torstai 26. huhtikuuta 2012

8v.

Nyt aika tarkasti tälliin 8v., kellonaikaa en tiedä mutta näin illalla se kai on ollut.  Silloisista tätä aikaa edeltävistä sääoloista on jonkinlaista mielikuvaa, vaikka parilta viikolta onnettomuutta ennen ei työpaikaltani ole mitään muistikuvia. Kumminkin kaikki lumet täältä oli jo vähän aiemmin lähteneet ja lehtipuutkin oli kuhtuullisella hiirenkorvalla. Nythän täällä on vasta jotkin tuomet pullosella silmulla ja lumiläjääkin löytyy. Silloin 24 pvä. kävelin järven patoa ja katsoin kun sorsat ui ja perhoset lenteli, päätin silloin että nyt ois otollinen aika lähteä pilkille. Seuraavana aamuna sitten lähdinkin Lestijärvelle Valkeisjärvelle pilkille. Sehän on täältä n. 150 km koiliseen ja siellä oli vielä jäätä. Luutavasti mitään en oo saannut tai en ainakaan muista. Sellainen muistikuva kuitenkin on että mulla oli kahluusaappaat että pääsen kantavalle jäälle, siitä ei kyllä ole muistia että miten sinne jäälle oon päässyt.. Tullessa oon käynny synnyinkodissa ja olevinaan mulla on vahvana mielikuva siitä että äiti haravoi pihaa tuvan päädyssä ja häntä kävin puhuttamassa. (Ei tarvi harata nyt, siell on aika vankasti lunta.:) En oo enää lainkaan varma onko muistoni lähiviikoilta ennen tälliä oikeita, vai onko ne jälkeenpäin saatujen tietojen perusteella rakenneltuja. Enhän oikeesti muista työpaikaltani parilta viikkoa mitään , mutta toisaaltaan samassa työpaikassa olin edeltävänä kesänä että muistot sieltä ovatkin samantyyppisiä ja voivat sekoittua.
Silloin oli useamman viikkon jo lämmintä ja T-paitakelejä oli ihan yleisesti. Näinä päivinä silloin on kuulemma ruvennut satamaan ja se on satannut vissiin lähes päivittäin kesäkuun puoleen väliin asti. Että siinäsuhteessa aivan sama vaikka vähän tiedottomassa tilassa oon ollutkin kun ei sadepäivinä ois keksinny kumminkaan mitään jännää tekemistäkään ja töissä ois kuitenkin väliin joutunnu olemaan pihalla..:)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyllä tänä vuonna kevät on pahasti myöhäs. Tuollon 2004 kevät toki tuli tosi aikasin ku ajoin ton pyörän Helsingistä Sjoelle huhtikuun puolivälis niin oli jo lumet lähteny ja 15 lämmintä.

Jaska

Marko kirjoitti...

Joo, kyllä vuoteen 2004 verrattuna nyt on kevät myöhässä. Toisaaltaan oon ollut täälläpäin useampana vappuna pilkillä, että varmaan tämä vuosi osuu sinne keskiarvoon paremmin kuin 2004.
Keväällä lämpimät on mukavia mutta kesän helteistä en tykkää yhtään. Semmonen +15-20C ois mulle sopevaa..

Anonyymi kirjoitti...

Pitäis muuttaa Islantiin, siellä ei oo koskaan oikeen kuuma eikä kylmä

Marko kirjoitti...

Joo, ja Islannissa ois hyviä kalapaikkojakin. Saattais tosin se kieli pikkasen kangerrella.. Tosin mullehan ne on kaikki kielet kun ei Suomikaan meinaa aina hyvin onnistua.:)