lauantai 10. toukokuuta 2014

Paha mieli

Ei mieli oo nyt lähiaikoina muulloinkaan mitenkään huipussaan ollut vanhempieni sairasteluitten takia, mutta.. Tänhetken mielipaha johtuu kuusesta. Pihani kuusesta joka oli mielestäni niin hieno että tän tuvan ostoon aikoinaan se vaikutti erittäin positiivisesti. Eli en tiedä asuisinko nyt tässä ilman että se kuusi ois pihassa ollut. Nimenomaa ollut.. Se kuusi kaadettiin tänään...:´(
Kuusi oli Suomen itsenäisyyden 50 v. juhlakuusi eli se on istutettu v. -67. Eihän se oo siis vielä puun iälle mitään se aika mitä se on tuossa ehtinyt kasvaa mutta oli se hämmästyttävän suuri ikäisekseen. Tai ei se mitenkään hirmupitkä ollut mutta paksuutta tyvessä oli kyllä paljon, sillä vuosirenkaat olivat joiltain vuosilta yli sentin paksuisia.
Puun kaatoon lopulta päädyin sillä nykyään tuulet ovat joskus kovia ja tulevaisuudessa todennäköisesti tuulet tulevat yltymään. Eli kaatumista tuulessa pelkäsin sillä se olisi ylettynyt kaatumaan pitkästi minun taloni päälle sekä myös naapuritalon päälle. Lisäksi kun toisenpuolen naapurit puhuvat heidänpuolella muutamien puidensa kaatamisesta niin silloinhan sieltäsuunnalta tuleva tuuli oisi osunut kuuseeni pahemmin, ja jos se sieltäsuunnalta olevassa tuulessa olisi kaatunut olisi se kaatunut nimenomaan naapuritalon päälle..
Tai ehkä suurin syy kuusen kaatamiseen oli lähinaapurini lähes joka keskustelussa mustaminen mainita, tai paremmin muistamattomuus että hän on jo usein asiat sanonut (92v.), että paikalla aiemmin olleeseen puuhun on salama iskennyt ja että tuulet on yltynnyt että puut kaatuu talojen päälle ja hormit ei vedä jos puita liian lähellä taloa ja näköestettä ja ja..... Tosia nuo hänenpuhumansa asiat kyllä ovat ettei sen puoleen..
No jokatapauksessa pelko kuusen kaatumisesta tai salaman iskemisestä on minulle tullut niin paljon että pihapuiden kaatajan soitin ja nyt hieno kuusi on nurin...

Mun tuurilla salama iskee heti ensimmäisessä ukkosessa suoraan taloon sillä nyt talon katto on korkein kohta pihapiirissä.


Ei kommentteja: