torstai 27. syyskuuta 2012

Liikuntaa

Tervetuloa harrastamaan tänne liikuntaa.:)
Sorituksessa huomioidaan hyvin selän kiertäjä lihakset ja etenkin heikomman käden taittaja lihaksisto, myös hallitseva käsi saa liikettä painottuen enemmän ojennus puolelle. Myös pakarallihaksiin löytyy suoritteesta hyvin toimintaa ja pulssinkin saa suoritteesta helposti kohoamaan. Kyseessä on siis vallan kokonaisvaltainen suorite...

Oikeesti kyse on lapioinnista. Tilasin just 6 kuutiota sepeliä autokatoksen pohjaksi. Sen joutuu kokonaisuudessaan sinne sisälle lapioida kun eihän kuorma-auto sopis sitä sisälle kippaamaan. Ei tuo määrä kuutioina mitenkään hirveältä tunnukkaan, mutta kun määrän muuttaa kiloiks on määrä huomattavasti masentavamman kuuloinen, yli 12000kg. Ei sillä onneks mikään kiire oo että pikkuhiljaa ja ens viikolla isäntäkin saa tulla lapioimaan jos mun selkäni menee taas kokonaan tilttiin..

                               Katoksen eteen tulee kohta läjä sepeliä..
..........................................
13400 kg sepeliä tuli. 1/3 osaa sain sitä jo hissukseen levitettyä. Alkuun lonkka/alaselkä oli pikkasen jumissa/ jomotuksella mutta aikapian siinä ei enää tuntunut mitään, ehkä turtui sopivasti. Tunnin levityksen jälkeen rikkinäisempi polveni rupes inhottavasti klonkkaamaan ja laitoin siihen polvituen. En uskonut varmaksi tuesta apua olevan mutta oli siitä. Liki parin tunnin ajan sain sen jälkeen hyvin lapioitua mutta sitten ehjempi polveni rupes pikkasen kipuilemaan. Oisin laittanut siihenkin polvituen mutta mulla ei oo semmosia kuin yks. Tavallaan hyväkin että nyt katko hommaan tuli ettei mee yliyrittämiseks, eli tänään en lapioon enää koske. Levitys sujui loppupeleissä hyvin mutta onhan mulla kuitenkin virta aika vähissä.. Semmonen virtapiikki sais tulla että innostuisin pikkasen siivoomaan. Uskompa kuitenkin ettei ainakaan tänään siivoomis innostusta iske..

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Hrrr, kylymä

Ei enää oo kylmä mutta aikasemmin illalla oli. Rupesin eilen säästään sähköä ja pudotin tuvan sisälämpöä pari astetta vaikkei täällä kuuma ollut ennenkään.. En oikeesti sähkön säästön takia sisälämpöä pudottannut sillä ei maalämpö lämmitys hirveesti sähköä kuluta vaan sisälämpöä pudotin enemmän terveellisyyden ja tunnelman takia. Tai tuo terveellisyyskohtakin on siinä ja siinä, kun takassa paljon pitää valkeaa niin puita lisää pikkasen liian aikaisessa vaiheessa ja savua pölähtää sisälle.. Sähkön säästökin on pikkasen eripäin, jos on riittävän kylmä tuvassa silloin käyn sähkösaunassa ja sehän kuluttaa sähköä.. Mutta tunnelma, riittävän kylmässä tulee takassa pidettyä valkeaa huomattavasti herkemmin ja se on jotenkin mukavaa. Lisäksi saan nukuttua hieman viileämmässä paremmin. Parin viikon aikana hieman viileämpään tottuu hyvin ja sen jälkeen viileys tuntuu mukavalta. Ainakin toissatalvena kun täällä asuin tuli sisälämpöä pidettyä hieman yleistä alempana ja silloin tuntui mukavalta tulla ns. oikean lämpöiseen paikkaan.
S.joella kävin tänään fysioterapiassa jo odotin että aläselkäni/  lonkkani paremmaks muuttuis. P..kat, nyt on perse aamupuolta kipiämpi.. Tavallisesti kyllä kyseisenä päivänä onkin kipiämpi mutta seuraavana parempi, että normisti toivottavasti nytkin, vois pikkasen metsällä käydä ja samalla poimia pikkasen talveks puolukoita.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Ovi

Nyt autokatoksessa on liukuovi. Isänä tuli tänne aamusta ja tehiin se. Tai oikeammin melkeen isäntä sen teki, mun vähän pitää vielä selkää varoa. Lopputulos on ihan hyvä mutta kiskon ylätopparit joudun vaihtaa, ne ei passaa mun silmille millään muotoa kun ne valkoseks maalasin. Vaihtaisin ne heti mutta kun menee pari päivää ennenkö niitten maali kuivuu. Se valkoinen maalikin loppui kesken.. Litranhan sitä ostinkaan mutta aattelin että siitäkin jäis hiukan muualle, ei jäänny.. Noh, huomenna meen S.joella käymään fysioterapiassa että käyäämpäs taas maalikaupassa.
..................................
Epäonnistunut ruoanlaitto..:)
Hirvenlihaa tulee muutaman viikon päästä uutta ja lähiaikona oon laittannut vanhoja pakkasesta pois. Nyt semmosesta palapaisti tyyppisestä tuli liiankin hyvää ja söin kerrasta pois pitkästi yli puolet ilman mitään lisukkeita.. No onneks sitä on senverran paljon että sitä on ainakin huomiseks perunoitten yms. kanssa.

Mulla on periaatteessa pitkänaikaa ollu nukkumiset kohtuuhyviä enkä oo juuri heräillyt yöllä, tai oonhan toki heräillyt mutta oon silloin nukahtannut melko pian uudelleen. Viimeyönä heräsin ja pyöriskelin yöllä yli kaks tuntia. Siitä muistelin kun vuosi sitten mun nukkumiset oli aika p..seestä.. Sillon olin mielen kannalta hyvin rikki että siitähän nukkumisongelmat pääosin johtui. Toivottavasti kuitenkin tästä etiäppäin sais nukuttua kohtuudella, ei nyt ainakaan mieli oo samoin rikki mitä vuosi sitte..

maanantai 24. syyskuuta 2012

Maalausta??

No nyt ruppi on taas vaihteeks huonommassa kunnossa. Puolitoista viikkoa sitten tänne pähkäilinkin että mää oon yllättävän ehjänä. Samassa myös mietin että jos oon mielen kannalta hyvässä olossa, oon monesti rupiltani jostai rikki, ja päinvastoin. Eilen illalla vaihteeks alaselkäni/ lonkkani juilasi aika ikävästi niin mullistavasta asiasta että koukistuin jotain lattialta poimimaan, mielen kannalta olinkin hyvässä tilassa.:) Eihän selkä ainakaan vielä oo läheskään niin vaikeassa kunnossa mitä kesällä, enpä viitti lähiaikoina paljon koukistella ettei meniskään huonompaan päin. Tarkoitukseni oli tänään autokatoksen otsa/ räystäslaudat maalata mutta nyt pitäis hyvin pikkuliikkeellä telineelle kiivetä. Taidan kuitenkin lähteä yrittämään..
...............................
Nyt on maali sössitty. Oli mielenkiintoista nousta päädyn telineille vaikka ne matalat onkin. Selkä piti silloin olla jatkuvasti läes suorassa mutta nyt se on jo mukavamman oloinen, nyt kärsii jo hiljokseen pikkasen koukistua. Väärinpäin siis tein kun enstä päädyn telineeltä maalasin.. Tosin samapa tuo kun se on kumminkin nyt maalissa. Sais pitää sadeennusteet nyt kutinsa eikä sais tänään sataa. Ennusteen mukaan sade ei ihan tänne asti ylety..

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Paalulla

Eilen oli oikeen sopeva ilta. Olin vaihteeks Paalupaikassa ja nyt puhelin aika monen täkäläisen kanssa. Määhän en oo oikeen montaa L.järveläistä tuntennutkaan kun täällä vähän oon loppupeleissä ihmisissä kulkenutkaan.. Ja on siellä hyvää palvelua, harvastapa paikasta kotiinkuljetus järjestyy henkilökunnan toimesta.:)



lauantai 22. syyskuuta 2012

Metsällä

Aamulla heräilin aikasin ilman herätystäkään. Mitään suuremmoisia hommia en aamulla viitinyt ruvetakkaan pihalla tekeen mutta kässehtelin siellä muutenvaan. Pihalla aattelin että Metsähanhen muutto on monina vuosina ollut näihinaikoihin eikä ajatuksitani mennyt montaa minuuttia kun hanhi lensi ylitse. Kovasti on hanhikanta pieneks pudonnut kun hanhi yksin lensi eikä aurassa.. No oikeesti se ei ees muuton suuntaan lentännyt että kyllä lähipäivinä varmaan muuttoparviakin näkee. Ja saattoi se olla paikallinen Kanadanhanhikin, ei välttämättä Metsähanhi, matka siihen oli kuitenkin senverran pitkä ettei lajia voinnut varmaks sanoa.. Sitten rupesin miettimää kun ei mitään oikeeta hommaa huvittanutkaan tehdä että jos lähtis Halsualla käymään   metsäkanalintuja pyytämässä. Lähdin siellä käymään ja matkalla mietin että vois kävellä isännän maitten rajoja pitkin läntin ympäri missä tupa on. Kohtuu pitkänmallinen ja kapeahko pala on, jos rajoja pitkin palan kiertää tulee kävelyä yli 3,5 km, aatteli että se ois sopiva matka. Lähdin siellä rajoja pitkin kiertämään mutta kauimaisessa paikassa totesin että enpäs kertakaikkiaan viitti rajaa takasinpäin pitkin ees yrittääkkään. Maasto on rajoja pitkin pääoisin aika vaikeasti liikuttavaa, olin kolmesti kaatunut röykkysessä maastossa. Kävelin tuvalle takasin sitten vanhaa polun uraa pitkin.Vaikka matka sitä tuli pikkasen pitemmäks niin oli se paljon helpompi ja nopeampi mitä menomatka rajaa pitkin.. Panoksia ei reissussa mennyt yhtään. Kaksi pyytä oli ainoat metsästettävät linnut mitä matkalla näin. Nekin lähtivät taas tilanteessa kun mulla oli haulikko selässä enkä tietenkään ehtinytkään ampua. Muuten koko matkan pidinkin asetta käsissä mutta se pikku hetki. Kämppä siellä on rajan pinnassa ja siellä aattelin käydä, kun mökki rupes näkymään heitin aseen selkään ja samalla pyyt pomppas hyvältä hollilta.. Ainut reissun saldo oli pari desiä karpaloita. Palsta loppuu yli viiskymmentä vuotta sitten kuivatun järven laitaan mikä on nykyään nevana, sieltä karpaloita hiukan poimin. Oisin poiminnut niitä kauemmankin mutta rupes pikkasen sataan niin lähin takasin päin.. Ois mukavampaa jos paikka ois vieläkin järvenä mutta niihinaikoihin järviä on paikoin yritettykin kuivattaa. Pelto/ metsämaaks niitä on aiottu mutta suuriltaosin kuivattujen järvien kohdilla kasvaa vaan pajukkoa. Tokihan paikoin nykyään on ihan hyvänkokoista koivikkoa, mutteipa kuivatuksesta päättännyt sukupolvi oo asiasta rahallisestikaan hyötynnyt..

Tuo on joskus ollut järveä.. Ei siitä vielä oo puita ja kuvan oikealta laitaa alkaa laaja pajukko. Rapiat kymmenen vuotta tuonkin kuivatuksen jälkeen on muutaman kilometrin päähä tehty tekojärvi. Toinen järvi on myös samaan aikaan kuivatettu läheltä jonka pohjalla kyllä nykyisin koivikkoa paikoin kasvaakin. Äkkipäätä itse miettimällä ois aikoinaan ollut järkevämpää rakentaa näihin kuivatettuihin padot joiden avulla vedenpintaa olisi voitu hallita ja rakentaa sitten tekojärvestä pikkasen pienempi. Mutta näinpä on katsottu aikoinaan järkeväksi tehdä..

perjantai 21. syyskuuta 2012

I.A


Ismo Alanko jooh.. Se on mielestäni yks suomen top 10:ssä olevista sanoittajista. Musiikillisesti Ismon kappaleet ei aina oo mitään huippusuorituksia mutta sillä on kappaleissa yleensä jonkinlainen tarina. Musiikillisesti joittenkin yhtyeitten hyvissäkin kapaleissa saattaa olla aikalailla pelkkää sanahelinää ettei välttämättä oo mitään kertomusta, tai sitten niitten sanoma ei vaan aukea mulle.. Jotkut Teharin tyyppiset melko suorat tekstithän muhun uppoaa kohtuu helposti kun niitä ei hirveesti tartte miettiä. Taas Juicen tekstien tyyppiset ei uppoo kaaliin millään ensimmäisillä kuunteluilla vaan kappaleen joutuu tajutakseen kuunteleen useamman kerran yksin vailla muuta hälyä. Ismon tekstit on jossain noiden kahden välilltä että määkin siis voin jotain joskus tajuta. Tai useinhan kappaleet joissa ei ihan suoraan kaikkea sanota voi tajuta hyvin monella tapaa.
Toi kriisistä kriisiin soi mulla päässäni vaikka en ollut Ismoa pitkään aikaan kuuntelemalla kuunnellut. Laitoin sitten levyn autossa soimaan ja kuuntelin tänään pari tuntia ajaessani pelkästään Ismoa.
Kriisistä kriisiin on mun tunteelle monesti läheinen kappale, tai ainakin asia miten sen ite ymmärrän. Toi Pornografiaa on levyllä seuraava kappale ja se ei itteeni varsinaisesti mitenkään koske niin sitä oli hyvä miettiä, sen ymmärsin näin: Henkilö, tässä tapauksessa Johanna painiskelee mielessään aikuisuuden kynnyksellä, ehkä jonkinlaista kolmenkympin kriisiä. Hänellä on parisuhdehaaveita ja jopa pieniä lapsihaaveita. Kuitenkin hän on kokenut lukuisia pettymyksiä miehistä, tai enemmin omista valinnoistaan. Hän on valinnut pinnallisen ulkoisesti hyviäkin tapauksia mutta yhdenillan jutuiks tällaiset tapaukset usein jää. Joskus hän koukuttaa itseään nuorempia miehiä ja pitkällisempää suhdetta ei itse enää seuraavana aamuna haluakkaan. Hän on päättännyt ettei niin enää oisi tehnytkään mutta kun se on hetkessä mukavaa niin hän tekee samoin vieläkin. Eli siinä hän kamppailee omien ajatustensa kanssa. Luultavasti monille tavallinen tilanne minkä ihminen käy aikuistumisen kynnyksellä läpi. Noin ainakin itse tajuan kyseisen Ismon kappaleen. Tosiaan monissa Ismon kappaleissa ois kertomus mutta kyllä mulla on niistäkin suuri osa aukeematta kun musiikkia monesti kuuntelen taustalla jolloin en sanomaa juurikaan ajattele. En enää pystykkään av:n takia keskittymään useampaan asiaan yhtäaikaa eli oon sieltäosin muuttunut korostetusti miehisempään suuntaan. Mulla on putkiaivot.:)

Ismo Alanko: Kriisistä kriisiin
Ismo Alanko: Pornografiaa

Aamulla mulla oli kello herättämässä puoli kuudelta kun aattelin metsälle lähteä. Olin sitten sammuttanut herätyksen taas kokonaan ja heräsin vasta yheksän huitamilla, en siis metälle mennyt. Ilma aamusta oli oikeen komia ja aattelin että nyt autokatoksen otsalaudat vois maalata. Katoin kuitenkin onneks säätiedotuksen ja siinä oli että luultavasti iltapäivällä sataa. En siis maalannut, onneks nimittäin iltapäivästä pikkasen satoi. Sitten pääti lähteä käymään kaupassa Keskisellä etten mitään raskasta tekis kun alaselkä rupes illalla tuntuun vähän ikävältä eilisen kivien pönnäämisen takia. Ei mulla Keskiseltä mitään varsinaista haettavaakaan ollut mutta aattelin että siellä voi olla S.joen kauppakierroksella yhessä kaupassa näkemäni kaltainen työ avohaalari. Oikeeta kokoa ei S.joella kaupassa ollut eikä samanmoista löytynnyt sieltä muistakaan kaupoista, eikä semmoista ollut sitten tietenkään Keskiselläkään. Eli keskisen tavarapuolelta ostettavaks kertyi ainoastaan lamppuja ja huuhteluainetta, eli halpa käynti. Sit kävin ruokapuolelta perus ruoat hakeen ja kun sieltä tulin mietin että mitä nyt tekisin.. Menin sitten uudestaan tavarapuolelle kattoon kun sain mieleeni että saunan lauteiden alle oon semmosia jatkopaloja kattonnut ettei lauteiden puuosat imis itteensä lattian kautta vettä. Sopivat hyllystä löysin ja silloin tuli mieleen että katompas täältäkin autotallin liukuoveen tulevia rullia vaikkei niitä täälläkään luultavasti ois. Mutta kash, siellä oli juuri samanlaisia mitä S.joella Prismassa oli se yksi kpl.. Otin semmoset ja ne oli vieläpä huomattavasti halvemmat mitä Prismassa. Eli oikeen hyvä että menin uudestaan tavarapuolelle pyörähtämään, säästöä oven rullista senverran että reissun matkahinta tuli kerrankin kuitattua. Josus mullakin onnistuu.:)
................................................
Kyllä oon nopee.. Taas oisin antannut itelleni kenkää jos joku muu oisi tällä työnopeudella mulla töissä.. Saunan lauteisiin jalkaosat laitoin ja siihen harrasteluun sain taas uppoomaan pitkän ajan.

Mutta BB:stä. Myönnän että sitä joskus katton vaikka jotkut siitä syvää kritiikkiä sanovatkin. Sarja on itseasiassa meille joille ei normaalissa elämässä ole hirveitä tapahtumia varsin hyvä. Siinä voi kattoa ja naureskella kun muut ihmiset oikeesti tekevät/ tössivät jotakin. En tänävuonna oo itseasiassa kattonnut kuin muutaman jakson mutta en ohjelmaa tyrmää, siitä voi olla mielenkiinntoa monille. En itseasiassa viimevuonnakaan paljon kattonnut.. Mutta kuitenkin, pidän joskus siellä voittaneista henkilöistä. Mm. ekavuoden voittanut Perttu oli pitkän aikaa mun suosikki, (Anniina) oli myös niin hyväsydämminen ihminen ettei hänesä voi olla pitämättä, myös (toissavuoden) voittaja hunksien Niko on oikeen sopeva tyyppi, lisäksi myös Saulista joskus pidin vaikka hän homo onkin. Myönnetään, oon monesti homofobinen mutta asia mikä enemmän ratkaisee on ihmisyys muutoin. Viimevuoden voittajasta en jostainsyystä pitänyt yhtään, en edes muista nimeä. Aiemmpien vuosien kaudet oli olevinaan parempia mutta oisko taas niin että pidemmät muistot luovat asioille kultareunukset..


Kuvasta puuttu jotakin mikä varmaan on täälläki jossain kuvissa näkynyt...
Siitä puuttuu sähkötolppa. Navettaan on joskus mennyt sähkö tavallista ilmakaapelia pitkin mutteihan siellä oo ollut sen mulla olo aikana enää virtaa ollenkaan. Eli tolppa navetan kyljessä pönötti turhaan ja tuli siihen sähköjohtokin tuvalta. Eilen tolpan kaadoin ja purin sähköjohdot..

torstai 20. syyskuuta 2012

Kivein pyörittelyä

Tuli raahattua kiviä tontin takalaidalta autokatoksen ns. kivijalaks. Samat kivethän oon joskus sinne etupihalta pois eestä raahannutkin... Pikkasen tais joku pikku verisuoni silmän takaa piukasta kun yhdessä vaiheessa tuli adrenaliinipurkaus jollon monesti itteeni jotenkin loukkaan. Voimakkaat adrenaliinin purkauksethan on mulla aivovamman takia. Ei sellaisia oo kyllä pitkään aikaan ollut mutta ajoittain sellaisia voi tulla jos riittävästi vituttaa.. Nyt kyllä rupiaa näkö oleen molemmissa silmissä  kohtuu hyvällä mallilla ettei sieltä ehkä verisuonta katkennu, pikkasen on enää huimaava olo..
..............................
Meni äskön ukkoskuuro likeltä ja rakeita satoi hetken tehokkaasti. Harvemminpa enää tähän aikaan vuotta ukkosia on..

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Mitäpä tekisin...


Eilen kun olin aika masentunnut ajattelin että laittaisinko itestäni profiilin vaikka suomi24 treffipalstalle. Rupesin asiaa tarkemmin miettiin, enhän täällä ihmisiä juurikaan tapaa että siinämielessä kyllä, mutta mutta..

Profiilinihan rajaisi aika hyvin mahdolliset seuralaiset pois jos siitä ilmenis että eläkkeellä oon. En myöskään osaa lyhyesti itteeni siellä hyvin "myydä" vaan mulla on yleensä pitkät/ sekavat sepustukset. En myöskään ottais toisiin henkilöihin ensimmäisenä kontaktia, vaikka niin sielläkin periaatteessa miehen kuuluis tehä jos seuraa haluaa. Eli aika hiljaista saattais olla..
Ketä sieltä mahdollisesti tapais.. Henkilön joka on sielläkin roikkunut pitkään ja jolla ois sieltäkin tosi paljon entisiä kumppaneita, ei hyvä. Alkuhuuman jälkeen mahdollisesti asia alkais ehkä jotenkin sisälläni korpeamaan ja sittehän tulis ero ja taas oisin masentunnut.. Tai sitten, tapais tyypin joka ois vasta ex:ään eronnut ja kelpuuttais lähes kenet vaan. Eroonhan tämmönenkin luultavasti päättyis ja taas voisin olla masentunnut.. Luultavin, en tapais sieltä pian ketään, hätäinen kun oon niin luultavasti tästäkin masentuisin.. Masennus ois siis aika todennäköinen, en siis sinne profiilia laita ainakaan tänään... 

Nyt mulla on oikein hyvä mieli. S.joelle ajellessani mietin että miks mää pikkuasioilla yleensäkään itteeni masentelen. Periaatteessahan mulla on monet asiat paremmin mitä monilla muilla ihmisillä, on talo, työpaikka ei voi lähteä,  saa päättää itse tekemisistään jne.. Mun ei siis juurikaan koskaan tavis olla oikeesti masentunnut. Yksinhän kylläkin paljon oon mutta ei mua monesti mikään estäis menemästä ihmisten pariin. Voisin vaikka halutessani lähteä vieraamman kaupungin iltaelämään tipun/ kissan pyyntiin, tai taitais puumat olla mahdollisempia. Kuitenkin niin voisin halutessani tehdä eikä se muita ihmisiä haittais.. Tänään siis tosiaan aukeni mieleen että mun ei tarvi olla masentunut.. Ikävä kyllä päiväthän on kohdallani varsin erillaisia ja saatan lähipäivinä kuitenkin olla pikkasen masentunnut, silloin ehkä rustaan ilmotusta suomi24:een tms.vaikka asia saattaa vielä syvempään masennukseen johtaa..

Kävin tänään tosiaan S.joella. Kävin viemässä lehdet lehtikeräykseen.:) No en oikeesti lehtien takia sinne mennyt vaikka ne autosta siellä nakkasinkin keräyslaatikkoon, menin maalikaupoille. Vähän maalia tarvinkaan mutta Uulan maaleja ei ole täällä myytävänä ja lähin paikka missä niitä on, on S.joki. Litran purkin mun oli tarkoitus sieltä pellavaöljymaalia ostaa mutta kas, se oli loppu. Otin sitten purkin petrooliöljymaalia vaikka sen kuivumisaika onkin pitempi. Sen jälkeen rupesin kierteleen mahdollisia kauppoja jossa ois autokatokseen miettimääni liukuoveen passelit kiskorullat. Ensin semosia marketteja kierelin missä niitä ois voinnut olla mutta lopuks kävin oikeen rautakaupoissa eikä niitä ollut niissäkään. Itseasiassa ainut minkä löysin oli ensimmäisenä käymässäni Prismassa, se oli nimenomaan ainut ja kaks niitä tarvis.. Ens viikon lopuks sinne vissiin tulee niitä lisää, silloin sinne siis jos ei täältäkään rautiasta löydy.
Päivän saldo. Yheksässä kaupassa kävin enkä ostannut muuta kuin sitä maalia. Oli loppupeleis ihan mukava pörpöillä kaupoissa..

tiistai 18. syyskuuta 2012

Pfp

Paskan fiiliksen päivä.. Ei tänään oo mitään suuria tössimyksiä tapahtunut mutta mieli on monesti korkeammallakin.. Hyvää asiasta että loppuviikko on luultavasti mielen kannalta parempi ja ei eilinenkään huono ollut..
......................
Päivällä kun ed. pätkän kirjoitin olin aika allapäin. Suurin syy mielialaan oli kova väsymys. Aamulla ennen puolta kuutta nousin kun kävin Vimpelissä metsällä ja metsällä ollessani isäni soitti että hän oli tullut laittaan autokatoksen peltikattoa loppuun. Pärysti sitten takasin tänne ja tehtiin se katto loppuun.. Väsytti..

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

....

Krapulainen olo vaikken eilen mitään juonut, siis alkoholia.. Mielikuva tossakin asiassa näämmä riittää sillä kävin illalla tylsyyksissäni pyörähtämässä S.joella Ilonassa ja siellähän lähes kaikki on pikku pöhönässä ja krapula tuli..
Eilen Kirsi kävi kattoon itelleen haaveiemaansa mökkiä Teerijävellä Kaustisen rajalla ja mukana olin. Ainakin ite siihen mummonmökkiin vähän ihastuin. Mökkiin ei tuuu sähköä eikä vattä ja se on pieni mutta on se ainakin ulkoapäin ihastuttavan näköinen. Siihen on katto uusittu hyvin pari vuotta sitten ja silloin se on myös päältäpäina maalattu oikeanlaisella maalilla. Tuo maaliasia ois oikeesta aika tärkeää jos rakenne halutaan säilyttää toimivana. Paljon on joskus -80- -90 luvuilla vanhoja puurakennuksia pilattu väärännlaisella pintamaalilla. Maalataan niitä kyllä vielä nykyäänkin vääränlaisilla maaleilla ja kysymksessähän on puhtaasti tietämättömyys. Maali ei ole pelkästään kosmeettinen juttu vaan se oikeasti vaikuttaa senään kosteuden siirto ominaisuuksiin ja tämän kautta lahoamiseen. Mutta oli se mökki kuin karkki...
Iltapäivästä meen metällä käymään ja nyt pitäis mennä sössötelemään maalia autokatokseen..
.................................
Maalasin autokatoksen osan ja kävin mettällä. Maalaus onnistui paremmin mitä mettällä käynti. Maalia lurautin summassa kymmenen litran purkista pienempään astiaan mitä on helpompi mukana kuljettaa, siinä maalia myös hiukan ohensin. Summassa kaatamani määrä oli täsmälleen oikea ja se riitti täsmälleen maalaamalleni alalle eikä sitä jäänyt yhtään yli. Eihän toki vaativa homma ois ollu maalia lisääkään kaataa ja ohentaa mutta nyt onnistui kerrasta hyvin. En myöskään pudonnut telineiltä maalauksen aikana, en kaatannu vahingossa maalipönttöä yms., hyvin siis maalaus kokonaisuudessa meni. Sillon aattelin että määhän varmaan tänään jonkun kyyhkyn saaliiksi saankin kun kerta päivän hommat on onnistunut tähänasti hyvin.. Ei jatko kuitenkaan enää onnistunutkaan yhtä hyvin, ei mitään huonoa muttei mitään saalistakaan.. Mm. söin metsässä marjoja ja nurkkasilmässä vilahi kun viereisiin puihin oli kyyhkyparvi alkanut laskeutua. En ehtinyt siinä sitten ampuakkaan...

perjantai 14. syyskuuta 2012

Tavallista töpeksimistä

Kävin aamusta Vimpelissä metsällä ja siellä pikku töppäilyjä. Illalla kellon laitoin herättämään puoli kuudelta, latasin kahvipannun valmiiks että lähtö sujuisi nopeaan. Aamusta heräsin soittoon hyvin mutta aattelin yhen torkun ajan vielä sängyssä makoilla. Noh, olin painannu herätyksen vahingossa kokonaan pois päältä enkä tietenkään heti enää heräillytkään. Kuitenkin kohtuu aamusta säpsähin ja kiireellä lähdön teinkin. Kyyhkyjä tarkoitukseni oli enimmäkseen mennä kattoon mutta vasta seittemän jälkeen pelloille kerkesin. Tarkoitus oli myös kamera matkaan ottaa mutta sen huomasin puolimatkassa unohtaneeni. Ensimmäisen kerran kameran unohus v..tti kun pelloille pikkasen matkaa olin autolta päässyt. Sää oli oikeen komia ja yheksän joutsenta näkyi kauempaa lentävän suoraan kohti. Kohalta ne suoraan lensikin ja kameran ois kerennyt helposti laukusta kaivaa kun ne kuitenkin jo niin kaukaa näin. No eihän siinä vielä mitään poikkeuksellista mutta kun ne samat rupes kiertelemään mun päältä pariin otteeseen ja lähimmillään jotku oli alle kymmenen metrin päässä.. Vaikka joutseni vuodessa satoja näkeekin niin eipä niin liki lentävää joutsenta oo elämässä sattunnut.. Noh, sitten kävelin pellonlaitaa eteenpäin kohti paikkaa minne ajattelin mennä hetkeks passiin. Kun ajattelemallani paikalla rupesin oleen näkyi pidemmissä reunepuissa istuvan muutama kyyhkynen, olin siis hiukan myöhästynyt. Mietin että lähellä olevan ladon suojissa pääsen riittävän lähelle kohtaa pellossa minne kyyhkyset kohta laskeutuisivat syömään. Hiljalleen kävelin lyhyttä matkaa paikkaa kohden kun selkäni puolelta tuli kyyhkynen joka aikoi suoraan laskeutua peltoon. Matka siihen oli hyvä, seurasin aseella ja juuri kun olin laukaisemassa kyyhky saavutti auringon kohdan ja aika lailla sokaistuin. Eihän siinä ois tarvinnut ampua kun se ei ollut mua huomannut, eikä ne metsässä istuvatkaan mutta ammuin puolivahingossa. En tietenkään siihen osunnut ja lähtihän ne metsässä istuneetkin tietenkin lentoon. Metsästä nousi lentoon yli kolmenkymmenen kyyhkyn parvi. Totesin etteipä mun enää tartte tähän jäädä oottelemaan kun jus oon paljon niitä hätystänny. Lähdin kävelemään takasin autolle ja aattelin käydä pikkasen metsäkanalintuja kattelemassa. Autolle päin kävellessä nakkasin pyssyn selkään kun oletin ettei mitään ainakaan hetkeen näkyis ja kattelin kävellessä enimmäkseen taakseppäin missä parvi puissa istui. Sitte nurkkasilmässä vilahti ja pari kyyhkystä nousi pellosta hyvältä haulikkohollilta paikalta josta olin juuri tullut. En tietenkään ehtinyt siinä ampua kun pyssy oli selässä. Sitte pyssy pois selästä ja katse menosuuntaan. Pätkän päästä kun auto rupes lähenemään taitoin aseen ja aloin ottaa panoksia pois, noh, samalla taakaapäin tuli n. kymmenen kyyhkyn parvi jota en taaskaan ehtinyt ampua.. Lähin sitten autolla metsäautotietä ajeleen ja ajatuksena oli että pikkasen lenkin metsässä käyn kävelemässä. Kävelypaikkaani matkalla tiellä oli kuuden teeren parvi. Menin kohtaan minne ajattelinkin ja pikkasen matkaa kävelin tiheämmässä metsässä mutta aika pian teki mieli aavemmalle paikalle, siellä oli hirvikärpäsiä hämmästyttävän paljon.. Pikku ripasun kävin sitten vanhassa aukossa kiertämässä muttei sieltä löytynyt mitään. Kunnes sieltä olin taas tulossa autolle, taas panoket pois ottamisvaiheessa päältäni länsi kyyhkynen..
Tämmösiä metsästäjiä kuin mää riista varmaankin toivois useamman metsästäjän olevan, eli hyvin vaaraton..
Oon mää jotain puolijärkevääkin saannut tänään tehtyä. Leikkasin takapihan nursiosan mikä jäi viimeks kokonaan leikkaamatta, toki muuallakin pitkiltä kohtia pärystelin. Nurtsi oli siellä takalaidalla niin pitkää ettei enää pitempää ois tolla leikkurilla saanutkaan leikattua. Eihän se kyllä ois enää tälle vuotta paljolti kasvanutkaan mutta ompa se nyt ainakin leikattu. Metältä tullessani aattelin että tänään autokatoksen uuteen osaan maalin pyyhin kun sen joutuu tolla maalilla ainakin kahesti maalata. Kuitenkin säätiedotus siloin sanoi että päivällä sataa ja en maalaamista viittinytkään ruveta koittaan. Nyt siellä onkin ihan pilvessä vaikka aamusta oli oikeen komian näköistä.. Eli tänään en tee mitään suurenmoista enkä varmaan mihkään mee, paitsi Kauhavalla taidan käydä kaupassa. Eilen oli semmonen tunne että mun pitää johkain ihmisten ilmoille tänään illalla tai huomeniltana kun en oo pitkään aikaan missään baarielämässä tms. ollut. Sitten rupesin miettiin ja totesin etteihän siitä oikeen kauan oo kun Seinäjoella oon baareissa ollut kun silmän alla vielä eilen näkyi tummaa rantua.. Ei siis tartte mihkään vielä mennä..



torstai 13. syyskuuta 2012

Harvinaista

Täällä olon aikanahan oon yleensä ollut jotenkin kipeänä/ rikki mutta nyt oon aika hyvässä kunnossa. Mullahan on ollu lonkka/ selkä rikki, pätkän aikaa läpivartalon väsyneisyyttä, silmää mustana ja nyt viimeks flunssa kuumetta. Tänään aamupuolesta kuume vielä tuntui mutta ei ainakaan jus nyt oo oikeen mitään merkittävää. Eli jännityksellä odottelua mikähän kohta mulla menee seuraavaks rikki kun mää nykyään lähes aina jostain pikkasen renajan, saattaapi kyllä se kuume vielä ruveta nousemaan...
Ehjänä fyysisesti vuoden aikana oon ollut paremmin aikoina kun mieli ei oo ollut mitenkään huippulukemissa. Viikko sitten Kuusamon reissua edeltävät päivät oli mulle mielen kannalta oikeen mukavia kun oli asiaa mitä odotti, silloinhan flunssa teki tuloaan ja silmä oli mustana. Ei ne reissupäivätkään mitään huonoja mielen kannalta ollut, mukavampia mielen kannalta kuin nyt ja reissun aikanahan mulla oli kuumetta. Nyt ei ole mitään mukavaa odotettavaa tiedossa eli sen kannalta voinkin fyysisesti kunnossa pysyä. Asioita on kyllä nyt mitä pitäis tehdä, mm. nurtsin leikkuuta, pyykkämistä, siivoilua yms., mutta ei oo mitään innostavaa odotettavaa..

Autokatosta taas värkättiin päivä isännän kans. Nyt Katoksessa on pellit katolla uudella päädyllä, vanhan huopakatto osan päällä ei vielä.. Pitäis maalata ainakin uudet seinän pätkät mutta saattaa olla että sen homman skippaan muutamaks päiväks. Voi olla että skippaan kaikki ne "pitäis" hommat ja keskitym masentamaan itteeni niin voin pysyä fyysisesti ehjänä..:)


Syvällistä

Nyt illasta rupes vaihteeks päässä pyöriin ajatuksia että teenkö oikein/ oonko oikeassa paikassa.. Siitä rupesin enemmän iteeni/ tekojani miettimään kun katoin Kuusamosta äskettäin ottamiani kuvia ja niistä tuli mieleen aika tasan vuosi sitten kun lähdin käymään Levillä. Silloin olin ihan sekaasin enkä tiennyt yhtään mitä tulevaisuudessa tekisin. Silloin ajattelin että luultavasti täältäpäin joudun jonnekkin kauemmas muuttaa koska mieleni ei täälläpäin kestäis. Silloin lähes ainoalta mahdollisuudelta tuntui siirtää kaikki entinen mielessä kauemmaksi. Kuitenkin kesällä tänne L.jävelle palailin ja aika pian rupes tuntuun siltä että kyllähän tää paikka sopii loppupeleissä mulle ihan hyvin. Täälltä käsin onnistuis ainakin helposti mun aiemmin harrastamani asiat, eli kalastus, metsästys ja jos johonkin lähtee ajelemaan niin se on sama mistäpäin matkaan lähtee. Kalastuksen ja metsästyksenhän lopetin viime vuonna lähes kokonaan mutta nykyisin ne taas hiukan viimevuotista enemmmän kiinnostaa. Suurenosan ajasta tänne paluun jälkeen oon ollu jollainmuotoa ruumiillisesti rikki mutta paikka on siltikin tuntunnut ihan hyvältä. Tavallaan on siinäkin tullut paluuta menneeseen kun tätä paikkaa on pikkasen paranneltu mm. autokatoksen tekoa.
Mutta, mutta..... Onko tää taas semmosta ittensä pikkasen huijaamista. Täällä huomattavan suurella todennäköisyydellä aina ihan yksin oon jolloi muutun pikkuhiljaa luonteeltanikin jurommaksi/ sulkeutuneemmaksi. Näin jos pääsee käymään jään ainavaan todennäköisemmin yksin. Eihän siinä yksinäisyydessä pahaa toisaaltaan oo mutta silloin pitäis keksiä jonkin asian/tekemisen mikä oisi mielenkiintoista itselle, mikä hiukan kannustaisi itseä yrittämään. Jokin kannustin pitäis olla sillä tämän paikan ylläpitämisessä/ pikku parantelussa tulee hetkittäin sellainen tunne että minkä takia mää ees mitään täällä yritänkään tehdä sillä pärjäänhän mää vähemmälläkin.. Oikeasti sais ennemmänkin tehdä/ järjestellä yms. mutta kun väliin tosiaan iskee sellainen tunne että en kertakaikkiaan viitti kun ei oo mitää oikeaa syytä mikä vaikuttaisi mitenkään muuhun/ muihin ihmisiin. Tällaisista tuntemuksista tosiaan masennun ja silloin mulle tulee helpommin semmoista rapian viikon takaista läpi ruumiin kipuilua...
 Nyt mulle tänne piku käskyä.. Jos oon puolentoista vuoden päästä täällä yksin ja samassa tilanteessa kuin nykyään että en oo tulevaisuudesta varma, pitää mun laittaa tää paikka myyntiin..
...........................
Kyllä jätin hienon takaportin toho laita myyntiin kohtaan. Hinnastahan en sanonut mitään ja voisin laittaa semmosen hinnan ettei kukaan varmasti tätä ostais..:) Sanotaan ennemmin niin että muutan muualle vuokralle ees muutamaks kuukaudeks jos tilanne vuoden -14 huhtikuussa on samanmoinen mitä nykyään..


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

blimm

Moon vissiin ihan terve.. Viime viikollahan kävin verikokeissa kun olin aiemmin kauttaaltaan kipiänä/ väsyneenä. Kaikki mahdolliset mitä verikokeilla saa suljettua pois tarkastettiin. Tulos oli tavallaan hyvä, useimmat arvot oli kuulemma tosi hyviä. Sinänsä ihan ok kun kerta pääni takia eläkkeellä oon että ajoittaiset jaksot päästä johtuu, mutta toisaalta siis vähän p..seestä kun pahoja jaksoja voi tulla hetkittäin lopun elämän ajan.. Eipä onneks pahaa kautta ole aina, vaikkenhan ikinä ihan normikunnossa ookkaan.. Ja on ajoittaisista huonoista jaksoista jotain hyvääkin, en aina hyydy ihan täysin tällaisesta normiflunssasta/ kuumeesta, oon vähän tottunnut kipuiluun..
Flunssan takia en nyt ihan terve oo ja jo pikkumatkan kävely tuntuu ihan riittävältä, mutta pääsempäs pikkasen kumminkin. Halsualla kävin kun isännällä on sytymäpäivä ja siellä kävin pikkasen kävelemässä pyssyn kans kun metsäkanalinnustus alkoi maanantaina. Kävin kävellen pyörähtämässä riistapellolla mikä on tuvasta pikkasen alle kilometrin kävelyn päässä. Ei siellä mitään riistaa näkynnyt mutta enpä ois jaksannut paljon pitemmästi kävellä..
Jooh, kohtuu vähänhän Kuusamosta/ matkoilta kuvia oitinkaan mutta olipas nyt kuvien epäonnistumis prosentti varsin suuri. Moni kuva oli täysin yli/ alivalottunnut kun en automaattisäädöllä kuvannut ja ruuvailin säätöjä aina erillailla. Parempi ois vielä tässä kameran käytön osaamis vaiheessa käyttää automaattiasetusta, mutta kiusaan itteeni ja yritän väliin ruuvailla asetuksia erimoiseks. Tuohan on sitä oppia kun suurinosa kuvista jää onnistumatta, eikös sanontakin oo että virheistä oppii..:)










Halsuallta tullessa autossa soi radiosta viimisenä toi Posteljoonan kappale ja sehän jäi soimaan päähän. Kuuntelin/ kattelin sen sitten uudestaan että jos se vaikka häipyis soimasta päästä ja silloin videon kattomisen aikana hymy vetäänty naamalleni.:) Miehellä nimittäin vaikuttaa olevan sama onnistumisprosentti asioissa mitä mulla, tai olihan sillä hyvä loppu mut ainakin siihen asti.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Kuusamosta

Äsken tuli palauduttua Kuusamon reissulta. Sununtainahan sinne aamupuolesta lähettiin, etteihän siellä tullut oltua kuin yks kokonainen päivä ja kaks päivää oli enimmäkseen ajamista. Hyvin tyypillisesti mulle reissu ei mennyt ihan niin kuin olin kuvitellut. Odotuksethan mulla on kaikesta edessä olevasta  yleensäkin liian hyvät tai huonot ja oikeastihan on tasaisempaa. Ennen reissua ajattelin että pieni karhunkierros tulee kierrettyä, ruokaa nuotilla laitettua, paljon kuvattua ja rauhassa kierreltyä jne.. Oikeesti kuvia ei tullut kovin paljon, nuotioruoka jäi makkaraks ja karhunkierroksella tuli käytyä vaan Jyrävällä asti.. Liikaahan kuvittelen itseni ehtivän asioita tekemään mutta tälläkertaa tekemisiäni vielä rajoitti menomatkalla nousemaan alkanut kuume, mitä vielä nytkin on hiukan. Särkylääkkeiden avulla eilen jotain jaksoi tehdä mutta oispa reissu saanut olla ainakin päivää pitempi kun tänään kuumetta ei ollut yhtä paljon kuin eien..


perjantai 7. syyskuuta 2012

Vkoa

Tää viikko on ollut mulle harvinaisen toiminnantäyteinen. Välillä oon ollut hyvin väsyksissä, välillä hiukan kipeänäkin mutta enimmäkseen ihan hyvällä ololla/ mielellä. Etenkin nyt on aika hyvä mieli kun tietää saanneensa jotain tehtyä viikolla ja nyt valmistelen tulevaa Kuusamon reissua. Oon jo jonkin aikaa miettinnyt että Kuusamossa lähiaikona jossain vaiheessa käyn kameran kanssa kiertelemässä. Yleisesti aika otolliselle ruska-ajalle viikon päähän sieltä katoin mahdollista majoitusta jms. mutta pyh.. En osannut päättää ja kysyinkin kaverilta että lähtiskö hänkin Kuusamoon. Tuumas että lähtiskin mutta aikataulu ei hälle ens viikon lopusta passannut mutta aiemmin passais. Mietin etteihän mulla oo tän viikon jälkeen lähiaikoina mitään tarkkoja aikoja sovittu, mulle siis passais silloinkin.. Nyt on siis mökki Kitkajärven rannalta pariks päivää varattuna. Tarkoitus on pieni karhunkierros kiertää mutta vikaisuuteni tietäen saattaapi lenkistä tulla aika lyhkänen menopaluu..
Joo, eli keskiviikkona värkkäilin täällä jotain, en kyllä just muista tarkkaan mitä mutta jotain kumminkin ja kävin S.joella fysioterapiassa. Eilen amupuolesta leikkasin nurtsia ja tein muitakin pihatöitä ja kävin sen jälkeen S.joella neur.psyk:lla. Tänään isä tuli aamusta ja laiteltiin autokatosta kunnes puutavara tältäerää loppui. Saapi siitä nyt aika hyvän kokonaiskuvan mimmonen siitä tulee..

...................................
Illan ohjelmaa..
Notta mitä oon tehnyt. Oon suurimmanosan ajasta ettinny asioita mitä aattelin ottaa Kuusamoon mukaan, mutta eih, ei löydy kaikkea mitä ajattelin.. Onhan kaikki tarpeellinen mitä oon oikeesti hakennut löytynny mutta jotain pikkuartikkeleita on hukassa. Asioita etsiessä aina huomaa että lähimuisti on aika huono mutta ompa pitemmänajan muistikin näämmä aika p....estä, monet asia on hukassa.. Eipä sillä, kaikkee epätärkeää oon autoon aatellut haalia, sama vaikka ne pysyykin hukassa. Esim. parit virvelit mikä autoon laitoin jää luultavasti käyttämättä mutta pitäähän semmoset Kuusamoon lähteissä matkaan ottaa..
Mitä muuta oon tehenny ilalla. Oon kattonnu takassa valkeaa vaikka TV:kin on ollut vieressä päällä.. Ehän siinä valkeassa mitään uutta ja mullistavaa oo mutta jostain syystä liekkejä ja liikkuvaa vettä jää kahtoon helposti. Muutki ihmiset kuin mää...


tiistai 4. syyskuuta 2012

Väsyttävä päivä

Aamulla Kirsi tuli ja kävin viemässä sen töihin autokorjaamon kautta. Isäntä tuli jo ennen sitä laittelemaan autokatosta. Reissultani kun tulin niin laiteltiin sitten tallia koko päivä ja iltapäivästä kävin Kirsin hekeen töistä autokorjaamolle. No eihän tossa pitäis olla mitään väsyttävää kun en mitään raskasta autokatoksen parissa tehnyt eikä autolla ajoakaan tullut kuin n. 180km, mutta oon pirun väsynyt... Äskön pitemmän aikaa päikkäreitä yritin ottaa mutta en siinäkään onnistunut, jos meen yliväsyneeksi ees nukkuminenkaan ei aina onnistu..
Usein oonkin väsähtänyt valmiiks jos aamupuolesta on jokin tietty aika sovittuna jolloin ite pitää olla toottevana. Silloin edellisen yön nukkumiset on pikkasen hataria kun aamuyöstä säpsähtelen usein että nyt mää myöhästyn, niin kävi viimeyönäkin usein. Ja myöskin toi tekeminen on mulle raskasta kun en tiedä varmaks että mitähän/ mitenhän nyt seuraavaks tehdään, sitä epätietoisuutta.. Kyllähän oon siitä autokatoksesta piirtänyt kuvat/ mitotukset mutta kun isäni haluaa tehdä erillailla ja hän tuossa lähes kaiken tekeekin, annan siis tehdä mielensä mukaan mutta tällöinhän oon ite seuraavasta vaiheesta aina epätietoinen-> mulle väsyttävää. Huomennakin oon luultavasti väsynyt kun aamulla mun pitää käydä verikokeissa, varmaan säpsähtelen taas aamuyöstä useamman kerran kun aattelen että myöhästyn. Fysioterapia mulla on S.joella vasta päivällä että helposti sitä ennen ehtis tirsat ottaa jos yönukku ei oo oikeen onnistunnut. Mutta en varmaan tohi silloin silmääni ummistaa kun pelkään että kuitenkin nukun pitkäks jos yritän hetkeks torkahtaa.

Juuh, ei makiaa mahantäyreltä.. Eilen illasta/ iltapäivästä ei väsyttännyt yhtään ja muutoinkin olin paremmassa kunnossa mitä kohta pariin kuukauteen.. Ei toisaaltaan nytkään oo yhtään sitä fyysistä kipuilua mitä tässä taannoin oli aika pahastikkin, nyt oon vaan väsynnyt..


maanantai 3. syyskuuta 2012

Violettina

Nyt mun silmäkulma on huomattavasti eilistä tummemman violetti. Se on oikeen kauniin värinen, ainakin tonväristä luomiväriäkin on. Naisethan väriä silmäkulmaan kyllä yleensä laittaa mutta mulla on vain toinen kulma violetti että se sallittakoon.:) Sellainenkin hyvä puoli siitä pikku isusta oli kun mulla on elohiiri lähiaikoina nypyttännyt usein tuollapuolen mutta ei oo nypytellyt kaatumisen jälkeen, hiirulainen on säikähtännyt hetkeks pois..
Aamustahan mulla oli lääkärinaika täällä mulla ajoittain olleesta vetämättömästä/ kauttaaltaan kivuliaasta olosta. Niin kuin ennenkin lääkärillä mulla ei enää ollut sellainen olo, eihän mulla ole juuri koskaan ihan normaali olo mutta nyt kuitenkin jo ihan kohtuullinen. Kirjoitinkin lapulle oireet ylös silloin kun oli pahaa tilannetta päällä kun en oo aiemmin muistannu jokaista oiretta lääkärissä välttämättä sanoa. Vissiin punkin pureman aiheuttama borrelioosi tuo mukanaan juuri samat oireet mitä olin lapulle luetellut, eli käyn lähiaikoina verikokeissa ja mm. ne borrelioosin vasta-aine määrät katotaan. Vuosia sitten kun mulla oli ekaa kertaa vastaavanlainen paha pätkä, multa katottiin se borrelioosi systeemi. En ihan viimosenpäälle luota niihin testeihin kun testitulokset kattoi silloin siivooja joka tuumas että kai nää normaalit on.. Toki muitakin mahdollisia suljetaan nyt pois verikokeissa mutta oireeni ei vissiin passaa oikeen muuhun kuin siihen borrelioosiin. Eli todennäköisesti sitäkään ei oo ja sama tuomio tulee mitä ennenkin asiasta, kaikki johtuu mun av:stä.. Ihan hyvähän se tulos ois ettei muuta tautia ois mutta ois mukavaa jos pahaan tilanteeseen sais ees jotain toimivia lääkkeitä.
Tällä viikolla mulla on aika paljon toimintaa, hyvä etten nyt ihan nuupallani oo. Aamusta oli se lääkäri ja sen perään nostatettiin autokatoksen aihio kivijaloille isännän kans. Huomenna Kirsi tuo autonsa tänne korjaamolle ja vien hänet aamulla Alajärvelle töihin ja haen töiden päätteessä. Isäntä tulee tänne ja tehdään autokatokseen pikku jatko. Ke aamusta käyn kylällä labrakokeissa ja päivällä mulla on fysioterapia S.joella. Torstaina mulla on neuron aika S.joella. Perjantaina ei kai oo mitään erikoista mutta silloin käyn ehkä metsällä jos ei sada. Nurtsikin pitäis jossain vaiheessa leikata ja pikkasen siivotakkin sais...

..................................................

Huono kuva mutta kyllä siitä kuitenkin näkee että taivaalla revontulia on. Kävin tosiaan joku aika sitte pihalla ja katoin että taivaalla näkyi pikkasen revontulia vaikka olikin vielä kohtuu vaaleaa. Hetken päästä menin takaisin pihalle kameran kanssa ja aattelin että koitan kuvata nittä. No pöf, ei siellä enää juurikaan ees näkynny tulia. Oikeen kun tarkoin kahto niin tavallaan näki että tuolla niitä pikkasen ois. Koitin sitte kameraan oikeein pitkän valotusajan laittaa, otin autosta tukea, koitin pitää kameran rauhassa ja otin kuvan. Kuvasta tosiaan näkyy selvästi silmillänähtyyn verrattuna revontulet, kuitenkin kuva on myös hyvin epäterävä vaikka kamera muka pysyikin rauhassa. Toi on jotain yli kymmenen sekunnin valotusajalla ja niinkin pitkää valotusaikaa käyttäess kamera pitäis ehdottomasti olla tukevalla jalustalla. Eli johtopäätös tosta, taian joskus semmosen kolmijalkaisen jalustan hommata, taidan koittaa joskus revontulia jalustalta kuvata kun niitä oikeasti näkyy.

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Silmä mustana...

Nyt on silmä mustana kun tuli tötöiltyä viime yönä. Kaatumisesta musta silmä/ huulen halkeaminen tuli. Mullahan tasapainoaisti on tällin johdosta paljon huonontunut ja kaatuilen kohtuu usein epätasaisella mutta yöllinen kaatumiseni johtui yksinkertaisesti liiasta alkoholista.:) Olin S.joella koirien perään kattomassa ja illalla kulkeuduin tyypillisesti Ilonaan. Ilonassa en mitenkään hirmuisesti juonnutkaan mutta sieltä tuli vielä mentyä kaverin kämpille jatkoille ja siellä tuli juotua liikaa. Siellä sisällä en kännitilaani niin huomannutkaan mutta kun sieltä lähin pois kävelemään niin kävelyni ei ollutkaan mitenkään suoraviivaista. Ei kävelykään mitenkään oikein huonolta tuntunnut mutta horjahtamisessa ei tarvittu kuin luiskattu tienreunakiveys. Tai en suoraan siihenkään kohtaan kaatunnut vaan olin senkin perään pysynyt muutaman askeleen pystyssä. No kumminkin nurin kaaduin ja asfaltti oli kovaa..

Ei tosta muuta haittaa oo kuin että hävettää..:)