maanantai 21. toukokuuta 2012

%%%%%%

Komia ilma on ja vuodenaika melkeen parhaimmillaan. Pari viikkoa eteenpäin ja on parasta aikaa, ainakin mielestäni. Juhannukselta rupian luultavasti pikkasen masentumaan kun aattelen että kohta on taas synkkää ja pimeää kun päiväkin rupes lyhenemään. Siis ihan kohta/ just / äkkiä...... Pikkasen hätänen/ ennakoiva oon... Kumminkin nykyinen aika vuodesta on hyvää kun tietää että vuoden hienoin aika on vielä eessäpäin.:)


Vajaa kuukausi aikaa ja tolta kohtaa joesta menee yli useita tuhansia henkilöitä. Tuohon kohtaan tullee Provinssiksi armeijan ponttonisilta.



Toimiikohan.. Pikkasen epäilen että jokin pari saattaa olla eronnut joka on tohon lukon laittannut.. Mutta onpa lukon laitto kuitenkin hieno osoitus kumppaniaan kohtaan.




Joo, toi on sitten joittenkin ihmisten herkkua, en ymmärrä... Korvasieni se tosiaan on ja niitä oon jonkinverran poiminnut nuoruudessani perheelleni. Ennen oon tosiaan poiminut muitakin sieniä vaikken mitään ite ilkeä syödäkkään. Mutta Korvasieni on ehkä pahin/ inhottavin. Myrkylliset sienethän pitää ennen syömistä ryöpätä eli keittää hyvin, ryöppäyksen aikana en pystynyt sisällä olemaan sen hajun takia... Ite uskon että tommonen maistuis aika pitkälti samalta miltä se näyttääkin....
..........................................

Pari tuntia sitten huomasin takapihalla kaks Siiliä joita ilmiselvästi kevätti. Pienempi piti, tai pittää se vieläkin semmosta hiljaista tsuh tsuh ääntä ja ne kiersi rinkulaa toistensa ympärillä. Jonkinmoista toisen virittelyä siis. Alkuun otin äkkiä kameran kun ne varmaan häipyis pian ja uteliaisuuttani kiinosti tietää että mitenhän se homma oikeen Siileitä luonnistuu kun net on aika piikkisiä. No pätkän ajan katoin partsilta ja mitään ei muuttunnu. Sitten sisältä vajaan tunnin aina väliin vilkaisin lasista ja sama pyöriminen jatku vieläkin. Sitten hommaan tapahtui merkittävä muutos... Pyörimissuunta vaihtui alun myötäpäivän suunnasta vastapäiväiseks.. Kävin kattoon ja vastapäivään se kiertosuunta näkyy olemaan nytkin mutta kiertonopeus ehkä aavistuksen nopeampaa...
Aaah että kyllä mulla on tosi jännittävää elämää, h..vetti... :) Käyn ne Siilit ehkä kohta hätystämässä pusikkoon niin saan mielelleni rauhan eikä mun tartte kytätä toisten kevätystä..;)



Ei kommentteja: