tiistai 19. marraskuuta 2013

Keveämpi

Nyt on mieli pikkasen keveämmällä tasolla kuin pari päivää taakseppäin. Auton vioista -> mahdollisesti tulevasta rahanmenosta aiheutunut stressi keveni eilen, ainakin hetkeks. Muut stressin aiheuttajat ei oo tietenkään minnekkään kadonnu mutta just tälläerää en viitti niitä asioita ees miettiä.
Eli viimekirjoituksesta seuraavana päivänä vein auton korjaamolle jossa lisälämmitin Ardic savutuksen takia purettiin ja puhdistettiin, ilmastoinnin nesteet vaihdettiin kun se asia voi kuulemma lämmityslaitteen toimintaan vaikuttaa. Lämmitys/ viilennyshän ei pitemmän matkan ajossa enää puhaltannut yhtään..
Noh, rahaahan näihin meni ja mikä oli lopputulos. Lämmityslaitteen puhallus ei toiminut kummemmin kuin aikaisemmin eikä Ardic lopettanut ajoittaista kovaa savuamistaan. Parin päivän päästä puhdistuksesta Ardic kyllä täysin lopetti savuamisen sillä sitten se ei lähtenyt enää ollenkaan päälle.. Asiasta sitten korjaamolta kyselin, tuumattiin että ehkä lämmityslaitteen nesteet pääsee Ardiciin vuotamaan sisälle jolloin sen joutuis kokonaan vaihtaa ja uusi maksaisyli 1500e. -> Stressiä.... Ja tästä parin päivän päästä, katsoin ohjaustehostimen nestesäiliöön ja nesteen pinta oli hieman alhalla, mutta ennekaikkea se oli väärän väristä.. Vääränvärinen eli väärä neste voi kuulemma joitain tiivisteitä/ stefoja syövyttää ja pidemmän ajan päästä vuoto yltyy.  Ja stefaa joka on lähimpänä hammastankoa ei saa kuulemma erikseen vaihdettua vaan jos se on syöpynnyt täytyy vaihtaa koko hammastanko paketti ja se maksaa 1100e. -> Stressiä lisää...
No sitten viime perjantaina otin yhteyttä Seinäjoella olevaan Volvoihin erikoistuneeseen korjaamoon josta olin kuullut pelkästään hyvää, eiliseks sinne sain ajan.
Siellä korjaaja oli saanut Ardikin lähtemään heti päälle vikakoodien nollauksen jälkeen ja kertoi että lämmittimen käyntiääni on oikeanlainen että vika on luultavasti liekintunnistus anturissa joka ei toimi -> vikatilailmoitus muutaman kerran -> laite ei enää lähde ollenkaan käyntiin. Sitten hän avasi laitteen nopeasti ja pikaisen katselun jälkeen tuumasi että ei täällä luultavasti mitään oikeaa vikaa oo muuta kuin se että aiempi puhdistus suoritettu vajavaisesti jolloin laitteeseen jäänyt hiukan karstaa joka on estännyt liekkianturin toiminnan. Perusteellinen laitteen puhdistus, kokoaminen, koekäyttö ja nyt laite toimi hyvin. No sitten hän kytki lämmityslaitteen tietokoneeseen ja sieltä hän tuumas lämpötilojen asteluvuista että luultavasti anturi poissa paikaltaan/ rikki ,en nyt tarkasti muista että mikä anturi mutta joku kumminkin. Anturin vaihto ja lämmityslaite nyt hyvin toimii. Sitten ohjaustehostin nesteiden vaihto oikeaan josta ohjauksen tuntuma parani merkittävästi.
Voihan ohj.teh. neste jatkossa vuotaakkin ja aiheuttaa sen kalliin hammastankopaketin vaihdon jos edellinen neste on tiivisteitä/ stefoja syövyttänyt. Mutta ainakin tällä erää Volvo tuntuu taas hyvältä autolta ja mun stressitaso nyt matammalla tasolla mitä muutama päivä sitten.:)

tiistai 5. marraskuuta 2013

"""

Synapsiasta tulon jälkeen en oo mitään suuremmoisia tehnyt, möllöttänny täällä, välillä ollu S.joella, parit kerrat käynyt Keskisellä kaupassa ja kavereilla kylässä... Suurimpana itseeni vaikuttaneena asiana on kun pari viikkoo sitten kävin tuvan alapuolisessa maakellarissa katsomassa ja ikäväkseni löysin sieltä jotain lahottaja/ homesienikasvustoa.. Jatkossa siis ois mielellään aika pian tehtävää remonttia tiedossa. Tai ei välttämättä mitään suurempaa remonttiakaan ehkä tarvisi vaan tuuletuksen ylläpitäminen kunnolla alapohjassa voisi riittää, mutta kun asian laajuutta epäilen/ stressaan itteäni, niin eteisen lattian ainakin joutuu lähiaikoina avata ja eristeet vaihtaa toisiin..
Hirvijahti Halsualla loppui jo pari viikkoo sitte ja jahdissahan en tänävuonna ollut ollenkaan. En ollu kun mulla ei tänävuonna enää ollut voimassaolevaa merkinammuntaa suoritettuna ja en sitten kerennyt ammuntoihin kun olin Synapsiassa ammuntojen aikana. Tai oisin ennen Synapsiaan menoa kerennyn merkin käydä ampumassakin jos oisin oikeesti ajatellut mutta en käynyt kun kaatolupia oli tänä vuonna vähän ja ennenkaikkea olen huomioinut asian että stressaan itteeni paljon kun näen siellä uusia ojituksia, metsä-autoteitä, jne.. Enkä yksinkertaisesti jaksa hyvin useampaa peräkkäistä päivää jahdissa ollakkaan..
Ja auto. Aamulla vien sen korjaamolle kun sen Webasto, tai ei se Webasto oo mutta joku muu polttoainekäyttöinen lisälämmitin, rupes paljo savuttaan ja korjaamolla selvitetään onko siinä vialla hehku vai mikä. Ja ehkä lämmityslaitteen puhalallusta myös selvitetään kun puhallus loppuu kokonaan kun pitemmän matkaa ajelee, ei lämmitä eikä jäähdytä. Ja ehkä etuiskarit yläpäineen joutuu autoon myös kohta uusia.. Euroja siis menöö, pikku stressiä siitäkin.
Ja lonkkani. Se on lähiaikona ollut aika usein kipeänä vaikkei siihen oo ees mitään rityisempää liikettäkään tullut. Varmaan senkin jotuu kohtapuoliin lääkärissä operoimaan. Stressiä....

Mutta on mulla ollu Synapsian reissun jälkeen kohtuu stressittömiäkin hetkiä.. Kai.:)