lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kesää???

Pikkasen oli lyhyennäpit kesälämpimät. Jouduin jo tänään laittaan pitkät kalsarit kun on kylymä.:) Itseasiassa nyt on oikeen passeli lämpötila sillä kun helteitä tulee en jaksa tehä yhtään mitään. Kylmä mulla sen takia kun täällä Lappajarven tuvassa ei oo lämmöt ollu päällä ja tänne ei oo mm. ruoanlaitostakaan lämpöä tullut kun täällä ei oo hetkeen ketään ollut. Siitä tää tupa on mukava kun ulkona helteet iskee niin tupa pysyy muutaman viikon mukavan vilpoisena.
Illalla meinasin mennä käymään oikeen kunnon vanhanaikaisissa lavatansseissa.. En kyllä mitään siellä tanssi kun en osaa mutta aattelin käydä kattoon näyiskö ketään tuttuja. Ja eipä täällä oo liikaa vaihtoehtoja mihkä menis.. Sataa kyllä aika lahjakkaasti että voi olla että osa porukasta jättää sinne lähtemättä...

Piti käydä lehdestä tarkastamassa että mikä siellä on esiintymässä. Yölintu näkyi olevan, luullakseni siis jonkunverran väkeekin tulee.

...................................

Kävin pyörähtämässä Halkosaaressa lavatansseissa mutta enpä jaksannu siellä loppuun asti olla. Muutaman kappaleen jaksoin Silmua kuunnella ja lähin pois. Kohtuu vähän oli muutenkin väkeä kun illasta tosiaan satoi..

torstai 28. kesäkuuta 2012

Viimeinen

Se ois ens yö tässä asunnossa viimeinen.. Eipä täällä enää oikeen mitään ookkaan, patja lattialla, läppäri ja jotain pikkusälää.
Tasan vosi sitten menin pariks viikkoo Helsinkiin kuntoutukseen ja sen jälkeen en oo oikein monena yönä Lappajärvellä tuvallani ollutkaan. Kohtahan sinne palaan ja mielenkiinnolla/ pelolla oottelen että hajoaakohan mun pää taas siellä ja joudun sitten luopumaan koko paikasta. Töitä siellä ennen liikaakin tasolleni yritin tehdä.. Yritän kohta kuitenkin sinne mennä ja toivon että osaisin olla siellä pitämättä kiirettä vielä tekemättömien töiden osalta...

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tyhjempää

Tyhjempää alkaa täällä S.joen asunnolla olla kun tän pitäis olla perjantaiks tyhjänä. Mullahan täällä ei oo ollutkaan mitään isompia tavaroita vaan ne on pysynny L.järven tuvallani. Kirsin tavaroitahan oli täällä isojakin ja niiden raskaimpien raijaamisessa hänen uuden asuntonsa portaikossa multa melkeen otsasuonet napsahteli. Ei ne suonet ihan vielä onneks paukkunnut ja nyt täältä kaikki peräkärryä vaativat isommat tavarat on saatu perille. Pienempää sälää täällä toki vielä on mutteipa mun tartte niistä paljon panikoida. Tänään vietiin Lapajärvelle mun tavarat ja tuotiin tullessa tuotiin vähän Kirsinkin tavaroita eikä L.järvellä ole hänen isoja tavaroita mitkä vaatisivat peräkärryä.. Muistaakseni....
Lauantaina aamuyöstä Kirsi lähtee muutamaksi päiväksi Tanskaan ja lupasin kattoa silloin hänen koiriensa perään. Aikomuksena on koittaa olla Kirsin asunnolla koirien kanssa mutta voipi olla että meen L.järvelle niiden kanssa kun ei ne oo vielä uuteen kämppään tottuneet. Ainakin viimeyönä oli vissiin koirille aika levotonta uudella kämpällä.. Vaan jospa ne siihen asuntoon tottuu muutaman yön aikana, nyt siellä on niille tuttuja tavaroitakin..

Jooh.. Juhannus sitten meni.. Iltapuolta oli Sunnuntaina ennenkuin kotiuduin.. Hyviä esiintyjiä Himoksella silloin jussina oli mutta en ihan kaikkea jaksannu kattookkaan. Nukkuminen reissulla jäi pikkasen huonoks kun läheisissä vaunuissa/ leireissä rupes poppi soimaan jo aamuisin niin kovaa ettei enää saanut nukuttua.
Monethan siellä oli samoja esiintyjiä mitkä oon jo aiemminkin nähnyt mutta tulipa sieltä kuitenkin jotain pikku lisäystäkin. Esim. Micael Monroeta en oo ennen livenä nähnyt. Hänellä oli mielestäni hyvä keikka vaikka suurinosa kappaleista onkin minulle outoja. Hän osaa todella ottaa yleisön haltuunsa.Onpahan hänellä paljon kokemusta esiintymisestä ja olipahan yleisömäärätkin silloin hänen Hanoi rocksissa maailmaa kierrellessä jossain paljon suurempia..
Yleisesti Himoksella oli leppoisa fiilis ja etenkin naapurit oli oikeen sopevaa porukkaa. Ehkä voisin sinne uudestaan ens vuonna mennä mutta jos sinne meen niin sitten pitää ottaa kunnon kullosuojaimet mukaan että sais riittävästi nukuttua.:)


Kyllä sinne sitten tuli riittävästi muutakin väkeä. Launtaina alueella oli väkeä sen kokoon nähden mielestäni pikkasen turhankin paljon..


torstai 21. kesäkuuta 2012

Himos

No nyt oon täällä Himoksella vaikka lähtöinnostus ei ollut suurenmoinen. Parina pävänä mulla on vaan ollu sitä mulle klassista rupin kipuilua. Mutt paren olo tänään kuin eilen.. Vielähän täällä ei oo paljon muuta väkiä mutta toivottavasti sitä pikkuhiljaa tänne liukuu.. Juhannukseks monet menee mökeille mutta kun "saan" pitkänaikaa ns. mökillä asuilla niin tulin tänne missä on muitakin ihmisiä.. Mökeille yms. väki tosiaan menee kaupungeista kun tullessa oli muutaman kymmenen kilometrin matkalla ennen Jyväskylää vastaantulijoita lähes letkassa..


Silläkin meinas potkuttaa tänne lähtö päähän kun eilen rupes etujarrupalat autossa rahiseen.. Takajarrupalathan laukes noin kolme viikkoo sitten mutta silloin katoin että eessä on vielä hyväks aikaa varaa. Onneks olin Lappajärvellä niin sain niitten vaihon korjaamolla heti.. Aattelin ne muutenkin heti Juhannuksen jälkeen vaihdattaa....

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Provinssi 2012

                                            Pääesiintyjät on nyt.. Ja mää oon Lappajärvellä....


















































Pill.. pill..pilkullisissa paidoissa Elvis ja Rispa.

Aiemmista kuvissa jos jotain arsyttää mikäli mahdollisesti oma naama näkyy niin viestiä tänne ja poistan kuvan.
Kuvissa ei tosiaan mitään logiikkaa..... Siellä mistä monesti tänne kuvia lykäilenkin oli vaan nyt paaaljon väkeä..

torstai 14. kesäkuuta 2012

1

Ei vielä näy eikä kuulu provinssi tänne mutta huomenna tähänaikaan ainakin kuuluu.. Huomenna alueelle muistaakseni viieltä aukee portit ja ensimmäiset soittajat aloittaa jotain kuuen kieppeillä. Eilen ajoin alueen ympäri ja kaikki aidat yms. näytti olevan paikallaan mutta keitään festarityypin näköisiä ei ainakaan vielä silloin näkynny. Teltta-alueella vissiin jonkunverran nyt porukkaa on ja äskön kun S.joelle tulin niin muutama auto oli ilmeisesti vähän sekaasin että mihkä ovat menossa, eli ilmeisesti olivat tänne Törnävälle päin tulossa..
...............................
Nyt siellä sataa... Saattais pikkasen masentaa jos ois telttailemassa.. Pikku kuurohan toi toki luultavasti on..

tiistai 12. kesäkuuta 2012

3

Nyt on ilmeisesti paree mun jäädä tänne kirjoittelusta hetkeks jäähylle kun illalla profiilikuvaa vaihoin tuli ilmotus että en voi enää kuvia tänne enempää ladata. Tai saahan tänne vissiin kohtuu helpostikkin lisää tilaa mutt aattelin vaan että onko toi pieni vinkki mulle ett pysy nyt täältä ees hetki pois...
No eihän mulla mitään oikeaa asiaa tänne ookkaan mutta kyllä viimeistään sitten tänne jotain lykäilen kun oon takaasin L.järvelle muuttannu. Ja voipa olla että jo Provinssistakin tänne koitan kuvia jotenkin lisäillä..

Mutta kirjoitetaan tänne nyt asiaa mm. viime kesältä, tai siis yleisesti mun itteni pohdiskelua.

Viime vuonna näihin aikoihin mm kuokin h...isti L.järven tuvan pihalla. Siirtelin käsin semmosia kiviäkin mitä en nyt ees viittis yrittääkkään siirtää ilman koneellista apua. Tein silloin hulluna päivittäin pihatöitä käksipelillä kun ei viihtinny kaivuriakaan rahan takia sinne hetkeks ottaa. Väärinhä siinä tein ja ois pitänny ottaa hetkeks muitakin tekemään pihaa eikä kaataa kaikkea raskaitakin hommia omaan niskaan. Tein silloin myös talon muita töitä ja siinähän oli mulle liikaa ja paloin loppuun.

Kesäkun lopusta, olikohan 28:s pvä. menin pariks viikkoa Helsinkiin Synapsiaan kuntoutukseen. Siellä mun päässä naukasi ja se johti eroon Kirsistä pian jakson jälkeen. Siellä mulla rupes aukeen mieleen että en oo enää sellainen joka pystyy tekemään paljon töitä ja olla vielä muille ihmisille niiden töiden jälkeen normaali.. Se ei tosiaan onnistu samoin kuin ennen, voimavarani ovat nykyisin paljon rajallisemmat.. Olin esittänyt Kirsille että kykenen enempään mihin oikeasti kunnolla pystyinkään. Tämä esitykseni tuli itellekkin huomaamatta. Uskottelin itellekkin että mää oon melkeen samanmoinen mitä ennen tälliäni. Liika yritykseni  rupes pikkuhiljaa patoutumaan sisälleni ja viime kesää kohti olin jo melko usein fyysisesti hyvin kipeänä/ voimattomana. Nykyään asian tiedän että kipuni johtuivat liiasta yrityksestäni. Asiaa en silloin vielä tiennyt ja yritin aina vaan enemmän kun olin kivuistani jollakin muotoa päässyt. Eli semmonen lumipalloefekti, kasvaa vaan mitä kauemmaks vierii.. Samoin kiukkukohtaukseni pahenivat mutteivät onneksi ehtineet niin pahaksi nousta että olisin pahaa muille tehnyt. Todennäköisesti ero olisi tullut ilman Synapsian jaksoa, luulen että se vaan vauhditti asiaa kun mun kiukkukohtaukset ois kuitenkin vaan kasvaneet.
Viimevuotta edellinen jaksoni Synapsiassa oli vuosia sitten, tais olla vuosi 2006. Silloin onnettomuudestani oli 2v. Ennen sitä jaksoani kuvittelin vielä entiselleni ajan myötä palaavan. Se jakso kuitenkin muutti mua jotenkin muttei entiseen suuntaan . En tiedä tuliko asia jakson aiheuttamasta muutoksesta vai huomasiko silloinen vaimoni muutoin ettei musta samanlaista tule jollainen olin ennen tälliä. Kai jaksostani jotain aukeni hänelle kun aika pian sen jälkeen hän hommasi meidät parikurssille.. Ei toiminnut, ero..
Ens vuonna mulla ois tulossa uusi kuntoutusjakso Synapsianna. En tiiä kannattaakohan mun mennä sinne ollenkaan kun edelliset jaksoni on eroon johdattannut. Siltäosin kyllä sama vaikka meenkin kun en voi kenestäkään erota jos yksin silloin oon..
Merkittävä hyvä puoli jaksoista on ollut että mut on niillä lasketaan takaisin maanpinnalle, tajuan itse asian paremmin etten enää ihan ehjä oo. Normielämää kun elän niin en kohtaa muita pikkasen rikkinäisiä.. Tämä johtaa siihen että alan ympärilläni oleville ihmisille esittää, kyllä mää oon aika normaali ja pystyn tekeen paljonkin hommia. Huomiota kaipaan ja sitä huomiota en osaa L.järvellä muutoin tavoitella kun tekemällä talolle jotain töitä. Tuvalla kun jotain tapahtuu niin sinne joku joskus tuleekin kahtoon että mitäs on tehty.. Harvoinpa kyllä.. Eli L.järvelle palatessa rupean ehkä tekeen siellä liikaa hommia tasolleni ja palan taas loppuun. Sinänsä kyllä sama vaikka mulle siellä ajoittaisia kiputiloja tuleekin kun voin siellä maata tekemättä mitään vaikka viikkoja. Kiukunpuuskien lisääntyminenkään ei siellä haittaa kun siellä ei oo ketään johon sen purkais. Toisaaltaan on myös mahdollista etten saa siellä aloitettua mitään tekemistä kun vaan itselleni sitä kämppää pidän. Siitähän lopputuloksena ois että nurtsi loppukesästä vallannut koko pihan ja talvella ei autolla pääse pihalle kun pihalla paljon lunta-.. Saavuttais sen välimuodon moiden kahden väliltä.

Vuosi sitten kuvittelin että kaikki on selvää pitkälle tulevaisuuteen. Onnelliset hetket ei silloin ollu yhtä yleisiä mitä pari vuotta sitten, niitä kuitenkin oli silloin enemmän kuin nykyisin. Silloin mulla oli niitä pahoja kiukun puuskia joita ei enää ole.
Nykyisen tilanteen ettei tulevaisuudesta oon mitään varmaa voi laskea sekä hyväksi että huonoksi puoleksi. Ihmisillä yleensäkin, ainakin mulla on semmonen mielihalu että saa tulevaisuuteen jätettyä jotain jälkeä itsestään.. Kuitenkin mulla on monen mielestä kadehdittava tilanne kun periaatteessa voin mennä minne vaan ja olla minnekkään asettautumatta paikoilleen. Tästähän ei mitään jälkeä tulevaisuuteen jäis ja jotenkin sen kokee itse turhaksi.. Itse kuitenkin haluan välillä kumpaakin noista edellämainituista, eli en siis vielä tiedä mitä täsmälleen haluan. Sen halun pitäis keksiä mitä vain itse haluan ja asiassa ei sais kuunnella toisten mielipiteitä sillä ne johtavat usein harhateille. Jospa aika tuo selvyyttä.. Ekasta Synapsian jaksosta meni yli vuosi ennenkuin rupesin asioihin jonkinlaista selvyyttä löytämään. Nythän aikaa ed. jaksosta ei vielä oo ihan mennyt..
Olen tavaallaan nyt eri ihminen mitä vuosi sitten. Näin aivovammaisille vissiin joskus käy että elämän muutoksen sisäistää aaltoina vielä monien vuosien jälkeen vammasta..  Enää  ei mulle ajan puolesta pitäis vissiin suurta muutosta tulla. Toivotaan niin sillä ei muutokset omassa mielessä oo mitään paskanhäävejä.. Kyllähän nämä omat muuttumiset jo riittäis. 2004 onnetomuudesta tuli tosi iso muutos, 2006 ekan Synapsian jakson jälkeen alkoi mussa isohko muutos ja nyt viimeisin pienempi viimekesän jakson alkuun laittama..

No mitäpä oon oppinnut mullistuksia paljon tuoneen vuoden aikana.. Enpä oikeen mitään.. Tai on semmoset asiat on selkiytynnyt mitkä oon kyllä ennenkin tiennyt. En kyllä osaa nittä vieläkään täysin noudattaa...
Eli: älähän Marko selittele itestäs toisille asioistasi juurta jaksain ilman eri kysymystä, äläkä usko kaikkien toisten ihmisten puheita liian sinisilmäisesti....




Täällä Seinäjoella asuileminenihän loppuu lähiaikoina. Ainakin hetkeks.. Taas jonkin loppu mutta lainataanpa tässä lausetta joka pitää paikkansa. Se on eräästä Tehosekoittimen biisistä.
 "Loppu jokainen on uusi alku taas."


En tiiä miks mutta mulle Tehosekoitin on vaan jotenkin vaikuttavin Suomalainen yhtye. Bändihän lopetti  2004 ja silloin itselleni sattunutta onnettomuutta ennen kuuntelin sitä paljonkin. Ehkä jäi jotenkin senkautta päälle.. Ikinä en oo kokoonpanoa livenä nähnyt.. Muistaakseni 2009 yhtye teki muutaman keikan eripuolilla ja oli silloin Himoksellakin. En silloin sinne Jussina mennyt kun aattelin ettei mun enää kannata... Nyt pikkasen harmittaa kun en menny sillä oon nyt sinne menossa, vaikkei ehkä kannattais mennä sitä vähääkään..

3 yötä Provinssiin..

Pitäois vissiin ruveta syömään jotakin. Lähiaikoina en oo aina oikeen hoksannut syödä ja tääkin päivä on mennyt mustan kahvin voimalla...








perjantai 8. kesäkuuta 2012

Vko.

Taannoin Kirsille sanoin että saatan tulla tänään L.järvelle nurtsia leikkaamaan. Aamupäivästä mulla oli kumminkin pikkasen sairas olo ja koitin soittaa etten varmaan tänään tuukkaan. Soitin, ei vastausta. Aattelin että ehkä töissä ruokatunnilla ja ei puh. mukana eikä sillä vastannu. Pätkän päästä soitin, ei vastausta. Silloin rupesin mulle tyypillistä paniikkia päässäni kehittelemään. Paniikkia rupesin luomaan siitä kun toiselle koirista, mulle läheisemmälle, oli jalasta eilen löytynny semmonen iso paise. Panikoin ja aattelin että se on jonkun vaarallisen öttisen purema je että Kirsi on nyt lääkärissä sen kans eikä sillä vastaa.. soitin vielä kerran ja ei vastausta. Lähin siis sitte L.järvelle. Sinne päästyäni tuli heti helpotus sillä senkin koiran naama oli lasissa heti tullessani..
Keksi tosiaan itselleni monesti turhaa paniikkia asioista jotka jotenkin saattaisivat liittyä minuun. Mm. koirathan oli mulla hoidossa vielä tiistaina.. Keksin varmaan sitä paniikkia itelleni koska lääkärit/ terapeutit on mulle joskus tolkuttannu asiaa ettei mulla kaikki hommat onnistu.. Ei vammani takia kaikki onnistukkaan, mutta ne joita mokailen ovat semmosia asioita jotka vaatisivat pidempää keskittymistä. Ei semmosta että mulla sen kummemmin mitä muillakaan ihmisille koira pääsis johkain ampiaispesälle huomaamatta.. Mutta turhaa paniikkia vaan itelleni luon silloin jos mulla ei oikeen oo muuten tapahtumia, vaikka sit tommosia koiruus paniikkeja. P..kele..:)
Hyvä kumminkin että L.järvellä kävin, nyt on nurtsi leikattu. Alkuun oli ihan ok olokin ja väsähtäminen tapahtui vasta kun nurtsi oli jo leikattu. .

Viikon päästä täällä jytisee.. Provinssin portit aukeaa sillon viieltä..

 Jotkut vihaa Voikukkia mutta mun puolesta net saa kasvaa. Naapureittenkin puolella niitä on tuolla niin paljon että taitas tulla ikuisuus tappelu niitä vastaan jos niistä eroon haluais..







torstai 7. kesäkuuta 2012

8

Aamusta ei tuntunut enää varsinaisesti kuumetta olevan, oli vaan nokka tukossa ja yskän puuskia. Aattelin sitte että varmaan parempi lähtää ees pikkasen liikkeelle niin voi hengityksenkin saada kulkemaan paremmin. Kävin siiten hissukseen kävelemässä Provinssialueella kattomassa että onko sinne jo lavoja yms. rakennettu. Viikonpäästä perjantainahan festarit virallisesti alkaa mutta ainakin jos menee niinkuin ennen niin viikonpäästä on torstaina teltta-alueella paljonkin telttoja. Kirsikin meinas mennä telttailemaan kaverinsa kanssa vaikka periaattessa hänellä on silloin täältä kaks asuntoa hallinnassa. Tai silloin ens perjantaina hän ainakin käy pankissa tekemässä viralliset kauppakirjat. Mutta mää ainakin kämppään täällä missä nytkin oon. Onpa ainakin kuivaa nukkumapaikkaa. Siis sateen kannalta, ei täällä tarttis silloin muuten niin kuivaa/ tylsää olla. Jotain kuukausi sitten en tienny varmaks onko tätä asuntoo Provinssin aikaan ja arvoin että varaanko Kyrkösjärveltä paikan asuntovaunulle. Hyvä etten varannut sillä sieltä ois pitempi matka festarialueelle.. Toisaaltaan tunnelma siellä ois voinnu olla parempi.....


 Päälavaa ei ollu vielä ruvettu tekeen mutta oli siihen kentälle jo rojua raijattu..
....................................

Tuli mieleen näi jälkikäteen että päälavana ainakin vuonna 2010 oli Suomen suurin festarilava. Alueella ollut normilava ei ollut Rammsteinille mitoiltaan kelvannut ja silloinen päälava oli pitännyt tilata Tanskasta. On se hyvä että täälpäin Suomee on ainaki joskus jotain suurempaa mitä muualla Suomessa.:) No pellothan on täälläpäin kyllä pitempiä mitä muualla... Ja yrityksiä oli ainakin vähän aikaa sitte täälläpäin ollu eniten Suomessa asukasta kohti.. Ittellänikin luultavasti ois nyt pikku talo firma jos ei tälliäni ois silloin joskus sattunnut.. Niin ja onhan Lappajärvikin Suomen isoin meteoriitin aiheuttama monttu. Sinäänsä siis mulla turvallinen paikka mennä asuun sinne kun sanontahan on että "salama ei iske kahdesti samaan paikkaan". Tosin oikeat salamathan kyllä oikeesti iskee usein samaan paikkaan, esim. mastoon.. "Poikkeus vahvistaa säännön" on myös yks sanonta. Varmaankin sinne Lappajärvelle iskeytyy semmonen oikeen pieni meteoriitti joka tekee vaan paikallista tuhoa. Osumapiste sillä luultavasti on mun tuvan seinään....
.......................................


 Pontonisilta oli jo paikallaan.


 Rumba lavaa tulee tohon etualalle. Taustalla Ylex teltta rupes oleen nyt aika kuosissa.


 Sorsien kannattais pikkasen siirtyä viikon aikana. Eihän niillä varsinaisesti mitään hätää vedessä ois mutta ovatpa ne aika paniikissa kun ihmisiä on paljon. Kyllähän nuo heinäsorsat luultavasti lähteekin mutta Telkänpoikue on useinkin pontonisillan likellä. Yhtään Telkänpoikuetta ei alueella kyllä nyt näkynyt...


 Omenapuut alkaa nyt olemaan täällä täydessä kukassa. Eilen vissiin Lappajärven puuhuni on jokusia kukkia auennut.


Aika pienimuotoista on ollut mun elämä tän blogin pitämisen aikoina sillä monet kuvat täällä blogissa ovat lehden sivun Provinssialueen kartan kohdilta. Merkkasin  kynällä pikkurukseja karttaan että mistä kohtaa tänne oon kuvia muistaakseni pistännyt. Tulolla oikean ylälaidan isomman ruksin kohdalla nyt majailen. Vielä..

Ei ollu pikku töpöstelystäni ulkona mittään merkittävää iloa sillä nyt tuntuu että rupeaa lämpö taas pikkasen nousemaan. Tai oli siitä ainakin semmonen hyöty että nyt on pikkasen helpompi hengittää..

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

9

Nyt on päällä oikein perinteinen flunssa. On kuumetta, nenä vuotaa, yskittää välistä ja ruppi kipiä. Tää on loppujen lopuks mukavaa..:) Mullahan ei usein ookkaan tämmöstä vaan pelkkää kuumetta tai ruppi h...tin kipiä pitkän aikaa ja kuumekkin puuttuu. Tää siis mukavaa kun ei tartte epäillä että mikä mulla nyt on.. Toivottavasti ainakin normi räkätauti..
Lähin tänään sen kuntoarvion ajaksi pois täältä asunnolta koirien kanssa, kun tänne tuli muutamia henkiä ja koirat ois varmaan ollut liikakin innoissaan. Pintakosteusmittarilla vaan täällä oli vähänaikaa sohittu ja kaikki hyväks todettu. Eipä sillä, ei täältä ois löytynny mitään kosteusvaurion alkua vaikka rakenteisiin ois syvemmälle mentykkin... Saman koulun mitä mää se kuntoarvioija on käynnyt, Kirsi muisti että arvion tekijä on ollut samalla linjalla ja pari vuotta alemmalla vuosikurssilla kuin hän. Itehäs sieltä valmistuin kun Kirsi sen koulun aloitti.. Periaatteessa mulla ja Kirsillä ois ollu oikeudet tehdä se kuntoarvio, mutta on se kuitenkin asunnon ostajalle luotettavampaa kun arvion tekijä on täysin kauppaan ulkopuolinen. Tai oonhan määkin muttei se ostajasta hyvältä vaikuttais jos arvion tekijä vääntäytyis ylös sohvan uumenista...
Kävin katsomassa ensimmäistä kertaa siellä Kirsin (uudella) asunnolla. Talohan on rakennettu vuonna 1912, ettei varsinaisesti mikään uus oo, mutta arvostan usein ennen -40 lukua rakennettuja kohteita. Niin nytkin. Jo ulko-ovi oli rakennuksessa näyttävän näköinen. Ja se näyttävyys asunnossa.. Tilantuntu oli asunnossa huomattavasti parempi mitä useissa vastaavan pinta-alan omaavissa kohteissa. Huonekorkeus on siellä toki normaalia korkeampi ja sen kauttahan sitä tilantuntua ja näyttävyyttä tulee. Tokihan seinien tapetit olivat aika rumat, mutta niiden vaihto tai maalaus ei ole mikään maailman suurin homma. Keittiön kaapistoakin tulee vissiin vaihtumaan, muttei asialla ole mikään akuutti kiire kun kaikki asunnossa on ehjää, siis vaihto tulee vaan tyyliseikkojen takia. Kokonaisuutena pidin asunnosta..
Viime viikonloppuna kun kävin Lappeenrannassa muistelin että siellä nurkalla Suomea oon känny viimeks vuosia sitten kun oon silloinki ollu eronneena ja ajelin suomea ympäriinsä, olikohan vuosi 2007. Vuodenaikakin oli silloin hyvin lähellä samaa. Silloin se kesä ei tuntunut mitenkään mukavalta mutta jälkeenpäin muistellessa asian näkee toisin. Siitä kesästä ainakin muistaa joitain tiettyjä hetkiä ja osaa ne heti sijoittaa siihen kesään eikä sillaa että pitää oikeen ruveta miettiin että milloinkas se onkaan tapahtunnut.. Sillon kesällä käväsin juhannuksena Jämsässä Himosfestivaaleilla ja senkin käynnin muistaa hyvin. Varasin sinne siis nyt liput... Oisin pariks päiväks sinne mennyt mutta kun nyt aattelin asuntovaunun sinne rehata niin sinne ei saannut caravanpaikkaa muuta kun kolmeks päiväks.. Meen siis koko jussiks.. Jotain kuukausi takaperin jo asiaa pikkasen aattelin mutta silloin totesin ettenpä sinne oikeen kuulu, vaikka on siellä paljon hyviä esiityjiä. Sillon skippasin homman ajattelun myös koska en tiennyt että mitenkähän asiat mulla on lähellä jussia.. Nyt kumminkin menin sinne paikan pikku kuumehoureissa varaamaan, sinne kai meen....

Provinssiin 9 pvä..
...................
Niin, puhelimenkin vissiin pitäis vaihtaa.. Parina päivänä paris puhelus on kuullunnu hirviä kohina ja puheesta ei oo saannut mitään selvää. Välillä kuuluu kyllä ihan ok.. Kirsi oli eilen laittannut vissiin pari viestiäkin ja ainakaan ne ei oo ikinä tullu mun puhelimeen. Tänään kun kerran vastasin outoon numeroon ei kuulunnu yhään mitään. Joku lehtikauppiashan se luultavasti oli että vois kuvitella että semmoset ainakin puhuis. Mutta on tosta jotain hyvääkin, turhia lehtiä ei tuu tilattua jos ei kerta mitään kuule.:)




tiistai 5. kesäkuuta 2012

Nuutunutta

Nokka vuotaa ja kuumettakin pikkasen on. En oo kyllä viittinnytkään mittaria vielä kainaloon lykätä kun eihän sen lukeman tietämisestä mitään hyötyä oo. Mulla on lähiaikoina ollut nokka useikin tukossa kun vissiin tänävuonna on koivun siitepölyä eniten kahteenkymmeneen vuoteen. Muutamaa vuotta takaperin en ollut millekkään allerginen mutta kesällä 2009 tupani remontoinnissa pölisi monesti paljon, jonka jälkeen on henki  ollut kohtuu herkästikkin tukossa pölystä kuin pölystä.. En tiiä voiko lämpö nousta jos pölyä riittävästi saan, mutta kumminkin nyt on pikkasen kuumetta. Eilen äitini soitti että hän menee isännän kanssa tänään kalaan Kakkurinjärvelle Vimpeliin. Aattelin että joudampas määkin lähteä. Tänään aamulla sitten heräsin ajoissa mulle ja olotila oli aika p....stä. Silmät turvoksissa, henki kulki huonosti ja kuumettakin oli pikkasen. Nappia naamaan ja pätkäs aikaa pihalle missä oli nyt kohtuu raikas ilma kun yöllä oli satannut. Hetken töllisteltuani hapetukseni kumminkin parani ja päätin että lähen kumminkin kalaan. Järvelle sitten menin ja pari tuttua siellä oli kalassa ja he kertoivat ettei vissiin oo syönnillään..  Paiskasin kumminkin tahnan likelle pyyntiin ja rupesin kasailemaan perhovehkeitä. Pätkänajan päästä nakkasin pintaperhon järveen. Odotusta alle puoli minuuttia ja naps.. Perhoon otti ihan hyvänkokoinen lohi, jonka ylösastikkin sain.. Aika pian kun vanhempanikin olivat järvelle tulleet alkoi mulla jälleen kuume nousta. Sitt pikkuhetki ja lihaksenikin olivat jo niin voimattomat etten kertakaikkiaan jaksannu heitellä. Lähin sitte potilta aika pian pois.. Lappajärvelle ajelin ja otin taas nappia naamaan. Hetki tästä ja olotilani kohosi senverran että pääti lähteä ajelemaan koirien kanssa S.joelle. Eli täällä nyt oon, ja on koiratkin. Piti oikeen käydä tarkastamassa että onko ne vielä täällä... Kirsin pitäis vissiin illalla tulla sieltä festareilta.. Sais tulla kun en oikeen jaksais lähtee koirien kanssa lenkille..
Huomenna täällä asunnolla on myynnin johdosta kosteusmittaus. Koulun päättötyöksi tein aikanaan kuntotutkimuksen kolmeen rivitaloon. Jännää huomenna kattoa että mitähän tuloksia ne kosteusmittauksessa  saa.. Pintakosteusmittarilla ne vaan kait mittailevat.. Eipä semmosella mittausella oo mielestäni juurikaan kummenpaa oikeaa arvoa, mutta kait mahdollisesta myöhemmin ilmenevästä kosteusvauriosta korvausvastuu siirtyy automaattisesti asunnon silloiselle omistajalle, jos siis myynnin hetkellä tehdyt mittaukset ok.. Ite en oo ollu yhdessäkään talossa vastaavana, vaikka koulutukseni puolesta oisin voinnutkin olla. Uudisrakennuksessa vastaavalla on nimittäin 10v. korvausvastuu jollei kaikkia töitä ole tehty tarkasti sääntöjen mukaan. Kyllähän se valvominen kohtuullisen kokoisessa rakennuksessa jotenkin onnistuukin, mutta jos sitä toisten töitä valvoo tarkasti niin saa helposti vittumaisen kyylääjän maineen. Jos ei toisaaltaan valvo/ kyttää kaikkia töitä niin saa  ite olla kusisukassa sen 10v. minkä vastuu on.. On se hyvä etten oo ollut..




maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jarrut

Ihan hyvin on tää päivä nyt alkannut vaikka kuun alku ei oo niin hyvältä näyttännytkään. Auton kanssa kylälle korjaamolle menin ja niistä hetkellisistä äänistä kerroin. Sanoin myös että tänään iltapäivällä mun pitää mennä käymään S.joella kun mulla on siellä tänään neur.psyk. Siihen totesivat että katotaan sitä sitten heti ja siirsivät yhden auton pukilta pihalle mistä oli jo työt aloitettu. Se näissä pienten paikkojen korjaamoissa on usein hyvää että aikataulu on usein aika joustava. Pienehkön ongelman ilmetessä usein aikaa löytyy kohtuu pian kun taas isoissa huoltamoissa harvoin saa aikaa samalle päivää. Ja hintataso on usein pienissä parempi, nytkään ei tullut jarrupalojen vaihto maksamaan kuin kohtuulliset 70e. Jarrupalojen kuluneisuudessa se vika vaan siis onneks oli...

    Se on kesä nyt. Aurinko paistaa ja vettä sataa...




Hmmh. Ei oikeen pitkä toi tapahtumalista täällä tälle kesälle...

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kesäkuu

Nyt on vasta Kesäkuun kolmas päivä ja kuun alku ei oo mitenkään pähiää ollut. Toivottavasti kuitenkaan ainakaan loppukuuta kohti ei mieli huononis. Joskus taannoinhan tänne kirjoitin että elän nyt tätä vuoden parasta aikkaa täysillä kun se silloin yhtenä vuotena jäi väliin kun vähän koomassa pötkötin. Mutta nyt on näistä tämänkuun alun päivistä semmonen mielikuva että ois ollu kokonaisuudessaan varmaan parempi kun oisin nytkin vaan makoillut. Autonkin pitää nimittäin raahata korjaamolle kun toiseltapuolen takarenkaasta kuuluu nyt ajoittain semmosta raahaavaa/ helisevää ääntä. Jarrupalat siihen oli tarkoituskin nyt vaihtaa mutta ainakin ulompi minkä jotenkin näkee on vielä kunnossa. Ja ei sitä ääntäkään kuulu muuta kuin ajoittain niin en tiiä mikä sieltä on rikki.. Pitäs vissiin ottaa rengas irti että näkis tarkemmin. Mutta kun ei tahtois jaksaa...
Lappajärvellä nyt oon koirien seurana. S.joella olin vielä päivällä kun Kirsi tuli siellä käymään. Hän oli menossa Helsingissä huomenna olevaan Sonisphere fesivaaliin ja sitten siellä S.joella muisti että p.kele, se lippu festareille on täällä L.järvellä jääkaapin ovessa.. No kaverin kanssa hällä oli sovittuna aika ja sehän kosahtais aika hyvin kun hänen piti vielä käydä kaupassakin. Noh mää sitten lähin ajelemaan heti tänne kun kumminkin oisin tänne tullut. Tänne sitte ajelin, otin lipun matkaan ja ajoin takasin Kauhavalle asti minne Kirsi oli silloin kerennyt. Sitten taas takasin tänne. Puolituntiahan sitä Kirsin aikataulun kosahusta sai lyhenemään kun lippua vein Kauhavallekkaan asti. Eipä sillä ois mitään akuuttia kiirettä tänään ollutkaan kun kai huomenna vasta ne festarit alkaa. Mutta onhan sinne Hki:in kuitenkin matkaa. Mm. Metallica siellä on esiintymässä.





Muutama kuva Lappeenrannasta. Oikeen paljon en siellä jaksannut kuvailla. Kunhan räpin jotain hätäsiä kuvia kulkiessani.. Tossa ekassa näkyy keskellä sen hot.tornia missä olin.







..................................
Kävin äskön kylällä kaupassa ja kyllähän tääki on tähän aikaan vuotta ihan komiaa seutua.. Muitakin hyviä puolia paikasta yritin keksiä kun tänne pikapuoliin palailen. No tavallaan täällä on hyvää ettei täällä tartte juurikaan katsoa peiliin kauppaan lähtiessä, juuri kukaan ei kato kieroon sama millä vaatteilla kylälle menee.. Johtuu kyllä osittain siitä ettei tääl niin moni voi kieroon kattookkaan kun yleensähän kaupassa on aika vähän muuta väkee.:) Eli ei siis yleensä tartte jonotellakkaan. Ja on täällä hyvä grilli. Kylällä käydessä rupes oleen nälkä niin kova ettei kotia jaksannu mennä laittaan ruokaa vaan hain laiskuuttanikin grilliarerian. Nälkä lähti..

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sataa

 Jos ei satais niin menisin enemmän kiertelemään tonne vanhan linnotuksen ja sataman alueelle. Mutta nyt sataa..
Aiemmin joskus oonkin päättänyt että minnekkään muutamankaan sadan kilometrin päässä olevaan outoon paikkaan ei kannata mennä yhdeks yöks vaan vähintään kaheks. Oudossa paikassa se alkututustuminen vie hetken ja oudossa paikassa tulee alkuun haahuiltua missä sattuu. Tänään jo saisin kaupungilla + ympäristössä kierreltyä jo paljon rauhallisemmin mielin kun paikasta ees jotain tietää. Se eilinen tuolla vähäisehkö kierteleminen meni mm. sen takia aika penkin alle kun olin hyvin väsynyt enkä saannut ees päikkäreitä otetuks.. Alkusaapuminen tänne ei oikeen mairittelevaa kuvaa kaupungista antanut. Mielikuva paikasta kuitenkin muuttui huomattavasti positiivisemmaks  pikkasen kiertelyn jälkeen. Ja tää hotelli. Tämä saa kyllä paljon plussapisteitä. Aamiainenkin täällä oli todella hyvää. Mm. lähes ainahan hotelleissa on aamiaisella keitettyjä kananmunia mutta harvassa paikassa eri kypsyysasteita. Tai onhan monessa eri kypsyisiä mutta ne on enemmän niitä vahinkoja ja täällä kuitenkin korissa luki selvästi keittoajat. Aamiainen +++.
Kohta pitää huoneen luovuttaa mutta nyt oisin tänne mielelläni jäänyt toisekskin päivää mutta eipä henno toista yötä maksaa.
Luultavasti kotopuolessa kirjoittelen jotain tästä lisää.
Tänne tulo ei ollu jotenkin mukavaa mutta nyt täältä poislähtö on jotenkin vielä haikiampaa...
................

Jooh... Nyt oon takasin täällä S.joella. Kirsi soitti mulle alkupuolesta matkaa ja hälle kerroin että ois ollut mukava jäädä toisekski yöks mutta että tuun kun lupasin huomisesta eteenpäin muutaman päivän hänen koiriaan kattoa, hällä kun on muutamana päivänä menoja. Kirsi tuumas että jäädä vaan sillä pärjäähän koirat hyvin yksinkin muutamia tunteja ja sanoi että eipä se toinen hot.yö niin kallis oiskaan.. Eli oisin voinnut silloin hyvin pyörähyttää takaisin kun olin vasta parikymmentä kilometriä ajellut. En tosiaan kääntynnyt enkä kummemmin ees aatellu asiaa ennen kuin Jyväskylän huitamilla. Silloi kun asiaa oikeesti rupesin aatteleen niin oli liki etten pyöräyttänny siel parinsadan km:n pääs takasin... Tykkäsin siis oikeasti L.rannasta vaikkei siellä ketään tutua ees näkynytkään. Paikallisessa Ilonassa kävin illalla pyörähtämässä ja siellä ei ole ollut kuulemma muutaman paikallisen mukaan ikinä perjantainakaan niin vähän väkeä. Tyypillistä mun tuuria. Mutta hyvin todennäköisesti meen L.rantaan joskus ehkä uudestaan ja oon silloin sen pariyötä...

No hyviä puolia mulle että sieltä lähdin.... Miettimistä... Täällä ei sada, ainakaan jus tällähetkellä... Eilinen stressistä johtuva naamani kutiseminen on vähentynnyt... Varmaan se ois kyllä sielläkin vähennyt mutta lasketaan se nyt kumminkin.. Huomenna aamulla lähtö sieltä ei vituta kun se on jo tapahtunut..
Siinäpä niitä.
Sekoituin siellä ilmeisesti aika hyvin joukkoon... Siellähän on aika paljon Venäläisiä ja pariin otteeseen mulle tuli Venäläinen mies puhuun Venäjää. Kumpikin vähän osas sitte Suomea ja ainakin ymmärtääkseni kumpikin oli luullut mua aluks Venäläiseks. Itseasiassa tavattoman kohteliaita oli ainakin ne Venäläiset jotka olivat samassa hotellissa, siinämielessä siis mua saa Venäläiseks luullakkin.





perjantai 1. kesäkuuta 2012

L.rannas

Taas tätä klassista mun tötöilyni. Muutama viikko sitten eräs tuttuni laittoi täältä viestiä että tulla vaikka joskus käymään. Alkuviikosta ajattelin että tänään vois lähteä käymään kun tänään tuli tilikin ja rahathan on ollu aika lailla kateissa autonvaihtojen takia. Viesteissä sitten maanantaina sovittiin että tänään tuun käymään. Eilen en sitten muuta tehnytkään kuin mukaan otetavia kamoja kahtelin ja odotin tätä päivää. Sitten illalla tuttavaltani tuli vesti ettei hän voikkaan nähdä. Hotellihuoneen olin silloin alkuviikosta täältä jo varannut mutta aattelin että sen tänään päivällä koitan perua, en siis varmaankaan lähtis.. Herätyskello kumminkin illalla unohtui viestin saamaisen jälkeen laittaa pois päältä herättämästä, tänäänhän mulla ei oiskaan ollut mihkään menoa. Se kellohan sitten herätti mut aamusta ja olo ei ollut mitenkään häävi kun en ollu kovin pitkästi nukkunnut. Sadepisarat hakkas ikkunapeltiin ja yritin saada uudestaan unta. En saannut. Aikani siinä pyörin ja päätin että lähempäs vaikka Jyväskylään seuraavaks yöks kun olin kumminkin itelleni lähtöä valmistellut. Nakkasin kamat autoon ja lähdin ajelemaan samantien. Aattelin että Jyväskylässä varmaan joku hotelli löytyis yöks ja että perun L.rannan varaukseni sitten puhelimitse. Ajelin, satoi, ajelin satoi... Pikkasen ennen Jyväskylää sade kumminkin lakkasi ja mielialanikin pikkasen kohentui. Arvoin sitten että kumman tekisin ensin, perumisen vai uuden varaamisen. Peruin kuitenkin onneks. Tai yrityksekshän se jäi kun puhelimessa ei saanut peruttua netistä tekemääni varausta. Koneella sen ois kyllä saanut peruttua ja läppärihän mulla oli matkassa mutta kun en varmaks tiennyt akun kestosta.. En siis perunnut huonetta Lappeenrannassa vaan oon nyt täällä.. Mutta mitäpä täällä teen, sitä en kyllä voi tietää... Karaokea vois periaatteessa illalla käydä vaikka laulamassa kun täällä ei mua ainakaan kukaan tuntis. Mutta luulenpa että sekin jää väliin kun kaupunki on mulle ihan outo, siis tulee semmonen orpo piru olo.. Hyviä puoli täällä olosta, hmmh. Nyt juuri ei oiken hyvin keksi mitään. Ei sillä ihan komia hotelli sisältä ja tää L.rantahan on yks niistä Suomen kaupungeista joissa en oo ollu yötä. Ja matkailuhan avartaa. Eiköhä tään vois justiin matkailuks laskia kun kumminkin hotellissa ollaan yötä. Oon siis kohta niin s..tanan avara.......

Siitä S.joen asunnosta missä oon majaillut tulee mulle lähtö viimeistään Heinäkuuhun mennessä, takasin siis L.järvelle liu-un. Kirsi oli tosiaan eilen kaupat siitä sopinnut. Asiasta tarkemmin tuolla linkkien Kirsin Rekousblogissa.

.........
Jälkilisäystä: Tää kokonaisuus miks nyt täällä oon johtuu aikapitkälle aivovammastani. Uskokaa pois.:) Uskon monesti kaiken minulle kerrotun turhan helposti ja en saa lopetettua aloittamaani. En siis saanut perutta tätäkään huonette vaikka koneen akku oiskin ehkä riittänyt, ja turhan helpostihan tään alkuun varasinkin. En tänään viittinny yrittääkkään perumista soiton jälk. vaan ajoin lisää yli 200km... Mulle järkevin asuinpaikka taitais olla jossain valvotussa laitoksessa missä annettais vaikka kymppi pari päivässä käyttörahaks, ja puhelin ja tietokone pitäis olla takavarikoidut. Jäis sillon nää kyseenalaisjärjelliset reissut täkemättä...
Mutta hyvää puolta, en kyllä usko että siitä on mitään iloa mutta onpa se kumminkin.:) Tässä hot.huoneessa on oma partsi,jee, en muistaakseni oo aiemmin ollu hot.huonees missä ois omaa partsia..