maanantai 27. toukokuuta 2013

Perholohi

Ajatuksena oli että olisin tänään aamusta lähtenyt käymään Halsualla vanhemmillani ja soitin sinne. Äitee kuitenkin puhelussa tuumas että he meinasvat päivemmällä mennä Vimpeliin Kakkurinjärvelle kirjolohia yrittämään., rupesin itekkin aattelin että määhän meen silloin sinne myös..
Aamupäivän vielä täällä ollessani leikkelin naapurimökin nurmikkot, osan omasta pihasta ja sitten päivällä ajelin kalalle. Porukkani eivät vielä olleet tulleet kun yhen huitamilla järvellä olin mutta oli siellä muutama muu kalastaja ja tuumasivat ettei oo oikeen ollu syönnillään. Tahnavavan virittelin valmiiks ja paiskasin järveen ja sitten kasailin perhovärkit. Perhon veteen saatuani puhelin viereisen kalastajan kanssa ja kalastus oli vähän puolituista mutta silti ei montaa minuuttia ehtinyt kulua kun perhooni otti lohi. Lohen saatuani pikku hetki etiäpäin ja pyynnissä olevaan tahnaan otti lohi. Vanhempani eivät olleet vielä tulleet ja kun päiväluvalla saa kolme lohta ottaa ja mullahan oli jo kaks ylhällä, en silloin siinä vaiheessa enää  mitään pyyntiin laittanutkaan vaan odotin porukoitani. No sitten he tulivat ja nakkasin tahnan järveen. Silloin tahna sai pikkasen aikaa olla koskemattomana muttei kuitenkaan oikeen kauan kestännyt kun siinä oli taas lohi kiinni joka kuitenkin pääsi irti. Irtipääsyn jälkeen kun tahnan uudestaa pyyntiin nakkasin ei kestännyt kuin n. minuutti kun lohi otti ja sen myös ylös sain.
Mullahan oli sitten kalakiintiö täynä ja kalastuksen kokonaan lopettelin. En kuitenkaan lähtenyt järveltä ennen kuin viideltä kun vanhempani oli siellä. Heille ei kuitenkaan tullut yhtään lohta vaikka heille laittelin samantyyppisiä millä olin ite kalaa saanut.. Eikä sieltä muutkaan järvellä oloni aikana oikeen kaksisesti kalaa saanut. Koko siellä oloni ajan kalassa oli 5-6 muuta tyyppiä ja koko aikana muut sai kaks lohta. Notta mulla oli siis tänään kala otillaan kun n. puolitoista h kalastusta ja kolme lohta ylös..


lauantai 25. toukokuuta 2013

Valkeinen

Eilen illasta oli Lestijävellä olevalla Valkeisenjärvellä kalastuskauden avajaiset jonne menemistä muutamina päivinä oon arponnut, lopputuloksena eilen päivällä etten sinne mee. Kaverini kumminkin soitti rapiat pari runtia ennen kuin avajaiset siellä ois ja kysyi että lähetäänkö sinne. No päätin lähtiä vaikka ajoitus olikin vähän turhan tiukka kun täältä sinne puolentoista tuntia ajelee. Paikalle juuri ajoissa kuitenkin kerkesimme ja rannoilla oli aika paljon väkeä mutta veneitä on joinakin vuosina ollut aloituksessa enemmänkin. Rantaa sitte käveleskeltiin etiäpäin ja jäätiin ensimmäiseen vapaaseen kohtaan mistä ois mahollisuutta lohta saada. Rapian 700 metriä sai sinnekkin kävellä kun väkeä oli alkumatkasta jokaisessa pikkasenkaan otollisemmassa kohdassa.. Tahnavavat sitte viriteltiin pyyntiin ja nakeltiin uistimia ja kala söi hyvin. Kala tosiaan söi hyvin mutta kala ei kohdassa syönyt meille rannalla olijoille vaan lähes jatkuvasti näkyi kun veneissä kalaa haavittiin. Tai kyllähän rannoiltakin muutamia kaloja tuli mutta lohet olivat aika etäällä rannoilta ja pyydystä ois pitänny saada kauaks asti heitettyä. Ja mullahan ei ollut tietenkään mukana pitkäkeittoisia kalavehkeitä kun paikalle lähtö tuli niin pikaseen etten hoksannu ottaa matkaan, joten nollille jäin.. Haittapuolena paikassamme oli että siellä oli pirusti hyttysiä ja mullahan ei tietenkään ollu mitään sääskimyrkkyä matkassa. Mutta olipahan ainakin sää komia.



maanantai 20. toukokuuta 2013

Pärrr...

Oon nyt päristelly nurmikon leikkurilla ekaa rertaa tälle kesää. Yli kolme tuntia hommassa meni ja sitä hommaahan on eessäpäin tosi monta tuntia tälle kesää.. Nyt aika kauan leikkuussa menikin kun kävin leikkaan tällä kohtaa rannassa olevan mökin pihan kun mökkiläiset ei siihen vielä tuu. Kerran tai kaks vielä joudun mökin pihan leikkailla ennenkuin asukkaat siihen saapuu.
Jooh, kesä se on kun eilen tänne tuli viimeiset muuttolinnut mitä täällä yleensä näkee, eli Tervapääskyt, ja pihan ekat voikukatkin on ruvennu kukkimaan.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Löytynyt

Se eilen rukkaset saanut Haarapääsky ukko on itelleen nyt emännän löytännyt joka autokatoksen ehkä pesäpaikakseen kelepuuttaa. Ainakin nyt siltä vaikuttaa kun katoksessa kaks pääskystä lähes jatkuvasti on ja siellä ne keskenään lirkuttelee. Aamupäivän pääsky vielä yksin langalla istui mutta heilan se helluntaiks ajoissa löysi.
Eilen illalla kun pihalla istuin pyöri mielessä että on tää ihan mukava paikka jne.,  samaan aikaan kuitenkin mielessä pyöri myös ajatuksia että haluaisin jonnekkin missä ois enemmän muita ihmisiä. Notta ei siis hyvä, tähän parhaaseen vuodenaikaan mikä täällä on ihan kohta käsillä, ei mielessä sais olla ollenkaan ajatuksia että jonnekkin muualle haluais..


lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesäkisat -13

Lohikisoissa kävin mutta saaliiksi jäi ainoastaan yksi tärppi. Paikkani oli tälläkertaa ihan väärä sillä kyseiseltä puolen lampea ei montaa kalaa tullut vaikka väkeä oli aika paljon. Eninosa saaduista kaloista tuli täsmälleen vastakkaiselta rannalta. En kalassa ihan kisojen loppuun asti ollut sillä tylsännäppiä meinas sillä puolen missä olin olla ja ei siellä puolen mistä kala tuli ois tilaa enää ollut. Lisäksi silmiä rupes kirveltään kun aurinko kokoajan kohti paistoi ja vesihän vielä lisää auringon vaikutusta. Aurinkolasit tosiaan menin jättämään autoon kun säätiedot lupas että pikkuhetken päästä aloituksesta pitäs alkaa sataan.. Ei satannut eikä kyllä sada vieläkäään.. Jooh, ja väsyttikin aika hyvin kun aamusta heräsin turhankin aikaisin.

Jääkiekonkin meni sitten Ruåtti voittaan, p..kele..


Tuo Haarapääsky on luultavasti urospuolinen, aamusta se vaan esitteli mahdolliselle emännälleen mun autokatosta pesäpaikaks.Eipä se aamun emännys autokatosta pesäpaikaks kelepuuttannu vaan nyt tuo pääsky yksikseen istuskelee langalla ja oottelee toista jolle paikka pesälle kelpais. Mun puolesta tuo saa emännän löytää ja pesän sinne katokseen tehdä, kunhan ei mielellään tekis just auton kohdalle jolloin auto ois  kesämmällä siltä kohalta paskan läntittämä.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Kesä haisee.:)

Tai paremminki kesä nyt tuoksuu. Äskön tästä meni nopeaa yli kesän ensimmäinen ukkos-sade, ja aah, kyllä  nyt pihalla tuoksuu mahtavalle. Kesä tosiaan on muutenkin tullut, ainakin kesämökkiläiset. Päivällä kävin kylällä kaupassa ja siellä oli paljon väkeä joista suurinosa umpioutoja, ainakin osa heistä varmaankin siis kesämökkiläisiä oli. Ja olihan päivällä 24 astetta lämmintäkin.
Mää varmaan kutistun, muutoin paitsi mahan kohalta.. Tässä taannoin tilasin housut, takin ja hatun ja nehän oli suuria paikoin enemmän ja paikoin vähemmän.. Ainut juuri sopivankokoinen kohta oli housujen vyötärö ja muutenhan housut oli isot.:) Hmmh, takin ainakin palautan mutta housujen palautuksen kanssa vielä arvon kun ne oli niin mukavat vaikka yhteen lahkeeseen mun molemmat jalkani melkeen sopisivatkin.:)
Huomenna ois Vimpelissä lohikauden avajaiskisat samaisella potilla missä kisoissa oon ollut useasti aiemminkin. Viime talvikauden avajaiskisathan mulla siellä jäi väliin kun sairaaks tulin. Toissavuonna talven kisoissa siellä kyllä olin mutta olimpas silloinkin kuumeessa. Vuos sitten näissä kesän kisoissa siellä kyllä olin mutta hyvinpä heikkoa oli saaliini. Katotaan miten huomenna käy..

torstai 16. toukokuuta 2013

Tykkään.

Tykkään nyt käsillä olevasta vuodenajasta parhaiten, luonto ulkona menee etiä päin ja itellä sen myötä hyvä mieli. Mulle alkua tehnyt väsymyskausikaan ei pahasti lähtennyt päällensä kun vuodenajan/ sään takia on hyvä mieli. Tai oonhan aika väsynyt ja oon paljon lepäillytkin mutta oon jonkunverran jotain pikkujuttuja ulkona tehnyt. Jonkin asian onnistumaan saamisesta mieli paranee ja sen kautta ei niin hillittömästi väsytä.
Ei mulla oo aiempinakaan vuosin kyllä ollut pahan väsymyksen kautta alkukesällä- kesällä, vaan pahat väsymyksen jaksot on osunut syksypuolelle- talvelle.
Mutta kuitenkin parasta aikaa mielestäni on n. vapusta eteenpäin lähemmäksi juhannusta.. Ehkäpä sen takia kun en oo sitä aikaa kerran kokenut kun pötkötin sen ajan sairaalan sängyssä tajuttomana.

Tykkään myöskin Suomi- Slovakia pelin lopputuloksesta.:)

maanantai 13. toukokuuta 2013

Väsy.

Nyt on taas ruvennut oleen sitä mulla aika ajoin olevaa jatkuvaa väsyneisyyttä. En jotenkin taas halunnut asiaa itelleni vielä päivällä myöntää että mun pitäis nyt vaan lepäillä. Väsymys jakso ei pääsis pahaks jos ymmärtää ajoissa vaan levätä ja onnistuis olemaan lisää stressiä kehittämättä. Pitkälle viedyssä voimavarojen ylikäytössä väsymys kestää mulla pitkän ajan ja tuun fyysisestikkin kauttaaltani kipeäks..
Oonhan kyllä tänään päivällä kahdestit päikkärit ottanut mutta muuten oon koko valveillaoloaikani yrittännyt tehdä jotain. Mun tekemisitä ei oo väsyneenä syntymyt mitään oikeen mainittavaa tulosta, että ois siis ollu parempi etten ois ees yrittänytkään mitään tehä. Mutta nyt iltapuolesta väsymysasian, että oon luonnu ittelleni liikaa paineita, ehkä hyvissä ajoin tajuan. En siis lähipäiviks luokkaan itelleni mitään odotuksia että mun pitäis saada jotain tehtyä..
Väsymystä mulla aiheuttaa viimeaikainen tunne ettei mulla oikeen mikään taaskaan onnistu mutta pahin stressin/ masennuksen -> väsymyksen luoja on ehkä ollut auto. Perjantaina tänne viimeks kirjoitin ja silloin olin vielä hyvällä mielellä, silloinhan auto oli muka ihan ehjä mutta sunnuntaina huomasin siitä erään asian mikä mahdollisesti tietää siihen todella kallista remonttia. Blaah.. Ehkä siihen ei oikeesti remonttii tarvi vaan stressaan nyt yliherkästi kun auto on lähiaikoina muutenkin potkinut mua päähän.. Muttenpä lähe sillä lähiaikoina minnekkään etäämmälle yrittämään vaan pyörin tässä nurkkapielissä max. 100 km..




lauantai 11. toukokuuta 2013

Jooh...

Jooh, eli nyt painiskelen taas suunnattoman ongelman kansssa.:) Että menisinkö Provinsiin vaununulla, teltalla vai S.joelle johonkin tutujeni kämpille.. Siinäpä ongelmaa..;)
Tällä hetkettllä todennäköisimmältä vaikuttaa että meen Provinssiin teltalla, mutta mut tuntien suunnitelmat sattaa vielä hyvinkin vaihtua..
Enpä tiedä mutta Himoksella luultavasti juhannuksena ainakin käyn.. Siellä on Scooter.:)






torstai 9. toukokuuta 2013

Rikki, vaiko ei..

Eilen isäntä tuli hakeen aamusta ja vei mut autokrjaamolle missä autoni oli. Siellä sitten auton käynnistettyäni olikin ihan hyvä mieli ja lähdin ajelemaan kotiin päin. Muutaman kilometrin ajeltuani satasen rajoituksen tiellä edessäni auto ajeli kaheksaa kymppiä ja aattelin että ohitampas. Kash..Ohituksessa kun kaasua reilummin polkaisi niin kierrokset nnousivat korkealle, eli kytkin luisti. Noh pyöräytin heti takasin korjaamolle. Siellä ne tuumas että kytkilevy oli kyllä puhtaana sen takaisin paikalleen laiton aikana ettei sen pitäis sen takia luistaa, ehkä siis automaattinen kireyden säätö.
Ajellahan sillä normirauhallisesti voi kun jos ei ohittele/ lähe paikoiltaan kiireellä, ajoin sitten tänne korjaamolle kyselemään. Siellä myös tuumausta että saattaa ruveta pitämään kun jonkunverran ajelee tai sitte joutuu vaihtaa koko kytkimen (n.tonni). Sieltä korjaamolta kaveri kävi koeajelemassa autoani ja enään silloin ei kytkin luistannut muuta kuin silloin kun hän autoa pikkasen "rankasi". Ehkä siis alkaa hetken päästä kytkin kunnolla pitämään..
Tulin sitte kotia, pikku päikkärit otin ja lähdin Keskiselle kauppaan. Ostin sieltä neljä pussillista pidemmänkin aikaa säilyvää ruokatavaraa. Ehkä turhaa mutta eipä ainakaan heti näänny näläkään jos muutamia päiviä peräjälkeen täällä joutuu olemaan, niin p..kele.:) Tullessa sieltä pariin otteeseen koitin autolla pikkasen polokasta ja kytkin ei enää luistannut. En mää hätäsesti autolla  koittanutkaan paikaltaan lähteä milloin kytkimen ois ehkä saannut tyhjää lyömään mutta ainakin se jo sillon ohitustyyppisissä kiihdytksissä piti. Toivottavasti siis täysin rupeais pitämään.
Tänään sitten aattelin että käyn S.joella pyörähtämässä. Katoin nyt ennen lähtöäni autosta öljypinnan tason ja se oli vähänmatkaa alle ylämerkin. Aattelin että se saattaa olla taso minne öljynpinta on siellä korjaamolla laitettu. Sitten lähin ajelemaan mutta kumminkin matkalla toppasin Kauhavalla parkkipaikalle, hetken käytin autoa siinä paikallaan, peruutin auton paikalta ja menin ulos kohtaa katsomaan. No kas, märkä asfaltti oli taas öljyn kirjavoimaa.. Tarkastin sitten öljytikusta öljyn tason joka oli kutakuinkin samalla tasolla mitä kotona tasoa katsoessani. Eli oisin varmaan voinnut S.joelle jatkaa mutta käännyin kuitenkin takaisin. Välilläkin kerran toppasin ja katoin öljyn tasoa, ok. Pihalla taas katoin tasoa ja vieläkin samalla tasolla öljy oli. Ehkäpä siis öljyn kirjavoima asfaltin pinta Kauhavalla johtui siitä että auton öljypohja on öljyinen siitä aiemmasta öljyvuodosta, ja öljyä ei paljon märälle maalle tarvi tippua kun se jo laajalti aluetta kirjavoi. Mutta täytyy kuitenkin seurata tilannetta lähiaikoina tarkoin..
On mulla onneks ainaki nyt pitemmäks aikaa ruokaa jos auton joutuu taas korjaamolle viedä.:) Ja tääkin on mukavaa kun nyt tuntuu ihan sunnuntailta vaikka torstai onkin, eli huomennahan on perjantai.;D

tiistai 7. toukokuuta 2013

Se on kesä ny.

Eikös se kesä oo kun Pääskyset ja perhoset pörräilee. Mieli ei vaan oo mitenkään erityisen kesäinen kun autosta/ sieltä tulevasta laskusta ei oo vielä kuulunut mitään. Nyt kun autoo ei oo niin tuntuu että mun pitäis muka ehottomasti päästä käymään siellä sun täällä, heti... Eihän mulla oikeesti mitään viimisenpäälle tähellistä menoa nyt lähipäivinä oiskaan sillä jääkaapissakin on vielä ruokaa.
Mutta löyty auton rikkoontumisesta taas yks hyvä puoli. Jos auto ois pelittänny niin oisin ehkä vasta nyt hiipunnut täne takasin ja nyt oon täällä tenhyt paljon pihahommia. Mm. pihan kaatoja korjannut, leikannut pensaita lisää ja aiemmin leikkaamiania oksia keräilly/ raahannu pois, kasvimaata perkannut, haravoinnut jms..


........................
Puuh..:) Äskön soitettiin autosta ja sen saa hakea pois.. Ja hintakin tuli semmoseks mistä juuri kohtuudella selviää. Tai tokihan ns. ylimääränen rahanmeno vituttaa kun muka ehjään autoon vaihdoin mihin ei ainakaan ihan heti pitäis suuremmoista vikaa tulla. Muta käytetyt autothan on aina käytettyjä ja arvaamattomia.. Ehkä sitä joskus saisi uuden auton hankittua, jos oisin nykyisenlaisen auton oisin heti onnettomuuteni jälkeen (9v.) hankkinut uutena ja ajanut samanverran mitä on tullut ajettua, oisin kokonaishinnan puolesta päässyt ehkäpä halvemmalla. Mullahan on ollut pikkasen epäonnea autonvaihtoin suhteen ja välillä on kalliitakin remontteja autoihin joutunut teettään. Ja vaihdossahan häviää liikkeen kanssa rahallisesti aina ja oon liiankin monesti autoa 9v.:n aikana vaihtannut...

perjantai 3. toukokuuta 2013

Kilpis -13

Nyt lauantaina ja sunnuntaina on Kilpisjärvellä Vain 2 kalaa pilkkilpailut. Kisoissa oon muutaman kerran aiemmin ollut ja kisoissa on hyvät palkinnot ja hyvä ilmapiiri. Viime vuonna en kisoissa ollut kun oli autovaihtohässäkkää yms. muuta ennen kisoja, sitten en jaksanut paikalle lähteä. Toissavuonna kisoissa taisin olla ja sitä edellisenä auto tilttasi alkupuolelle matkaa ja reissu jäi tekemättä. Tätä ennen taisin kolmesti kisoissa olla.
Tänävuonna aika pitkään oon ollut kiikun kaakun että lähtisinkö kisoihin. Aikaisemmin matkassa on ollut toinen henkilö ja tänävuonna menisin yksin. Tästä mietinnän tulokseks että määhän mahun hyvin yksin autoon nukkumaan eikä matkaa tarttis vaunua raahata. Muutama päivä sitten levautin autossa penkit tasaiseks ja testailin, hyvin farmari autossa mahtuis pötköttään ja rupesin pikkuhiljaa kokoilemaan muita matkaan otettavia tavaroita.

Eilen päivällä matkaan jo lähdin kun ajatuksena oli yksi yö matkalla yöpyä ja että perjantaina oisin Kilpiksellä ihan hyvissä ajoin. Halsualla synnyinkodissani olin jonkinaikaa ja valmistauduin ajelemaan jokusen sata kilometriä. Pikkasen matkaa Halsualta pääsin ja ajoittan tuli aikalailla räntää, ajoittain oikeen p....leesti... Oulaisissa n. 120km halsualta menin kahvin eräältä huoltoasemalta hakemaan, silloinkin satoi. Sade kuitenkin loppui samalla hetkellä kun sisällä olin ja kun menin autolle kattelin että ompas auton vieressä märän maan pinnassa öljyvärjäämää. Aattelin että öljy ois peräisin jostakin aiemmin paikalla olleesta autosta mutta kumminkin auton ennen käynistämistäni lykäsin takana olevalle puhtaalle paikalle. Kahvin sitten join loppuun autoa käynistämättä ja kun oli tarkoitus lähteä matkaa jatkamaan katsoin auton alle. Öljyä... Eikä pelkästään sitä öljyistä kalvoa märän maan pinnassa vaan suoraan pohjan alle katsottaessa näki läntin oikeen rehellisen tummaa öljyä. Tien toisella puolen oli korjaamo ja käynnistettäessä ei auton öljynpainevalo syttynyt, tohdin sitten auton ajaa korjaamolle että saa siellä katsoa pukilla mistä öljy tulee. Korjaamolla nosturilla toteamus että öljyä tulee niin paljon ettei matkaa voi ollenkaan jatkaa..
Auton mulle muutaman viikko sitten myyneeseen liikkeeseen sitten heti soitin ja kysyin että mitä teen kun autoliikkeillähän on seitsämän viikon korvausvelvollisuus jos vika on autossa ollut myyntihetkellä jollakin muotoa päällä/selvästi tulossa. Liikkeen myyjä oli ihan yhteistyöhaluinen eikä vaikuttanut yhtä vaikealta tapaukselta mitä viimevuotisessa autonvaihdossa meinas olla kun silloinen autoni rikkoutui ja vikaa on täytynyt olla jo sen liikkeessä ollessa. No liikkeen myyjä soitteli joihinkin paikkoihin ja sitten hän soitti mulle että auton hinataan Alaveteliin korjaamolle. Hinausauton hän oli saannut niin että se ois ollun vasta tänään siellä Oulaisissa ja sanoi mulle että mun yrittää jotain hinausautoa saada aiemmin. Soitin sitten hinauspalveluun jonka numeron sain paikalliselta korjaamolta ja sieltä hinausauton sai paikelle tulemaan jo illalla..
Matkalla Oulaisista Alaveteliin korjaamolle soitin muutmalle täälläpäin asuvalle tutulleni että voiskohan joku heistä mut Alavetelistä (n. tunti/ suunta) korjaamolta hakea kotiin. No kukaan heistä ei hakennut ja sitten soitin isännälleni että hakea mut Halsualle yöks. Isännälle en alkuun meinannut viittinytkään soittaa kun aattelin että hälläkin mieli asiasta turhaa putoais. Kuitenkin hän otti asian/ mulle asiasta seuraavan rahanmenon hyvin eikä ruvennut stressaamaan.
Ite oon asiasta taas aikalailla stressiä kehittännyt, viimeyön unet jäi kolmeen tuntiin kun heräsin yöllä kolmelta ja auto pyöri mielessä. Nyt oon täällä L.järvellä kotona yksin mutten oo saanut siltikkään päikkäreitä kunnolla otettua kun auto kummittelee mielessä.. Väsynyt oon ja väsymys rupeaa tuntumaan jo fyysisenä kipuiluna. Stressiäkin on riittävästi sillä naamani kutisee suunnattomasti niinkuin normaalistikkin stressaavissa tilanteissa..

Mutta onhan asiassa hyviäkin puolia.. Jos matka ois onnistunut oisin kastunnut/ vilustunnut Kilpisjärven kisoissa kun sinne luvattiin sadetta koko viikonlopuks. Lisäks oisin joutunnut ajamaan paljon pitemmästi enkä nytkään makoilis sängyssä. Tai oisin ehkä ajannut mettään kauempanä kun tänään radiossa varoiteltiin sielläpäin olevista liukkaista teistä.:)
..........................
Jatkoa niinhin hyviin puoliin tilanteesta etten Kilpikselle päässyt:
Mut ois kumminkin sieltä tänään raahannut kämpillensä joku punapää Norjatar tai blondi Ruåtsitar ja siis en ois huomenna kisoihin ehtinnyt voittamaan..;D Ja Norjan hintatason tietäen taksikin Kilpikselle ois maksanut niin p..keleesti.:) Ja ompa tästä semmonen hyvä puoli että tästä tapahtumasta/ tapahtuman puutteesta on enemmän muisteltavaa tulevaisuudessa kuin siinä jos pilkkireissu ois onnistunut normisti eikä palkintoakaan ois saanut..

Meinas olla pikkasen jännittävä jääkiekkopeli...