keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vaihto

Mullahan oli muutama viikko sitten suurta autonvaihto paniikkia. Vaihtopaniikki kuitenkin oli pari viikkoa sitten melkeen täysin laantunnut enkä nettiautoa kattellut jokavälissä. Viikko sitten isäntä kuitenkin sanoi että ehkä mun kuitenkin kannattaa vaihtaa se auto, vaikka hän vaihtoa vastaan aiemmin olikin kun mulla oli vaihtopakkomielle pahimmillaan. No täststähän seuras asiaa että pikkuhiljaa rupesin taas nettiautoa tarkemmin vilkuilemaan. Toissapäivänä sitten löysin pari vaihtoehtoa joita voisin käydä katsomassa. No toissayön nukkumiset sitten olikin aika hataria kun autot kummittili mielessä.. Toinen niistä mahdollisista vaihdokeista oli Pietarsaaressa minne tästä on matkaa alle sata km, lähin siis eilen sinne. No päälisin puolin auto vaikutti ihan hyvältä mutta luonnollsesti välirahan hinta mua pikkasen arvelutti. Tinkasin ja sitten sain luvan lähteä sillä autolla käymään täällä korjaamolla. Tulin sitten tänne korjaamolle ja kaverini sieltä kävi autolla pikku koeajolenkin tekemässä. Sieltä tuli tuomio että näitä kohtuu pieniä/ halpoja Volvolle tyypillisiä vikoja tässä on/ tulee muutama, mutta ota auto pois. Kävin sitten vaihdon tekemässä..
Auto on -03 Volvo V70 5D. Autohan on vanhin mitä mulla on ollut yli viiden vuoden sisällä ja ei se oo ulkoisestikaan yhtä hyvän näköinen mitä edelliseni. Ja ajettavuus on huomattavasti traktorimaisempaa mitä ed. autossani.... Eli hetkinen hetkinen, tulikohan mulle taas joku järjen riemuvoitto kohtaus..:) No tolla kumminkin ainakin hetken aikaa pärystellään..

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Röh röh, hoh hoh hoo..

Olen lukenut tänä vuonna muutamia kirjoja mutta nyt.. Nyt löytyi tämän vuoden kirjallisesti paras teos, ehkä jopa kaikkien aikojen. Teos on Angry Birds: Vihreän linnun arvoitus. :D



Tosiaan kummipojalleni synttärilahjaks kirjan ostin ja tottakai sitä piti ite pikkasen vilkasta. Elikkä luin sen tietenkin läpi.:) Tänä keväänä oon puhelimella pelannut läpi kaikki Angry Birdsin ilmaiseks saatavat pelit, ja täytyy myöntää että se on mua hetkittäin koukuttanut. Jos on ruumiillisesti pikkasen kipeä/ jaksamaton niin sen pelaaminen on ajoittain mukavaa hommaa kun silloin ei tuu mietittyäkään mitään mullistavampia joista saattaisi mieliala laskea.
Nyt viimeaikoina oon ollut hyvin väsynyt ja minkään homman tekeminen ei oo onnistunut muuta kuin pakottamalla ittensä jotain tekeen. Tällaisia hyvin jaksamattomia kausia mulla on muutaman kerran vuodessa ja onpa samantyyppisiä osalla muillakin aivovammaisilla. Joskus aiemmin tälläisen pahemman jakson aikana mietin että mikä mussa on nyt rikki ja joskus lääkärilläkin piti mennä käymään kun olo tuntui siltä että kohta on ketarat kokonaan ojossa. Eihän musta oo silloin niillä lääkärikäynneillä tietenkään mitään löytynyt. Toissapäivänä tuntui ettei mulla oo ollenkaan paukkuja tehä mitään mutta sain "pakotettua" itteni lähteen käymään kaupassa Kauhavalla, siitä tekemisestä sain pikkasen lisää virtaa ja nakkasin ostokset kotiin ja ajoin Alajärvelle katsastamaan auton. Sieltä kun kotiin pääsin en loppupäivänä enää tehnyt muuta kuin makoilin mutta mieli oli kuitenkin ihan hyvä kun oli jotain saanut tehtyä.
Tää mun aivovammani + muut mulle onnettomuudesta tulleet oireet vaativat aika tarkkaa tasapainoilua tekemiselleni/ tekemättömyydelle. Jos teen liikaa/ mietin liikaa jotain, tulee ajoittain väsymys joka ei lähde pois lepäämälläkään vaikka kuinka paljon nukkuisi. Pahoina jaksoina väsymys on myös fyysistä jolloin niveliä kolottaa ja lihaksista on kaikki voima totaalisesti pois. Jos taas on puolihuonoa jaksoa, kuten esim nyt, ja en tee mitään niin kössähdän täysin ja minkään asian tekeminen on entistä vaikeampaa..
Tasapainoilua tasapainoilua, väsymisen takiahan mut eläkkeelle lykättiinkin vaikka en silloin asiaa itse vielä tiennyt/ ymmärtänyt. Silloin lähempänä onnettomuutta kuvittelin että mää silloisesta väsymyksestäni kuntodun entiselleen ajan mittaan mutta eih.. Kohta tulee yheksän vuotta kolarista mutten oo ajoittaisesta pahasta väsymyksestä/ kipuilusta kuntoutunnut, vasta nyt rupean oleen asian täysin hyväksynnyt että väsyneitä jaksoja tulee olemaan ajoittain läpi loppuelämäni. Asian hyväksyminen auttaa tälläisissa huonommissa jaksoissa ja silloin ei välttämättä täysin väsähdä kun tietää että asia johtuu suureltaosin päästä..
Mutta tänään on ollut jo ihan ok päivä. Mm. kiuasmakkara + saunaolut pirun hyvää ja se Angry Birds kirja.:)

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen

Pääsiäinen rupiaa olemaan ohi ja se ei erityisemmin mua haittaa sillä lähipäivinä oon ollut etupääs vaan kotosalla. Tai pe.- la. yön olin S.joella mutta muutoin täällä. Eilen kävin Rekouskarilla pyörähtäään pilkillä talven ekaa kertaa. Tai oikeammin kävin koitaan että pääsenkö tällä vähän retusella lonkalla jäällä käveleen,  matka sinne rapiat pari kilometria. Eli sinne pääsin mutta en yhtään syötävänkokoista kalaa saanut, en kyllä kauan ees yrittänny pilkkiä vaan keskityin paremminkin eväittän syöntiin ja komiaan ilmaan. Paljon oli muutakin väkeä jäällä. n.50 henk. tälläpuolen järveä.

Muutama päivä sitten kuulin että Synapsian edellisen käyntini kautta mulle tutusta henkilöstä, Janne Käyhköstä on ollut TV:ssä jakso Toistaiseksi tuntemattomasta syystä ohjelmassa, näkyy vielä Yle Areenalta. Jannellehan on myöskin ullut aivovamma liikennonnettomuuden kautta ja hyvimpä samantyyppisiä kokemuksia on hänellä kuin itselläni. Paitsi ettenhän ite oo ollut mikään huippujääkiekkoilija enkä ihan huipulla missään asiassa, mutta jonkinlaista menetystä määkin oon kolarin johdosta kokenut..

Mun lintulaudan alla oli aamulla ruuhkaa. Siinä oli 22 Harakkaa ja pari varista. Varikset lähti pois enne ko kuvaa kerkesin ottaa ja eihän tossa kaikki Harakatkaan näy. Pirun arkoja Harakat yleensä on ja semmoset lähtee yleensä pois kun ikkunan viereen menee, tuo kohtahan ei oo kuin pari metriä ikkunasta. Kumminkin kun niitä noin monta siinä yhtäaikaa on niin ikkunan viereen pääsee vähän suuremmallakin liikkeellä, ne ei niin tarkasti ulkopuolista liikettä huomaa kun aina joku viereinen Harakka liikkuu. Eipä nuo Harakat haittaa vaikka pikkulinnuillehan ruokintapaikka onkin, ainakin nuo putsaa nopeaan pois jos paikalle käy jotain ruoantähteitä viemässä.