maanantai 2. huhtikuuta 2012

Uskoa vaiko ei

Pikku tötöilyä taas. Tälläkertaa pikkasen auton kanssa. Ei se kuulemma mitään dramaattista oo kun merkkiliikkeeseen soitin, mutte enpä sillä ajele ennen kuin to., kun vien sen silloin merkkihuoltoon. Autoon on öljyt ed. vaihdettu rapiat 16tkm sitten, ja vaihtoväli siinä olis luullakseni 15tkm. Öljyn pinnantaso oli mittatikun puolessavälissä ja aattelin että laitetaampas sinne uutta öljyä sen verran että pinnan taso on ylämerkissä kun kumminkin jonkunverran ajelisin ennen öljynvaihtoa. Katoin jostain että kyseisen öljyn koodi oli oikea mitä sinne sen muutaman desin lisäsin.. Opettele Marko lukemaan... Lisäyksen jälkeen katoin purkkia uudelleen ja totesin etteihän se oikean koodin öljyä ookkaan. Tämän jälkeen luin auton ohjekirjaa oikeen huolella läpi ja totesin ettei se alkuperäisesti katsomani öljyn koodi ois välttämättä ollut sekään oikeaa. Siellä luki että se ensimmäiseksi katsomani öljy on sopivaa useimpiin tuon tyypin autoihin, mutta.. Viittellä ja suluissa luki, longlife tekniikalla oleviin PD moottorillisiin autoihin ei saa lisätä muun koodin öljyä.. Toi on juuri semmonen poikkeustapaus, kai.. Eli merkkiliikkeeseen tilasin vaihtoajan että siellä saavat katsoa viimisenpäälle oikean öljyn.. Kyllä sieltä puh sanottiin ettei lisäämälläni öljyn määrällä ja öljyn tyypillä ole mitään ajoa rajoittavaa vaikutusta mutta.. Päätöksen tein etten sillä enää ajele ennen torstaita kun vien sen merkkihuoltoon. Suomalais mies tyypillisesti taas en ohjeita lukennut kunnolla läpi ennen asian tekemistä.:)

Tohon otsikkoon. Eli nyt en sais enää uskoa.:) Joskus, oisko ollut marraskuuta, kirjoitin että määhän rupian kohta uskoon horoskooppeihin kun silloin edeltävät asiat vaan aika hyvin passas menneisiin horoskooppeihin. Tänävuonna maaliskuuta sanottiin horoskoopissa mun parhaaksi kuukaudeksi. Ei sillä, yleisesti se olikin ihan hyvä kuukausi mitä nyt puolet kuusta olin fyysisesti hyvin kipeänä. Mutta ei silloin mitään niin merkittävää positiivista tapahtumaa ollut, että sen toivois vuoden paras kuukausi mulle olleen..
Notta pareen varmaan etten tästä eteenpäi mee kattonkaan horoskooppia..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Skodassasi on varmaankin Longlife öljyt eli vaihtoväli 30000 km. Kerran tuolla vaihtovälillä saattaa joutua vähän öljyä lisäämään. Oikeanlaista öljyä ei tosin myydä ihan joka tavaratalossa. Kannattaa ostaa sieltä merkkiliikkeestä se litran pullo varalle.

Ootko tarkistanut milloin autossasi jakoremmin vaihto? Vaihtoväli tod.näk. 120000 km. Merkkiliikkeessä vaatimattomasti sellainen 800-1000 euron homma, mutta parempi vaihtaa ajallaan ettei jakoremmi ainakaan mene poikki.

Joutuu vaan toteamaan, että autoilu on kallista.

Ja horoskoopeista... Mä en niitä lue. Tuntuu, että alkaa elämään niiden mukaan, jos niitä tarkkaan lukee. :D

Tsemppiä!

Marko kirjoitti...

Alunperin siinä on käytetty longlife öljyjä mutta viimeaikoina siinä on voitu käyttää normaalimpia öljyjä jolloin vaihtoväliks on voitu muuttaa 15000km. Siinä nyt lukee ajotietokoneen näytössä että vie huoltoon. Toiv. se öljynvaihtoväli on muuteetu jolloin se kilometrien puolesta ois ihan ok et niin lukee.
En ihan periaatteesta aja sillä yhtään ennen merkkiliikkeeseen viemistä.:)
Ennen ostoani vikamuistin luetutin ja ainakaan siellä ei ollut mitään.
Jakopää on huoltokirjan mukaan vaihettu n.30tkm sitte.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä homma siitä varmasti selkiintyy! Hyvä juttu ettei tarvi heti mennä tuota jakopäätä laitattamaan.