maanantai 27. toukokuuta 2013

Perholohi

Ajatuksena oli että olisin tänään aamusta lähtenyt käymään Halsualla vanhemmillani ja soitin sinne. Äitee kuitenkin puhelussa tuumas että he meinasvat päivemmällä mennä Vimpeliin Kakkurinjärvelle kirjolohia yrittämään., rupesin itekkin aattelin että määhän meen silloin sinne myös..
Aamupäivän vielä täällä ollessani leikkelin naapurimökin nurmikkot, osan omasta pihasta ja sitten päivällä ajelin kalalle. Porukkani eivät vielä olleet tulleet kun yhen huitamilla järvellä olin mutta oli siellä muutama muu kalastaja ja tuumasivat ettei oo oikeen ollu syönnillään. Tahnavavan virittelin valmiiks ja paiskasin järveen ja sitten kasailin perhovärkit. Perhon veteen saatuani puhelin viereisen kalastajan kanssa ja kalastus oli vähän puolituista mutta silti ei montaa minuuttia ehtinyt kulua kun perhooni otti lohi. Lohen saatuani pikku hetki etiäpäin ja pyynnissä olevaan tahnaan otti lohi. Vanhempani eivät olleet vielä tulleet ja kun päiväluvalla saa kolme lohta ottaa ja mullahan oli jo kaks ylhällä, en silloin siinä vaiheessa enää  mitään pyyntiin laittanutkaan vaan odotin porukoitani. No sitten he tulivat ja nakkasin tahnan järveen. Silloin tahna sai pikkasen aikaa olla koskemattomana muttei kuitenkaan oikeen kauan kestännyt kun siinä oli taas lohi kiinni joka kuitenkin pääsi irti. Irtipääsyn jälkeen kun tahnan uudestaa pyyntiin nakkasin ei kestännyt kuin n. minuutti kun lohi otti ja sen myös ylös sain.
Mullahan oli sitten kalakiintiö täynä ja kalastuksen kokonaan lopettelin. En kuitenkaan lähtenyt järveltä ennen kuin viideltä kun vanhempani oli siellä. Heille ei kuitenkaan tullut yhtään lohta vaikka heille laittelin samantyyppisiä millä olin ite kalaa saanut.. Eikä sieltä muutkaan järvellä oloni aikana oikeen kaksisesti kalaa saanut. Koko siellä oloni ajan kalassa oli 5-6 muuta tyyppiä ja koko aikana muut sai kaks lohta. Notta mulla oli siis tänään kala otillaan kun n. puolitoista h kalastusta ja kolme lohta ylös..


Ei kommentteja: