Ei tuon kyyti oo yhtä herraskaista mitä sinnä Skodassa oli, mutta empä oo määkään herraskainen. Pikkuvikasis nuita kehutaan mutta niimpä kehutaan Skodaakin, paitsi nimenomaan automaattilaatikkoa.. Hyvät puolet Skodaan varrattuna että tossa kaikki ainakin tällätietoa toimii ja tossa on webasto. Se automaattinen sadetunnistin ei Skodassa toimannut kuin muutaman pyyhkäsyn ajan mutta tossa on ainakin tänään toiminnut loistavasti. Lisäks, vaikka se aika merkityksetön asia onkin, nousi hymy perseeseen asti kun kokeilin äänentoistojärjestelmää. Lykäsin taas Pendulumin CD:n soittimeen kun kokeilin ja ahh, tuossa kuulu matalat taajuudet huomattavasti paremmin mitä Skodassa. Ei tossakaan toki mihkään 20 hz asti se toistoalue mene mutta kumminkin alemmas mitä Skodassa. Eli toi on oikeesti merkityksetön asia mutta kumminkin mukava. Farmari autoa olen oikeasti aikaisemmin miettinytkin muttei sopivaa ollut tyrkyllä kun ed. vaihdon tein. Tai olihan tuokin silloin kyseisellä pihalla mutta silloin se meni kauaksi ohi sopivasta hintatasosta. Pitää nyt vielä yks huono asiakin autosta kertoa.:) L.järveltä kun lähin etiäpäin ajelemaan katoin ajotietokoneen hetkellisen kulutuksen näytöstä että kohta tää poksahtaa kun kuluttaa yhtääkkiä näin järkyttävän paljon. Lulemat oli järkiään yli 20 litran. Aikani ajelin ja lukemat ei pienentynny yhtään, toppasin, avasin nokkapellin ja katoin näkyykö mitään epämääräistä.. Ei näkynny.. Autoliikkeeseen olin menossa ja attelin että en autoa maksa jos se jo nyt äkäilee.. Hetkenkuluttua syy selvisi. Räppäsin L.järvellä ajotietokonetta ja olin laittannu vahingossa päälle semmosen ohjelman joka näyttää montako kilometria litalla  pääsee (km/l), eikä normaalia litraa kilometria kohden (l/km). Aiemmissa autoissanihan ei oo ollu tommosta mahollisuutta ollenkaan mikä silloin oli päällä ja sillä olin öö:nä. Sillä näytöllähän on parempi mitä isompi se kilometrilukema on. Että opettele Marko lukemaan.:)
Jooh, säät oli tänään mielenkiintoisia. Välillä satoi lunta niin ettei eteensä oikeen nähnyt, välillä paistoi aurinko ja välillä molempia yhtääikaa?..?...  Mutta kesä on liki. Sillaahan se lintuloru menee että, kuu Kiurusta kesään..  .. ...Västäräkistä vähäsen. Tänään Isoskyrös ajellessa vaan katoin että hypätkääpäs nyt Västäräkit pois tieltä kun täältä tuloo auto. Hyppäs ne mutta sitten vähän matkan päässä rupesin miettiin että oliko ne oikeesti Västäräkkejä... Mutta kyllä ne varmaan oli kun oon monesti ennen ollu pilkilläkin yhtäaikaa Västäräkkien kanssa... Ja eilen muka näin Kuovin että taitaa mulla olla jonkunverran noita harhanäkyjä.:)
.........
Ja taas jälkilisäystä. Lupaan nyt tänne mikä saattaa paremmin pitää kuin pelkkä omassa päässä tehty päätös. Elikkä, en vaihda lähivuosina autoa ainakaan kalliimpaan vaan korjautan tuota korjaamolla vaikka tulis isokin vika... Tai sittenhän saa toki vaihtaa jos lotosta tai jostain muualta pärähtää yhtä-äkkiä paljon rahaa... Eli hyvin todennäköistä....:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No huh, huh. On sulla ollut päiviä. Toivottavasti sait nyt Toyotasta luotettavan matkakumppanin.

Koetahan nyt saada nukuttua hyvin ja sitten keksi huomenna jotain kivaa!

Marko kirjoitti...

Ois pareen tuon auton kestää kun ei nyt ois oikeen rahaa korjauksiinkaan.

Jotain kivaa huomiselle?? Joo, eli luultavasti ajelen "uudella"autolla ja käyn kahvilla siellä Fazerin leipomolla..:)