lauantai 31. toukokuuta 2014

Makoilin mutta..

Keskiviikon ja torstainkin ihan rauhassa otin mutta en osannu riittävän kauan olla kyykkimättä/ ajelematta/ raskaampaa asiaa siirtämättä ja alaselkä on taas jatkuvasti kipeä.. Kyllä kävely nyt onnistuu mutta etenkin kävely raskaalta tuntuu ja jalkaakin jomottaa jatkuvasti..
No tuli torstainakin vähän ajeltua mistä selkä/ lonkka ei oikeen tykkää. Autolla ajoa ei tullut kuin 150 km mutta kun leikkasin pihani nurtsit niin sehän selkää täryttää. Ei selkä kuitenkaan sillon to. iltana mitenkään erikoisen pahana, ettei ajelut ainakaan paljon huonontannut.
Eilen sitten jouduin naapurimökin pihan nurmikot leikkaamaan kun oon jo aiemmin mennyt lupaamaan että ne joskus leikkelen. No ei tästäkään töyssytyksestä vielä juuri mitään mutta.. Illemmalla komia tyyni keli ja teki mieli lähteä järvelle..
Järvessä vesi matalalla ja mun raskas vene ei niin hyvässä ranturissa ja vähän kaukana vesirajasta. Yksin sen veneen vesillelasku/ nosto, vaikka vene ei mikään iso ookkaan, ei oo mikään maailman helpoin homma. Kuitenkin aattelin että pikkuhiljaa sitä koitan siirrättää niin ettei selälleni mitään raskasta liikettä tulis. Mulla ei ollu vielä ees kalavahkeitä mukana kun aattelin että haen ne myöhemmin jos veneen hyvin vesille saan/ moottori toimii jne.. No melko asiallisesti veneen sain ohi ranturista mutta kun vesi matalalla niin sittenhän tuli välillä kiskottua senverran kovin että otsan verisuonet meinas poksahtaa.:) Sitten kun vene vesillä siirsin vähänmatkaa veneranturia ja lykätä/ nostaa sai silloinkin välistä kunnolla. Tässä vaiheessa aattelin että koitampas ajaa moottorilla että toimiiko se nyt kunnolla, ennenkö käyn kotosalta hakemassa kalavärkit. Hyvin kone lähti käyntiin ja kun käyntiääni ei oo ihan tasainen niin aattelin että käympäs vähänmatkaa kovempaakin kuin uistelunopeutta ajamassa. Yksin kun kovempaa koitin ajaa niin totesin ettei sillä yksin kannata ees täysillä yrittääkkään ajaa.
Vaikka moottorin säätö on niin lähellä venettä kuin saa niin silti vene "keulii" eikä lähde liukuun ollenkaan-> kova pärinä, iso aalto ja vene ei kulje juuri uistelunopeutta kovempaa. Saattaapi yksinkertaisesti olla tuo moottori on liian pienitehoinen liukuun saattaakseen noin raskasta venettä.. No kumminki, kulkee se periaatteessa uistelunopeutta, eli tyhjäkäynnille uistelunopeutteen päästin moottorin kun se oli vähän lämmennyt, aattelin kuulostella miten kone käy tyhjäkäynnillä. No ei käynny ollenkaan vaan aikalailla heti sammui. Aikani moottoria ulapalla käyntiin nykin ja v..ttu p....leet &¤"%# pyöri päässä... Viimei se kumminki onneks lähti käyntii ja heti lähtörantaan ajoin enkä enää kalaanlähtöä enää aatellutkaan.
Veneen sain viimen takasin ranturiin hilattua, vaikkakin välillä sai lykätä/ vääntää aika kunnolla. Noh, sitten kun vene ylhällä muistin ettenhän mää ollu muistannu avata moottorin tankin ilmaruuvia-> alipaine-> mistä mahdollinen koneen sammuminen..
En kuitenkaan enää uudestaan venettä vesille yrittänytkään laskea sillä selkän tuntui jo vähän ikävältä. Mutta silloinkin totesin että vanha sanonta pitää kyllä hyvin paikkaansa, "tyhmästä päästä kärsii koko ruppi"..  Tyhymän pään, eli mielen yltiömäisten kuvitelmien tilaani nähden, yleensä ees lähin venettä vesille yrittämään. Tyhymän pään, eli muistamattomuuden vuoksi sitä ilmaruuvia en ollu avannu ja nykin kohtuu kauan konetta turhaan järvellä käyntiin, ja siitähän kiertoliikettä mun selälle. Ja tietysihän sitä harvan pään takia kerää pikkasen masennusta itelle kun mikään ei tyypillisesti onnistu...
Jooh. En tiedä mitä tänänkään sitten yrittäisin tehdä. Järvelle vois sään kannalta yrittää lähteä, varmaan parempi ettei yritäkkään kun siilloinkaan ei kaikki kuitenkaan onnistu, etenkään kun selkä on jo valmiiks kipeä. S.joelle voisin Annelle mennä, en tiedä kannattaako sekään sillä sinne ois pätkä ajoa ja mulla on hoitokoira joka sielä ei oo ollut. Voisin olla illan täällä kotosalla, sekään ei hyvä kun täällä itekseni varmaan eniten ittäni masentelen...
Ja aikataulut masentaa, kaivuri jonka yli kuukausi sitten oon tilannu pihaani oikomaan ei oo ehtinny käymään vieläkään...

Ei kommentteja: