torstai 31. toukokuuta 2012

Nurtsi 2

Eilen kävin suorittamassa Lappajärvellä kesän toisen nurmikon leikkuun. Paikoitellen se oli rapian viikon aikana kasvannut jo niin pitkästi että ei ois puolihyvän leikkuujäljen saamiseks saannut olla enää yhtään pitempää. Ja ne jättiputket... Voi kuinka elinvoimaisina ja komean vihreinä ne olikaan... Olikohan Lauantaina kun niitä yritin Roundupilla myrkyttää mutta eipä se näyttännyt tehonneen juuri yhtään. Kyllä ne on tosin ennenkin vaatineet useamman myrkytyksen häipyäkseen että eipä ne nytkään yhdellä myrkytyksellä häivy.. Ja siitä nurtsista. Jotkut yrittävät sammalta pihasta häivyttää että nurmikko kasvais paremmin. Ite melkeen toivon että se sammal valtais koko nurmialueen. Paikoitellen siinä onkin länttejä missä on lähes pelkkää Sammalta ja seassa pikkasen Valkoapilaa. Se on likietuista kun sitä ei tartte viikoittain leikata.:)

maanantai 28. toukokuuta 2012

Kamera

Tänään vaihtui kamera vaikka rahatilanne ei nyt oiskaan kovin kaksinen. Sain nyt edellisestä kohtuullisen hinnan ja oon lähiaikoina haaveillut järjestelmäkamerasta, siispä vaihdoin semmoseen. Kameran runko on nyt käyttööni hyvä mutta vielä ei ollut rahaa hommata useammanlaista optiikkaa. Sinne optiikkapuolellehan sais rahaa palamaan.. Eli nyt kamerassa on perus 18-55mm. Siinähän ei oo juuri suurennusta silmillä nähtyyn mutta jos rahaa pikkasen kertyis niin hommaisin siihen vähän isommankin putken. Runko on EOS 550D, joka ainakin testien mukaan pitäis olla hyvä..

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

^^^^^^^^

"On aatto ilta Helluntain ja aika Tuomein tuoksuvain" En muista onko toi pätkä jostain ala-asteen aikana laulamastamme laulusta vai mistä, mutta jostain kumminkin.. Piti toi lause kutiansa tänäkin vuonna. Viikko sitten aattelin ettei Tuomi vielä kerkiäis kukkia kun kevät on tullut normista n. viikoa myöhässä. Eilenhän se aattoilta oli ja sniiff, kyllä haisi tai paremmin tuoksui hyvälle kun illalla kylälle päin kävelin. Jopa mää sen hyvin haistoin vaikka hajuaistini onkin silloin onnettomuuden myötä heikentynyt/ muuttunut..

"Jos ei heilaa Helluntaina niin ei koko kesänä" Toi on ainakin joku oikea sanonta eikä mun omasta päästä peräisin. Jos toi sanonta pitää kutiansa niin kesä ollaankin rauhassa kun ei oo heilaa mistään tuloillaan kuin korkeintaan syksyllä.....:)

Perjaintaina menin yöks vaunun kans Lestijärven Valkeisjärvelle kun siellä oli Lohikauden avajaiset. Tarkoitukseni oli pelkästään perholla kalastaa muttei mennytkään sitten ihan niin.. Avaus oli ilta kuudelta ja vajaa tuntia aiemmin perhovehkeet virittelin valmiiks. Jotain varttia vaille kuus tuuli kumminkin rupes olemaan jo jonkinverran yltynyt ja kasasin virvelin kun totesin etten perholla saa kunnolla heitettyä semmoseen vastatuuleen.    Jotain kymmentä vaille kahlailin paikalle mikä on edellisinä vuosina ollut hyvä, mutten ihan parhaaseen paikkaan asti päässytkään kun vesi järvessä on nyt korkeammalla mitä useimpina vuosina ja kahluuhousuista ois loppunut vara. Hetkeä ennen alotusta tuuli yltyi vielä lisää ja rupes satamaan todella isoja piskoja... En sitten silloi kauaa viitsinnytkään siinä ustinta nakkoa mutta oli siinä välissä kumminkin yks otti uistimeen. Veneitä siinä huitamilla oli jotain viistoista kpl. mutteivät niistäkään näkyneet saavan yhtä hyvin mitä monena aiempana vuotena. Hetken rannallaolon jälkeen kovimman sateen ja tuulen rauhoituttua kahlailin pitemmän pätkää rantaa ja nakkeli uistinta mutteipä siitäkään tuloksena ollut kuin yksi tärppi. Myöhemmällä kävin katsomassa tuttuja jotka ovat samalla paikalla vuosittain puolijoukkueteltalla. Kymmenkunta henkeä siinä oli ja lähes kaikilla kaks tahnaonkea pyynnissä, oli siinä paikoilla ainakin pyydyksiä. Jokusen Lohen sieltä olivat saaneet mutta merkittävästi huonommin mitä esim. viimevuonna. Lauantaina aamupuolesta kalastelin hetken perhollakin mutta saalis silläkin nolla. Yks tärppi oli lauantaina uistimeen. Puoliltapäivin kävin sitte kalastamassa kutupaikalla kameran kanssa, ja sillä sainkin saalista. Järvessä kirkas vesi ja Kirjolohilla kutuaika tähänaikaan vuotta, kaloja usein näkee kutupaikalla parinkymmenen metrin matkalla rantaa. Pitkästihän rantaviivaa tuossa potissa on mutta kutualue/ eet on hyvin lyhyitä pätkiä. Kutukalat jotka tulevat lähelle rantaviivaa eivä kuitenkaan useinkaan syö mitään. Siispä paikalle varustuksena pelkkä kamera. Kuvaamisen jälkeen lähdin järveltä pois ja vaunun vein Halsualle. Muutaman tunnin siellä pyörin ja käytiin muunmuassa kahtoon isännän kanssa edellisyöllisiä Karhunjälkiä.
Lappajärvelle kävin pätkän perunoita istuttamassa ja tulin sitten illaks tänne  S.joelle.



 Tuon kodan oikealla puolella häämöttää mun lähes uusi asuntovaununi. Vm. -78, siis vain vuotta vanhempi kuin mää.:)


 Eipä ollu enää yöllä veneitä. Tai oli siellä yölläkin muutama vene liikkeellä mutta ei kuvassa..




 Tommosia järveltä yritin pyytää muttenpä koukkuun saanut yhtään.


 Nallen jälki. Leveys noin 12cm, eli lähes täyskokoinen naaras tai vielä vähän keskenkasvuinen uros. Ehkä siis uros kun ei ainakaan pennun jälkiä näkynnyt.


Kuva näyttää äkkikatsomalta semmoselta että tuohan voi olla moneltakin paikkaa Suomea. Mutta ei, tarkan paikan voi aika hyvin määritellä sillä eipä Lakeudenristiä saa monessa paikassa veden pintaheijastuksena näkymään.. Eihän se tossakaan selvästi näy mutta kun tämäpuoli Suomea on aika vähävetistä seutua...

tiistai 22. toukokuuta 2012

- - - - -

Kävin tänään suorittamassa Lappajärvellä kesän ensimmäisen nurmikonleikkuun. Pari tuntia sain pihalla pärystellä vaikka yritinkin vaan äkkiä leikata..



En viittinny yrittääkkään tuolta Valkovuokkojen kohilta vielä leikata..


 Aitta kaipais aikamoisen siivouksen tai ees järjestelyn.. Nykyään se on taas romua täynä vaikka se toissakesänä oli tuoltaosin hetken tyhjänäkin.




Ukonputki vai olikos tuo Jättiputki, jompikumpi kumminkin. Muistaakseni Brasilialainen laji jota aikoinaan tuotu Suomeen pihoille kukaks. Kyllähän tuo on näyttävän näköinen täyskokoisena mutta kun se on todella paha leviämään ja vielä myrkyllinenkin. Tosiaan oon noita yrittännyt koko paikan omistusajan hävittää mutta vieläkin niitä aina jostain lykäilee. Roundup myrkky noihin jotenkin tehoaa mutta myrkytyksen aikana lehden tulee olla sopivan suuri jotta sitä myrkkyä tulee kasville tarpeeksi. Kasvimyrkkyjä en tosiaan suosi mutta noihin ei tehoa mikään muukaan keino. Tai toimis kitkeminen mutta jos muutaman vuoden ikäisestä juuresta jää osa maahan huomaakin seuraavana kesänä että siinähän semmonen taas on.. Va niitähän oli alunperin tontilla paaaljon...

maanantai 21. toukokuuta 2012

%%%%%%

Komia ilma on ja vuodenaika melkeen parhaimmillaan. Pari viikkoa eteenpäin ja on parasta aikaa, ainakin mielestäni. Juhannukselta rupian luultavasti pikkasen masentumaan kun aattelen että kohta on taas synkkää ja pimeää kun päiväkin rupes lyhenemään. Siis ihan kohta/ just / äkkiä...... Pikkasen hätänen/ ennakoiva oon... Kumminkin nykyinen aika vuodesta on hyvää kun tietää että vuoden hienoin aika on vielä eessäpäin.:)


Vajaa kuukausi aikaa ja tolta kohtaa joesta menee yli useita tuhansia henkilöitä. Tuohon kohtaan tullee Provinssiksi armeijan ponttonisilta.



Toimiikohan.. Pikkasen epäilen että jokin pari saattaa olla eronnut joka on tohon lukon laittannut.. Mutta onpa lukon laitto kuitenkin hieno osoitus kumppaniaan kohtaan.




Joo, toi on sitten joittenkin ihmisten herkkua, en ymmärrä... Korvasieni se tosiaan on ja niitä oon jonkinverran poiminnut nuoruudessani perheelleni. Ennen oon tosiaan poiminut muitakin sieniä vaikken mitään ite ilkeä syödäkkään. Mutta Korvasieni on ehkä pahin/ inhottavin. Myrkylliset sienethän pitää ennen syömistä ryöpätä eli keittää hyvin, ryöppäyksen aikana en pystynyt sisällä olemaan sen hajun takia... Ite uskon että tommonen maistuis aika pitkälti samalta miltä se näyttääkin....
..........................................

Pari tuntia sitten huomasin takapihalla kaks Siiliä joita ilmiselvästi kevätti. Pienempi piti, tai pittää se vieläkin semmosta hiljaista tsuh tsuh ääntä ja ne kiersi rinkulaa toistensa ympärillä. Jonkinmoista toisen virittelyä siis. Alkuun otin äkkiä kameran kun ne varmaan häipyis pian ja uteliaisuuttani kiinosti tietää että mitenhän se homma oikeen Siileitä luonnistuu kun net on aika piikkisiä. No pätkän ajan katoin partsilta ja mitään ei muuttunnu. Sitten sisältä vajaan tunnin aina väliin vilkaisin lasista ja sama pyöriminen jatku vieläkin. Sitten hommaan tapahtui merkittävä muutos... Pyörimissuunta vaihtui alun myötäpäivän suunnasta vastapäiväiseks.. Kävin kattoon ja vastapäivään se kiertosuunta näkyy olemaan nytkin mutta kiertonopeus ehkä aavistuksen nopeampaa...
Aaah että kyllä mulla on tosi jännittävää elämää, h..vetti... :) Käyn ne Siilit ehkä kohta hätystämässä pusikkoon niin saan mielelleni rauhan eikä mun tartte kytätä toisten kevätystä..;)



torstai 17. toukokuuta 2012

Seinäkuun yö

Aivan loistava loppu Suomi-USA pelissä...:)

Eilen täällä oli semmonen Seinäkuun yö kulttuuritapahtuma systeemi koko Seinäjoen alueella. Netistä katoin että täällä on erimoisia esityksiä yms. useammassa paikkaa ja päätinkin iltapuolesta lähteä kävelemään kameran kanssa keskustaan päin. No mitäpä tapahtumaa näin, no empä juuri mitään mutta muita ihmisiä oli paljon liikkeellä. Alkuajatuksena oli että kävelen torin kautta Wilen terassille oluselle ja sitte takaisin päin. Ei sitte menny ihan niin.. Ruohokenttä Wilen vieressä ku rupes näkyy niin ihan hämmästyin että ompa paljon väkeä, Wilen terassikin oli niin täynä ettei sieltä meinannut istumapaikkaa löytyä. Vaikka siellä terassilla oli paljon väkeä niin eipä siellä ketään tuttua ollut, tai en ainaka huomannut. Wilen jälkeen siirryinkin Celticiin kun siellä ois varmaan jotain ainakin niitä puolituttuja, en siis lähtenny kämpille. Ilonan yläkerrassa kun Celtic on niin liuuinpa iltasesta alas, myöhään siis meni...
Joudun ehkä kohta pesemään nyrkkipyykkiä.:) No ei  onneks tartte kun käyn kuitenkin usein Lappajärvellä mutta joutuupa vaatteita enempi raahata jos pitkään täällä vielä kämppään. Pesukone tosiaan lähti täältä tänään Kirsin siskolle joka muuttaa ja Kirsi meinasi uuden ostaa kun kämpän vaihto tulee. Ompa täällä nyt ainakin tilavamman tuntuista kun myös parisänky, iso TV pöytä, olohuoneen pöydät ja parit tuolit lähti. Siivous ainakin onnistuu nyt täällä helpommin kun on vähempi tädää imurin eessä.:)




keskiviikko 16. toukokuuta 2012

_-_-_-_-_

Youtubesta tuli katsottua paljonkin videoita Provinssista ja totesin että oon näyttävimmän esityksen nähnyt paikan päältä. Musiikillisesti siellä on paljonkin hyviä videoita mutta kokonaisuudessaan esitys on Rammsteinilla vaikuttavin. Varmaan senkin takia kun ihmiset olivat innoissaan koko ajan. Tänävuonnahan siellä ei oo mitään Ramsteinin kaltaista maailmalla läpeensä tunnettu multiesiintyjää. Tai onhan siellä hyviä esiintyjiä muttei tuu mieleen toista bändiä yleenäkään millä olisi yhtä vaikuttava lavashow festaritilanteessa kuin Ramsteinilla. Juuh.. Pari viikkoa sitten meinasin että pitäisköhän mun mennä sinne teltta-alueelle jos tätä asuntoa ei sillon enää oo itellä käytössä. Sitte en kuitenkaan sinne paikkaa viittinny ottaa kun mietin että se mun teltta on turhan kallis sinne paikkaan vietäväks kun jotkut muut saattais sitä pikkasen runnella kun paikalla ei ois. Ja toisaaltaan oisinpa myöskin vanhannäppi sinne alueelle.. Ja saattaahan olla että tääkin kämppä on käytössäni vielä silloin ja aah,, onhan se mukavaa vetääntyä lämpöseen kuivaan sänkyyn nukkumaan jos sataa niinkuin aika tyypillisesti Provinssissa. Mulle itelle ois melko sama vaikka täällä tänävuonna silloin sataiskin kun taitaa olla että etupäässä aikaa tulee vietettyä YleX:n teltassa sillä päälavallakaan ei oo nyt mitään "pakko" esiintyjää mulle. Tai oisin sinne varmasti sunnuntaina mennytki mm. Michael Monroeta katsoon mutta eipä mulla oo sunnuntaiks lippuukaan.


tiistai 15. toukokuuta 2012

&&&&&

Eilinen päivä meni taas kalassa siellä samaisella potilla. Aamusta ennen yheksää olin paikalla ja isäntäni tuli kaverinsa kanssa sinne samaan aikaan. Mentiin samoille paikoille missä olin kilpailuissa sillä tuuli oli päinvastaiselta suunnalta mitä kisoissa -> tuuli eilenkin kovaa -> kylmä -> mukavampi olla tyvenemmällä puolella. Alussa ennen muitten värkkien kasaamista nakkasin tahnavahtivavan järveen ( en sitä vapaa nakannu vaan siinä olevan syötin) ja lähdin hakeen siihen tukikeppiä ja söin samalla nevasta vähän karpaloita, muutama minuutti siinä meni. Vavalle kun tulin sitä tukikeppiä laittaan niin siellähän olikin jo lohi kiinni. Sen väsyttelin ylös ja isäntä sai myös melkeen heti perään lohen. Silloin aattelinkin ettei taaskaan hyvä otti.. Aattelin että kalat tulee heti, eli liian pian... Yhtä päivälupaa kohdenhan saa ottaa 3 lohta/pvä. ja lisälupaa en eilen ois ottannutkaan... Alun jälkeen kalan otti normalisoitui ja kalassa saikin olla yli kolmeen asti ennenkuin meillä oli kalaluvat täynä. Se on tylsää jos ei oo kertaikkiaan mitään tapahtumia muutamaan tuntiin ja ei sekään oo hyvä jos otti on niin kovaa että jatkuvasti ottaa sama minkä järveen nakkaa. Eli syönti oli eilen oikeen sopivaa kun tapahtumia oli aina ajoittain. Tuuli tosin oli niin kovaa etten perhovavalla viitsinnyt kauaan nakkoa vaikka tuuli olikin takaapäin. Kylmäkin välillä oli ettei tarennu oikeen ees virvelillä nakkoa. Päivä kokonaisuudessaan oli kumminkin hyvä kun kaikki saamamme lohet oli ihan hyvänkokoisia eikä semmosia rääpäleitä mitä kisoista saamani.
Kalareissun jälkeen mulla oli pikkasen kiire tänne S.joen asunnolle kun täällä oli taas asunnon näyttö. Siis enhän toki silloin näytössä täällä missään sohvalla makoillutkaan vaan olin sillon poissa asunnolta mutta piti käydä ennen näyttöä vielä kurkkaan pikaisesti että minkähänmoiseen kuntoon mää oon kämpän kaikiltaosin jättänytkään.. No kyllä se ihan hyvässä kunnossa oli mutta kun mää vaan rupian aina pikkasen joka asiaa epäileen että oonkohan mää muistannu sitä laittaa jne.. Näytössä eilen oli ollut vissiin kolme pariskuntaa, ettei semmosta rysää mitä silloin toissa sunnuntaina. Veilä ei vissiin oo yhtään kirjallista tarjousta asunnosta tehty kun talon issännöititoimistolta jotain lappuja puuttuu mutta ehkä tälläviikolla selviää jotain lisää.

Lehtipuut näyttää jo kauempaaki selvästi vihreiltä että nyt ei tarttis montaa peräkkäistä lämmintä päivää kun ois jo aika komian näköistä. Sunnuntaina tuli Halsualla käytyä jä siellä näkyi silloin vielä paikoitellen vähän lumiläjiäkin.  Aika hyvin tällä rapiat sadan km:n linnuntietä välillä, etenkin keväästä huomaa että ollaan eripuolella Suomea vaikkei välimatka oo tuota pitempi..

.......................................................




Sitä en tiedä varmaks missä kuukauden päästä asun mutta tuonne ehkä tullee silloin mentyä. Nyt tosiaan tasan kuukausi aikaa Provinssiin ja mulla on liput parille päivälle...


lauantai 12. toukokuuta 2012

Kisat

Eipä auttannu mua vaikka sää oli toivomani kaltainen, eli väkeäkin jonkinverran normaalia vähemmän. Paikalle menin hyvissäajoin että saan etupuolen paikan lähdössä jolloin pääsisin haluamalleni paikalle kalaan. Käveleessäni aiemminmiettimäni paikka läheni ja edessä ei kulkenut enää muuta kuin yksi mies, pääsisin siis varmasti jompaankumpaan aiemmin miettimääni kohtaan. Edellä kulkevani oli semmonen puolituttu ja kysyin matkalla minne hän menee, hän sanoi menevänsä juuri siihen ensimmäiseksi ajattelemalleni paikalle jolloi päätin jäädä aloilleni jo ennen häntä... Toinen vaihtoehto paikoistani ois tosiaan ollut vähän kauempana ja siihen olisin hyvin päässyt, en mennyt.. Jälkipuolesta siirtymää ohi meni kaverini poikansa kanssa ja toka paikkavaihtoehtoni oli vielä tyhjänä ja he menivät siihen... Lopputulos: Kaverini sai paikalta ylös neljä lohta ja karkuutti muistaakseni kolme, poikansa ylös kaksi + karkuutti ainakin kaksi. Kaverin sijoitus oli yhdeksäs ja taisi olla siitänurkasta järveä ainoa joka pääsi palkinnoille. Siitä paikasta mitä ensimmääisenä mietin tuli ylös ainakin kolme lohta. Itselläni yksi, elämäni pienin kirjolohi alle 300g. Kaikkien muitten näkemäni kalat oli 1-2,5kg. Jäihän toki suurempi osa väestä kokonaan ilman saalista että siinäsuhtteessa toi mun alle 300g ihan hyvä ja muistaapas sen tapahtuman ainakin pitkään. Ja paikanvalintanikin oli ihan hyvä, jos olisin mennyt toka paikkavaihtoehtooni missä kaverini poikineen oli, eivät he tietenkään olisi mahtuneet samalle kohdelle. Tällöi he eivät ehkä olisi saanneet saalista yhtä hyvin ja tämänkertaisen saaliin poika varmasti muistaa pitkään ja se ehkä innostaa häntä lisää kalastukseen. Lisäksi mun ei tarvinnut paljon kalaa perkkailla paikanvalintani ansiosta. Kokonaisuudessaan siis oikein hyvin.:)

perjantai 11. toukokuuta 2012

Sää

Säätiedotus lupas huomiseks sadetta ja lähes myrskytuulta ja toivonkin että se pitäis paikkansa. Huomenna on kesäkauden avaus lohikisat Vimpelin Kakkurinjärvellä. En oo siellä kesäkisoissa kertaakaan palkinnoille asti päässyt mutta muutaman kerran oon ollut kyllä aika lähellä. Jos huomenna aamusta on oikeen surkea keli tulee järvelle vähemmän osallistujia, tällöin voin sijoitua normaalia paremmin.:) Järvihän on kohtuu pieni ja kesäkisoissa kun väkeä sinne rannoille laitetaan saman verran mitä viimevuosina on ollut, ei monillekkaan riitä semmoista kohtaa mistä voiskaan kuvitella voittavansa. Tai toki voi kuvitella jos järveä ei hyvin tunne mutta kun potin satun aika hyvin tuntemaan putoaa innostus aika hyvin jos en haluamanikaltaiselle paikalle pääse.. Tai voin alkuun päästäkkin mutta nykyisin olen liika hellämielinen ja annan viereisten jälkeenpäin tulleiden pitää paikkaa omanaan. Pitäis kisoissa olla senverran äijä ja sanoa jos viereinen heittelee siimaansa nokan alle, että painu sää kuule v..tuun, mää olin täsä enstä... Mutta ei, luovutan liiankin helposti sitä polituttua kalamiesporukkaa kohtaan jota siellä on. Esim. viimevuonna mietin paikkani tarkasti jo aiemmin minne yritän, siihen sitten pääsinkin mutta viereeni tuli perästä mies vain muuutaman metrin päähän, luovotin/ annoin tilaa ja siirryin ennen aloitusta muutamaa kymmentä metriä eteenpäin kun siellä oli tilaa vaikka kuinka. Noh mites kävikään, paikalle missä ennen aloitusta olin tuli vielä mies ja voitti siitä sitten koko kisan. Olisinpa vaan malttannut paikoillani pysyä...
Sinänsä mulla on nyt jonkinlaiset mahdollisuudet pärjätä sillä en ole vielä tänä vuonna kesäkalastusvärkkeihin koskenutkaan. Yleensä kisoja ennen vaan laittelen värkkejä uudestaan ja uudestaan liiankin monesti, jolloin kisoissa on mukana monesti jonkinmoiset kokeiluversiot. Kisat ei ois oikea paikka ruveta mitää uusia virityksiä kokeilemaan vaan ois parempi peleta niillä vanhoilla hyviksitietämillään välineillä. Kesäkalavärkit on L.järvellä jonne kerkeän vasta iltapäivästä menemään kun mulla on täällä tänään fysioterapia. En siellä ehkä onneks kerkiä niitä hirviästi vaihdella kun osa mitä oon nyt miettinnyt on aika varmasti hyvin hukassa jossain aitan uumenissa...

tiistai 8. toukokuuta 2012

Selvää..

Juu, selvää alkaa olemaan että vanha rupian olemaan.. Heräsin tänään aamulla ennen kuutta ilman mitään erityistä syytä. Vanhat ihmisethän on monestik niitä aamuvirkkuja että kai määki rupeen pikkuhiljaa muuttuun semmoseks etten saa aamustakaan nukuttua. Parin viimeviikon aikana oon muutamankin kerran heränny aikaisin ilman eri herätystäkään. Tänään tunninverran sisällä kässehittyäni päätin lähteä aamukävelylle niikuin muutkin kunnon eläkeläiset.. Noh, autollahan lähin mutta käveleskelin sentään Kyrkösjärven takana pätkän aikaa. Ei tullut kävelystä sitä virkistymistä mitä sillä lähdin hakemaan. Takasin tullessa sain kuitenkin aika pian nukahetuks, mutten ollut sittenkään mikään virkku herättyäni. Ajoittain olen lähes aina hyvin väsynyt vaikka pitkästi kellon mukaan nukkuisinkin. Nukkumiset eivät vissiin aina ole tämmösillä päänsä poksauttaneilla yhtä levollisia mitä ehjäpäisellä.. Mutta onneks mulla on kuitenkin joskus pitkiä jaksoja jolloin tunnen itseni kohtuu levänneeksi.
Puoliltapäivin aattelin että käyn päivällä jossain syömässä sillä jos täällä ruokaa laittaisin, siis sotkisin, se asuntovälittäjä soittais saman tien että voisikohan tänne tulla tätä kämppää katsoon... Tarkotukseni oli sitten lähteä käymään syömässä buffassa missä usein muulloinkin käyn. Lähdön aikana mulle tulikin päähän että lähempäs käymään Keskisellä kun mun pitää kasvimaahankin siemeniä hakea (siemeniähän ei oo tietenkään koko S.joella:) ). Keskisen holtoaseman kohalla sitten katoin että ompa halpaa dsl:iä, käympä tankkaan lähteissä..  Tavarapuolella kävin syömässä ja kiersin pikasesti kaupan läpi ostamatta mitään, onnistuin siis. Sitten menin pihapuodista hakeen niitä siemeniä enkä sieltäkään ostannut muuta, sielläkin siis onnistuin. Siitten kävin vielä ruokapuolella ja kas, paistettujen muikkujen kohdalla kävelyni tyssäs ja läjän niitä ostin kun huomasin että mullahan on taas nälkä vaikka olin vajaa tuntia aiemmin syönnyt. Pihalla sitten päästelin ne muikut naamariin.
Eli näläntunne.. Sekin on tosiaan mulla ajoittaista, lähipäivinä oon joutunnut syödä jotain lähes jatkuvasti ja joskus on semmoisia pätkiä että iltapäivästä pitää ruveta muisteleen että oonkos mää syönnyt tänää mitään?? Makuaisti joillakin aivovammaisilla häipyy vissiin kokonaan mutta mulla se on vaan hiukan muuttunnut aiemmasta. Tätä näläntunteen heittelyä on kai joillain muillakin aivovammaisilla, tai onhan sitä varmaan monillakin ihmisillä mutta myös se asia on korostunnut av:n myötä...  Ja se muisti,,, en sitten muistannut käydä siellä tankkaamassa..
Sinänsä mulle varmaan ihan oikea paikka jos L.järvelle jossain vaiheessa palaan. L.järvelle muuttaa takaisin jonkinverran eläkeläisiä mitkä ovat työelämänsä ajan olleet jossain muualla töissä. Itseasiassa on sinne jotain vissiin muuttannut jotka eivä ole sieltä edes kotoisin. Mutta ne on vanhuuseläkeläisiä jotka sinne muuttaa, byyh... No ei siellä ihan kaikki oo eläkeläisiä, kyllä siellä aika hyvin nuorempaakin polvea pysyy jos vaan töitä lähialueilta saavat.....







maanantai 7. toukokuuta 2012

Muuttoa??

Nyt rupiaa vaikuttaan semmoselta että S.joelta saan/ joudun liukenemaan ehkä kohtuu piankin. Eilen oli tän asunnon ensiesittely ja katsomassa oli ollut vissiin 8-9 pariskuntaa, vaikka myyntiilmoitus ei kauaan oo kerinnytkään näkymään. Kohta mun pitää taas häipyä vähäks aikaa, kun se asuntoväittäjä soitti ja sanoi että tänne joku joka oli eilenkin täällä käynyt tulisi yksin asuntoo kattoon tarkemmin. Jonkinmoista kiinnostusta on siis ollut kun tarkemmin haluaa tulla katsomaan ja ainakin välittäjän mukaan useampikin pari oli ollut tästä aika paljoltikkin kiinnostuneita.. Jonkinmoista ostotarjousta siis luultavasti tulee mutta ensimmäiset on luultavasti aika pieniä tarjouksia. Ehkä.... Ei sitä muuttoa luultavasti heti tuu vaikka Kirsi jonkin tarjouksen hyväksyiskin mutta tavaroitten raijaaminen paikasta toiseen kumminkin alkais aika pian. Mielellään sen pari viikkoa täällä ainakin vielä pysyttelisin  kun tää seutu, ainakin Vapaudentien varsi ja yleisesti jokivarsi, on parhaan näköistä kun Koivut lehtensä tekee ja ensimmäiset Voikukat rupiaa kukkimaan. L.järvellä on hienoin aika pikkasen myöhemmin.. Ehkä tää aika ennen Juhannusta menee mulla muuttoja sompaillessa että onpa siinä toisaalta sitä elämisenmakua mitä kaipailin tässä ajassa olevan. Tavallaan jännää tää tunne kun ei tiedä varmaks paikkaa missä parin viikon päästä on..:)

torstai 3. toukokuuta 2012

""""""

Rapiat viikko sitten kirjoitin että nyt elän täysillä tämän ajan vuodesta mikä jäi silloin kerran kokonaan väliin. No mitäpä oon viikossa tehnyt.. Enpä mitään erikosta ja senkin eilen päätin etten sinne ensi viikonlopun pilkkitapahtumaan Kilpisjärvellekkään mee. Tapahtuma sinällään oikein mukava mutta säätiedotuksen mukaan siellä sataa lunta  -> ajokelit mahd. huonot. Elikkä rupesin taas jarruttelemaan, siis könnään luultavasti taas täällä... Tänäänkin olin L.järvellä pihatöissä samoin kuin vuosi sitten... Noh, jospa sitä kumminkin ennen juhannusta tulis tehtyä jotainkaan poikkeuksellista..
Nyt tämä asunto missä majailen on virallisesti myynnissä ja ens sunnuntaina on ensimmäinen asunnon näyttö. Mitäpä siitä toivon?? En tiedä sitäkään. Tavallaan toivon että kaupat hyvin tulee, jolloin Kirsi voi ostaa täältä toisen asunnon ja mää palaan L.järvelle. Toinen puoli sisälläni kuitenkin toivoo ettei kauppoja ainakaan heti tulis jolloin voisin pysytellä täällä ja Kirsi ois siellä L.järven tuvalla. Tavallaan siis pihalla oon nytkin mutta onpa se hyvin tyypillinen tunne mulle. Mutta täytyy ajatella positiivisesti kävi kummate päin tahansa. L.järvelle jos palaan tuvalla/ pihalla on aina tekemistä jolloin ei tartte yrittää keksiä keksimällä tekemistä. Taas jos täällä pitempään pysyn olen lähempänä kauppoja jne., eli ihmis elämää. Onhan kummassakin vaihtoehdossa kyllä paljon niitä huonojakin puolia mutta taitaa varmemmin saada nukutuks kun ei niitä rupia yhtään ajattelemaankaan.