keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kuumetta,,

,,nimittäin autokuumetta. Eli tästä ilmiöstä voi päätellä että päivät pitenee ja kevät rupeaa tulemaan. En oo pitkiin aikoihi nettiauto kattellut, mutta sen katselu alkoi rapiat viikko sitten kun autostani vääntö etenkin alakierroksilla putosi entisestä.
Korjaamolla viikko sitten tietokoneella katsottiin autosta vikakoodit ja samalla vaihdettiin ilmansuodatin ja polttoaineensuodatin. Vikakoodeissa koneella ei näkynyt mitään ja kyseisenä päivänä oli koneen vääntö jo paremmalla tasolla. Eikä tietenkään suodattimien vaihto tietenkään asiaan ainakaan haitannut. Noh, nykyisin vääntö on myös lähes entisellä tasolla ja kun ilmat silloin rapat viikko sitten sompailivat eestaas nollan molemmin puolin niin kosteutta oli voinnut jonnekkin anturille yms. kertyä jne..
Kuitenkin... Tuolla autotyypillä (Toyota Avensis 2,2 D-4D -06) ja ajetuilla kilometreillä, on mahdollista että turbo poksahtaa josta seurais liki tonnin vaihto operaatio. Sitten pian kun sen turbon ois saanut vaihatettua hajoais autosta ehkä kytkin ja sen vaihto maksais yli tonnin. No sitten kun kytkimenkin ois saanut vaihatettua hajoais autosta moottori jos öljysihti tukkeutuis.. Ja blaa blaaa blaa.....
Siispä rupesin nettiautoa katteleen.
Mietin etteihän mulle vuodessa enään niin paljon kilometreja tulis että bensaauto joka kuluttais nykyistäni hieman enemmän kävis myös. Samanverran mitä nykyinen auto sais tuleva maksaa kun ei tuota irtorahaakaan oo ja tehojahan autossa pitäis luonnollisesti olla vähintään samanverran kuin nykyisessä (150hv). Ja pikkuvikainen/ hyvä/ asiallinen auton pitäis olla.  ..  ... .  .... .. Netin kattelua aika paljon. .. ... . .. . ... Päätös, määl lähen kattoon Volvo V70:ä joka on T5:lla koneella ja siinä on 250hv..:).. . . . .....Aikaa+ fantasiointia, MB ML 4,3 V8 274hv.. ... Aikaa + netin kattelua+ hiukan järkeä ja tästä uusi päätelmä. Mää lähen kattoon MB ML:ää 2,7, jossa kyllä auton painoon nähden vähäisehköt 168hv, mutta ois se neliveto ja muutenkin ulkoisilta ominaisuuksiltaan mua miellyttävä. .. .. ... Taas pikkasen aikaa väliin, mietintää ja järkisyitä. Se Mersu ois muuten ok mutta kun se kuluttaa yli kolome litraa/ 100km enemmän kuin nykyiseni ja siinä on kalliita osia mitkä joutuu jossain vaiheessa vaihtaa, jne.. .. . .... ..
Eli vielä tonkin jälkeen on auto mielessäni vaihtunut pariin otteeseen mutta nyt oon tullut sellaiseen tulokseen että kokonaisuudessaan halvimmalla/ kannattavimmalla pääsen jos pidän nykyisen autoni ja korjautan jos siitä esim. turbo/ kytkin hajoais. Eli jos en lotosta satu voittamaan kannattaa pitää nykyinen auto.
Niin, halvimmalla/ järkevimmällä pääsisin jos nykyisen pitäisin, mutta mutta.. En oo itekkään aina varma mun tulevista mieleni liikkeistä, notta ehkä.... .. .:)

P..kele, voi pahassa tapauksessa tulla tää mun lonkkakipu kalliiks kun paljon sängyllä makoilen ja nettiautoa kattelen...

Ei kommentteja: