maanantai 28. tammikuuta 2013

Järjestys

Typerä sohva..:) Kulmasohva mulla on ja sen aiemmalta suunnalta TV:n katsomiseen suunta ei ollut ihan hyvä. No käänsin sitten sohvan paremmin TV:n katsomiseen soveltuvaan suuntaan, mutta sen johdosta sohvan vieressä oleva matto ei enään ihan mahtunutkaan entiselle paikalleen. No sitten siirsin ruokapöydän että matolle jäis pöydän aiemmalle paikalle tilaa.. Sitten lattia tyhjää aiemmalta ison maton paikalta-> jne.-> jne.. Eli kauan eilen kalusteita/ mattoja pyörittelin enkä lopputulokseks saanut aivan täysin silmää miellyttävää ratkaisua tupaan tullessa.. Mutta p..kele, olokoot nykyisessä järjestyksessä ainakin jonkun aikaa.. Ehkä järjestys muuttuu seuraavan kerran kun/ jos joskus saan uuden paremmanmallisen sohvan hommattua. Aika hyvin linttaan istuttu toi vanha sohva kyllä jo onkin, että ehkäpä toisenlaisen saan joskus hommattuakin..

Ei oikeen nukuta vaikka tähän aikaan saiskin raukasta. Viimeyönä tulin kotosalle neljän huitamilla kun olin täällänurkilla kuskina. Alkuperäisesti mun ei pitänny niinkään myöhään väkeä kuskailla mulla asiaan tuli pari muuttujaa kun kaverin kanssa lähdettiin käymään illasta Tipussa Bijardia pelaamas.;)
Yleisesti nyt rupeaa mieli/ jaksaminen oleen pikkasen paremmalla mallilla kuin pimeimpänä aikana. Eihän valoisaa vielä mitenkään pitkästi oo mutta kumminkin oon hiukan enemmän hereillä. Toivottavasti ei vaan alkais tulla kohta sitä kevätväsymystä..:)


Kyseisellä kappaleella saa aika hyvin tietää kuinka hyvin matalia taajuuksia äänentoistojärjestelmä toistaa.
Käytiin tosiaan perjantaina hakeen kaverin kanssa Keskiseltä aktiivisubbari jäjestelmät ja kommenteitten ja paketin lukujen mukaan eräs oli hintaansa nähden tosi hyvä. No semmosta pitään käsissäni pyörittelin mutta sitten muhun iski tyypillinen säästämisvimma väärissä asioissa ja ostin sitten lopulta halvemman järjestelmän.. Kaverini kuitenkin osti sen paremman järjestelmän ja ahh, kyllä matalat taajuudet siinä mm. tossa kappaleessa kuulostaa hyviltä.. No ei se munkaan laite ihan huono oo vaikkei sitä voi niin kovaa soittaakkaan eikä matalat taajuudet ihan niin alas oikeen kuulu.. Oli se ainakin halvempi...:)

perjantai 18. tammikuuta 2013

Pyitä

Aikaisempina talvina tuvan päässä lintulaudan alla on käynyt Syömässä Peltopyitä. Tänätalvena vaikka lunta onkin ollut jo kohtuu kauan siinä ei oo aijemmin yhtään Peltopyitä käynyt.. Mutta talven kylmät tulikin riittävästi varmaan vasta pari päivää sitten, silloin paikalla kävi pari kappaletta ilmeisesti tiedustelemassa että kannattaakohan siihen ollenkaan tulla evästämään. Eilen siihen sitten tuli jo kaheksan parvi ja tänään siinä oli syömässä myös kaheksan kappaletta. Luultavasti tuo kaheksan parvi käykin siinä siihen asti kun lumet rupeaa laskemaan..
Jooh, eli oikeastikkin kylmän näpäkkä keli eilen oli, -25C näytti autonmittari. Sää oli eilen oikeen komian näköinen ja ikkunasta kattellessani aamupuolesta aattelin että vois pitkästäaikaa lähteä kameran kanssa käveleskelemään. Paskat, eilen kun pihalle menin, linnuille ruoaa laitoin ja hain postin, olivat käteni jo niin jäässä ettei mun enää tarttennu kuvitellakkaa kameran kanssa mihkään lähtiä..
Nyt siellä ois kyllä jo paljon lauhempaa muttei nyt oo yhtä komian näköstä mitä eilen..


On siinä kaheksan vaikka seittämältä näyttääkin. Puun runkojen välistä yhestä näkyy pikkasen sivua.


keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Jonossa

Oon nyt jonossa lyhyelle jaksolle Synapsiaan. Maksusitomumus mulla on sinne tälle vuotta olevalle jaksolle ja täänään soitin ja sanoin että laittakaa mut sinne tulevien listalle..
Hetkittäin aiemmin oon aatellut etteihän sillä ois mitään merkitystä vaikka sinne menisin kun pääni vammasta on jo niiin pitkä aika, siellä ei enää varmaan mitää uutta aukeaisi. Kuitenkin nyt aattelin etteihän ainakaan sillä ois mitään merkitystä jos jätän kokonaan menemättä ja teen täällä vaan näitä normijuttuja, soitin sinne siis. Eli pätkäks aikaa sinne tänävuonna meen mutta tarkemmasta aikataulusta ei oo vielä tietoa. Sinne kerroin että parhaiten mulle sopis aika ennen kesää, mutta totesivat että alkopuolelle vuotte av:puolella on jo aika täyttä..
Edellinen jakso siellä oli mulla kesällä 2011, silloinkin ennen jaksoa kuvittelin ettei jaksolla mulle ois enään juuri merkitystä.. No oli sillä.. Jakso sai aikaan mussa/ mun mielessä paljon muutoksia ja vasta sen johdosta aloin oikeesti ymmärtään etten tosiaan oo sama ihminen kuin ennen onnettomuuttani, ja että turhaa mun on samankaltaisuuteen ees yrittää pyrkiä. Sitä kertaa edelltävästä jaksosta minulla oli aikaa viis vuotta, ja näinä viitenä vuotena yritin itsellenikin uskotella, että olen samankaltainen ja pystyn samoihin asioihin mitä ennen tälliä..  Tai ehkä aika viime jaksoon oli sopiva, näi pahasta pään vammasta jonkinlaista itsensä muuttumisen hyväksyntää tulee vissiin vasta n.seittämän vuoden jälkeen tällistä..
Elämäni vaikeimpia hetkiä viime jakso kyllä toi muassaan, mutta jos siellä vielä kerran kän niin saatan todeta että enää mulle ei mitään suurta vamman johdosta tapahdu. Ja kyllä kokoaisuudessaan jakso alkoi selvittää elämääni paljon..
 Jännityksellä siis jaksoa odottelen, tai tarkemmin aikaa muutamaa viikkoa jaksosta eteenpäin..


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Blaahh..

Kävin eilen illalla pyörähtämässä S.joella Ilonassa kun en taaskaan oikeen tiennyt missä oisin.. Kauan en sielläkää ollut kun ei sielläkään oleminen tuntunut mitenkään hyvältä...
Seuraava biisi rupes tänään jostain syystä soimaan päässä vaikken oo sitä pitkään aikaan kuullutkaan, ja eihän mun ees aamulla tartte töihin..





perjantai 11. tammikuuta 2013

Tylsääää...

Nyt rupeaa fyysinen kunto oleen huomattavasti parempi mitä muutama päivä sitten, mutta mielen puoli ei oo samaa tahtia kohentunut.. Nyt kun vois jo jotain oikeasti tehäkkin niin nyt en vaan satu keksimään mitään tekemistä mikä yhtään kiinnosais. Pilkkejä aiemmin meinasin tehä mutta tyypillisesti osa tarvitkkeista oli hukassa.. Siivoominenkaan ei erityisemmin kiinnostannut kun kämppä ei kuitenkaan oo nyt mullinmallin, tosin eipä siivoominen kiinnosta juuri ikinä..:) Säänkin huomiselle lupasivat semmoseks ettei pilkille lähtöönkään tertte nyt ollenkaan varautua.. TV:stäkään ei tullu nyt mitään oikeen innostavaa katsottavaa ja DVD:t on tullut kaikki katsomisenarvoiset katottua lähiaikoina.. Semmostakin aloin jo miettimään että jos huomenna lähtisin Joensuuhun tai jonnekkin muualle oudompaan kaupunkiin yöks, siihenkin totesin etteihän se järkevää oo taloudellisesti eikä muutenkaan.. Eikä ees nyt nukutakkaan vaikka kello on jo paljon ja aamulla kuitenkin heräsin kohtuu aikasin.. Ja ja ja...... Eli mun elämä siis nyt tavallaan kohtuu mallillaan kun saa vaan miettiä että mitä tekis.:) Siis nyt tällähetkellä, huomenna saattaa taas fyysinen kuntokin taas olla jo aika huono......

Aamulla oloni itseasiassa oli aika kivulias mutta päivänpäälle olo parani aika paljon. Iltapäivällä mulla oli S.joella neuropsyk, ja hänen kanssaan puhuin asiasta, että mitä teen kun mulla on tälle vuodelle mahdollisuus mennä Helsinkiin Synapsian jaksolle.. Mietin että meenkö ollenkaan ja mitkähän ajat sinne ilmottaisin että millon voisin jaksolle mennä. Sinne ei tarvi kuvitellakkan pääsevänsä jos itselle muka sopivia aikoja ois liian tarkkaan rajattu, vaan itselle mahdollista aikaa tulee varmaan ilmoittaa sinne aika jaajalle aikataululle.. No kuitenkin, n.psyk naureli ja sanoi mulle, että yritä saada aika sinne samoille huitamille mitä siellä oon aiemmin ollut... Se oli siltä piruilua.:) Edellinen kertanihan siellä on kesällä ollut ja se tavallaan eroon johdatti. Myös eka kertani siellä oli kesällä ja sekin tavallaan rupes silloiseen eroon johdattamaan vaikka eroa ei heti jakson päätyttyä tapahtunutkaan.. Elikkäs ainakin kesä- Heinäkuut taitaa olla nyt kokonaan pois rajattuja. Enhän nyt  toki vois kestään erotakkaan kun ainakin vielä yksin oon..:) En nyt itseasiassa oo sinne menosta mihinkää ajankohtaan ihan varma.. Siellä paikassa lisää sairastuu.. Asia että oon pikkasen rikkinäinen erillaisten testien kautta mulle muistutetaan, perkele..:)


Ei pääni rikkinäisyyttä minulle aiemmin oudot ihmiset huomaiskaan mutta määhän aina oikeen korostetustikkin kerron asiasta, väärin siis tavallan teen. Joskus vuosi sitten täälä yleisesti kirjoittelin että kun kerron rehellisesti asioistani muille, mulle tulee keveä olo jne.. Se on totta että keveä tunne tulee hetkeksi, mutta tietynlainen kohtuus ois tossakin asiassa kai oikein.. Kyseinen asia, siis itsestäni tarksti selittäminen on jäänyt mulle liikaa päälle ( mm.tää kirjoitus) että voisin elämässä jotain oikeaa saavuttaa....
 Vamman mukanaan tuomat muutokset ovat kuitenkin elämäni "suurin" tapahtuma, ja siksi niistä haluan muille kertoa ja jonkinlaista hyväksyntää saada, ja ja ja ja.....................



maanantai 7. tammikuuta 2013

Kipeä

Tämän vuoden tyypillisin tuntemus on mulla ollut kipu.. Viime viikon keskiviikkona mulla oli fysioterapia mistä on monesti apua niskan/ yläselän kipuihin. Nyt siitä ei kuitenkaan apua ollut, ennemmin päinvastoin.
Viime keskiviikkona ennen fys.:n lähtöä oli niskat jäykkänä ja hiukan huimasi, illalla sitten oli jo aika laajalti selkä/ niska ja pää kipeä. Tostaina otila oli vielä huonompi ja päässä surras, silmissä vilisi, huimas niin paljon että päivän liikkuni olivat hyvin pienimuotoisia. Perjantaina aamusta olo samanmoinen mutta päätin että mun täytyy ees pikkasen koittaa liikkua niin olo voi hiukan parantua. Aika pienimuotoista liikkuni silloinkin oli, kuusi pihalle ja tuvan siivoamista yms., mutta olo illalla jo hiukan parempi eikä niin pahasti huimannut. Lauantainakaan ei mikään pähiä olo ollut ja aattelin että liikkuminen vois auttaa. Päätin sitten että yritä lähteä käymään pilkillä Rekouskarilla mikä on tästä parin kilometrin päässä. Noin puolessamatkassa järvellä, missä oli silloin raskasta kävellä kun pintajää/ hanki ei ihan kestännyt, päätinkin kääntyä takaisinpäin.. Sillon rupes sileä jääkin nätyttään kuin se kieroa ois, elikkä pikkasen silloin huimas. Takasin kävelin sitten lyhimmän kautta missä on muutaman sadan metrin maaosuus umpihankeä ja tietenkin ylämäkeä. Matkan loppupäässä tuntui siltä että mää tipun justiin, päässä humisi niin hyvin. En kuitenkaan hyytynnyt vaan viimein pihaan asti pääsin ja helpotuksen tunne oli aika mukava.:) Hyvä se reissu oli, hetken aikaa tasaannuttuani ei enää juuri kivistännyt eikä huimannut.
Eilinen sitten olikin tämän vuoden päivistä ololtani tavallaan paras. Tai oikeastihan olo oli aika perseestä läpi päivän, mutta oltilan saattoi kuvitella pelkkää krapulaa olevan. La. illalla kun tuli kavereita käymään niin tulihan sitten oluttakin nappailtua.:) Tänään aamusta olo oli ihan hyvä. Aika pian kuitenkin menin pihalle pikkasen sataneita lumia kolailemaan ja.. Noh, nyt on tietenkin taas niskat jäykkänä ja väärissä asennoissa pikkasen taas huimaa.. Ei kuitenkaa läheskään yhtäpaljon mitä esim. torstaina.
Mullahan on ajoittain tämmösiä pätkiä. Varsinaista syytä ei ole tiedossa, mutta onnetomuuden aikoinaan minuun aiheuttaneista muutoksista johtuen olotila on ajoittain aika perseestä. Selkä/ niskahan mulla ei oo ikinä ihan normaali, ja kun ajoittain tulee jotain normi flunssanpoikasta mikä hiukan meinais kuumetta nostaa, ajaa se asiaan että lihakset on paikoin ihan jumissa ja jonkinlaista hermosäkyä. Eihän mulla lähipäivinä kuumemittari varsinaisesti selkeää kuumetta oo näyttännyt mutta hetkittäin kyllä tuntui siltä että kuumettakin varmasti pikkasen ois.. Oletetaan siis että kipuiluni johtui/ johtuu jostain normiflunssasta mitä nyt on liikkeellä, mieli pysyy parempana..
Vastaavantyyppisiä oireita mulle kylläkin saattaa tulla jos stressin saa kohoamaan riittävän korkealle, mutta nyt ei pitäis stressiäkään juuri olla...  Niin, ei pitäis...
Nyt kyllä voin saada stressin tasoa hiukan nousemaan sillä mun elämäni on nyt aika tyhjää.. Äskön nimittäin katsoin viimeisen jakson Rillit huurussa sarjan tuotannosta. Byyh, mitä mää enään teen kun sekin sarja on loppuun katsottu..:D Hmmh, osittain kyllä niskani jäykkyys saattoi johtua kyseisestä sarjasta, kipujen alkupuolesta makasin sohvalla liian paljon pää könköllään ja katoin sarjaa.:)