maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kaunis ilma tänään, mutta....:(

Ajatuksena aamupuolesta oli että käyn L.järvellä vaihtaan nyt sen hanan minkä eilen sine ostin. Lähteissa ajattelin että käympäs täältä kattoon autoon uusia kesärenkaita ja vanteita kun ne pitäis kumminkin kohta ostaa ja kun aikkaain on. Noh menin rengasliikkeeseen ja päädyinkin sitten uudet ostaan. Renkaitten vaihto oli siellä miltei heti ja rengastöitä oli tehty jo aika pitkälle ennenkuin katsoin autoni pohjan alle. Katoin että oon tainnu pommin hommata kun pohja oli nyt aika hyvin öljyssä ja renkaiden vaihtajakin tuumas että tuo taitaa olla vaihdelaatikosta.. Muutamana päivänä vaihteet ovat etenkin kylmänä sopivassa kiihdytyksessä muutaman kerran ns. hypelleet, eli ne ei silloin oo osanneet heti päättää mitä pykälää päällä kannattaa pitää. Ei sitä oo monesti ollut mutta onpa kumminkin. Tämän automaattilaatikko vissiin tekee jos öljy on laatikosta pikkasen vajaa.
Nyt kun näki varmaksi että jostain sitä öljyä vuotaa soitin heti auton minulle myyneeseen liikkeeseen ja kysyin mitä teen. Ensin kerroin asiat ja kysyin että tulevetko he ollenkaan vastaan kun kunnostustöitä joutuu tekemään. Myyjä senoi soittavansa minulle kun hän saa selville milloin heidän korjaamollaan ehditään tutkia mitä autolle joudutaan tekemään. Tuumasin että sinne korjaamolle pitäisi ajan saada lähipäiville, että muutaman päivän voin olla täällä ajelematta. Sanoin/ kysyin myös että heillähän on 7 viikkoa jonkinlainen vastuu, tai aikakin kaupanpurku on mahdollista sen aikaa jos auto ei ole ollut myyntihetkellä ehjänä kun se mukamas ehjänä mulle myytiin... Hetken päästä hän soitti että heilä korjaamo on täynä pari viikkoa.
Silloinen olinpaikkani oli Skodaliikkeen toisellapuolen tietä ja menin puhelun jälkeen sinne kysymään asiasta ja huomenna kerkeävät kattoon että mistä se öljy oikeen tulee pihalle. Jätin auton sinne ja soitin asiasta taas myyjälle ja kerroin ettei sitä kaupanpurkua tuu ainakaan vielä kahteen päivään kun huomenna vasta iltapäivästä saan auton, enkä näinollen ois sitä huomenna kerenny liikkeeseen palauttaakkaan. Tähän myyjä että autolle ei saa mitään tehdä vaan se on tuotava sinne kaupanpurkua varten heti koskemattomana. Totesin ettenhän mää halua sitä laatikkoa ehdoitahdoin täysin särkeä sinne ajellessa vaan että jätin auton liikkeeseen pintapuolista tarkastusta varten ja mahdollista vaihteistoöljyn lisäämistä varten. Tähän myyjä tuumas että jos en sillä tohdi nyt ajaa niin laitetaan se tulemaan hinausauton kyydissä ja kauppa purkautuu...
Liikeestä ei tietenkään korvata mitään siihen laittamaani osaa ja mukana tulisi olla kaupan aikana mukana siinä olleet osat. Siihenhän olen nyt laittannut merkkiliikkeessä uudet moottoriöljyt, jarrupalat, rekkarikilven valon = 320e. Lisäksi tänään ostin tosiaan uudet kesärenkaat + vanteet 1050e. No ne alkuperäiset kesärenkaathan on siellä rengas liikkeessä missä aamulla kävin kun otatin ne kokonaan pois niiltä toisilta vanteilta kun ne ois sakkorajaa hätyytellyt. Varmaan ne vielä huomenna löytyis takasin mutta niille vanhoille vanteille ne pitäis laitatuttaa takaisin ja alle myös jos kaupan purkamisen tekis. Että siihenkin sais taas muutaman kympin meneen. Lisäksi talvirenkaat on L.järvellä että nekin pitäis saada haettua jos kaupan purkaa.
Se myyjä meinas pikkasen vetää herneen nenään kun tuumas että kaikki mitä oli myyntihetkellä mukana oli on oltava mukana ja ettei mitään laittamaani osaa autoliike kaupanpurussa korvaa,  menin sanomaan että kyllä mun on nyt vaikeeta ettiä niitä rikkinäisiä valoja että oikeat tulee takasin paikalleen......

Lopputulema:
Jos kaupan purku häviän 320e +renkaidenvaihtotyön 50e + mulle jää turhat uudet kesärenkaat ja vanteet, +joudun hakeen talvirenkaat L.järveltä...
Jos auton pidän häviän pahimmillaan n.4000 uuteen vaihelaatikkoon + sen vaihtotyö ja öljyt.
Jos kumminkin käy tuuri auton pitäessäni pääsen muutaman satasen korjauksella ja lisäksi yli tonnin rengassatsi tulis käyttöön.

Näillätietoja ehkä pidän auton.....

Noi renkaat + vanteet tänään ostin.. Liian avoimen näkösethän noi on mutta kun noi oli halvat ja myyjä sai mut uskoteltua. Saattaapi tosin olla että nuo jää johkain nurkkaan pölyttymään jos kauppa purkautuu.


........................................................
Illan ajatelmani.. Turhaapa tollakaan asialla stessaan näinkään paljon. Toki oishan se mukavaa jos ois mukava toimiva auto, muttei se oikeasti mitenkään merkittävä seikka elämässä ole. Toi on sitä maallista mamonaa ja sitä pikkukivisarjaa mistä oon tänne joskus syksyllä kirjoittannut...
--------
Ja taas lisäystä. Onhan tuon mahdollisen vian ilmeneminen ihan kohtuullista kun aamusta olin ihan hyvällä mielellä. Eikä lähipäivinäkään oo mitään suurempaa takaiskuakaan sattunnut. Ei siis makiaa mahantäyreltä. Oisin pian ylpistynny liikaakin.:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaksatpa ottaa positiivisesti. Mun pitäis kyllä oikeesti ottaa susta oppia. Tosi p.... homma, että piti noin käydä. Pidän peukkuja ettei autossa olis mitään isompaa. Ei kumminkaan oo kenenkään kanssa kiva riidellä. Kerrohan miten kävi?!

Marko kirjoitti...

Kyllä tänne kirjoittelen että miten sen kanssa käy. Mutta nyt on onneks vielä mahdollista ettei siihen tarvi koko laatikkoa vaihtaa... Ehkä..