perjantai 3. toukokuuta 2013

Kilpis -13

Nyt lauantaina ja sunnuntaina on Kilpisjärvellä Vain 2 kalaa pilkkilpailut. Kisoissa oon muutaman kerran aiemmin ollut ja kisoissa on hyvät palkinnot ja hyvä ilmapiiri. Viime vuonna en kisoissa ollut kun oli autovaihtohässäkkää yms. muuta ennen kisoja, sitten en jaksanut paikalle lähteä. Toissavuonna kisoissa taisin olla ja sitä edellisenä auto tilttasi alkupuolelle matkaa ja reissu jäi tekemättä. Tätä ennen taisin kolmesti kisoissa olla.
Tänävuonna aika pitkään oon ollut kiikun kaakun että lähtisinkö kisoihin. Aikaisemmin matkassa on ollut toinen henkilö ja tänävuonna menisin yksin. Tästä mietinnän tulokseks että määhän mahun hyvin yksin autoon nukkumaan eikä matkaa tarttis vaunua raahata. Muutama päivä sitten levautin autossa penkit tasaiseks ja testailin, hyvin farmari autossa mahtuis pötköttään ja rupesin pikkuhiljaa kokoilemaan muita matkaan otettavia tavaroita.

Eilen päivällä matkaan jo lähdin kun ajatuksena oli yksi yö matkalla yöpyä ja että perjantaina oisin Kilpiksellä ihan hyvissä ajoin. Halsualla synnyinkodissani olin jonkinaikaa ja valmistauduin ajelemaan jokusen sata kilometriä. Pikkasen matkaa Halsualta pääsin ja ajoittan tuli aikalailla räntää, ajoittain oikeen p....leesti... Oulaisissa n. 120km halsualta menin kahvin eräältä huoltoasemalta hakemaan, silloinkin satoi. Sade kuitenkin loppui samalla hetkellä kun sisällä olin ja kun menin autolle kattelin että ompas auton vieressä märän maan pinnassa öljyvärjäämää. Aattelin että öljy ois peräisin jostakin aiemmin paikalla olleesta autosta mutta kumminkin auton ennen käynistämistäni lykäsin takana olevalle puhtaalle paikalle. Kahvin sitten join loppuun autoa käynistämättä ja kun oli tarkoitus lähteä matkaa jatkamaan katsoin auton alle. Öljyä... Eikä pelkästään sitä öljyistä kalvoa märän maan pinnassa vaan suoraan pohjan alle katsottaessa näki läntin oikeen rehellisen tummaa öljyä. Tien toisella puolen oli korjaamo ja käynnistettäessä ei auton öljynpainevalo syttynyt, tohdin sitten auton ajaa korjaamolle että saa siellä katsoa pukilla mistä öljy tulee. Korjaamolla nosturilla toteamus että öljyä tulee niin paljon ettei matkaa voi ollenkaan jatkaa..
Auton mulle muutaman viikko sitten myyneeseen liikkeeseen sitten heti soitin ja kysyin että mitä teen kun autoliikkeillähän on seitsämän viikon korvausvelvollisuus jos vika on autossa ollut myyntihetkellä jollakin muotoa päällä/selvästi tulossa. Liikkeen myyjä oli ihan yhteistyöhaluinen eikä vaikuttanut yhtä vaikealta tapaukselta mitä viimevuotisessa autonvaihdossa meinas olla kun silloinen autoni rikkoutui ja vikaa on täytynyt olla jo sen liikkeessä ollessa. No liikkeen myyjä soitteli joihinkin paikkoihin ja sitten hän soitti mulle että auton hinataan Alaveteliin korjaamolle. Hinausauton hän oli saannut niin että se ois ollun vasta tänään siellä Oulaisissa ja sanoi mulle että mun yrittää jotain hinausautoa saada aiemmin. Soitin sitten hinauspalveluun jonka numeron sain paikalliselta korjaamolta ja sieltä hinausauton sai paikelle tulemaan jo illalla..
Matkalla Oulaisista Alaveteliin korjaamolle soitin muutmalle täälläpäin asuvalle tutulleni että voiskohan joku heistä mut Alavetelistä (n. tunti/ suunta) korjaamolta hakea kotiin. No kukaan heistä ei hakennut ja sitten soitin isännälleni että hakea mut Halsualle yöks. Isännälle en alkuun meinannut viittinytkään soittaa kun aattelin että hälläkin mieli asiasta turhaa putoais. Kuitenkin hän otti asian/ mulle asiasta seuraavan rahanmenon hyvin eikä ruvennut stressaamaan.
Ite oon asiasta taas aikalailla stressiä kehittännyt, viimeyön unet jäi kolmeen tuntiin kun heräsin yöllä kolmelta ja auto pyöri mielessä. Nyt oon täällä L.järvellä kotona yksin mutten oo saanut siltikkään päikkäreitä kunnolla otettua kun auto kummittelee mielessä.. Väsynyt oon ja väsymys rupeaa tuntumaan jo fyysisenä kipuiluna. Stressiäkin on riittävästi sillä naamani kutisee suunnattomasti niinkuin normaalistikkin stressaavissa tilanteissa..

Mutta onhan asiassa hyviäkin puolia.. Jos matka ois onnistunut oisin kastunnut/ vilustunnut Kilpisjärven kisoissa kun sinne luvattiin sadetta koko viikonlopuks. Lisäks oisin joutunnut ajamaan paljon pitemmästi enkä nytkään makoilis sängyssä. Tai oisin ehkä ajannut mettään kauempanä kun tänään radiossa varoiteltiin sielläpäin olevista liukkaista teistä.:)
..........................
Jatkoa niinhin hyviin puoliin tilanteesta etten Kilpikselle päässyt:
Mut ois kumminkin sieltä tänään raahannut kämpillensä joku punapää Norjatar tai blondi Ruåtsitar ja siis en ois huomenna kisoihin ehtinnyt voittamaan..;D Ja Norjan hintatason tietäen taksikin Kilpikselle ois maksanut niin p..keleesti.:) Ja ompa tästä semmonen hyvä puoli että tästä tapahtumasta/ tapahtuman puutteesta on enemmän muisteltavaa tulevaisuudessa kuin siinä jos pilkkireissu ois onnistunut normisti eikä palkintoakaan ois saanut..

Meinas olla pikkasen jännittävä jääkiekkopeli...

Ei kommentteja: