perjantai 30. marraskuuta 2012

Kylymä...

Pihalla ei tarkene kertakaikkiaan yhtään pidempään olla kun tuulee aika pähiästi sulan järven yli. Eihän pakkasta oo kuin  kahehksan astetta mutta kyllä siitäkin kylmetys iskee ton tuulen takia. Vessassakin on talvella niin kylmä kun tuuli on tolta kantilta, tuntuu että perse jäätyy pönttöön kiinni.. Onhan tähän tupaan lisäeristekerrosta joskus kaheksankymmentäluvun alussa laitettu, mutta kun siihen kerrokseen ei oo ollenkan tuulensuojalevyä laitettu niin eipä siitä oo oikeen mitään iloa tämösellä tuulella. Mutta jos täällä vielä ens kesänä oon niin pitää rakennella ainakin järven suuntaan oleva seinä tuulelta tiiviimmäks..
........................
V..tu, p..kele.... Katolla tuulee ihan riittävän paljon.. Katolta kuului pikku kolinaa ja menin etupihalta kattoon että näkyykö sieltä mitään. No etupihalle näkyi että tuuli oli savupiipulle menevän puisen kävelytason kääntänny. Kiipesin sitten nyt hämärissä katolle että nakkaan tason vaikka tuulen ajaks kokonaan pois jottei se ainakaan kattopeltejä irrottais. En sitten nakannut.. Siellä tuuli niin pirusti ja parit ruuvit ois joutunnut irroittamaan että en kertakaikkiaan saanut hommaa tehtyä.. Toivotaan siis nyt että se ei kattopeltejä irrottais.....
Lähiaikoina välillä, etenkin tämmöisinä pimeinä yksinäisinä hetkinä mielessä on pyörähtänyt ajatus että mun ehkä pitäis johkain kaupunkiin kerrostaloyksiöön muuttaa. Useammin kylläkin mielessä on ajatus että tää ois mulle tavallaan ihan oikea paikka.. En siis vieläkään tiiä mitä tulevaisuudessa teen.......... S..tana, eli lähes yhtä pihalla oon vieläkin mitä pikkasen yli vuosi sitten tänne kirjoittamani "pihalla" tekstin aikaan.:)

torstai 29. marraskuuta 2012

Hammaslääkäristä

Tulin äskön hammaslääkäriltä ja nyt vielä on naama turtana puudutusaineesta. Siellä käyntini oli positiivinen yllätys, luulin että mulla ois paikkausta vaativia kohtia useita ja siellä muutamaan otteeseen joutuisin käymään. Mutte eih, ei uudestaan tarvi mennä sillä paikkausta vaati ainoastaan takahammas josta pari viikkoa sitten lohkes pikku pala.
Eilen kavin Seinäjoella vammani johdosta kontrollikäynnillä lääkärillä. Niitä käyntejä on ollut kerran vuodessa vammani jälkeen, muulloin paitsi viimevuonna, milloin sillä ois ollut oikeastikkin merkitystä. Käynti oli ihan hyvä eikä mua täysin toivottomaks tapaukseks tuomittu..:)


sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lampi



En oo ennen käynyt tuolla lammella mutta nyt aikani kuluks kävin siellä kävelemässä. Lampi on Kauhavan rajalla ja tämän nykyisin omistamani tilan maat on ennen ollu tohon asti, eli lampi on kuulunut tälle talolle. Nykyään tähän taloon kuuluneita maita mulla ei oo omistuksessa muutakuin pihan nurmialue. Harmittaa ettei tilaan ennen kuuluneita maita saannut kaupahetkellä enään lisähintaankaan. Tai ois järveen rajaantuneen suikaleen saanut ostaakkin mutta se oli mun talous tilanteelle niin kolokon kallis.. Ja lisäksi silloin kuvittelin että mulla on kyseiselle kohtaa järven rannasta käyttöoikeus jolloin esim. veneelle ois hyvin paikan saanut. Tai kyllä siihen käyttöoikeus oikeasti ois vieläkin mutta asiaa ei missään kirjallisena lue niin rannan käyttöoikeus on päässyt liukumaan käsistäni. Kirjallisesti papereissa lukee että mulla on kuvan lampeen vesioikeus, mutta eipä siitä iloa oo kun rantaan ei oo ollenkaan ees käyttöoikeutta. Tai voi sekin jostain kohtaa vaikka olla kun kiinteistörekisteriotteessa lukee että mulla on käyttöoikeus mm. sorapalstaan, hiekkepaikalle 0,474 ha, rapamaalle 2 ha ja Lappajärven vesialueeseen+ 0,005ha vesijättömaata.. En tosiaan tiedä minne kohtaa mulla ois oikea lupa mennä vaikka soraa ottamaan, mutta eipä noilla käyttöoikeksilla mulle tietenkään ois juuri oikeaa merkitystäkään. Mutta oishan se mukavaa tietää minne sais virallisesti mennä vaikka rapamaata hakemaan.:)



keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kaks kertaa

Kävin sitten tänään kahesti peräjälkeen Seinäjoella..
S.joelle lähin puoliltapäivin ja kävin syömässä, fysioterapiassa ja kaupoilla. Kauhavan tällä puolen olin sitten pimeään aikaan tulossa takaisinpäin ja puhelimeni soi. Ex:äni joka on Alajärvellä töissä soitti että autonsa alkoi käymään ihmeellisesti. Hän oli siellä juuri menossa katsastamaan autoaan ja mm. käyntiääni autossa oli muuttunut. No en tietenkään osannut mitään puhelimessa sanoa vaan sanoin että ajaa se sinne katsastukseen, kylläpä ne luultavasti siellä osaavat sanoa että mikä mahdollisesti vikana.. Auto sitten oli muuten mennyt katsastuksesta siellä läpi mutta pakokaasutestiä ei ollut hyväksytty kun kone ei ollut vissiin käynyt jokapytyllä.. Mahdollisesti vaan sytytstulpassa vika ettei kone käy kunnolla, katsastusmies oli sanonnut ettei autolla nyt kannata yrittääkkään ajaa pidempää matkaa kuin korjaamolle..
Tässä vaiheessa olin kotia päässyt ja kahvi oli vasta tippumassa. Kirsi soitti ja kysyi että voisiko hän tulla tänne yöksi jos auton veisi aamulla huomattavasti Seinäjoen korjaamoita lähemmälle korjaamolle.. Kirsin koirahan on toki S.joella hänen asunnollaan, mää sitten jouduin uudestaan lähteä S.joelle sitä hakemaan..
Myönnetään että pikkasen v...tti lähteä heti uudestaa takasin ajelemaan kun yleensä niihin aikoihin otan ilkkarit ja lonkkanikin on nyt hiukan kipeä. Eilen lonkkani oli aamupäivällä vähän samanmoisessa kunnossa kun mitä se oli loppukesästä kun automatkat eivät voineet kerralla olla pitkiä. Tänään kuitenkin onneks lonkka on pikkasen parempi eikä tarvinnut topata jalkoja liikuttelemaan kuin viimeisellä S.joki käynnillä.. Toivottavasti lonkka ei huomennakaan lisää säkeenny sillä joudun Kirsin viedä ja hakea töistä..

tiistai 20. marraskuuta 2012

Optiikka

Nyt kamerassani on hieman parempi optiikka. Tai ei varsinaisesti laadullisesti parempaa mutta mukavampi käyttää ulkona kun suurennosta on hiukan enempi. Sisäkuvauksissa toi putki toimii samoin kuin entinen sillä pikkupuoli on sama, nyt on18-135mm ja entinen oli perus 18-55mm. Samaan hintaan mitä mulla meni olisi kyllä saannut huomattavasti isommatkin suurennos kertoimet omaavan mutta kun oon senverran laiskiainen että en jaksa vähänväliä putkea vaihtaa niin nykyinen on entistä optiikkaa hiukan parempi..
Joo, eli viimeviikon Keskisen lehdessä oli sama kamera kuin mulla tarjouksessa tolla isommalla optiikalla ja menin sitte perjantaina siellä käymään että saiskohan pelkkää optiikkaa normaalia halvemmalla, ei saanut. Lauantaina sitten laitoin kaverilleni viestiä että ostaa multa kamera kun hän oli sitä jo useamman kerran kysynyt. En silloin  aatellutkaan että hän oikeesti sitä ostais mutta sitten hän tuli käymään ja homma yllätyksekseni kävikin. Siis sen uuden runko-osan ja mun vanhan optiikan. Tokihan hinta hälle oli sellainen ettei mistään kaupasta saa kyseistä yhdistelmää tohon hintaan mutta samanverran määkin säästin asiassa, jos kyseisen optiikan oisin ostannut pelkästään enkä pakettina. Notta molemmat siis samanverran voitettiin.. Tai eihän me kumpikaan voitettu sillä rahaahan meni taas.:)


tiistai 13. marraskuuta 2012

"#¤%

Viikonloppu meni ilman että oisin tehnyt mitään suurempia. Perjantaina kävin Halsualla hirvimetsällä, ja illalla kävin pyörähtämässä S.joella Ilonassa. Lauantain ja sunnuntain sitten etupäässä olin täällä ja pyörin/ mietin että mitä tekisin. Niin tai kävinhän mää sunnuntaina Halsualla isäntää kahtomassa.. Eilinen päivä meni ihan kohtuullisesti kun täällä siivoilin laittelin ruokaa yms. normi kotihommia.
Mutta yleisesti nyt lähipäivinä on mieli ollut taas huomattavan paljon matalammalla kuin mitä viime kuun loppupuolesta/ tän kuun alusta. No minkä takia.. No sen takia kun taas tunnen mahdolliset tekoni merkityksettömäks ja kun nyt koen taas olevansa pirun yksin.. Mun pitäis vissiin päästä paremmin tilaan jossa tekisin jotain minua koskevia päätöksiä ihan oman mieleni mukaan, enkä saisi odottaa että mulle joku sanoo että mitä mun kannattais tehdä... Itseasiassa loppukesästä/ syksystä olin paremmin siinä tilassa, mutta. Myöhemmällä oon muutamia täkäläisiä tavannut, oon ruvennut miettiin että mitä he tekevät ja alkanut miettiä omia liikkujani muitten mukaan......
Alahan Marko taas etsiä sitä ihan omaa elämää.....

  Onhan siellä Halsualla tota suota jonka tuohoamisesta oon joskus kirjoittannut. No ei oikeesti juurikaan, rajan kohdalla seison ja vain reunaa on Halsuan puolella. Kälviän, tai nykyään Kokkolan puolella itse suo on.. Mutta liki Halsuaa kumminkin.. Halsuan kunnan slogani onkin "lähellä luontoa". Lähellähä se on kun rajan ylittää on useilla paikoilla koskemattomampaa. Tai ei siis koskematonta mutta järkevämmin hoidettua..






torstai 8. marraskuuta 2012

Tilhiä

Tuvan päädyssä olevassa omenapuuhun on jäänyt muutamia omenoita, joista aattelin että ne varmaan talven yli siellä nyt pysyvätkin kun ei niitä mikään kumminkaan enää söis. Yllätyksekseni puuhun tuli kuitenkin syömään parvi Tilhiä. En oo ennen havainnutkaan että Tilhet söis omenoita, mutta kyllä ne niitä näämmä nokkivat kun ne on pihlajanmarjat syönnyt aika finaaliin. Oli aika hauskaa kahtottavaa kun lintuja oli puussa aika paljon enemmän kuin omenoita, eli Tilhillä oli välillä pikku ränkkyä keskenään paikoista.. No, niistä omenoista tuli mieleen että voisin kattoa jääkaapin pussissa olevat omenat läpi, tehä osasta ehkä jotakin ja viedä huonommat sitten Tilhille. Omenapussin sitte kahtelin läpi ja oli siellä aika monia vähän jo huonoja Tilhille kelpaavia omenoita, osan kuorin ja tein ei niinkään hyvän omenepiirakan ja muutamia parhaita sitten lykäsin takaisin jääkaappiin.. Eilen mietin ettei ne Tilhet omenoita maasta söis kun eilen se parvi pysytteli vaan täysin puussa vaikka maahan oli muutama omena tippunut, nakkasin siis nä jämäomenat vaan eteiseen oottelemaan. No tänään puuhun taas pöläti parvi Tilhiä ja nyt osa niistä pudotti maahnkin syömään omenoita.. Kävin sitten siis kippaamassa eteisen pussin vaan maahan, ja ei mennyt kauaakaan kun niidenkin kimpussa oli Tilhiä... Jooh, eli hyvää mieltä ompuista nyt tuli, kun ne tuosta maastakin kelpaavat jollekkin.. Ja osittain hyvää mieltä aamulla vaikka mut taas herätti lehtikauppias, tilasin. Lehti oli invalidiliiton Tukilinja lehti ja lehti onkin mulle aiemmin tullut tukemisen takia, aina sitä lehtee en ees lue. Invalidiprosenttihan mullakin on aika korkealla mutta tuki invalidiliiton kautta menee ihmisten hyväksi joilla on normaalia elämää rajoittavia fyysisiä syitä esim. pyörätuoli. Vähän aikaahan ite oon pyörätuolissa joutunut olemaan mutta kyynärsauvojen kanssa yli puoli vuotta, Jopa ne sauvat tuntuivat joskus haittaavan liikkumista esim. kauppakeskuksissa. Esim liukuportaat loivat joskus aikamoista sydämmentykytystä, mutta mää menin.:)

...................................
Mietintää...
Nyt kun oli komia keli kävin kameraa ulkoiluttamassa muuallakin kuin piha-alueella. Alkukesästähän kameran vaihdoin samanmerkkiseen ns. parempaan järjestelmäkameraan. Nykyisessä ei kuienkaan optiikkana oo muuta kuin halpa putki missä ei oo kuvanvakautintakaan.. Ensin menin Kivitipun ranttaan ja yritin muistella että mitenkäs kameran eri asetukset oikein toimikaan. Hyvin oon unohtannut.. Kevätpuolella asetuksista jo jotain tajusinkin kun niitä pikkuhiljaa opettelin. Kivitipun rannassa kuvailun jälkeen menin kävelemään muutaman kilometrin metsäautotietä, tarkoituksena jos vaikka linnusta kuvaa sais. Kokonais saldo kävelyltä.. Näin kyllä useita kymmeniä Teeriä mutta kun ne pysyi kameran optiikalle liian kaukana. Takaisin päin kävellessä n. 40 metrin päässä olevaan mäntyyn tuli kyljelle istumaan Palokärki, heitto kuvan siitä näppäsin mutta totesin että sekin on tolle optiikalle liian kaukana jä yritin mennä lähemmäksi, tottakai se lähti..
Eli mietintää ostaisinko kameraan parempaa optiikkaa joka kykenis ees muutaman kerran suurentamaan silmillä nähtyyn verrattuna.. Mietintää asiasta kun parempi optiikka vaan maksaa useita satasia ja en oo monesti erikseen kuvaamassa juuri enää käynyt.. Tulisinko paremman optiikan saatuani kuitenkaan paljon kuvanneeksi ja opeleltua kameraa paremmin käyttämään... Hmmph..
Mietintää myös että menisinkö huomenna Hirvimetsälle kun meillä vielä on kolme lupaa käyttämättä, vai menisinkö käymään Haaparannan Ikeassa ja oisin vaikka Kemissä yötä, vai menisinkö jonnekkin vieraampaan kaupunkiin, vai.... Kyllä mulla on elämä nyt suurenmoisen rankkaa kun pitäs osata päättää että mitäs sitä haluais tehdä. :) Luultavinta on että makoilen kämpillä koko viikonlopun ajan ja mietin että mitähän tekisin...




tiistai 6. marraskuuta 2012

Vain elämää

Perjantaisinhan sarja tulee TV:stä, jossa mm. J. Sillanpää, Kaija Koo, Jonne A., Cheek esittävät toisiensa kappaleita joskus erillaisenakin. Muutaman kerran ohjelmaa seuranneena on mulla pisteet noussut Eriniä, Cheekkiä ja Sillanpäätä kohtaan. Tokihan muutkin sarjassa osaavat mutta toi kolmikko on lämmittänyt eniten mua.


Mutta sen sarjan nimi, Vain elämää..
Viimeaikoina oon yleisesti nukkunut öisin kohtuu hyvin jos ei oo ollut lähtöä metsälle, kuutamoa tms.. Kohdallani mietteet kuitenkin liiallisina päälle osuessaan valvottavat ja viimeyönä valvoin. Joskus kohdalleni tulee turhia mietteitä koska tunteeni ovat molempiin suuntiin kasvaneet, tunteet siis ajavat miettimään. Nyt tänne yritän kirjoittaa öisistä mietteistä. Ei jatkossa mitään asiaa tuu vaan liiba laabaa jos niistä kirjoitettuani vaikka saisin ens yönä hyvin nukuttua.. Siis mietteitä että mitenkähän pitäis tuntea.... Olikohan nyt riittävän sekavan Markomaisesti ilmaistu...:)

 Elikkä, taannoin puhuttiin kaverini kanssa yleisesti parisuhteista ja niiden päättymisistä. Hän tuumas että miespuoliset ovat monesti parisuhteissa vääristä syistä, hän on siis itse naispuolinen. Siihenhän tietenkin miespuolisena mää, että kyllä naispuoliset on usein suhteessa vääristä syistä... Itse kohtuu vanhanaikaisena oletin että hän tarkoitti että miehet ovat joskus suhteessa pelkästään ulkokuoren ja järkisyiden, ei niinkään tunnepuolen takia...
Viime yönä heräsin miettiin että ehkä hän kuitenkin tarkoittikin nimenomaan päinvastoin. Sillä, useat muutkin miehet nykyään antavat tunteitten hallita elämää aiempaa enemmän, siis pikkasen liikaa. Naisilla asia on ehkä liikkunut hiukan toiseen suuntaan...Tätä asiaa yöllä mietin ja valvoin. Asiasta päässäni pitkästi liiba laabaa väsyksissä, ei siis mitään selvää. Päivälläkään en oo mitään oikeen järkevää tehnyt kun oon asiaa vieläkin miettinnyt ja aika väsyksissä ollut..
Pitääkin ehkä kaverilta joskus kysyä että kummaten hän tarkoitti. Eihän hänen tarkoittamallaan oo merkitystä, sillä kuvaamallani tavalla ovat etenkin länsimaiden ihmiset keskimäärin pikkuhiljaa muuttuneet. Miehet elävät nykyisin hieman enemmän tunteitten mukaan ja naiset ovat ehkä hieman kovettuneet...

Pitkän aikaa koneen ruutua kattelin että miten osaisin jotenkin selkokielellä ilmaista asiaa mutta en selkeää vaihtoehtoa asiasta saannut näin väsyksissä, joten julkasen tuon. (korjailin illalla tekstiä virkeämpänä muttei siitä ehkä vieläkään oikeen mitään tajua, onneks en päivällä ees jaksannut kirjoittaa pitemmästi miten silloin mielessä olikin.:) )
Kokonaisuudessaan mun pitäis pystyä jättämään mun tunteita joista aiheutuu turhia mietteitä hiukan syrjemmälle ja miettiä että tää on vain elämää.:)



.........................
Tuli kalliiks tää kirjoitus, tai ei oikeen kalliiks mutta muutaman kympin kumminkin. Tosiaan kirjoituksen jälkeen sain vetästyä itteni hyvin päikkäreitten puolelle, ja sitten puh. soi.. Yleensäkin kun mulle nukkuessa joku kauppias soittaa ja jos osaa sopivasti mulle myydä, lankean ja helposti meen tilaamaan, niinkuin nyt.. Eipä sillä, ihan hyvän asian puolesta hän kauppaa teki. Koulukiusattujen puhelinpäivistyksen takia... Kai.. Ainakin näin muistaisin mutta olin puhelussa aika unisena. En oo itseasiassa enää ees varma mitä tilasin, joko T-paita Leijonien nimmareilla tai lehteä... En oo varma, mutta kyllä sieltä varmaan ainakin joku lasku tulee..:)

maanantai 5. marraskuuta 2012

####

Perjantai päivä meni arvaillessa mitä illalla tekisin.
S.joen Ilonassa ois illalla ollut paikan kaks vuotis synntärit, minne mulle + mahdolliselle avecille tuli kutsu postissa. Myös lähellä asuvalle kaverilla oli kutsu sinne, ja viikkoa aiemmin sanoinkin että voin sinne kuskiks lähteä. Toiselle kaverille sanoin että hän sinne mun matkkassa pääsee.. Noh, iltapäivä rupes oleen ja toinen kaveri kellä oli kutsu pippaloihin ilmoitti ettei sinne viitsi lähteä, mutta voisin lähteä kuskiks tääl L.järven sisäpuolella illalla. Kysyin sitten toiselta kaverita että lähtiskö hänkään mun matkassa sinne mutta hän ei päässyt sillä hän meni illalla töihin.. Tästä mulle pirunmoinen pähkäily että meenkö käymään siellä yksin vaan syömässä. En sitte mennyt sillä ois v...tannu liikaa jättää sieltä saatavia juomalippuja käyttämättä kun kerran autolla liikkeellä ois. Tosin kyllä uskon että niille muutamalle juomalipulle ois sillä löytynny helposti vastaanottaja.:) Olin sitte illalla täällä L.järven sisäpuolella kuskina..
Lauantai päivä meni enimmäkseen ihmetellessä mutta illalla kävimme kaverini kanssa syömässä Pietarsaaressa Korv Göransin grillillä josta olin paljon kuullut juttuja. Paikassa on ollut ensimmäisenä Suomessa myynnissä kebab lihaa vuonna -85, monet paikkaa vieläkin pitävät Suomen parhaana grillinä. Paikan kastiketta ja kebab lihaa useat mainostavat todella hyväksi.. Noh, omat lopulliset mielikuvat grillistä. Kebab liha oli kyllä parasta mitä olen syönnyt mutta ei siinä toki ollut mitään multimaalista eroa muihin, annos iso mutta melko hintava, kastike tavallaan hyvää mutta makuuni liian terävää/ suolaista. Eli kokonais mielikuva ruoasta hyvä, ei oo pakko lähtiä jokaviikko käymään yli 70 km:n päässä olevalla grillillä.:) Toki paikassa varmaa uudellenkin käyn jos sielläpäin satun olemaan, ja oli reissu muutoinkin mukava ajankulureissu..
Eilen Sunnuntaina käytiin samaisen kaverin kanssa Keskisellä kaupassa. Mulla oli kerrankin pitkähkö kauppalista mitä oli sieltä tarkoitus ostaa. Nyt kuitenkin ostokseni tavarapuolelta olivat aika pienet sillä en kertakaikkiaan löytänyt monia listalla olleita tavaroita..
Tänään kävin sitten S.joella ostamassa jotain listassani olleita tavaroita mitä en eilen Keskiseltä ostannut..


torstai 1. marraskuuta 2012

Lenkki...

Seinäjoella aina välillä kävin käveleskelemässä ihan vaan sen kävelyn/ liikunnan takia. Täällä en kumminkaan viitti lähtiä muuten vaan kävelemään kun täällä joku saattais vaikka tunteakkin.:) Mulle on jäänyt jotenkin päälle aika entisestä elämästä jolloin liikuntaa tuli riittävästi ilman että ois tarvinnut erikseen lenkille lähteä, jotenkin mua vieläkin hävettää vaan kävellä tienreunaa pitkin.. Tänään kävin täällä ekaa kertaa ihan vaan puhtaasti kävelylenkillä, juhuuh.. Kyllähän täälläkin oon itteeni liikuttanut mutta liikutus on ollut jotain pihahommaa, kalastusta, metsästystä tai kameran kävelyttämistä.. Ehkä eilisestä fysioterapiasta johtuen lonkkani oli tänään hyvän tuntuinen ja koitinkin juosta pehmeällä tiellä n. kilometrin verran. Itseasiassa en oo kertaakaan pystynyt tuotakaan matkaa juosta onnettomuuteni jälkeen. Ehkäpä mun ei ois kannattanut tänäänkään juosta sillä nyt lonkkani tuntuu taas aika kipeältä.. Vaan aika rapakunto mulla on kauttaaltaan sillä tuostakin matkasta hengästyi pirusti. Siitä puolesta kyllä pitäis yrittää juosta että sais ittensä hyvin hengästymään, kävelystähän ei oikeen hyvin hengästy, etenkään tommosella tasamaalla. N. kolme kilometria kävelin ennen juoksua ja silloin en tietenkää hengästynyt mutta siitä vajaasta kilometrin juoksusta, puuuhh..
No myönnetään, en nytkään kehdannut lähteä pihalta vaan menin autolla metsäautotielle missä kukaan ihminen ei näkis..:)
Aamupuolesta mietin että mitä tekisin ja ajattelin että muutamia listoja vois alkaa laittaan paikoilleen. Sitten pyörittelin listoja käsissä ja mietin, ja mieti, ja mi... Yllätyksekseni huomasin hetken kuluttua siivoavan kämppää kun se listojen asennus tuntui nyt jotenkin vastenmielisemmältä mitä siivoaminen. Harvinaista mulle että rupeen puolimielellään siivoamaan.:)