tiistai 6. toukokuuta 2014

Kilpis -14



Tänä vuonna tuli käytyä Kilpisjärvellä Vain 2 kalaa pilkkikilpailuissa, eihän taaskaan reissu ihan kympillä onnistunut vaika auto nyt matkan kestikin.
Kisat siellä oli lauantaina ja sunnuntaina, ja sinnepäin lähettiin Annen kans jo torstaina koska matka on pitkä ja matkaa en kerrasta enään aja. Torstaiyöks mentiin Ouluun Kylpylähotelli Edeniin ja siellä oli ihan sopivaa ja saunat lämpimiä. Perjantaina aamusta sieltä lähdettiin ajamaan pitkää matkaa perille ja alkuillasta perille saavuttiin ja matka meni hyvin kun tietkin oli koko matkan sulia ja lähes kokomatkalta kuivia.
Majoitteena meillä sinne oli teltta jossa sisällä kaasulla toimiva säteilylämmitin. Muutama vuotta sitten siellä oon teltalla ollutkin ja kohtalaisesti tarjennut, mutta mutta.. Viimeisen kerran paikalla oon ollut asuntovaunulla kun aikoinani oon varmaan päättänny etten sinne telttamajoitukseen tarkene lähtiä. Olin siis nyt teltta-asian unohtannu ja teltan kanssa siellä oltiin ja yöllä oli kylymä.. Päätös siis taas, en enää taaskaan ikinä lähde kyseiseen tapahtumaan teltan kans. Jospa nyt asian muistais kun muistiin kirjoitan.:)


Asunto autoja ja vaunuja muttei jostain syystä telttoja.:)

"Lämpönen" teltta keskellä


Lauantaina sieltä sitten soitettiin Muonista paluumatkaa varten sunnuntaiksi varaamaamme pikku mökkin vuokraajalle, että voisko mökkiin tulla jo tänään, onneks voi.. Pilkkikilpailuissa iltapäivällä kuitenkin Kilpiksellä käytiin. Pilkilläkään ei ihan kilpailun loppuun tarjettu olla, eikä tietenkään saatu kalaakaan. Mutta ei lauantain kisoissa hyväksyttävää kalaa saannut kukaan muukaan muutamasta sadasta jäällä olleesta pilkkijästä. Ne kisathan on siten tehty ettei sieltä monesti saada kisoissa montakaan kalaa vaan suurinosa hyvistä palkinnoista menee osallistuneiden kesken arpomalla. Huono kalasaldo on saatu aikaan niin että pilkkialue on pieni jolloin pikkijät veri vieressä, Kisat kun alkaa niin säikähtäähän alla olevat kalat sitä kairojen jyminää ja lähtevät rauhallisimmille vesille. Ja on pilkkipaikka kyllä liian syvän veden päälläkin.. Kisojen jälkeen sitten lähdettiin ajelemaan Muonioon lämpöiseen mökkiin.
Annella oli silloin lauanaina synttärit ja ne oli varmaan ikimuistettavat, nimittän ainakin kylymä on ollu heti kun vuorokausi vaihtui perjantaista lauantaiks.:)

Aika monta pilkkijää kohtuu pienellä alueella.



Sunnuntai meni sitten etupäässä mökillä itteään sulatellessa ja lepäillessä. Hyvässä rantasaunassa silloin käytiin ja Anne kävi avannossakin, ite en tarennu muuta kuin jalakoja vähän matkaa kastella.

Maanantaina aamusta lähettiin ajelemaan kotia kohti. Ajaminen ei niin pitkää matkaa ois mulla varmasti onnistunutkaan jos ei ois ollu edellistä lepopäivää, ajokeli niin hyvä ja auto mukava ajaa matka-ajossa. Illalla sitten saavuttiin tänne ja jaksoin ajaa koko matkan, toki aika-ajoin pysähdellen. Ajaa kyllä tuttuja maanteitä jaksan pitkästikin sillä maantieajossa ei oo liikaa mietittäviä asioita. Jos etteen tulevia asioita normielämässäkin joudun miettimään paljon niin silloin mulle tulee väsymys hyvin pian, ja väsyneenähä en vois ajaa.. (Esim. tää kirjoitus paljon väsyttävämpää mulle mitä ajaminen) No kumminkin, hyvä että tultiin vasta maanantaina kun sunnuntaina täällä oli satannut yli kakskymmentä senttiä lunta ja tietkin silloin lossussa. Vielä tullessakin täällä näkyi jopa joillain katoilla pikkasen lunta, mutta tiet oli onneks kokonaan sulat.

Ja siitä maaliskuisesta kolarista seuranneista vammoista, alaselkä oli kipeä kun pitkään autossa istui ja niska oli ajoittain kipeä muttei matkasta juuri kipeämpi mitä se on monesti muulloin, polvet siinä kolarissa lisää säkeentyivät ja oli lähellä ettei niiden vuoksi jossain vaiheessa joutunut kävelyä lopettamaan. Mutten kokonaan joutunut että nekin jo melko ok. Niin ja arpaonnikaan ei tapahtumassa suosinnu, ei siis tullu voitettua moottorikelkkaa, mönkijää, perämoottoria jms. mitään muutakaan sieltä, byyh..

Ei kommentteja: