maanantai 13. helmikuuta 2012

429

429km tuli tänään ajeltua. Kirsiä kiinnostavia  asuntoja  käytiin katsomassa Pietarsaaressa ja Vaasassa. Pietarsaaressa asunto oli hirsirunkoisessa rivitalossa, talo oli tehty 1836. Muutama vuosi takaperin sinne oli tehty laaja remontti ja ainakin kuvien perusteella se oli tehty hyvin. Vaasassa asunto olis tiilirakenteisessa vanhassa kasarmissa, joka on rakennettu 1866. Normaaliin asuinkäyttöön taloon on tehty asuinhuoneistoja vasta viime marraskuuksi. Komeita ja korkeitahan asunnot siellä oli, mutta itselleni ottaisin ehkä mielummin Pietarsaaren asunnon. Pietarsaari on paikkana ollu mulle aina aika etäinen, vaikka en oo sieltä oikeen kaukana ikinä asunnutkaan. Kokkolassahan ammattikouluaikana asuinkin, ja sieltä ei ois pitkäkään P.saareen, niin eipä siellä silloinkaan tullu juuri käytyä. Vaasassa on muuten vaan tullu käytyä aika monesti. Pietarsaari, pieni mutta tiiviskeskustainen paikka, nosti  pisteitä mun mielessä. Puolet sen väestähän on ruotsinkielisiä, ehkä sentakia en siellä oo juurikaan käynyt... Puolet on kumminki suomenkielisiä, ja ymmärtääpä siellä useimmat ruotsinkielisetkin suomea... Toisaalta, eipä mulla ois ollu sinne mitään tärkiää asiaakaan.. Kumminkin, eipä nyt huono mielikuva kyseisestä paikasta tosiaan ookkaan. Muutto muuallehan on toki Kirsillä kiinni siitä, saako hän hakemaansa etätyöpaikkaa. Jos hakemansa työn saa, hän ehkä muuttaa muualle, jolloin minä palaan Lappajärvelle, ainaki hetkeks. Asuilenhan tosiaan nykyisin Kirsin omistamassa asunnossa täällä S.joella..
Lappajärvi-> Pietersaari-> Vaasa-> Lappajärvi-> Seinäjoki. Siitä 429km tuli. Vaasassa oli aikaa ootella ennen asuntonäyttöä, niinpä tuli käytyä Raippaluodon siltaa kahtomassa. Se on Suomen pisin silta. Pilkkireissuillani oon sillan aika usein ajellutkin, nyt ihan vaan ajankuluks..
Perjantaina tuli Lappajärvestä TV:ssä ohjelma, Järviemme helmet. Siinä ohjelmassa oli pätkä SM pilkkikisoista viime talvelta, joissa olin itekkin. Tosiaan, ei kaikki kilpailijat ollu ihan ihan samanmoisia kuin se mumma kisoista siinä ohjelmassa. Itelläni pilkkipaikkani oli rapiat kolmen km:n päässä lähdöstä. Kävin muutamia kertoja ennen kisoja alueella harjoittelemassa, silloin totesin etten kauemmaks siirtymäajan puitteissa siinä hangessa millään jaksakkaan. Kisojen voittaja oli ollut n. kuuden kilometrin päässä lähtörannasta. Olipa monet muutkin palkinnoille päässeet yli viiden kilometrin päässä lähtörannasa. Kovakuntoisimmilla tai ehkä hulluimmilla oli piikkarit jalassa, ja osa oli juossut yli seittämän kilometri päähän.. Kovakuntoisia. Mulla oli täys työ siinä kolmessa kilometrissäkin...

 Järviemme helmet
Muutaman päivän toi näkyy..

Ei kommentteja: