keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Lehti

Tänään ilmestyi se Kodinrakentaja lehti missä on juttua L.järven tuvasta. Alussa siinä lukee että talo remontoitiin minibudjetilla. "35000 eurolla saatiin hankittua maalämpö, ja kunnostettua talon rakenne toimivaksi." Rakenteellinen toimivuus tolla summalla tosiaan saatiin tehtyä mutta onpa siihen, ei niin pakolliseen osaan uponnu hiukan rahaa. Ja maksoihan se talo alkutilanteessakin, kun ei se silloin oma ollu. Paljon siihen vieläkin saisi menemään rahaa, jos sen tekis kaikiltaosin ns. valmiiks. Täysin valmiiks vanhaa hirsitaloa ei koskaan saakkaan. Aina kun jonkin kohdan ois saannut valmiiksi, vois siirtyä hiukan erikohtaan oikomaan/kunnostelemaan paikkoja. Vanha hirsitalo ns. elää aina. Nykytilanne tosiaan Kirsin kanssa erillailla, kuin jutun teon aikana n. vuosi sitten. Talon tulevaisuudesta ei siis nykyään ole täyttä varmuutta.  Mutta toivon, jos talo päätyy jollekkin muulle kuin itselleni, talosta pidettäisiin vanhaa arvostaen huolta tulevaisudessakin.. Kokonaisuudessaan, kylläpä se talo siinä todennäköisesti vielä pitkään pönöttääkin, kun se on paikalla 144 vuotta ollutkin.
Joops.. Kyllä on hyvä että se pilkkireissu oli eilen. Tänään ois aamupuolesta järvellä varmaan tullu lumisokeeks, aurinko kun paistoi täydeltä terältä ja aurinkolasit ois varmaan unohtunnu matkasta. Käsillekkin ois varmaan ollu kylmempikin mitä eilen, ois varmaan vähän väliä joutunnut käpäilemään niitä märkiä kaloja.:)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juttu oli mielenkiintoinen ja koti kaunis. Toivottavasti eläisitte siellä Kirsin kanssa yhdessä vielä pitkään! Hyvää kevään odotusta!