torstai 12. huhtikuuta 2012

Normipäiviä

Muutaman viikon yön nukkumiset on mulla onnistunnut kohtuudella, mutta pari viimistä... Toissayönä rupes päässäni leijaileen asuinpaikkaani/ sen järkevyyteen liittyviä kysymyksiä ja kaikenmoista liiba laabaa jota ei olisi tarvinnut yöllä miettiä. Iltayöstä kyllä nukahdin n. puoleks tunniks mutta sitten heräsin ja valvoin yli viiteen asti aamulla. Tämän johdosta tuli eilen torkuttua pitkälle päivään..
L.järven tuvalla oli pesuallashana tannoin ruvennu lattialle vettä tiputtaan ja ed. kerran siellä käynnilläni hanan aikamoisen ähellyksen jälkeen sain irroitettua ja totesin että vuoto on tullut putkiliitoksesta, ei varsinaisesti hanan sisältä. Hanan kiinnitysruuvitkin oli aika valmiiks ruostunneet että ne myös täytyis vaihtaa. Tiivistin hanan tuloputken liitoksen ja laitoin hanan paikoilleen vanhoilla ruuveilla. Paine putkiin päälle ja hienoista taittoa liitosputkesta, ja tsiiih.... Vettä lensi väärästä paikasta, eli liitosputkesta. Sulkimet tuloputkista kiinni ja aattelin jokupäivä uudet liitosputket hommaavani..
Eilen sitten päivällä menin liitosputkea hakemaan ja niitä uusia kiinnitysruuveja. Kaupassa kun jonkunlaiset liitosputket näin otin ne koriin ilman sen tarkempaa miettimistä. Ruuveja sensijaan mietin todella kauan. Oon myös putkimies koulutukseltani ja vastaavanlaisten asiotten parissa oon joskus  jonkinverran värkkäillyt. Tuommoset kierteet kuvitteli vieläkin tunnistavani lähes ns. otsalla, mutta siellä kaupassa rupes pientä epäilystä heräämään. Sillon aiemmin katoin että ne ruuvit ois M5 40mm. Ruuveja ei siellä irtotavarana ollut niin en viittinny ottaa niitä "ehkä" tapauksia kun paketin joutu kerralla ostaan. Siis säästin ja otin pelkkiä M5:a.
Iltapäivästä L.järvelle sitten ajelin ja siellä aattelin muutaman tänne S.joelle tulevan hyllytason halkaista kun ei täällä oo halkaisusirkkeliä.  Noh, ei ollu L.järvelläkään toimivaa sirkkeliä, tai en ainakaan löytännyt. Halkaisin levyt sitten moottorisahalla kun aattelin että ompa mulla aikaa hioa ne leikkuupinnat.. Tämä onnistui yllättävänkin hyvin, tosin onhan ne leikkuupinnat vielä hiomatta.. Sitten aatteli että laitampas sen pesuhuoneen hanan äkkiä paikoilleen kun kerta on oikinlaiset värkitkin. Hana pois -> ok, uudet liitosputket hanaan -> ok, hana paikoilleen -> ok, hanan kiinnitys pöytälevyyn niillä ostamillni ruuveilla -> #&%!?Z&%  Joo, olin sitte ostannu vääränlaiset ruuvit, ne ois pitänny olla M6 40mm. Oikeanlaisten ruuvien etsintää.... -> Aitasta löytyi yksi ihan oikeanlainen ja toinen käypänen prikkasovelluksen jälkeen. Hanan kiinnitys näillä pöytälevyyn ->ok, liitosputkien kiinnitys runkolinjaan -> ¤"#!!?&%::&##"%  Liitosputkissa on 3/4" sisäkierre kun ois pitänny olla 1". Eli ei tuu siitä hanasta vettä vieläkään.. Hyvä Marko......
Viimeyön nukuille kävi sitten samoin kuin toissayön, vaikka nyt eri asioita mielessä pyörikin. Kokonaisnukku viimeyönä, tai paremmin aamusta, mulla oli alle 5h., mikä on pahoin liian vähän mulle...

Monet ihmiset kysyvät minulta miksi olen eläkkeellä? Sanon että mulla on aivovamma. Tämän jälkeen tulee jatkokysymys, miten se muka vaikuttaa kun et vaikuta mitenkään epänormaalilta. Tähän mulla tulee vaikeuksia lyhyesti vasatakkaan kun av. vaikuttaa niin moneen asiaan. En osaa, enkä hetkessä ikinä muistakkaan kaikkea selittää, jolloin mua pidetään osittain työnvieroksujana. Mutta ei, sitä en myönnä olevani.. Asia vaan on niin että mitä enemmän jotain asiaa yritän, sen enempi teen virheitä. Seuraavassa av:sta johtuvia ongelmiani edellä kuvatun tekstin ajankohdalta, eli parilta päivää.

- Nukkumisongelmat: Nukkumisongelmia minulla on kohtuu usein ja tästä syystä monet eri "ongelmat" korostuvat. Lähes aina olen kyllä väsyneessä tilassa vaikka olisin paljon nukkunutkin. Parhaiten luultavasti nukkuisin jos en minulle vieraampien ihmisten/ asiotten kanssa en olisi missään tekemisissä, mutta kylläpä joka työssä jompikumpi noista asiosta vastaan tulee, jolloin unet eivät kohdallani onnistu. Lääkkeillähän nukkuminen onnistuis mutta niitä kartan niin kauan kuin mahdollista.
- Hitaus: Takerrun usei miettimään jotain asiaa turhan tarkasti josta tulee hitautta. Esim ne ruuvit siellä kaupassa. Usein ruokakaupassakaan en saa heti päätöstä tehtyä jolloin kauppareissuni monesti pitkiä. Ja tämän tekstin miettimisessä/ kirjoituksessakin kesti useampi tunti.
- Hätäisyys: Hätäilen joidenkin asioiden päätöksentekoa, etenkin sellaisten jotka kuvittelen tietäväni, vaikka monesti ois ollut paree miettiä ees minuutti kauemmin. Esim. liitosputki.
- Vääriä valintoja/ arvioita: Kuvittelee tietävänsä mutei kumminkaan oikeesti tiedä. Esim ruuvit. Tämä väärien arvioiden tekeminen ei rajoitu pelkästään konkreettisiin asioihin vaan usei tulkitsen väärin toista ihmistäkin.
-Hukka: Voi kun joskus löytäis sen hukkapaikan, siellä mulla ois tosi paljon tavaraa... Esim. jakoavain, ruuveja, putkipihdit, pihdit, sirkkeli yms. oli ton teksti aikana hukassa.
- Fyysiset kipuni: Niitä ei tossa tekstissä lue mutta kyllä niitäkin oli/ on..

Tunteet jooh.. Tunteethan jollaintapaa vaikuttaa noihin ed. olevaan moneenkin seikkaan, jopa fyysiseen kipuiluuni. Tunteitahan sais lääkkeillä kavennettua jollioin jotkin virheet vähenisivät. Mutta tätä en halua koska ne hyvätkin tunteet laskisivat alemmalle tasolle. Ollaan siis tämmönen musta valkoinen persoona joka tekee virheitä. Eikös se oo sanontakin että virheistä oppii. Mää siis kohta osaan vaihtaa vuotavan pesuallashanan liitäntäputken.:)

Ei kommentteja: