torstai 8. marraskuuta 2012

Tilhiä

Tuvan päädyssä olevassa omenapuuhun on jäänyt muutamia omenoita, joista aattelin että ne varmaan talven yli siellä nyt pysyvätkin kun ei niitä mikään kumminkaan enää söis. Yllätyksekseni puuhun tuli kuitenkin syömään parvi Tilhiä. En oo ennen havainnutkaan että Tilhet söis omenoita, mutta kyllä ne niitä näämmä nokkivat kun ne on pihlajanmarjat syönnyt aika finaaliin. Oli aika hauskaa kahtottavaa kun lintuja oli puussa aika paljon enemmän kuin omenoita, eli Tilhillä oli välillä pikku ränkkyä keskenään paikoista.. No, niistä omenoista tuli mieleen että voisin kattoa jääkaapin pussissa olevat omenat läpi, tehä osasta ehkä jotakin ja viedä huonommat sitten Tilhille. Omenapussin sitte kahtelin läpi ja oli siellä aika monia vähän jo huonoja Tilhille kelpaavia omenoita, osan kuorin ja tein ei niinkään hyvän omenepiirakan ja muutamia parhaita sitten lykäsin takaisin jääkaappiin.. Eilen mietin ettei ne Tilhet omenoita maasta söis kun eilen se parvi pysytteli vaan täysin puussa vaikka maahan oli muutama omena tippunut, nakkasin siis nä jämäomenat vaan eteiseen oottelemaan. No tänään puuhun taas pöläti parvi Tilhiä ja nyt osa niistä pudotti maahnkin syömään omenoita.. Kävin sitten siis kippaamassa eteisen pussin vaan maahan, ja ei mennyt kauaakaan kun niidenkin kimpussa oli Tilhiä... Jooh, eli hyvää mieltä ompuista nyt tuli, kun ne tuosta maastakin kelpaavat jollekkin.. Ja osittain hyvää mieltä aamulla vaikka mut taas herätti lehtikauppias, tilasin. Lehti oli invalidiliiton Tukilinja lehti ja lehti onkin mulle aiemmin tullut tukemisen takia, aina sitä lehtee en ees lue. Invalidiprosenttihan mullakin on aika korkealla mutta tuki invalidiliiton kautta menee ihmisten hyväksi joilla on normaalia elämää rajoittavia fyysisiä syitä esim. pyörätuoli. Vähän aikaahan ite oon pyörätuolissa joutunut olemaan mutta kyynärsauvojen kanssa yli puoli vuotta, Jopa ne sauvat tuntuivat joskus haittaavan liikkumista esim. kauppakeskuksissa. Esim liukuportaat loivat joskus aikamoista sydämmentykytystä, mutta mää menin.:)

...................................
Mietintää...
Nyt kun oli komia keli kävin kameraa ulkoiluttamassa muuallakin kuin piha-alueella. Alkukesästähän kameran vaihdoin samanmerkkiseen ns. parempaan järjestelmäkameraan. Nykyisessä ei kuienkaan optiikkana oo muuta kuin halpa putki missä ei oo kuvanvakautintakaan.. Ensin menin Kivitipun ranttaan ja yritin muistella että mitenkäs kameran eri asetukset oikein toimikaan. Hyvin oon unohtannut.. Kevätpuolella asetuksista jo jotain tajusinkin kun niitä pikkuhiljaa opettelin. Kivitipun rannassa kuvailun jälkeen menin kävelemään muutaman kilometrin metsäautotietä, tarkoituksena jos vaikka linnusta kuvaa sais. Kokonais saldo kävelyltä.. Näin kyllä useita kymmeniä Teeriä mutta kun ne pysyi kameran optiikalle liian kaukana. Takaisin päin kävellessä n. 40 metrin päässä olevaan mäntyyn tuli kyljelle istumaan Palokärki, heitto kuvan siitä näppäsin mutta totesin että sekin on tolle optiikalle liian kaukana jä yritin mennä lähemmäksi, tottakai se lähti..
Eli mietintää ostaisinko kameraan parempaa optiikkaa joka kykenis ees muutaman kerran suurentamaan silmillä nähtyyn verrattuna.. Mietintää asiasta kun parempi optiikka vaan maksaa useita satasia ja en oo monesti erikseen kuvaamassa juuri enää käynyt.. Tulisinko paremman optiikan saatuani kuitenkaan paljon kuvanneeksi ja opeleltua kameraa paremmin käyttämään... Hmmph..
Mietintää myös että menisinkö huomenna Hirvimetsälle kun meillä vielä on kolme lupaa käyttämättä, vai menisinkö käymään Haaparannan Ikeassa ja oisin vaikka Kemissä yötä, vai menisinkö jonnekkin vieraampaan kaupunkiin, vai.... Kyllä mulla on elämä nyt suurenmoisen rankkaa kun pitäs osata päättää että mitäs sitä haluais tehdä. :) Luultavinta on että makoilen kämpillä koko viikonlopun ajan ja mietin että mitähän tekisin...




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten ois kakkukaffit Halsualla sunnuntaina?!? T:Piia

Marko kirjoitti...

Luultavasti sunnuntai iltapäivällä meen siellä käymään..