keskiviikko 31. lokakuuta 2012

. . .

Kävin tänään taputeltavana S.joella. Eli fysioterapiassa. Mulle fysioterapia on siellä hyvin helppoa kun lähinnä vaan makaan hierontapöydällä ja niskani, lonkkani, yms. jumiutuneita kohtia hiukan availlaan. Kyseisenä päivänä yleensäkin on illemmalla ns. kihelmöivä tunne laajoillakin alueilla, mutta yleensä seuraavina päivinä on hyvä tunne. Jos useampi viikko edellisestä kerrasta on kulunut, alkavat etenkin niskani/ yläselkäni vasemman puolen lihakset olla kauttaaltaan niin jäykkinä että usein on kiristävä ja pikkasen huimaava tunne.. Useammalla hierojalla olen niskan takia käynyt mutta kyseinen paikka tuntuu olevan mulle paras. Käyn siis jatkossakin ajoittain siellä..

maanantai 29. lokakuuta 2012

Talvi

Muutamina päivinä on ollut mielessä että alapohjan tuuletusluukut pitäs talveks tukkia mutta oon sitä hommaa siirtännyt. Eihän se homma mikään iso oo mutta en oo viittinnyt sitä aiemmin tehdä, mutta tänään sen viimein tein. Muistin jopa tänään soittaa likakaivon tyhjennyksen ennen kun on paljon lunta. Oon myös luumupuun verkolla suojannut ettei rusakot sitä talvella syö, autoon sain talvirenkaat alle ennen perjantain liukkaita, linnuille oon ruokalaudan laittannut, auton webaston toiminnan testannu ja pihaa laitellut siihen malliin että talvi saa tulla.. Melko luultavasti tuo lumi sulaa lähipäivinä ja voikin kestää melko pitkään ennen kuin uutta tulee, ehkä. Pikkanen lumipeite sais mielen kannalta pysyä sillä mieli on ollut lumentulon jälkeen ihan hyvä kun ei oo niin synkkää ja pimeää.

Ei enää muutamat puussa olevat omenat ole mitenkään houkuttelevan näköisiä syötäväks..

maanantai 22. lokakuuta 2012

""

Viikonloppu mennyt ilman mitään suurempia tekoja. Hirvimetällä en ollut vaikka Halsualla pyynti olikin, nyt jahtia ei ookkaan ennen kuin perjantaina mutta en oo siitäkään varma meenkö silloinkaan. Sinäänsä kyllä pe. ja la. oli hyvät päivät pois ollakkin kun koko porukka ei ollut silloin hirviä saanut. Eilen kyllä olisin todennäköisesti ollut lähellä hirveä jos isännän kyydissä oisin ollut, hän oli eilen yhden hirven ampunnut.
Eilen mulla oli krapulainen olo vaikka sitä ei oikeesti voinut ollakkaan sillä mitään en la. illalla juonut. S.joella Ilonassa la. illalla tuli käytyä että krapulaisuus varmaankin tarttui sieltä, siellä olleilla suurimmallaosalla muuilla ihmisillä olis ollu oikeetakin aihetta krapulaan.. Toki mää mm. eilen jotakin pikkuhommia teikin päivällä vaikka olo ei ollut mikään pähiä. Mm. auton renkaat meinasin vaihtaa talvirenkaiks mutta yrityksekshän sekin jäi.. Noissa kesärenkaitten vanteissa on niin ahtaat pultin reiät ettei normi pulttiavain sopinut. Kyllähän sen nyt muistinkin, keväällä liikkeessä mistä paikallaan olevet renkaan ostin joutuivat vaihtaan ohuempiseinäiseen hylsyyn, silloin päätinkin että pitääpä heti mennä itelle ostaan sopiva hylsy/ avain... Ihan autuaallisesti oon unohtannut sopivan avaimen ostaa mutta eipä sillä nyt oo mitään hätää, kesällä ois ollut hätä jos rengasrikko ois tapahtunut jossain öisellä tiellä kaikesta kaukana ja rengasta ei ois saanut vaihdettua.. Mutta tänään käyn sopivan avaimen ostamassa kun meen käymään S.joella neur.psyk.lla.

torstai 18. lokakuuta 2012

""

Olin tän päivän Halsualla hirvimetsällä sillä en halunnut yksinkään jäädä kotiin masentelemaan mieltäni.. Päivä menikin ihan hyvin sillä jahti hetkittäin keskittää ajatukset pelkästään jahtiin. Parissa hetkessä oli myös jännitystä että tuleekohan hirvi kohalle, ei ihan tullut.
Sielläkin kyllä masesi tavallaan kun ajoimme pätkän uutta metsäautotietä ja muistelin kun muutamia vuosia sitten paikalla oon kävellyt niin silloin oli olevinaan kauempana metsässä.. Ja h...tti, muualla soita ennalistetaan mutta sieltä oli vielä löytynyt pikku läntti ojaamatonta suota joka oli nyt tietenkin ojitettu...
Kolme hirveä porukkamme tänään sai saaliiks, kokonaissaldo viieltä jahtipäivältä 17 hirveä.

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

__

Jotenkin tyhjä tunne täällä vaikkei Peco enää kesällä paluuni jälkeen täällä enää asunutkaan.. Taidan siis mennä illalla Halsualle yöks ja huomenna hirvenpyyntiin, ei ainaka yksin tartte olla. Ei hirvenpyynti nyt oikeesti kiinnostaiskaan yhtään ja toissapäivänä aattelin etten Halsualla ois enää jahtia ennen yötä, siellä en oikeen saanut nukuttua. Nytpä taidan kuitenkin sinne mennä sillä nukkumiset ei oo siellä luultavasti heikompia mitä nyt täällä..

tiistai 16. lokakuuta 2012

Peco sää

Nyt on Pecolle mieluinen sää, nenä ylös tuulta päin ja tupakarvat heiluivat.:)
Aamusta aloin rakennella arkkua Pecolle jonne myös hälle mieluisin pehmolelu mahtui. Ei arkusta mitenkään hieno tullut mutta oli se ainakin tunteella tehty ja teinkin sitä useamman tunnin. Kun arkku oli valmis menin S.joelle ja siellä pihaan tullessa kihosi taas tippaa silmään. Koko matkan oli pilvessä/ satoi mutta pihaan tullessani aurinko pilkisti vaikka hieman satoikin, tuuli nosti pyörteillä keltaisia lehmuksen lehtiä ilmaan. Oli uskomattoman kaunista kun valon säteet heijastuivat märistä lehdistä ja hienoisesta vesisateesta.
Pecoa en voinnut nähdä sillä haluan muistaa hänet lauantaisen kaltaisena iloisena, vein siis arkun sisään ja Kirsi asetteli Pecon arkkuun. Sitten kävimme hautaamassa Pecon lempi pehmoleluineen lemmikkieläinten hautausmaalle. Hautamerkiksi tuli Pecon tyyliin sopiva jäyhä puukappale.:)

Tippa :, (

Nyt on vähän silmät tipassa mutta pelkotilat asiasta kuitenkin poissa. Kanssani pidemmän aikaa asunut ja aikoinaan minulle hyvin läheiseksi tullut koira Peco on kuollut.
En Pecon kanssa enää yli vuoteen samassa osoitteessa asunut mutta kuitenkin kyseisenä aikana Peco oli luonani muutamia öitä ja näin hänet kohtuu usein, eli eivät läheiset tunteet minnekkään hävinneet. Lauantaina Pecon viimeisen kerran näin ja silloin hän oli oikeen tyytyväisen/ iloisen oloinen.
Sunnuntaina iltapuolesta Kirsi soitti ja kertoi että Peco on oksentannut monesti ja fyysiset voimatkin olivat hävinneet. Eilen aamusta Kirsi oli viennyt Pecon suoraan pieneläin klinikalle jossa Peco oli eilisen päivän ja tännään oli tarkoitus mennä uudelleen. Pecoon oli laitettu tiputus nestetykseksi, verikokeita otettu ja röntgen kuvat otettu.
Tätä uuttä päivää ei kuitenkaan Pecolle tullut vaan hän oli nukkunut yöllä pois. Poisnukkuminen oli kuulemma sujunut rauhallsesti kotonaan.
Peco oli eläessään usein todella onnellinen. Peco oli oikein loitava tyyppi ja olenkin varma että Peco on nytkin onnellinen. :´ )

maanantai 15. lokakuuta 2012

Pyynnissä

Tänään olin koko päivän hirvenpyynnissä.. Sää oli ihan hyvä että sen puoleen ok päivä, mutta jännittävät hetket oli tänään mulle aika harvassa, enimmäkseen siis oli tylsännäppiä. Etenkin iltapäivästä rupesin oleen jo aika väsyksissä kun ei nukkumiset taaskaan yöllä oikein hyvin onnistuneet. Huomenna meillä ei olekkaan jahtipäivää eli nyt oon L.järvellä, mutta vaikka jahtia ois ollutkin en ois varmaan jaksannu/ viihtinny jahtiin mennä..
Päivän kokonais saaliina porukallamme neljä vasaa ja kolmelta päivältä kaikkiaan 11 vasaa + 2 aikuista. Ihan kohtuu hyvin kun hirvikanta ei tänä vuonna ole mitenkään suuri. Tätätahtia jahti ei kauaa kestäkkään sillä kaatolupia on tänävuonna vähän.

 Kohtuu suuri porukkahan meitä jahdissa on, tosta kuvasta nimittäin puuttuu näin maanantaina lähes puolet.




sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Nälkä..

Aamupuolesta kun nousin tuntui mahassa jo pikkanen nälkä ja menin tietenkin jääkaapille. Jääkaapin oven avattuani muistin nähdessäni että määhän toin eilen Halsualta mukana hirven lihaa joka oli tarkotus jo eilen paistaa. No en ollu eilen muistannut mutta nyt sitä on uunissa ja kohta sen pitäis olla melko valmista. Sehän ei mitään pikaista paistettavaa oo ja nyt rupeaa oleen jo aika kova nälkä. En itteeni kiusatakseni oo tänään vielä oikeen mitään syönnyt ja syömättömyydellä oon hekennut myös asiaa että se muka maistuis oikeen hyvälle.:)

lauantai 13. lokakuuta 2012

Jahti

Tänään on vissiin kansaivälinen epäonnitumisten päivä ja myöskin suomalaisten oluitten päivä.:) Epäonnistuneisuuden oon toivottavasti vetännyt jo tälle päivää läpi.
Halsuallahan tosiaan yötä olin ja hirvihallille kokoontuminen ois ollut kaheksalta. Heräsin kuitenkin pikkasen ennen viittä, ei siis nukkuminenkaan onnistunnut. Hallille sitten kokoonnuttiin kaheksalta ja sieltä porukka lähti kahdelle eri puolelle kun väkeä oli aika paljon. Itse pääsin passiin lähelle synnyinkotiani ja vieläpä lähilueilta aika hyvälle hirvenkulku paikalle. Metsäautotiellä paikkani oli ja katsoin kohdan mistä näki pyynnin kohteena olevalle puolelle aika pitkälle, vaikutti hyvältä. Juuri ennen kun koirat alueelle päästettiin liikkeelle, johtaja tuli autolla ja sanoi ettei paikaltani saa enää ampua pyyntialueelle päin sillä alue oli vuokrattu viereiselle seurueelle. Paikalta mahdollisesti tulevat hirvet olisi siis pitänny päästää tien yli ennen kuin olisi saanut luvallisesti ampua, mutta paikka tien toisella puolen oli niin tiheää että totesin ettei sinnepuolen tarvis ampua ollenkaan. No, toki paikalla olin.. Sitten kun koirat oli päästetty irti säikähdin h...tisti.. Mun ja viereisen passimiehen välillä tiellä seisoi Metsäpeura joka oli päässyt siihen multa huomaamatta.. Jatkoa, mm. metsästyspuhelimeni rupes äkäileen ja olin siis aika pihalla pyynnistä, olin aika märkänä kun kokoajan pikkusen satoi ja olin jo hyvin väsynyt kun ei ed. yön nukkumiset mitään hyviä olleet.. Sieltä alueelta ei yhtään hirveä saatu sillä peuroja oli alueella aika paljon ja ne sotkivat koirien toimintaa. Kun eka pyynti puoliltapäivin  sitten päättyi lähdin kokonaan pois jahdista ja menin nukkumaan..
Iltapäivällä tulin takaisin tänne kun en huomenna aatellutut jahtiin mennä ollenkaan.
En tiedä lähenkö illalla kuskis vai keskitynkö niihin suomalaisiin oluisiin.:)

torstai 11. lokakuuta 2012

(siivousta)

Yöllä heräsin neljän huitamilla ja tietenkin yritin nukkua lisää. No ei nukkuminen onnistunut ja otin nukkumiseen raskaat läkkeet käyttöön. Keitin muutaman kupin kahvia, mitkä tietysti joinkin ja otin semmosen Beroccan piristävän poretabletin, sitte jaksoi nukkua.:)
Aattelin silloi yöllä että mun pitäis tänään siivota, siivous ei kuitenkaan oo musta mitenkään mukavaa ja lähdin aamulla pihathommiin. Puolillepäivin pihahommia tein mutta se siivous oli tosiaan vielä tekemättä, sitte melkeen pakotin itteni sisälle imurin varteen. Blaah, pikasesti pintapuolesta vaan imuroin ja sitte muka rupes väsyttään niin kovin että oli pakko mennä ottaan pikku päikkärit. Ennen nukahtamistani aattelin että herättyäni sitten moppaan. Herättyäni taas blaah, vetäännyin pihalle kun siellä oli mukama niin monta tärkeää hommaa ettei muka kertakaikkiaan kerennyt moppaamaan..
Eli päivän kokonaissaldo: Oon loistava huijaan itteeni, keksin muka jotain todella tärkeetä tekemistä ettei tarttis pikkasen vastenmielistä hommaa tehdä. Tai eihän tekemäni pihatyötkään mitään mieltäylentäviä oo mutta pikkasen vähemmän vastenmielisiä mulle. Loppupeleissä meni siis oikeen hyvin, nyt vastenmielisiä pihatöitä talven varalle tehty aika paljon eikä tupakaan oo oikeen ruokottomassa kunnssa kun kuitenkin imuroin..
.............................
Pää kii: Rakkaus repii meidät...
En oo vielä itekkään varma onko tuo hyvä, mutta pakko sen on olla kun siinä laulaa oikeen Tehosekoittimen Otto.:)

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Helinää

Eilen ja täänään pihalla kuului jännää äänta, tavallaan helinää. Ääni tuli siitä kun lähistöllä oli useita satoja Tilhiä ja erimoisia rastaita. Eninosahan tietenkin oli Räkättirastaita, eihän niillä yksistään mikään hemaiseva ääni oo mutta kun niitä on äänessä riittävän monta kerralla ja seassa Laulu- Punakylki- ja Mustarastaita oli ääni mielenkiintoista. Eilenhän pihalla olin lähes koko päivän ja onneksi tuuli rupes päivemmällä äänen vähän peittään. Aamulla niin mukavankuuloinen ääni nimittäin rupes päivällä pikkasen v....maan kun oli pähkäily kovimmillaan että mitä sen katoksen kanssa teen. Siinä vaiheessa kylläkin ois v......nnut lähes mikä ääni vaan.
Tänään kävin S.joella fysioterapiassa. Lonkkaani sain eilen pikkasen rikottua mutta nyt fysiosta oli jonkinverran apua siihen ja aattelin että takasin päästyäni pikkasen katoksen takaista kieroa maapohjaa tasailisin. En sitte tasaile.. Rupes vaan satamaan samalla kun tänne takasin pääsin. Eipä siinä kyllä mitään aikataulua oo ja hirvenpyyntiin mukaan tarvitsemiani tavaroita/ lupia/ vaatteita vois ruveta kasailemaan kun lauantaina meillä Halsualla jahti alkaa. Viimevuonnahan en ollut jahdissa ollenkaan enkä tänäkään vuonna aatellut siellä jokaisena pyyntipäivänä olla. Puolella lupaa oon isännän kanssa ettei siis oo mikään pakko paljon paikalla ollakkaan. Meen siis jahtiin silloin kun sattuu kiinnostamaan mutta alotuspäiväks ainakin pitää mennä paikalle..





tiistai 9. lokakuuta 2012

Tyytyväinen

Oon nyt melko tyytyväinen miten tein/ teen eilen pähkäilemäni katoksen kanssa.
Aamulla heräsin kohtuu varhain ja mielessä pyöri heti asia katoksesta. Heti kun rupes valosaa oleen menin pihalle ja yritin miettiä asiaa. Sitte laitoin viestiä lähellä asuvalle kaverilleni, tulla käymään aamupuolesta jos ehtii. Aattelin etten asiasta tarkasti sanokkaan, sanon että katsoa siihen suuntaan ja sitten kysyn huomasko mitään epämääräistä. Luultavasti ei asiaa ois huomannutkaan, tai ei ois ainakaan asiasta huomauttanut. Tästähän ois tietenkin mulle tullut helpotus ja oisin katoksen loppuun tehnyt helpoimman kaavan kautta. Hän ei kuitenkaan ehtinyt tulemaan ja pähkäilin asian kanssa puolillepäivin. Sitten otin sorkkaraudan & moottorisahan ja pikkasen tekemääni purin ja valkkasin kattopellit uudelleen. Tein siis eilen mainitsemieni kakkos ja kolmosvaihtoehdon välistä..
Samaa kieroutta tein suoraan katto-osaan mitä on autokatoksessa, mutta kyllä se ainakin mun silmää nyt miellyttää paremmin.:)

maanantai 8. lokakuuta 2012

Katos

Oon lähipäivinä sateettomina hetkinä näppäillyt katosta johon esim. ruohonleikkurin saa sateen suojaan. Katosta oon autokatoksen takaseinää vasten aloitellut ja sen tarkka paikka määräytyi sen mukaan kun aikaisemman sijainnin yksi antura oli kohtuu oikealla paikalla, laiskuuttani en sitä viitsinyt siirtää vaikka pari muuta paikolleen siirsinkin. Noh ei se yks nurkimmainen ois ollutkaan ihan oikealla paikalla.. Autokatoshan ei ole ihan suorassa kulmassa kun vanhaosa ei perinteisesti ollut ihan niin justiinsa. Kattoruoteet ja osalaudat tänään laitoin ihan hyvillä mielin suoraankulmaan autokatosen takaseinään nähden. Sitten pellinpalan hain ja aattelin katsoa miltähän se näyttää katettuna. Joo, suurimmaltaosaa suunnilta se näyttää ihan kohtuulliselta, kuitenkin tietystä kohtaa etupihalta huomaa ettei kaikki kohdat oo rakennelmassa suorassa kulmassa. Kapeahan se ikävältä näyttävä kohta on mutta kun se on linjassa mistä autolla pihaan tulevan kuskin naama on. Ei sitä varmaan juuri muut huomaiskaan asiasta kertomattani mutta ainakin mulla omatekemät virheet osuu parhaiten silmään ja määhän tossa pihalla oon/ tuun useinkin. Eli nyt jätin homman vaiheeseen ja mietin mitä asialle tekisin. Joko hyväksyn se tuollaiseksi, puran pikkasen ja puolitan näkyvää haittaa tai puran paljon ja häivytän näkyvän haitan kokonaan. Ekassa tavassa pääsis vähimmällä työllä, tokasta olis homma jo kohtuu paljon kun nyt oikeankokoisia kattopeltejäkin pitäi leikellä paljon, viimeisestä vaihtoehdolla saisi toki parhaan mielen itselle lopulta mutta siinä vaihtoehdossa joutuis niin pirusti purkaan vasta tekemääni että voi p....le. Pähkäilyä, pähkäilyä..


Ei taka katos pahalta silmään näytä tuvan portailtakaan mutta kun tuosta pudottaa pihalle muutaman metrin niin....

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Musiikkia

Nykyään kuuntelen usein Tacatan tyyppisiä kappaleita vaikka englantiakaan en täysin ymmärrä, mutta..
Miettimiseni alkoi täällä blogissa olleesta Loirin Teharin coveroinnista Hetken tie. Versiosta tuli mieleen että Loiri on Suomen Johnny Cash. J.C:n kautta mieleeni tuli Mamas and papasin California dreaming. M.a P. -> R.H.C.P. Californication --> Led Zeppelin: Stairway...--> Guns n roses: Knockin... jne, jne.. Elikkä määhän oon lähes normaali.:) Nuo kappaleet ovat maailman ihmisten kesken kuunneluimpien joukossa.. Mutta siinämielessä oon outo että mulle tulee näin melankolisessakin mielentilassa noita kuunnellen mieleen  Teharin: Taivaallinen Babylon....
Lauantai ei ollutkaan enää yhtä pähiää mitä perjantai mutta la. ilta oli mukavaa.:)

perjantai 5. lokakuuta 2012

Sataa sataa ropisee..

Eilen illasta katoin säätiedotusta totesin ettei tänään tartte mitään ulkohommia tehdä, siloin päätin että meen tänään käymään taas Keskisellä. Ei mulla sieltä mitää oikeeta ostettavaakaan ollut, onneks. Sinne tänään menin ja ensin tyypillisesti söin. Sitte menin käteistä nostamaan ja saldoa kattoessa pääsikin melkeen itku/ nauru, sain todeta ettei mun tosiaan mitään kallista tarttekkaan ostaa. Siellä oli vähemmän rahaa mitä äkkiseltään muistin. Kyllähän määrä oli ihan oikea kun olin mm. neljännesvuoden sähkölaskun, pihan sepelit , auton öljynvaihdon maksanut ja lainan lyhennys meni eilen.. En heti hokannut että se lyhennys on jo mennyt ja siitä hämmästystä.
En tavarapuolelle mennessäni ottanun mukaan ees ostoskoria etten paljon turhaa kamaa haalis, itelleni annoin luvan ostaa yhen max. muutaman kympin tavaran + toki jotain pientä jos kohdalle akuuttia osuu. Aattelin että voisin kerrankin farkkuja katella sillä en oo semmosia ostanut vuoteen, onhan mulla kyllä useampiakin farkkuja mutta kun nekin on lähes kaikki pikkasen suuria kun vuos sitten vähän kutistuin. Kauan kaupas oikeankokoisia farkkuja kahtelin ja sitten yhdet sovitin. Heti ekat housut oli täsmälleen oikean kokoiset mutta.. Kun katoin itteäni pitemmän aikaa sovituskopin peilistä aloin väkisin ääneen nauraa. H....tti, mun töppöjalkaisuus/ rimppakinttuisuus korostui oikein mukavan tuntuisilla housuilla senverran ettei mun tarttennu niitä ostaa.:)
Sen jälkeen jotain puolijärkeviä juttuja hiukan kahteli ja oli lähellä etten päässyt pois ostamatta mitään. Jäin kuitenkin tarkemmin kahteleen kameran kolmitukijalkaa ja semmosen sitten ostin. Ei tuki kallis ollut ja oli se kympin halvempikin mitä jossain liikkeessä S.joella samanlainen katsomani..
-->Ruokapuoli, ok...

Rapiat vuosi sitten kun olin allapäin tänne pohdiskelin ettei raha tuo oikeaa onnea, sillon mulla oli käyttörahaa pikkasen paremmin kun en tänne ostannut esim. sepeliläjiä jne.. Olin ehdottoman väärässä..:) En oikeesti, tai oishan se toki pirun mukavaa jos rahaa ois tosi paljon että vois ostaa uusia autoja jne.. Tilanne jolloin ei rahan takia voi mitään tehdä on toki todella ikävä mielelle mutta mulla on nyt rahan kannalta mielelle aika kohtuullinen tilanne. Tavalaan rahan kannalta pärjää mutta kuitenkin kaiken suuremman ostamisen joutuu aika tarkasti miettiä. Tästä tulee sopivasti miettimistä ja rahan puute monesti rajaa typeriä tekoja kokonaan pois. Esim. rapiat pari viikkoa sitten aattelin että ehkä voisin tänä viikonloppuna mennä yöks jonnekkin oudompaan kaupunkiin, YleX:n risteilylle tms. En mennyt, täällä oon kun rahallisuus on rajallinen. Oikeammin se lähtö minnekkään jäi suunnittelematta kun oon lähiaikoina aika paljon pihahommia tehnyt, en siis oo ajatellutkaan. Kattoa loppukuusta jos rahaa silloin on yhtään niin vois vaikka jonnekkin mennä, jos huvittaa..
Hmmh, keväällähän mulla oli rahatilanne autojen takia itseasiassa miinuksen puolella mutta se aika oli mielenkanalta hyvää. Hyvä mieli jotenkin näkyi läpi ja silloin minulle tulivat tuntemattomat puhelemaan aika usein. Se oli tänne kirjoitusteni ajalta mielelleni toisiks parasta aikaa, parasta on nyt.:)


keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Lisää

Tämmösiä päiviä sais mun puolesta olla enemmänkin, nyt on hieno sää ja hyvä mieli. Mieli on hyvä kun autokatos operaatio ohi. Saas nähä mahtuuko mun auto enää muutaman päivän pääsä sinne ollenkaan kun jo nyt puolet tilasta on muitten romujen valtaamaa..
.................................

Eien kävin aitassa ja samalla toin tupaan joitain vanhempia tekstejä jotka remontin aikana täältä löytyi ja sinne vietiin. Ei niitä paljon oo mutta joissain ulkoseinän hirsistä löytyneissä kiinni olleissa paloissa oli muistaakseni 1800 puolenvälin vuosilukua nähtävillä. Pieniähän ne palat on kun tupa on siirretty jälkeenpäin jolloin lehdet on toki enimmäkseen revitty. Tuo ehjempi vihkonen on varmaan 1800 luvun loppupuolesta, se on jännää luettavaa. Sama opus varmaan uudella fontilla vieläkin farmaseuteilla..:)





tiistai 2. lokakuuta 2012

Valvoo

Täysikuu ei oo nukkumisiini havaittavasti vaikuttannut puoleen vuoteen. Nyt valvon vaikka täyskuu kai oli viimeyönä. Normaalistihan kuu on vaikeuttannut nukkumisiani pikkasen ennen täyttymistä muttei juuri enää näin sen pienenemään alettua.  Nimenomaan syksy- kevät välillä se on ennen haitannut nukkumisiani että sieltäkannalta valvomiseni nyt sopis kuutamoon. Tai sitten se ei oo vaikuttanut oikeesti nukkumisiini että oon vaan paljolti sattunut kyseisinä pätkinä valvomaan. Hhmmm, nyt ei kyllä oo mielessä mitään minkä pitäis valvottaa ja väsynyt oon ruumiillisestikkin kun oon fyysistäkin hommaa tehnyt...
............................
Kävin siellä akupunktiossa ja olin ainakin riittävän rentona. Siellä heräsin ja alkuun jotenkin aattelin että oon kotona. Sitten kun tajunta rupes pikkasen aukeen niin tajusin missä oon ja tuntui kuin oisin nukkunnut tosi kauan. Max. vartin oikeesti kerkesin nukkua, kyllä ne neulat siis mut jotenkin rennoks veti..

maanantai 1. lokakuuta 2012

Piikitettäväks

Huomenna meen käymään S.joella akupunktiossa pitkästä aikaa. Toissa kesänä kun muhun Synapsiassa neuloja tökittiin päätin että jatkossa käyn neulottavana kohtuu usein. En oo kumminkaan käynyt akupunktiossa kuin viimeks talvella vaikka siitä hyötyä mulle olikin, huomiseks oon viimein saannut ajan varattua..
Mursketta on pikkasen vieläkin pihalla läjässä. Perjantaina pari kuutiota lapioin että onhan se läjä huomattavasti pienempi kuin sen tullessa. Aamupuolesta meinasin että sen aika pieneks kasaks tänään lapioisin mutta sitten puolessa välissä rupes kyseinen homma v.....maan. Aattelin että meenpäs tekeen jotain muuta välistä jos lapiontiin vaikka uudestaan innostuisin. Tulin sisälle siivoilin parin tunnin ajan ja siivoominenkaan ei lapioinnin jälkeen tuntunnut oikeen vastenmieliseltä. Mulla siis pitäis olla aina jotain ei niin mukavaa hommaa mitä pitäis tehdä, tällöin saisin joskus siivottuakin kun se tuntuu normioloissa hyvin masentavalta hommalta. Noh, ei sitten siivoomisen jälkeenkään lapiointi innostanut ja rupesin leipoon omenapiirakkaa onnistuakseni hyvin mielin välttään lapioimisen. Ajoitus siinä hommassa oli ihan hyvä. Kun taikinan olin aika fiiliksellä tehnyt soitti tuttuni että passaako jos tulevat parin muun tutun kanssa kahville. Tottahan se mulle passas kun aika paljoltihan täällä ihan vaan issekseni oon ja nyt ois kahvin kanssa jotain tarjottavaakin. Tai eihän se piiras vielä valmis ollut mutta taikina kuitenkin oli..
Olihan mulla piiraasta toki pieni epäilys kun en taaskaan taikinaa tehdessäni ohjeita noudattannut mutta kyllä se tuntu kelpaavan muillekkin. Varmaankin kohteliaisuus syistä söivä sitä eivätkä ääneen moittinneet.:) En oo pitkään aikaan mitään leiponnutkaa eikä mun kyllä kannatakkaan, tai tein eilen pizzan pohjan muttei sitä oikeen leipomiseks voi laskeakkaan. Ruoanlaitosta kyllä pidänkin mutta leipominen siinä ja siinä..