sunnuntai 27. toukokuuta 2012

^^^^^^^^

"On aatto ilta Helluntain ja aika Tuomein tuoksuvain" En muista onko toi pätkä jostain ala-asteen aikana laulamastamme laulusta vai mistä, mutta jostain kumminkin.. Piti toi lause kutiansa tänäkin vuonna. Viikko sitten aattelin ettei Tuomi vielä kerkiäis kukkia kun kevät on tullut normista n. viikoa myöhässä. Eilenhän se aattoilta oli ja sniiff, kyllä haisi tai paremmin tuoksui hyvälle kun illalla kylälle päin kävelin. Jopa mää sen hyvin haistoin vaikka hajuaistini onkin silloin onnettomuuden myötä heikentynyt/ muuttunut..

"Jos ei heilaa Helluntaina niin ei koko kesänä" Toi on ainakin joku oikea sanonta eikä mun omasta päästä peräisin. Jos toi sanonta pitää kutiansa niin kesä ollaankin rauhassa kun ei oo heilaa mistään tuloillaan kuin korkeintaan syksyllä.....:)

Perjaintaina menin yöks vaunun kans Lestijärven Valkeisjärvelle kun siellä oli Lohikauden avajaiset. Tarkoitukseni oli pelkästään perholla kalastaa muttei mennytkään sitten ihan niin.. Avaus oli ilta kuudelta ja vajaa tuntia aiemmin perhovehkeet virittelin valmiiks. Jotain varttia vaille kuus tuuli kumminkin rupes olemaan jo jonkinverran yltynyt ja kasasin virvelin kun totesin etten perholla saa kunnolla heitettyä semmoseen vastatuuleen.    Jotain kymmentä vaille kahlailin paikalle mikä on edellisinä vuosina ollut hyvä, mutten ihan parhaaseen paikkaan asti päässytkään kun vesi järvessä on nyt korkeammalla mitä useimpina vuosina ja kahluuhousuista ois loppunut vara. Hetkeä ennen alotusta tuuli yltyi vielä lisää ja rupes satamaan todella isoja piskoja... En sitten silloi kauaa viitsinnytkään siinä ustinta nakkoa mutta oli siinä välissä kumminkin yks otti uistimeen. Veneitä siinä huitamilla oli jotain viistoista kpl. mutteivät niistäkään näkyneet saavan yhtä hyvin mitä monena aiempana vuotena. Hetken rannallaolon jälkeen kovimman sateen ja tuulen rauhoituttua kahlailin pitemmän pätkää rantaa ja nakkeli uistinta mutteipä siitäkään tuloksena ollut kuin yksi tärppi. Myöhemmällä kävin katsomassa tuttuja jotka ovat samalla paikalla vuosittain puolijoukkueteltalla. Kymmenkunta henkeä siinä oli ja lähes kaikilla kaks tahnaonkea pyynnissä, oli siinä paikoilla ainakin pyydyksiä. Jokusen Lohen sieltä olivat saaneet mutta merkittävästi huonommin mitä esim. viimevuonna. Lauantaina aamupuolesta kalastelin hetken perhollakin mutta saalis silläkin nolla. Yks tärppi oli lauantaina uistimeen. Puoliltapäivin kävin sitte kalastamassa kutupaikalla kameran kanssa, ja sillä sainkin saalista. Järvessä kirkas vesi ja Kirjolohilla kutuaika tähänaikaan vuotta, kaloja usein näkee kutupaikalla parinkymmenen metrin matkalla rantaa. Pitkästihän rantaviivaa tuossa potissa on mutta kutualue/ eet on hyvin lyhyitä pätkiä. Kutukalat jotka tulevat lähelle rantaviivaa eivä kuitenkaan useinkaan syö mitään. Siispä paikalle varustuksena pelkkä kamera. Kuvaamisen jälkeen lähdin järveltä pois ja vaunun vein Halsualle. Muutaman tunnin siellä pyörin ja käytiin muunmuassa kahtoon isännän kanssa edellisyöllisiä Karhunjälkiä.
Lappajärvelle kävin pätkän perunoita istuttamassa ja tulin sitten illaks tänne  S.joelle.



 Tuon kodan oikealla puolella häämöttää mun lähes uusi asuntovaununi. Vm. -78, siis vain vuotta vanhempi kuin mää.:)


 Eipä ollu enää yöllä veneitä. Tai oli siellä yölläkin muutama vene liikkeellä mutta ei kuvassa..




 Tommosia järveltä yritin pyytää muttenpä koukkuun saanut yhtään.


 Nallen jälki. Leveys noin 12cm, eli lähes täyskokoinen naaras tai vielä vähän keskenkasvuinen uros. Ehkä siis uros kun ei ainakaan pennun jälkiä näkynnyt.


Kuva näyttää äkkikatsomalta semmoselta että tuohan voi olla moneltakin paikkaa Suomea. Mutta ei, tarkan paikan voi aika hyvin määritellä sillä eipä Lakeudenristiä saa monessa paikassa veden pintaheijastuksena näkymään.. Eihän se tossakaan selvästi näy mutta kun tämäpuoli Suomea on aika vähävetistä seutua...

Ei kommentteja: