torstai 9. toukokuuta 2013

Rikki, vaiko ei..

Eilen isäntä tuli hakeen aamusta ja vei mut autokrjaamolle missä autoni oli. Siellä sitten auton käynnistettyäni olikin ihan hyvä mieli ja lähdin ajelemaan kotiin päin. Muutaman kilometrin ajeltuani satasen rajoituksen tiellä edessäni auto ajeli kaheksaa kymppiä ja aattelin että ohitampas. Kash..Ohituksessa kun kaasua reilummin polkaisi niin kierrokset nnousivat korkealle, eli kytkin luisti. Noh pyöräytin heti takasin korjaamolle. Siellä ne tuumas että kytkilevy oli kyllä puhtaana sen takaisin paikalleen laiton aikana ettei sen pitäis sen takia luistaa, ehkä siis automaattinen kireyden säätö.
Ajellahan sillä normirauhallisesti voi kun jos ei ohittele/ lähe paikoiltaan kiireellä, ajoin sitten tänne korjaamolle kyselemään. Siellä myös tuumausta että saattaa ruveta pitämään kun jonkunverran ajelee tai sitte joutuu vaihtaa koko kytkimen (n.tonni). Sieltä korjaamolta kaveri kävi koeajelemassa autoani ja enään silloin ei kytkin luistannut muuta kuin silloin kun hän autoa pikkasen "rankasi". Ehkä siis alkaa hetken päästä kytkin kunnolla pitämään..
Tulin sitte kotia, pikku päikkärit otin ja lähdin Keskiselle kauppaan. Ostin sieltä neljä pussillista pidemmänkin aikaa säilyvää ruokatavaraa. Ehkä turhaa mutta eipä ainakaan heti näänny näläkään jos muutamia päiviä peräjälkeen täällä joutuu olemaan, niin p..kele.:) Tullessa sieltä pariin otteeseen koitin autolla pikkasen polokasta ja kytkin ei enää luistannut. En mää hätäsesti autolla  koittanutkaan paikaltaan lähteä milloin kytkimen ois ehkä saannut tyhjää lyömään mutta ainakin se jo sillon ohitustyyppisissä kiihdytksissä piti. Toivottavasti siis täysin rupeais pitämään.
Tänään sitten aattelin että käyn S.joella pyörähtämässä. Katoin nyt ennen lähtöäni autosta öljypinnan tason ja se oli vähänmatkaa alle ylämerkin. Aattelin että se saattaa olla taso minne öljynpinta on siellä korjaamolla laitettu. Sitten lähin ajelemaan mutta kumminkin matkalla toppasin Kauhavalla parkkipaikalle, hetken käytin autoa siinä paikallaan, peruutin auton paikalta ja menin ulos kohtaa katsomaan. No kas, märkä asfaltti oli taas öljyn kirjavoimaa.. Tarkastin sitten öljytikusta öljyn tason joka oli kutakuinkin samalla tasolla mitä kotona tasoa katsoessani. Eli oisin varmaan voinnut S.joelle jatkaa mutta käännyin kuitenkin takaisin. Välilläkin kerran toppasin ja katoin öljyn tasoa, ok. Pihalla taas katoin tasoa ja vieläkin samalla tasolla öljy oli. Ehkäpä siis öljyn kirjavoima asfaltin pinta Kauhavalla johtui siitä että auton öljypohja on öljyinen siitä aiemmasta öljyvuodosta, ja öljyä ei paljon märälle maalle tarvi tippua kun se jo laajalti aluetta kirjavoi. Mutta täytyy kuitenkin seurata tilannetta lähiaikoina tarkoin..
On mulla onneks ainaki nyt pitemmäks aikaa ruokaa jos auton joutuu taas korjaamolle viedä.:) Ja tääkin on mukavaa kun nyt tuntuu ihan sunnuntailta vaikka torstai onkin, eli huomennahan on perjantai.;D

Ei kommentteja: