maanantai 27. helmikuuta 2012

Levi, ei ku Ruka, ei ku Rollo....

Nukkuminen ei taas viimeyönä meinannu ihan onnistua. Nukahin kyllä mulle kohtuuaikaisin, n. puoliltaöin. Ennen nukahtamista mietinkin että mitenhän käy, että heräilenkö jos nukahan kohtuu ajoissa. Noh heräsimpä tietysti ennen kahta, ja sitten valvoinkin liki parituntia. Sen jälkeenkin heräsin usiasti, muttei niillä kertoja tarvinnu onneks pitkästi valvoa. Valvomisen aikana rupes ajatukset taas poukkoilemaan. Muttei nyt onneks missään oikeen syvällisissä ajatuksissa.. Yöllä mietin että mitähän jos huomenna suuntais pilkille Vimpeliin Kakkurinjärvelle. Säätiedotus ainakin lupas huomiselle kovaa lumisadetta, etenkin aamupuolelle. Satoja kertojahan oon kalassa aiemmin käynyt, ja joskus on sattunnu syöntikin kohille. Etenkin kirjolohen suheen parhaat syöntipiikkit on ollu silloin, jos on ollu korkeapainetta, sitten matalapaine ts. sade, ja tästä hetki jolloin sadealue rupee väistymään jolloin ilmanpaine kohoaa aika nopeasti. Eli ton mukaan huomenna iltapäivästä saattais olla syönnilläkin. Seuraava päivä lumisateen jälkeen on yleensä ollu aika onnetonta syöntiä. Tosin eipä niitä syöntihuippuja oo monesti ollutkaan näin paksun lumen aikana, mutta täytynee mennä yrittämään Kirsin kans kun sillä nyt on talviloma. En oo omapyytämää lohta syönny yli puoleenvuoteen, että saispahan huomenna saada ees yhen.
Yöllä miettimistä. Aiemmin oon aatellu että menisin maaliskuussa eteläänpäin johkain kaupunkiin, missä en oo aiemmin yöpynny. Yöllä mietin, etten oo keskitalvella ollu missään oikeen pohjosessa. Joskus tammikuun polessa välissä oon ollu Rukalla, mutten talvella varsinaisesti lapissa. Lapissa oon kyllä usein käynnyt, mutta reissuni on ollu lumettomana/ vähälumisena aikana. Tokihan käsivarressa on jonkunverran lunta vapun huitamilla, milloin oon Kilpisjärvellä pilkkikisoissa muutaman kerran käynytkin, mutta paljon vähempi silloin sielläkää, mitä näihinaikoihin vuotta.  Paikkojen miettimistä... Eli semmoseen paikkaan yöksi menisinkin missä on muitakin ihmisiä. Sen yksinäisyyden/ rauhallisuudentunteen saan helposti jos meen Halsualle isännän mehtämökille yöks. Eli ihan semmosta hiljaisuuttakaan en hae. Laskettelekkaan en, ettei paikan tarttis olla missään rinteen kupeessa. Kumminkin ihmiset pohjoisemmassa on vaan yleensä keskittynny niiden rinteiden lähelle, että semmonenkin siis käy. Eli lapin varteenotettavia paikkoja, Levi, Saariselkä; Ylläs, Rovaniemi, (Ruka). Levi, Saariselkä, Ylläs pitkä ajomatka. Rollo???  Ei mielessäni oikeen komeita maisemia, mutta ehkä. Ruka, ei varsinaisesti lapissa ookkaan, mutta mulla lapin raja kulkee aikalailla niiltä kohin missä poroja rupee näkeen. Periaatteessahan länsipuolelta jo paikka Simo ois virallisesti lappia, ja onpa se poronhoitoaluettakin, mutta enpä muista siellä ikinä poroa nähneeni. Kuusamohan ei lappia oo, mutta kyllä se maisemiltaan on huomattavasti enempi lapimpi kuin mitä Simo. Ja näkeepä siellä ainakin niitä poroja. Matkakin sinne noista ed. vaihtoehdoista ois lyhin, että ehkä sinne siis enskuussa.. Onhan hyvinkin kyllä mahdollista etten käy silloinkaan missään, mutta onhan tää ainakin tätä mielikuvamatkailua. Ts. ajankulua...
Tännään ei mitään erikoisempia toimia. Kaupassa käyntiä jne.. Illalla ehkä meen L.järvelle, jos vielä illemmasta tuntuis se huominen pilkkireissu todennäköiseltä..

Ei kommentteja: