torstai 19. huhtikuuta 2012

Stressiä...:)

Joo, pikkasen on vieläkin stressiä vaikka se laskemaanpäin nyt onkin, mieli ehkä saa iltapäivästä jonkinlaisen rauhan. Sterssini aika selvä ilmenemismuoto on ihoni. Naaman iho alkaa kuivata ja kutista herkästi jos stressaan. Muistaakseni vanhassa, Sekaisin Marista leffassa oli yks tyyppi joka kutisi h...ti kun se hermoili. Ei mulla se kutka onneks yhtä pahaa oo kuin siinä leffassa, mutta kyllä kutinan huomaa.. Sen suhteen nyt on onneks jo parempi mitä eilen, ja nukuttuakin sain viimeyönä kohtuu hyvin.
Autoistahan oon stressannut. Eilen yks autoalan ihminen sanoi että tolla koneella olevissa autoissa öljypumppu saattaa joskus renata, eli sen johdostahan kone poksahtaa -> useamman tonnin korjaus. Öljynpainevalo ei vissiin syty ennen kuin on myöhäistä. Asiaa sitten tänään paremmin selvittelin ja syy öljypumpun mahdolliseen poksahtamiseen johtuu ehkä suuttimista. Suuttimet aiheuttavat karstaa -> karsta tarttuu öljypumpun imusiivilään -> öljypumppu poks -> kone zrrrr..... Lisäksi tossa on massakytkin joka todennäköisesti joskus poksahtaa, mutta se on kumminkin huomattavasti halvempi korjata kuin se Skodan aut laatikko. Vielä turbokin saattaa joskus tossahtaa.. Eli googleen kirjoitin auton mallin ja viat.. Se oli kokonaisuudessaan kuitenkin positiivista luettavaa. Paljon oli että on pitkästikkin ajettu auto johon ei ole tarvinnut  laittaa muuta kuin kuluvia osia, mm. iskareita. jarrukenkiä jne.. Ohjaustuntumaa, mitä tossa ei oikeen hyvin ole, siellä myös moitittiin. Ton asianhan toki itekkin heti ensimetreillä huomasin, mutta kylläpä siihen tottuu. Ei toi toki niin hyvä ole ajaa mitä eurooppalaiset autot, mutta kumminkin kohtuullinen..... Tänään aattelin lähteä käymään Vimpelissä mun luottokorjaamolla kuulemassa minkämoisen tuomion siitä antavat. Vähän se jännittää. Samalla reissulla aattelin että käyn, jos jaksan, asentamassa sen hanan L.järvelle.

Mun tuurilla noi kaikki mahdolliset isot viat tulee tänään ja aahh.. Taas menis tonneja -> niitä ei oo -> Rupean käyttämääm julkisia liikennevälineitä ja kävelen paljon -> kunto kasvaa.. Löytyhän tuostakin mahdollisuudesta hyvät puolet.:)
..............
Iltaa.. Reissu suoritettu ja lappajärvellä viimein toimiva hana altaaseen liitetty.:) Meinas sen halvalla ostamani hanan asennuskin vähän potkia päähän ja meinasin välillä jo luovuttaa ja menin ottaan tunnin päikkärit. Päikkäreitten jälkeen sen sain kumminki kohtuu nopeasti kunnolla asennettua. 1mm hanaan jäi pelivaraa altaan reunaan että liki oli että sopiko tuokaan. Harva hana siihen ylensäkään passaa.
Jooh, eli sielä autokorjaamolla myös kävin autostani mielipiteitä kyselemässä.. Nuo edellä meinitsemani asiat ovat mahdollisia mutteivat vissiin mitenkään varmanpäälle tulevia vikoja. Se noissa mainitsemissani vioissa on pahaa että öljypumppu ei varoittele aiemmin välttämättä ollenkaan vaan tossahus käy yllättäen ja kytkimelle ei mitään voi vaikka rupiais huomaan että kohta se hajoaa. Se oli kumminkin positiivista mitä korjaamolla sanottiin Toyotasta. "Me oltais työttömiä jos suomessa ei olis muita autoja kuin Toyotia".
Joskus opiskeluaikoina mulla oli pariin otteeseen Toyota. Ei niihin kyllä paljon korjailuja tarttinnu tehdä vaikka kumpainen oli kohtuupitkästi ajettuja, sen puoleen hyviä autoja. Mutta se ajotuntuma... Ne oli molemmat kyllä huom. pienempiä Corolloita ja bensakoneella. Sen jälkeen tuli käyttööni vanha VAG:ilainen jonka oli ajomukavuus paljon parempi, mutta vikojahan rupes silloin löytyyn.. Se oli Seat Toledo, muistaakseni -96:nen. Sitten vaihdoin sen jälleen Seattiin mutta tälläkertaa Cordobaan vm. -99. Sekin oli hyvä ajettava ja vikojakin oli kohtuudella, mutta kuimminkin niitä oli. Sitten sain parin vuoden päästä hiukaan rahaa ja päätin vaihtaa uudehkoon vähävikaiseen autoon, vaihdoin taas Seat Toledoon -04. Yli puoli vuotta alusta meni hyvin eikä vikoja ollut mitään mutta sitten... Kyseiselle koneelle vähillä kilometreilla  menivät venttiilinohjarit vituralleen. Eli mm. kansi moottorihiomolle ja mulle koko moottorin kunnostamisesta useamman tonnin lasku. Sitten taas oli pätkä hyvää ja sitten voimat autosta alkoivat häipyä hetkittäin mutta asiaan ei selvää syytä löytynnyt ikinä, ja useammassa paikassa asiaa yritettiin selvittää.. Ei ne kyllä enään lähiaikoina häipynyt mutta varmaa ei osaa senoa vaikka joskus tulevaisuudessa häipyykin. Mm. lämmityslaitteen kenno siihen kerran jouduttiin myös vaihtaa, pari kertaa ahtopainemittaria, pari ilmamäärämittaria ja muuta pientä sälää + toki kuluvat osat. Eli toi nykyinen pitäis olla huomattavasti vähävikaisempi.. Kop kop, koputetaan nyt taas puuta ettäi siihen nyt ainakaan lähikuukausina mitään tulis. Mitä eilen autossa kehuin että siinä kuuluu matalat taajuudet soittimessa ihan hyvin. Joo, ne kuuluu kapeaalaisesti, mutta hiukan korkeammat bassotaajuudet on aika kateissa ja keskiäänen alemmat osat myös.  Onneks toi ei oo mikään mullistava haitta.. Ja se ajomukavuus. Se ei ole yhtä mukava ajaa mitä se automaattilaatikollinen Skoda, ja ton ajamiseen joutuu keskittyä enemmän. Mutta positiiviset puolet asiasta. Ei tuu ajettua niin paljon turhia ajoja mitä ois tullu Skodalla ja kortti säilyy varmemmin kun tolla tulee ajettua rajoitusten mukaan. Tai kyllähän liki rajoitusten mukaan Skodallakin ajelin mutta 80 km/h tuntui aika puuduttavan hitaalta, eli sillä ois varmaan joskus liukunnu sinne kortin kuivumis tason ylinopeuden puolelle, ja sitten ois luultavasti ollutkin se tutka. Mutta voin kyllä suositella sellaiselle henkilölle joka hakee ajomukavuutta mutta jolla on varaa maksaa joskus mahdollisesti sattuvia vikoja automaatti Skoda Superbia tai yleensäkin VAG;ilaista. Toki myös MB:t ja BMW:t ja Volvot, niissä ei oo ehkä yhtä usein vikoja mitä osassa VAG:eja. Toki monet muutkin eurooppalaiset on  ajettavuudeltaan parempia mitä Toyotat mutta vikoja niissä on kyllä yleisemmin... Toivotaan että nykynen autoni on keskiverto Toyota, eli pikkuvikanen.
.............
Lisää plussapuolia autosta... On se mun silmään aika hyvän näkänen sopivasta kulmasta takaviistosta. Näyttää sieltä joltain VAG: ilaiselta.: )

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän noita Toyotia pidetään luotettavina autoina ja näkyyhän niiden arvostus jo hinnassakin.
Uskot vaan, että sait hyvän auton.

Nyt sieltä Fazerin leipomon kautta ajelulle... toivottavasti pulla on tänäänkin hyvää!

Marko kirjoitti...

En hennonnu tänään käydä kaffeella Fazerilla kun nyt pitää säästää..:D