tiistai 21. helmikuuta 2012

Säästö pvä..

Eilen oli komia ilma ja aattelin lähteä käymään aikanikuluks L.järvellä. Matkalla sinne soitin Vimpeliin autokorjaamolle että kerkiäsköhän ne vaihtaa auton hehkutulpat. Kerkes ne, eli menin sitte Vimpelin kautta. Yks hehku oli paskana, mutta vaihatin kaikki kun ne loputkin ois luultavasti hajonnut aika pian. Eli rahaa meni sinnekkin muutamia kymppejä. Lappajärvellä päästyäni katoin sinne tulleet laskuni. V..tu, usiampi satanen.. Ei niissä kyllä mitään yllättävää ollu, sähkölasku, auton dsl. vero, ja puhelinlasku. Yleensä tuppaa masentamaan toi auton dsl. vero.. Pitäis ilmeisesti laittaa se niin, ett se tulis useammassa erässä nottei  ois kerralla niin isoa laskua.. Jooh, eilisten laskujen takia aattelin etten ainaka tänään tuhlaa oikeen mitään, en siis käynnistäiskä autoa koko päivänä. Aamupuolesta satoi lunta ja ilma oli aika masentavan näköinen, eli silloin aattelinkin könnääväni sisällä koko päivän. Ennen puoltapäivää keli kumminki muuttui yhtä-äkkiä aurikoiseks ja silloin sain päähäni että lähempä käymään kävellen keskustassa juomassa kahvit ja syömässä laskiaispullan. Matkaa keskustaan kumminkin senverran pitkälti että rupes nälkäkin vähän muistutteleen.. Menin Epstoroille, ja siel oli ruokana laskiaisen tapaan hernekeittoa & pannaria.. Oli muutes hyvää hernekeittoa, kannatti käydä syömässä. Makuaistini muuttunnu vähän iän myötä, niikuin kait useimmilla ihmisillä. Ennen armeijaa, koulussa tms. jos  oli ruokana henekeittoa, oli tiedossa ns. nälkäpäivä. Armeijassa hernekeittoa oli usein, ja silloin siihen ikäänkuin tottui. Nykyään jos vaihtoehtona on hernekeittoa ja esim. pizzaa, valitsen yllättävänkin usein sen hernekeiton. Että maku muuttuu, ei siis tiedä vaikka joskus vielä söisin mielelläni sieniä, oliiveja, kesäkurpitsaa ja katkarapuja.. Epäilen ettei niin kyllä pääse kovinkaan herkästi käymään, sillä välttelen niitä nykyäänkin melkeen kuin ruttoa..
Mutta joo, mun pitäis keksiä itelleni vähän jotain halpaa tekemistä täällä. Ei rahatilanne oo niin huono että tarttis kynsiä syödä, mutta oishan se mukavaa että sitä rahaa pikkasen jäiskin. Täällä on paha jos lähtee kävelemään johonkin, helposti ajautuu kauppoihin, syömään johonkin, tms.. L.järven tuvalta ei kävellen suittannu mennä mihkään kauppoihin tms.. Pilkilläkään, mikä ois halpaa, en oo juurikaan tälle talvee käynnyt. Saattaapa se innostus kyllä herätäkkin kun päivät pitenee ja ilmatkaan ei oo niin kylmiä. Toisaalta lähin täältä tietämäni hyvä pilkkipaikka ois Lappajärvessä, n. 3km tuvasta... Monestihan kalastajasta se takaranta/ kauempi paikka on parempi. Enpä viimetalvenakaan L.järvellä asuillessani, käynny monesti tupaa lähellä olevalla paikalla vaan useammin tais tulla ajeltua sinne järven takalaidalle. Joskus on pilkillä tullut käytuä Ruotsissakin kun siellä piti olla niiin hyvää paikkaa.:) Ei siinä paikassa mitään vikaa ollutkaan, mutta onpa saaliini ollut lähialueilla usein parempikin..
Noh, onpahan tämä tänne tekemättömyyksien kirjoittelu ainakin halpaa. Tänään voikin olla loppupäivän hyvin mielin tekemättä oikeen mitään kun tuli 7 km käveltyä..


Ei kommentteja: