tiistai 19. maaliskuuta 2013

Turhake tiistai.....

Samatyyppinen turhien tekojen päivä oli tänäänkin mitä oli eilen, ja yleensäkin lähiaikoina. Eli ajelin tänään Pietarsaareen-> Kokkolaan-> Halsualle-> takasin L.järvelle. Pierasaareen menin sen takia kun oon muutamana päivänä netistä katellut sielä liikkeessä olevaa Volvo V70:ä jonka ois hinnan puolesta pitänyt saada kovastikkin päiks mun nykyiseen autoon ja ilmoituksen mukaan auto vaikutti olevan ok. Eilenhän sinne jo oisin mennyt mutta kun piti olla se neur.psyk. S.joella, siis menin tänään P.saareen. Aamulla katoin nettiautosta että se auto ois siellä vielä liikkeessä, mutta kun sinne menin ja liikkeen myyjän kanssa puhuin niin se sanoi että se meni eilen iltapäivästä eikä tietoa ollut vielä aamulla nettiin päivitetty. Notta siitä mulle taas tuli turhaa reissua.. Aamupäivä kun sillon oli niin ajoin pois Kokolan kautta jä kävin myös Halsualla puhuttamassa isäntää.
Notta tämmönen tiistai.. Nyt taas väsy mutta onneks ainakaan tänään ei enään tartte tehä mitään suurempia..

maanantai 18. maaliskuuta 2013

,,,;;;,,,...

Paska reissu mutta tulipa tehtyä..
Täänään ei ois ollu mitenkään erityisesti jaksamista mennä minnekkään kun kuitenkin se Joensuun reissu pikkasen multa paukkuja vähensi. Tänään mulla oli kuitenkin aika iltapäivälle Seinäjoelle neur.psyk:lle ja sinne siis menin. No mulle tyypillisesti olin paikalla varttia ennen vaikka yleensä neur. psyk on sovitusta ajasta saman verran myöhässä. Odotustilassa lehtiä lueskelin yli parikymmentä minuuttia sovitusta ajasta yli ja sitten rupesin miettimään että oonko ite tössinny jotain ajasta. No sitten soitin ja kävi ilmi että hän oli töpeksinnyt jotain aikojen merkkaustensa kanssa, lähin siis pois.
No ei tossa tapaukessa mitään merkittävää ollut, mutta yleisesti, etenkin lähiaikoina mun liikkuni/ tekoni ei oo oikein onnistunnut niin välillä meinaa pikkasen masentaa.. Tulis vaan miettiä tulevia mahdollisesti onnistuvia asioita eikä jäädä miettimään asioita jotka eivät ole taakse jääneessä ajassa ole ihan onnistuneet. Tulis miettiä tulevaisuudesta niitä mahdollisesti onnistuvia tapahtumia sillä tulevaisuudessakin tulee takuu varmasti vastaan elämän vastapotkuja..







Radiossa tänää puhuivat että mediassa on ollut paljon juttua eilen paljon näkyneistä revontulista, ja kyllähän niitä eilen paljon näkyikin. Ehän ne näillä leveyksillä niin värikkäinä toki näy mitä pohjoisessa mutta oli niitä nyt ainakin paljon..

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kotona

Äskön tulin kotia ja viimeyön olin Joensuussa.. Joensuussa kävin kun täällä oli taas vaihteeks aika tylsää jne.. Siellä mahdollisesta käymisestä oon tänne jotain joskus kirjoittannut kun se on ollut kohtuullisen kokoisista kaupungeista Suomessa ainut missä en oo aiemmin käynyt.
Perjantaina iltasella kun oli tylsää niin laitoin parille kaverille viestiä että lähtiskö sinne Joensuuhun. No ei lähtenny. Viestien jälkeen kuitenkin varasin itelleni Joensuusta huoneen yöks ja tuumasin että mennään sitten yksin, ja jos lauantaina aamusta lähtö oikeen ahistais niin huonevarauksen saa lauantainakin peruttua. La. aamusta heräsin ajoissa, sää oli komea ja ei muutoinkaa ollu mitään hyvää syytä miks oisin huoneen sieltä perunnut, lähin sitten aamupuolesta ajelemaan sinnepäin. Yli kuus tuntia taukoineen matkaan meni ja siellä en tehnyt muuta kuin iltapäivästä käveleskelin kaupungilla ja vähän tutustuin outoon paikkaan. Illalla sitten menin  käymään siellä yökerho Ilonassa. Notta nyt on suomen Ilonat tullu käytyä (L.ranta, Tre., Kuopio, S.joki). Tänää päivällä kun sieltä lähdin, ajelin kaupungilla eees taas ja katselin kaupunkia..
Eli tein taas saman virheen mistä oon tänne kirjoituksissa jo aiemminkin maininnut. Elikkä mun pitäis olla mulle aiemmin oudossa paikassa, joka on kohtuu kaukana, ainakin pari yötä että paikkaan kerkeäis paremmin tutustua..
Mielikuvakseni kuitenkin tällä lyhyellä reissulla paikasta jäi että kaupunkina Joensuu selkeä ja ihan ok. Ja ihmiset tuolla laitaa suomea on keskimäärin hieman sosiaalisempia mitä osittain me melko jurottavat pohjalaiset. Ainakin nyt siellä tuli useampia outoja henkilöitä mulle puhumaan niitä näitä..


 Hotellin hyvä respa.:) Hotellin normirespaan oli tullessani ovet kiinni ja menin kysymään samassa rakennuksessa olevasta pubista että minne mun pitää mennä/ ilmoittautua. Myyjä totes ettei minnekkään ja antoi mulle huoneen avaimen. Se on epäreilua laittaa respan palvelut tuollaiseen paikkaan kun tottahan "jouduin" sieltä Kilkennyn nautiskella.:)

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Fiiuufhhh....

Nyt pitäis ruveta hommaamaan semmosia paperisia pillejä/ torvia, tehä kunnon paperiset tötteröhatut, värkätä täytekakku, ja, ja,,,,. Mulla on nyt synttärit..:) Tai huomenna mutta vuorokausi on nyt oikeaks vaihtunnut....
Mutta p..kat, enään ei oo mitenkään hyvillä mielin kun mittariin pyörähtää vuosi lisää. Tai ei iän kannalta oo heikkoa mutta kun sitä rupee lisävuoden pyörähtäessä miettimään omia aiempia saavutuksia. Tai siis saavutusten vähäisyyttä.. Viime vuoden saavutukset on mulla ollu ainakin aika vähäisiä.... Jahka seuraava vuosi ois hiukan parempi..

Siitähän rupeaa olemaan kohta kuukausi aikaa kun lunta tuli viimeks paljon kerralla ja pihaa kolatessani lonkkaa pikkasen rikoin. Lähaikonahan tänne ei oo tullu paljon lunta kerralla tai se ei oo ainakaan tuulen suunnan vuoksi paljon pihalle tarttunnut. Nyt kumminki tuuli on semmosesta suunnasta ja luntakin paljon sataa, että keskelle pihaa oli pakkautunnu lunta aikamoinen kinos. Noh, pitäähän mun yrittää pitää pihaa senverran vähillä lumilla että autolla pääsen lähtemään. Eli tietenkin menin illalla pihaa kolaamaan..
Lonkkani olikin jo eilen melko hyvässä kunnossa kun ei paljon koukistellut jne., mutta nyt.. Kolauksen jälkeen kipu tuntuu lonkassa kokoajan vaikkei liikukkaan.. Mutta mutta, jahka se kipu lähtis sillä millä on tullutkin. Ainakin huomenna joutuu vielä kolailla tienpätkää missä lunta nyt kyllä on ohuemmasti, mutta luntahan sataa nytkin....

Vielä on sama auto pihas vaikka oonkin paljon nettiautoa kattellu ja joihinkin paikkoihin soitellut. Ei oo liikkeiden kanssa päästy hinnasta vaihdossa sopuun kun autoni nyt pelittää kunnolla ja siitä syystähän mulla on hinta pikkasen noussut..


keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kuumetta,,

,,nimittäin autokuumetta. Eli tästä ilmiöstä voi päätellä että päivät pitenee ja kevät rupeaa tulemaan. En oo pitkiin aikoihi nettiauto kattellut, mutta sen katselu alkoi rapiat viikko sitten kun autostani vääntö etenkin alakierroksilla putosi entisestä.
Korjaamolla viikko sitten tietokoneella katsottiin autosta vikakoodit ja samalla vaihdettiin ilmansuodatin ja polttoaineensuodatin. Vikakoodeissa koneella ei näkynyt mitään ja kyseisenä päivänä oli koneen vääntö jo paremmalla tasolla. Eikä tietenkään suodattimien vaihto tietenkään asiaan ainakaan haitannut. Noh, nykyisin vääntö on myös lähes entisellä tasolla ja kun ilmat silloin rapat viikko sitten sompailivat eestaas nollan molemmin puolin niin kosteutta oli voinnut jonnekkin anturille yms. kertyä jne..
Kuitenkin... Tuolla autotyypillä (Toyota Avensis 2,2 D-4D -06) ja ajetuilla kilometreillä, on mahdollista että turbo poksahtaa josta seurais liki tonnin vaihto operaatio. Sitten pian kun sen turbon ois saanut vaihatettua hajoais autosta ehkä kytkin ja sen vaihto maksais yli tonnin. No sitten kun kytkimenkin ois saanut vaihatettua hajoais autosta moottori jos öljysihti tukkeutuis.. Ja blaa blaaa blaa.....
Siispä rupesin nettiautoa katteleen.
Mietin etteihän mulle vuodessa enään niin paljon kilometreja tulis että bensaauto joka kuluttais nykyistäni hieman enemmän kävis myös. Samanverran mitä nykyinen auto sais tuleva maksaa kun ei tuota irtorahaakaan oo ja tehojahan autossa pitäis luonnollisesti olla vähintään samanverran kuin nykyisessä (150hv). Ja pikkuvikainen/ hyvä/ asiallinen auton pitäis olla.  ..  ... .  .... .. Netin kattelua aika paljon. .. ... . .. . ... Päätös, määl lähen kattoon Volvo V70:ä joka on T5:lla koneella ja siinä on 250hv..:).. . . . .....Aikaa+ fantasiointia, MB ML 4,3 V8 274hv.. ... Aikaa + netin kattelua+ hiukan järkeä ja tästä uusi päätelmä. Mää lähen kattoon MB ML:ää 2,7, jossa kyllä auton painoon nähden vähäisehköt 168hv, mutta ois se neliveto ja muutenkin ulkoisilta ominaisuuksiltaan mua miellyttävä. .. .. ... Taas pikkasen aikaa väliin, mietintää ja järkisyitä. Se Mersu ois muuten ok mutta kun se kuluttaa yli kolome litraa/ 100km enemmän kuin nykyiseni ja siinä on kalliita osia mitkä joutuu jossain vaiheessa vaihtaa, jne.. .. . .... ..
Eli vielä tonkin jälkeen on auto mielessäni vaihtunut pariin otteeseen mutta nyt oon tullut sellaiseen tulokseen että kokonaisuudessaan halvimmalla/ kannattavimmalla pääsen jos pidän nykyisen autoni ja korjautan jos siitä esim. turbo/ kytkin hajoais. Eli jos en lotosta satu voittamaan kannattaa pitää nykyinen auto.
Niin, halvimmalla/ järkevimmällä pääsisin jos nykyisen pitäisin, mutta mutta.. En oo itekkään aina varma mun tulevista mieleni liikkeistä, notta ehkä.... .. .:)

P..kele, voi pahassa tapauksessa tulla tää mun lonkkakipu kalliiks kun paljon sängyllä makoilen ja nettiautoa kattelen...

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Plääh..

Kävin tänään S.joella fysioterapiassa kun lonkkani ei vieläkään oikeen toimi. Siellä seuraamassa oli eräs alaa opiskeleva mitä fysioterapeutti mulle teki, samalla fysioterapeuttini jotain sille selosti. Oli mielenkiintoista kuunneltavaa miten musta oiskelijalle puheltiin.:)
Mm. näin," tällä on ongelmia vähän jokapuolen ruumista ja kiputiloja on ajoittain monilla eri paikoilla. Pikkuaivot on pikkasen vaurioituneet jonka johdosta tasapaino ei ole hyvä, tästä syystä loukkaantumisia tulee eri paikkoihin. Kokonaisuudessaan näistä tavallisista vaivoista en kaikkea varmaa tiedä mutta sympaattinen hermosto taitaa olla vaurioitunut vasemmalta puolelta niskasta/ lavasta oikean puolen lonkkaan/ alaselkään. Nyt kyllä vaikuttaa siltä että itsessään oikea lonkkanivelkään ei oo kunnossa reagoinnin mukaan."
Notta juuh, epäehjä oon ihan fyysisestikkin. Ajoittain pitkiä/ inhottavia ongelmia mulla on etenkin niskan ja lonkan kanssa mutta oompa ajoittain fyysisesti ihan hyvässäkin kunnossa. Noille lonkalle/ niskalle mulle tulee kipuja välillä olemaan lopun ikää ja lonkkaan joudutaan ehkä joskus suuremmin operoimaan. Toivottavasti se lonkka tulis nyt ees puoliehjäks ilman leikkausta, sillä silloin kunto muutoin pysyis paremmalla mallilla kun ehjällä lonkalla tulee liikuttua enemmän. Ja tulispa sitä tehtyä enemmän kotitöitä/ pikku remppahommiakin..
No ei fysiossa käynnistä ainakaan mitään haittaa ollut, sillä ennen siellä käyntiäni normikävelykin oli hieman vaikeaa ja nyt kävely sujuu jo kohtuu normaalisti.