maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kesä

Kesä, ainaki kohta. Eikös kesän lasketa vapulta alkavaks ja sanonnassakin sanotaan että pääskysestä ei päivääkään. Ite en oon kyllä vieä pääskystä nähnyt mutta Halsualla, missä on vielä lunta, oli perjantaina vissiin Räystäspääskyjä ollut usiampikin. Perjantaina olin L.järvellä ja sieltä pihalta silloin suli viimisetkin lumenrippeet, jäät järvessä oli huonohkon näkösiä, Nokkosperhosia lenteli ja Sinivokot kukki pihalla. Tai jos tarkkoja ollaan ne lähimmät vuokot oli muutaman kymmenen senttiä naapurin puolella ja eikä omalla puolella oo aiemmin montaa sinistä ollutkaan. Valkovuokkoja omalla puolella on kyllä paljon muttei niitten aika oo ihan vielä. Kaupoista ihmiset näkyy myöskin ostavan paljon grillejä mutta ite ei oo tullu vielä mitään ulkona tiristettyä. Nurmikin on täällä S.joella ruvennu vihetämään perjantain jälkeen paljon, kaikkiaan tykkään tästä ajankohdasta todella paljon kun edistymisen ed. päivään näkee hyvin. Olihan toki viimeyönäkin pakkasta mutta onpa joskus ollut pikku hallaa Heinäkuussakin. Kerran olin yötä kalassa ja ihmettelin että oonkohan mää flunssaan tulossa kun oli niin kylmä. Sitten hetkenpäästä rupes perhon heittosiima jäätymään, että hallanpuolella vissiin olitiin Heinäkuussa..

torstai 26. huhtikuuta 2012

8v.

Nyt aika tarkasti tälliin 8v., kellonaikaa en tiedä mutta näin illalla se kai on ollut.  Silloisista tätä aikaa edeltävistä sääoloista on jonkinlaista mielikuvaa, vaikka parilta viikolta onnettomuutta ennen ei työpaikaltani ole mitään muistikuvia. Kumminkin kaikki lumet täältä oli jo vähän aiemmin lähteneet ja lehtipuutkin oli kuhtuullisella hiirenkorvalla. Nythän täällä on vasta jotkin tuomet pullosella silmulla ja lumiläjääkin löytyy. Silloin 24 pvä. kävelin järven patoa ja katsoin kun sorsat ui ja perhoset lenteli, päätin silloin että nyt ois otollinen aika lähteä pilkille. Seuraavana aamuna sitten lähdinkin Lestijärvelle Valkeisjärvelle pilkille. Sehän on täältä n. 150 km koiliseen ja siellä oli vielä jäätä. Luutavasti mitään en oo saannut tai en ainakaan muista. Sellainen muistikuva kuitenkin on että mulla oli kahluusaappaat että pääsen kantavalle jäälle, siitä ei kyllä ole muistia että miten sinne jäälle oon päässyt.. Tullessa oon käynny synnyinkodissa ja olevinaan mulla on vahvana mielikuva siitä että äiti haravoi pihaa tuvan päädyssä ja häntä kävin puhuttamassa. (Ei tarvi harata nyt, siell on aika vankasti lunta.:) En oo enää lainkaan varma onko muistoni lähiviikoilta ennen tälliä oikeita, vai onko ne jälkeenpäin saatujen tietojen perusteella rakenneltuja. Enhän oikeesti muista työpaikaltani parilta viikkoa mitään , mutta toisaaltaan samassa työpaikassa olin edeltävänä kesänä että muistot sieltä ovatkin samantyyppisiä ja voivat sekoittua.
Silloin oli useamman viikkon jo lämmintä ja T-paitakelejä oli ihan yleisesti. Näinä päivinä silloin on kuulemma ruvennut satamaan ja se on satannut vissiin lähes päivittäin kesäkuun puoleen väliin asti. Että siinäsuhteessa aivan sama vaikka vähän tiedottomassa tilassa oon ollutkin kun ei sadepäivinä ois keksinny kumminkaan mitään jännää tekemistäkään ja töissä ois kuitenkin väliin joutunnu olemaan pihalla..:)

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

--#z,,:)--x-:)+----%?-:)

Otsikossa tiivistettynä viimiset kymmenen vuottani... Huomenna illalla onnettomuudestani tulee kuluneeksi jo 8v.. Periaatteessa hyvin oon selvinnyt vaikka alkutilanne kolarin jälkeen olikin hengissäpysymisen kannalta siinä ja tässä. Mutta jälkiä tärsky jätti ja entiselleni en loppuelämässäni palaa, vaikka siitä pitkään toiveita elättelinkin.
Täällä S.joella onnettomuus sattui ja kooma-ajan olin täällä sairaalassa. Kirjoilla olin silloin synninkunnassani Halsualla ja jossin vaiheessa minut oli siirretty K-P:n keskussairaalaan Kokkolaan. Kokkolan sairaalasta mulla on ensimmäinen onnettomuuden jälkeinen muistiväläys. (Yöllä) heräsin sängyssä ja ihmettelin että missä oikeen olen. En tiennyt että olin halvaantunut toiselta puolelta + jalka katki, en siis ilmeisesti silloin tuntenut niitä kipuja mitä minulla on silloin periaatteessa täytynyt olla. Noh, oon tietysti aatellut että lähempäs katsoon missä oikeen oon ja tietysti lattialle sängyn viereen menoni on päättynyt. Muisti väläykseni päättyy siihen kun aloin kaatua/ tipahtaa lattialle. Ehkä siinäkin se rymähdysvaihe on ottanut pikkasen kipeetä ja pää on silloin aatellut ettei tätä tarttekkaan muistaa.:) Siitä lattialta mut kumminkin oli löydetty ja heti viety kuvauksiin ja tarkistettu oonko mennyt lisää rikki..
Tämän jälkeen fyysinen kuntoutumiseni oli todella nopeaa, vaikka ei se tietenkään itestä silloin nopeelta tuntunnut. Elokuun 10 pvän. hujakoilla luovuin pyörätuolista aika täysin ja talvella sai kyynärsauvatkin nakata menemään. Tai kyllähän silloin tarvi epätasaisemmalla jonkin sauvan kädessä, eikä siitä metsässä ole haittaa nykyäänkään.
Töihin olisin kyynärsauvavaiheessa halunnut paljon ja silloin ajattelin että ainoa este töihin paluuseen on ruumiillinen kuntoni.
Pari vuotta tästä eteenpäin aloin ymmärtää etten pääni takia silloin normaaliin työelämään kykene. Väsyin todella nopeaa jos jotain ajattelin, tein paljon virheellisiä päätelmiä eli en osannut kokonaisuutta asiasta hahmottaa, unohtelin asioita, jne.. Tulloin vielä ajattelin että kun jonkun aikaa menee eteenpäin niin ennalleni korjaannun....
V. -#-
V.++,,,,
V.+,,,,,
V.,,,,,
Rapiat 7v. tällistäni, eli viime kesänä alkoi merkittävä mieleni aukeaminen/ myllerrys. Vasta tämän kautta sain hyväksytetyks itelleni etten minä nyt, enkä ikinä kykene normaaliin työelämään. Enkä monessa muussakaan asiassa kykene niin toimimaan kuin normaali ihminen..
Silloin 8v. sitten jäi tästä hetkestä lähes juhannukseen asti oleva aika lähes täysin elämättä. Mielestäni kyseinen aika on vuoden ehdottomasti parasta ajankohtaa, linnut laulaa, luonto puhkeaa elämään ja muutkin ihmiset ovat ajasta onnellisia. Eli nyt yritän tuon ajanjakson elää täysillä, onnettomuuden jälkeenkään en ole kyseistä aikaa mitenkään kovin elännyt, vaan oon aina jussina huomannut että se aikahan meni jo enkä mitään suurenmoista oo tehnyt..

Tosiaan se autoni "ajokielto" päättyi tänään. Aamusta se oli merkkiliikkeessä ja siellä totesivat että se on hyvä/ ehjä.:)

Kawasaki ZZR 1100. Pientä pintaremonttia joutui kuskini tällin jälkee pyörälle tekemään mutta kylläpä hän sillä ajeli.:)

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Saaressa

En oo pitkään aikaan käynnyt kävelemässä tossa Törnävänsaaressa, mutta äskön kävin kun ei saa kerta autoillakkaan.:) Ihmisiä siellä oli lenkillä ja nakkomassa frisbeegolfia aika paljon. Lisäks siellä Provinssin päälavan kohdassa oli lapsosia muutaman joukkueelliisen verran pelaamassa jalkapalloa. Luntakaan täällä ei enää muuta oo kuin aurausläjien kohdassa. Toisin on Halsualla.. Eilen siellä tuli käytyä ja harmitti kun kamera ei tullut mukaan, siellä oli todella vankasti tuvan pihalla lunta ja tielläkin oli tuvan kohdalla vielä jäätä.. Notta ainakin tääl kesä siis tuloo ja kelit rupiaa oleen aika mukavia.

 Telkistä yli kymmenen kuvaa otin mutta yhtään missä ois molemmat ei hyvin onnistunut, toinen ainakin liikkui tai mun käsi oli vispahtannu..









                               Ei tääl enää hirviästi lunta oo ja yläkuvan tuomessa rupee silmut oleen
                               aika pullosia.











Hmmph...:)

Tuli sitte ajokieltoa ke. aamuun. Siis "uudelle" autolle, ei mulle... Ihan hyvin nyt oon saannu nukuttua ja muutenkin oon ollu jo autojen suhteen rauhallisimmilla mielin, mutta nyt.. Tänään menin Toyotan merkkiliikkeestä kysymään et onko ton ikäsissä moottoreissa ollu enään sitä öljypumpun takkuamis vikaa, josta sitten johtuisi koko koneen syrppäys.. Siinä sitten ohimennen selitin että tossa se dieselin ääni/ venttiliäänet kuuluu hyvin liikkeelle lähdettäessä matalilla kierroksilla ja myöskin korkeammilla kierroksilla ohitettaessa tms.. Siihen siellä todettiin että ääntäminen johtuu ehkä suuttimista joiden johdosta öljypumpun sihti tukkeutuu -> öljypumppu poks -> kone rikki... .. . Öljynvaihdon yhteydessä sen sihdin vissiin näkee kun osaa lampun kanssa oikeasta kohtaa katsoa. Siellä siis ke. öljynvaihto. Ei tohon ois vielä tarttennu pitkään aikaan öljyjä vaihtaa, mutta sieltä sanottiin että sen asian kannattaa selvittää nyt pian kun auton myyneellä liikkeellä ois mahdollisesta sihdin tukkeutumisesta korvausvastuu.. Siihen venttiiliääneen en itse alkuun ajaessani mitenkään paljon huomiota kiinnittännyt kun kuitenkin Saksalaisperäisissä tai yleensä eurooppalaisissa dieseleissä on hiljaisempi se dsl. ääni mitä noissa.
Nyt mieleni rupes siis taas kehittään niitä suuria mahdollisi ongemia tostakin auton vaihdosta. En siis tieä saako ens yönä vaihteeks nukuttua kunnolla, luultavasti en. Todennäköisesti siinä ei oo se sihti tukossa kun sieltä pihalta lähti juuri samanlainen auto sinne mennessäni ja siinä oli ulospäin vieläkin kovemmat diesel äänet.. Parhaassa tapauksessa autoni siellä hyväksi todetaan öljynvaihdon yhteydessä, mutta häviänhän silloinkin öljynvaihtoon kuluvat rahat, mitä juuri nyt ei jostain kumman syystä ois.. Jos se sihti kumminkin on karstan tukkima häviän pahimmillaan koneremontin summan, jos sen mulle myyneen liikkeen kanssa ei palautus onnistuiskaan. Lain mukaanhan kaupanpurun kuitenkin pitäis mahdollisesta tapauksesta onnistua, en kyllä voi toisaaltaan ottaa sitä rikkinäistä Skodaakaan takaisin..
Rupiaa pikkuhiljaa tuntumaan että mulle kannattavin auto ois sopivan vanha, pikkukoneinen bensa, käsivaihteinen ja halpa kinneri jolla olisi niin huono ajaakkin ettei siihen ees paljoa kilometreja vuodessa kertyis. Toinen vaihtoehto olis uus auto jossa on takuu. Toi jälkimmäinen vaihtoehto ois toki mukava, mutta mutta.. Uudet yleensä maksaa aika paljon ja rahaa ei mitenkään ylenmäärin ois...
Toivotaan nyt kuitenkin että öljyvaihdon yhteydessä se hyväks todetaan ja häviäisin vaan pelkät öljynvaihtorahat, tällöin hermot säästyis jotka menis siinä tapauksessa jos kauppaa pitäis yrittää ruveta purkaan..
.........................
Äskön tunnin päikkärit välissä ja nyt mieli on jo pikkasen rauhaisampi.
Eilen illalla rupesin tarkemmin suunnittelemaan tohon autoon takatelttaa, jolloin siellä telttaosassa ois seisomakorkeus ja nukkuminen hyvin onnistuis autonkin puolella, siellä myös tarkenis paremmin kuin maata vasten. Tarvikkeet mulla sen telttaosan tekemistä varten kyllä aika pitkälle löytyis, ainoastaan muutamia kumisia kiinnikkeitä tarttis ostaa, että siihen ois varaakin. Kalareissuilla ja mahdollisilla leirintäalue yöpymisillähän tommonen ois ihan käypänen, eikä sitä asuntovaunua missä ei oo mitään mukavuuksia tarttis raahata mahd. reissuilla perässä. Mutta mutta, nyt siis saa kumminkin jäädyttää noi auto-teltta-ajatelmat ainakin keskiviikoks asti...
Jooh.. Nyt rupeaa vaikuttaan todennäköiseltä että jos tostakin autosta joutuu luopumaan mun tuleva autoni on joku -70 luvun lopun Lada Niva. Niissä ei oo mittarissa oikeen pitkästi kilometreja ikinä kun niissä ei oo kun viis kumeroa mittarissa ettei satojatonneja voi näkyä.. Ja särkyviä osia on vähän (lue, niissä on ylipäätään vähän mitään osia). Ja se ajomukavuus, niillä ei ajotuntumassa oo juurikaa eroa ajaako tiellä vai sen vieressä. Tämän ansiosta niihin tulee myöskin hyvin vähän kilometreja (niillä ei tosiaan oikein pitkiä matkoja viitsi ajaa). Ylinopeussakkojakaan ois monin paikoin hyvin vaikea saada kun ne eivät yksinkertaisesti kulje kovaa. Ja öljyäkään niihin ei yleensä tarvi vaihtaa, riittää kun joka tankkauksen yhteydessä vaan lisää öljyä.
Siinä taitaa olla mun tuleva autoni..:)

                               Paperille jo illalla sitä takatelttaa mietin...

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Toteamus

Kyllä mulla taitaa olla suomen paras vastaavanlainen Toyota Avensis 2,2 D-4D, ainakin jos hinta ja laatu kulkevat käsikädessä.... Laskin vaan tänään kokonaishinnan mitä mulla on kuukauden kuluessa mennyt autoihin, se ei ollut mikään mieltäylentävä summa..  ..  .. Piti tässä välissä kattoa nettiautosta että paljonko oon hävinnyt, yllätyksekseni en paljoakaan kun ajatellaan varustetasoa.:) Mutta hermothan on autojen takia ollut viimeisen kuukauden aikana välistä aika koetuksella...
Nyt oon tosiaan lähiaikona ite semmosen elämäntavan puolelle liukunnut mitä en itse kovin arvosta. Asiaa joskus syksyisissä kirjoituksissa jotenkin sivusin. Tällä tavalla tarkoitan sitä että kulutetaan huvikseen enemmän mikä ois oikeesti tarpeellista, nythän oon autoihin kuluttannut enemmän mitä ois kokonaiskulut ollut jos oisin vaan Seattia korjauttannu. Rahaa ja kokonaisenergiaa menny.. Sen suhteen kuitenkin voin hyvää mieltä itselleni luoda vaikka autoihin/ autoiluun paljon lataankin eteivät muut elämäntapani ole mitään paljon luonnonvaroja kuluttavia. Eli en matkustele letokoneella mihinkään, yksi pitkä menopaluulentohan luo henkeä kohden sellaiset päästöt että sitä määrää kohden voi autoilla koko vuoden. Ruoan hussaamista mulla ei paljon tuu vaan usein lämmitän vanhoja ruokia ja etenkin L.järvellä asuessani suurikin osa ruoasta oli itse kasvattamaani/ pyytämääni. Tai jos tarkkoja ollaan niin kasvikset ja perunat on kyllä etupäässä isännän kasvattamia, muttei kumminka mitään tehotuotettuja toisella puolen maailmaa. L.järven tuvalleni mahdollisesti palaan asumaan ja koitan miten mun pää siellä talon/ pihan kunnossapitoa kestää. Kirsi ehkä myy tämän asunnon pois ostaakseen toisen jonne itse muuttaa. Yksi suurenmoinen haittapuoli mahdollisesti käyvästä asiasta kuitenkin on... Provinssirock paikka etääntyy, byyyh... : )
Kokonaisuudessaan oon valinnut sen autoilun ja autoksi en halua itselleni mitäää suuri kulutuksista/ päästöistä yksilöä. Tosin onhan ton päästöt korkeammat mitä sillä Seatilla mutta jospa sitä tarvis korjailla vähemmän niin se taas tasais asiaa. Siis jokin pieni eko hippi asuu sisälläni vaikkei sitä normaalisti juurikaan huomaa.
Ulkona sataa muutes aika pähiästi lunta.. Sehän on oikeen mukavaa tähän vuodenaikaan.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Stressiä...:)

Joo, pikkasen on vieläkin stressiä vaikka se laskemaanpäin nyt onkin, mieli ehkä saa iltapäivästä jonkinlaisen rauhan. Sterssini aika selvä ilmenemismuoto on ihoni. Naaman iho alkaa kuivata ja kutista herkästi jos stressaan. Muistaakseni vanhassa, Sekaisin Marista leffassa oli yks tyyppi joka kutisi h...ti kun se hermoili. Ei mulla se kutka onneks yhtä pahaa oo kuin siinä leffassa, mutta kyllä kutinan huomaa.. Sen suhteen nyt on onneks jo parempi mitä eilen, ja nukuttuakin sain viimeyönä kohtuu hyvin.
Autoistahan oon stressannut. Eilen yks autoalan ihminen sanoi että tolla koneella olevissa autoissa öljypumppu saattaa joskus renata, eli sen johdostahan kone poksahtaa -> useamman tonnin korjaus. Öljynpainevalo ei vissiin syty ennen kuin on myöhäistä. Asiaa sitten tänään paremmin selvittelin ja syy öljypumpun mahdolliseen poksahtamiseen johtuu ehkä suuttimista. Suuttimet aiheuttavat karstaa -> karsta tarttuu öljypumpun imusiivilään -> öljypumppu poks -> kone zrrrr..... Lisäksi tossa on massakytkin joka todennäköisesti joskus poksahtaa, mutta se on kumminkin huomattavasti halvempi korjata kuin se Skodan aut laatikko. Vielä turbokin saattaa joskus tossahtaa.. Eli googleen kirjoitin auton mallin ja viat.. Se oli kokonaisuudessaan kuitenkin positiivista luettavaa. Paljon oli että on pitkästikkin ajettu auto johon ei ole tarvinnut  laittaa muuta kuin kuluvia osia, mm. iskareita. jarrukenkiä jne.. Ohjaustuntumaa, mitä tossa ei oikeen hyvin ole, siellä myös moitittiin. Ton asianhan toki itekkin heti ensimetreillä huomasin, mutta kylläpä siihen tottuu. Ei toi toki niin hyvä ole ajaa mitä eurooppalaiset autot, mutta kumminkin kohtuullinen..... Tänään aattelin lähteä käymään Vimpelissä mun luottokorjaamolla kuulemassa minkämoisen tuomion siitä antavat. Vähän se jännittää. Samalla reissulla aattelin että käyn, jos jaksan, asentamassa sen hanan L.järvelle.

Mun tuurilla noi kaikki mahdolliset isot viat tulee tänään ja aahh.. Taas menis tonneja -> niitä ei oo -> Rupean käyttämääm julkisia liikennevälineitä ja kävelen paljon -> kunto kasvaa.. Löytyhän tuostakin mahdollisuudesta hyvät puolet.:)
..............
Iltaa.. Reissu suoritettu ja lappajärvellä viimein toimiva hana altaaseen liitetty.:) Meinas sen halvalla ostamani hanan asennuskin vähän potkia päähän ja meinasin välillä jo luovuttaa ja menin ottaan tunnin päikkärit. Päikkäreitten jälkeen sen sain kumminki kohtuu nopeasti kunnolla asennettua. 1mm hanaan jäi pelivaraa altaan reunaan että liki oli että sopiko tuokaan. Harva hana siihen ylensäkään passaa.
Jooh, eli sielä autokorjaamolla myös kävin autostani mielipiteitä kyselemässä.. Nuo edellä meinitsemani asiat ovat mahdollisia mutteivat vissiin mitenkään varmanpäälle tulevia vikoja. Se noissa mainitsemissani vioissa on pahaa että öljypumppu ei varoittele aiemmin välttämättä ollenkaan vaan tossahus käy yllättäen ja kytkimelle ei mitään voi vaikka rupiais huomaan että kohta se hajoaa. Se oli kumminkin positiivista mitä korjaamolla sanottiin Toyotasta. "Me oltais työttömiä jos suomessa ei olis muita autoja kuin Toyotia".
Joskus opiskeluaikoina mulla oli pariin otteeseen Toyota. Ei niihin kyllä paljon korjailuja tarttinnu tehdä vaikka kumpainen oli kohtuupitkästi ajettuja, sen puoleen hyviä autoja. Mutta se ajotuntuma... Ne oli molemmat kyllä huom. pienempiä Corolloita ja bensakoneella. Sen jälkeen tuli käyttööni vanha VAG:ilainen jonka oli ajomukavuus paljon parempi, mutta vikojahan rupes silloin löytyyn.. Se oli Seat Toledo, muistaakseni -96:nen. Sitten vaihdoin sen jälleen Seattiin mutta tälläkertaa Cordobaan vm. -99. Sekin oli hyvä ajettava ja vikojakin oli kohtuudella, mutta kuimminkin niitä oli. Sitten sain parin vuoden päästä hiukaan rahaa ja päätin vaihtaa uudehkoon vähävikaiseen autoon, vaihdoin taas Seat Toledoon -04. Yli puoli vuotta alusta meni hyvin eikä vikoja ollut mitään mutta sitten... Kyseiselle koneelle vähillä kilometreilla  menivät venttiilinohjarit vituralleen. Eli mm. kansi moottorihiomolle ja mulle koko moottorin kunnostamisesta useamman tonnin lasku. Sitten taas oli pätkä hyvää ja sitten voimat autosta alkoivat häipyä hetkittäin mutta asiaan ei selvää syytä löytynnyt ikinä, ja useammassa paikassa asiaa yritettiin selvittää.. Ei ne kyllä enään lähiaikoina häipynyt mutta varmaa ei osaa senoa vaikka joskus tulevaisuudessa häipyykin. Mm. lämmityslaitteen kenno siihen kerran jouduttiin myös vaihtaa, pari kertaa ahtopainemittaria, pari ilmamäärämittaria ja muuta pientä sälää + toki kuluvat osat. Eli toi nykyinen pitäis olla huomattavasti vähävikaisempi.. Kop kop, koputetaan nyt taas puuta ettäi siihen nyt ainakaan lähikuukausina mitään tulis. Mitä eilen autossa kehuin että siinä kuuluu matalat taajuudet soittimessa ihan hyvin. Joo, ne kuuluu kapeaalaisesti, mutta hiukan korkeammat bassotaajuudet on aika kateissa ja keskiäänen alemmat osat myös.  Onneks toi ei oo mikään mullistava haitta.. Ja se ajomukavuus. Se ei ole yhtä mukava ajaa mitä se automaattilaatikollinen Skoda, ja ton ajamiseen joutuu keskittyä enemmän. Mutta positiiviset puolet asiasta. Ei tuu ajettua niin paljon turhia ajoja mitä ois tullu Skodalla ja kortti säilyy varmemmin kun tolla tulee ajettua rajoitusten mukaan. Tai kyllähän liki rajoitusten mukaan Skodallakin ajelin mutta 80 km/h tuntui aika puuduttavan hitaalta, eli sillä ois varmaan joskus liukunnu sinne kortin kuivumis tason ylinopeuden puolelle, ja sitten ois luultavasti ollutkin se tutka. Mutta voin kyllä suositella sellaiselle henkilölle joka hakee ajomukavuutta mutta jolla on varaa maksaa joskus mahdollisesti sattuvia vikoja automaatti Skoda Superbia tai yleensäkin VAG;ilaista. Toki myös MB:t ja BMW:t ja Volvot, niissä ei oo ehkä yhtä usein vikoja mitä osassa VAG:eja. Toki monet muutkin eurooppalaiset on  ajettavuudeltaan parempia mitä Toyotat mutta vikoja niissä on kyllä yleisemmin... Toivotaan että nykynen autoni on keskiverto Toyota, eli pikkuvikanen.
.............
Lisää plussapuolia autosta... On se mun silmään aika hyvän näkänen sopivasta kulmasta takaviistosta. Näyttää sieltä joltain VAG: ilaiselta.: )

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

On se hienoo..

..että säästin sunnuntaina hanassa jopa useita kymppejä. Eilen sain nimittäin rahaa uppoomaan taas useamman tonnin mitä mulla nyt ei itsellä ole niin paljon. Siis lainaa isältä...:) Autoon rahaa taas meni, ja tästä varmaankin illemmalla kirjoitan tänne. Nyt lähden käymään L.järvellä -> Tervajoella -> Takas tänne rengasliikkeeseen...
...................................

No niin. Neljältä reissusta palauduin ja silloin oli pakko mennä päikkärit vetäsemään. Mut nyt rupiaa olemaan puoliherännyt olo, että kirjoittelen parin päivän tapahtumistani tänne..

Eilen päivällähän siihen mulle uuteen Skodaan tekivät merkkiliikkeessä pintapuolisen katselmuksen. Auto kun oli siellä päätin kävellä sinne kuulemaan tuomiota. Matkaa sinne on suorahkoon yli 5 km, ja tietenkään ihan suoraa kävelyreittiäkään sinne ei mene että kävelin varmaankin 6km. N. puolessa matkaa rupesin nauraan ittelleni ja toiset ihmiset varmaan kattokin että mikä tota oikeen vaivaa. Nauramaan rupesin kun aloin miettiä että alle parinkympin taksimatkaa on todella järkevää silloisissa sääoloissa kävellen säästään kun rahanmenoa on ollut, ja on tulossa paljon. Matkan tosiaan satoi kovin lunta joka tarttui vaatteisiini ja suli, siis kasteli minut.. Mutta oli kävelyssäni yksi todella hyvä hetki. Loppupulesta matkaa reittini meni Fazerin leipomo/ kahvilan vierestä, menin sinne sisään. Muutaman kerran olen siellä aiemminkin käynyt mutta nyt kohdalleni sattui aivan ylihyvä pulla tuoreen kahvin kera..
Merkkiliikkeessä totesivat että vaihdelaatikko vuotaa öljyä... No kyllähän mää jo sen tiesinkin.... Sitten totesivat että sen voi ehkä saada kuntoon tiivistesarjan vaihdolla, mikä on automaattilaatikkoon pitkä/ kallis työ. Ja sanoivat että takuitahan ei voi automaattiaskille mistä öljy on päässyt vähenenään antaa, vaan saattaa poksahtaa kumminkin. Stten kysyin että paljonkohan uusi laatikko tarkasti maksaa kun edellisen päivän heitto heillä oli hinnasta periaatteella. Katsoi koneelta, huokaisi, katsoi lisää, huokaisi taas ja totesi että uusi laatikkohan maksaakin lähes kuus tonnia + vaihtotyö. Sillon soitin tutulle autokorjaamolle ja kysyin että sattuiskohan heillä oleen tiedossa käytettyä laatikkoa kun he vakuutusyhtiöitten lunastamia kolariautoja paljon ostavat. Kattoi koneelta lunastusautojan tilannetta ja totes ettei ainakaan  nyt oo yhtään sopivaa. Tuumas että kaksi sellaista heillä hallissa odottaa paikalleen laittoa toisiin autoihin mutta ajasta ei tietenkään osaa sanoa varmaksi milloin kyseisenlainen saisin. Sitten soitin Skodan mulle myyneeseen liikkeeseen ja kerroin tulevani Skodalla sinne.
Liikkeeseen ajoin ja mulla oli näyttää paperilla merkkiliikkeen tulkinta kyseisestä tilanteesta. Kumminkin nosturille auton nostivat ja totesivat että laatikko vuotaa. Meinasivat vielä yrittää jankata ettei se ole yhtää vuotanut heillä ollessaan ja vastuu ois kokonaan mun... Sitten mulla rupes oleen pientä luovotusta ja kerroin että voin katsoa toista vaihtoautoa kyseisen Skodan hintalapussa ollutta hintaa vasten, siis hyvittäisivät mulle siitä heidän oman hintansa. Tästä ei myöskään liikkeelle tulisi mitään vikapalautus/ kaupanpurkumerkintää minnekkään, vaan tapaus olisi heille normaali vaihto. En kyllä ees ite tiedä missä merkinnät näkyvät mutta joku muu kuin kyseisen liikkeen henkilö, en nyt muista kuka mutta joku autoalan ihminen, sanoi lähipäivinä minulle ettei kyseisessä liikkeessä ole montaa kaupanpurkutapausta, siis kohtuu luotettava liike sen mukaan.
Noh, sitte rupesin kiertään ja katsomaan liikkeessä olevia autoja. Vaihtoehtoina mielessä oli ei automaattilaatikkoinen, nyt itellä karvaita kokemuksia ja sitä olivat useat autoalan ihmiset moittineet rikkoutumisriskin  ja siitä seuraavan rahanmenon takia... Onhan se kyllä ehdottoman mukava ajaa mutta nyt se oli kuitenkin listaltani täysin pois.   Muutenkin sais olla mielellään vähävikainen merkki/ malli, eli vaihtoehdot MB joku diesel mutta ei 220cdi, BMW, VW konsernia eli Audi, VW, Skoda, (Seat). Seat sen takia suluissa kun en enää sellaista halua kun vissiin maanantaikappale mulla ed. oli. Lisäks noi volkkarit ei vissiin saa 2.0 dieseleitä olla ja VW Jetasta on paljon kuulunut moitteita.. Volvo, muttei V50. Hondat ja Toyotat. Noi kaks merkkiä on vikana sen takia kun ajotuntuma, ainakaan pienemmillä ei ole oman kokemukseni mukaan lähelläkään eurooppalaisten merkkien tasoa. No, tuo listahan rajaskin hinnanpuolesta mahdollisten autojen määrän siellä aika minimiin... Useampi siellä oli kiinnostavia kun lapusta kattoi vaan hinnan ja että mikä kone autossa on, sitten kattoi sisälle ja näki automaattivaihteiston kepin. Mukavaa se ois mutta ei nyt mulle mieleistä.. Isännälle, autoliikkeen omistavalle tutulleni jne. puheluita soittein tässä vaiheessa useamman. Muutamalla autolla kävin ajamassa ja osan täysin pommiks totesin. Viimeisenä ajoin Toyota Avensiksella joka oli liian kallis mutta yllättävän hyvä ajettava. Liike meni illalla kuudelta kiinni ja muutamaa minuuttia ennen sillä Toyotalla takasin tulin, eli mun ois jonkunlainen päätös saatava aikaseks pian.. Liike oli jo menny kiinni ja rupesin oleen hyvin väsyksissä itse. Tein siis ehkä ei niin järkevän päätöksen taas mutta löin Avensiksesta myyjän kanssa kättä päälle hiukan hitaa saatuni putuomaan. Jos oisin silloin ollut virkkuna ei kättäpäälleä olisi silloin luultavasti tullut.
Sitten ajelin tänne S.joelle ja hieman täällä illalla tärisinkin kun rupesin oleen tod. väsynyt. Mutta en, en nukkunnut ennen yötä sillä mielessäni pyöri auto ja luin sen ohjekirjaakin puolet.:)
Tästä taas tuli vahvistus etten kykene työelämään. Koko täältä poistumiseni ja tänne takaisin tuloni kesti normi työpäivän eli 8 tuntia. Kyllähän se aika meni kohtuu tolkuissaan ja paluuajomatkallakin olin ihan virkkuna mutta kun tulee kämpille missä tietää että voi rauhassa levätä alkaa väsymyksestä tulemaan fyysistäkin, eli sitä tärinää. Ja vaikka väsytti pirusti ei mieleni antannut mulle lupaa nukkua vaan mieli pakotti lukeen sitä ohjekirjaa niinkö se ois muka ollu johkain katoamassa. Ja en, en väsähdä vaikka teen saman aikaa jotain fyysistä missä ei tarvi paljoa ajatella, vaan väsyn voimakkaasti kun joutuu oikeasti paljon ajatella mitä insinöörin työ ois. En kertakaikkiaan jaksais useampaa päivää peräkkäin...
Tänään aamusta heräsin kumminkin ilman herätyskelloa ja lähdin hakeen L.järvelle tullutta Aku Ankkaa... No en oikeesti sen takia sinne mennyt vaan Skodan talvirenkaat ja rekisteriotteen kakkososa oli siellä, vein ne autoliikkeeseen ja tulin tänne S.joelle rengasliikkeeseen kun ne mun ma. ostamani uudet renkaat oli siellä. Eri pulttijako niisä on mutta sain ne vaihatettua kohtuu hinnalla semmosiin mikkä passa tohon autoon. Eli nyt mulla on kolmet renkaat vanteineen mitkä sopii ton alle ja ne uusimmat on nyt alla. Pitää siis yrittää johkain kaupitella niitä yksiä...



Tommonen mulla siis nyt on. Tai oikeammin osa siitä, sillä isäntä on siitä n.1/3 maksannut. Toivottavasti tossa ei ilmenis mitään vikaa. 2,2l diesel se on ja kyllä se yllättävän hyvin liikkuu jos vaan muistaa että tää onkin nyt manuaalivaihteinen, oon näämmä jo tottunnu automaattiin vaikkei sitä kauan ollutkaan.. Ei tuon kyyti oo yhtä herraskaista mitä sinnä Skodassa oli, mutta empä oo määkään herraskainen. Pikkuvikasis nuita kehutaan mutta niimpä kehutaan Skodaakin, paitsi nimenomaan automaattilaatikkoa.. Hyvät puolet Skodaan varrattuna että tossa kaikki ainakin tällätietoa toimii ja tossa on webasto. Se automaattinen sadetunnistin ei Skodassa toimannut kuin muutaman pyyhkäsyn ajan mutta tossa on ainakin tänään toiminnut loistavasti. Lisäks, vaikka se aika merkityksetön asia onkin, nousi hymy perseeseen asti kun kokeilin äänentoistojärjestelmää. Lykäsin taas Pendulumin CD:n soittimeen kun kokeilin ja ahh, tuossa kuulu matalat taajuudet huomattavasti paremmin mitä Skodassa. Ei tossakaan toki mihkään 20 hz asti se toistoalue mene mutta kumminkin alemmas mitä Skodassa. Eli toi on oikeesti merkityksetön asia mutta kumminkin mukava. Farmari autoa olen oikeasti aikaisemmin miettinytkin muttei sopivaa ollut tyrkyllä kun ed. vaihdon tein. Tai olihan tuokin silloin kyseisellä pihalla mutta silloin se meni kauaksi ohi sopivasta hintatasosta. Pitää nyt vielä yks huono asiakin autosta kertoa.:) L.järveltä kun lähin etiäpäin ajelemaan katoin ajotietokoneen hetkellisen kulutuksen näytöstä että kohta tää poksahtaa kun kuluttaa yhtääkkiä näin järkyttävän paljon. Lulemat oli järkiään yli 20 litran. Aikani ajelin ja lukemat ei pienentynny yhtään, toppasin, avasin nokkapellin ja katoin näkyykö mitään epämääräistä.. Ei näkynny.. Autoliikkeeseen olin menossa ja attelin että en autoa maksa jos se jo nyt äkäilee.. Hetkenkuluttua syy selvisi. Räppäsin L.järvellä ajotietokonetta ja olin laittannu vahingossa päälle semmosen ohjelman joka näyttää montako kilometria litalla  pääsee (km/l), eikä normaalia litraa kilometria kohden (l/km). Aiemmissa autoissanihan ei oo ollu tommosta mahollisuutta ollenkaan mikä silloin oli päällä ja sillä olin öö:nä. Sillä näytöllähän on parempi mitä isompi se kilometrilukema on. Että opettele Marko lukemaan.:)
Jooh, säät oli tänään mielenkiintoisia. Välillä satoi lunta niin ettei eteensä oikeen nähnyt, välillä paistoi aurinko ja välillä molempia yhtääikaa?..?...  Mutta kesä on liki. Sillaahan se lintuloru menee että, kuu Kiurusta kesään..  .. ...Västäräkistä vähäsen. Tänään Isoskyrös ajellessa vaan katoin että hypätkääpäs nyt Västäräkit pois tieltä kun täältä tuloo auto. Hyppäs ne mutta sitten vähän matkan päässä rupesin miettiin että oliko ne oikeesti Västäräkkejä... Mutta kyllä ne varmaan oli kun oon monesti ennen ollu pilkilläkin yhtäaikaa Västäräkkien kanssa... Ja eilen muka näin Kuovin että taitaa mulla olla jonkunverran noita harhanäkyjä.:)
.........
Ja taas jälkilisäystä. Lupaan nyt tänne mikä saattaa paremmin pitää kuin pelkkä omassa päässä tehty päätös. Elikkä, en vaihda lähivuosina autoa ainakaan kalliimpaan vaan korjautan tuota korjaamolla vaikka tulis isokin vika... Tai sittenhän saa toki vaihtaa jos lotosta tai jostain muualta pärähtää yhtä-äkkiä paljon rahaa... Eli hyvin todennäköistä....:)

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kaunis ilma tänään, mutta....:(

Ajatuksena aamupuolesta oli että käyn L.järvellä vaihtaan nyt sen hanan minkä eilen sine ostin. Lähteissa ajattelin että käympäs täältä kattoon autoon uusia kesärenkaita ja vanteita kun ne pitäis kumminkin kohta ostaa ja kun aikkaain on. Noh menin rengasliikkeeseen ja päädyinkin sitten uudet ostaan. Renkaitten vaihto oli siellä miltei heti ja rengastöitä oli tehty jo aika pitkälle ennenkuin katsoin autoni pohjan alle. Katoin että oon tainnu pommin hommata kun pohja oli nyt aika hyvin öljyssä ja renkaiden vaihtajakin tuumas että tuo taitaa olla vaihdelaatikosta.. Muutamana päivänä vaihteet ovat etenkin kylmänä sopivassa kiihdytyksessä muutaman kerran ns. hypelleet, eli ne ei silloin oo osanneet heti päättää mitä pykälää päällä kannattaa pitää. Ei sitä oo monesti ollut mutta onpa kumminkin. Tämän automaattilaatikko vissiin tekee jos öljy on laatikosta pikkasen vajaa.
Nyt kun näki varmaksi että jostain sitä öljyä vuotaa soitin heti auton minulle myyneeseen liikkeeseen ja kysyin mitä teen. Ensin kerroin asiat ja kysyin että tulevetko he ollenkaan vastaan kun kunnostustöitä joutuu tekemään. Myyjä senoi soittavansa minulle kun hän saa selville milloin heidän korjaamollaan ehditään tutkia mitä autolle joudutaan tekemään. Tuumasin että sinne korjaamolle pitäisi ajan saada lähipäiville, että muutaman päivän voin olla täällä ajelematta. Sanoin/ kysyin myös että heillähän on 7 viikkoa jonkinlainen vastuu, tai aikakin kaupanpurku on mahdollista sen aikaa jos auto ei ole ollut myyntihetkellä ehjänä kun se mukamas ehjänä mulle myytiin... Hetken päästä hän soitti että heilä korjaamo on täynä pari viikkoa.
Silloinen olinpaikkani oli Skodaliikkeen toisellapuolen tietä ja menin puhelun jälkeen sinne kysymään asiasta ja huomenna kerkeävät kattoon että mistä se öljy oikeen tulee pihalle. Jätin auton sinne ja soitin asiasta taas myyjälle ja kerroin ettei sitä kaupanpurkua tuu ainakaan vielä kahteen päivään kun huomenna vasta iltapäivästä saan auton, enkä näinollen ois sitä huomenna kerenny liikkeeseen palauttaakkaan. Tähän myyjä että autolle ei saa mitään tehdä vaan se on tuotava sinne kaupanpurkua varten heti koskemattomana. Totesin ettenhän mää halua sitä laatikkoa ehdoitahdoin täysin särkeä sinne ajellessa vaan että jätin auton liikkeeseen pintapuolista tarkastusta varten ja mahdollista vaihteistoöljyn lisäämistä varten. Tähän myyjä tuumas että jos en sillä tohdi nyt ajaa niin laitetaan se tulemaan hinausauton kyydissä ja kauppa purkautuu...
Liikeestä ei tietenkään korvata mitään siihen laittamaani osaa ja mukana tulisi olla kaupan aikana mukana siinä olleet osat. Siihenhän olen nyt laittannut merkkiliikkeessä uudet moottoriöljyt, jarrupalat, rekkarikilven valon = 320e. Lisäksi tänään ostin tosiaan uudet kesärenkaat + vanteet 1050e. No ne alkuperäiset kesärenkaathan on siellä rengas liikkeessä missä aamulla kävin kun otatin ne kokonaan pois niiltä toisilta vanteilta kun ne ois sakkorajaa hätyytellyt. Varmaan ne vielä huomenna löytyis takasin mutta niille vanhoille vanteille ne pitäis laitatuttaa takaisin ja alle myös jos kaupan purkamisen tekis. Että siihenkin sais taas muutaman kympin meneen. Lisäksi talvirenkaat on L.järvellä että nekin pitäis saada haettua jos kaupan purkaa.
Se myyjä meinas pikkasen vetää herneen nenään kun tuumas että kaikki mitä oli myyntihetkellä mukana oli on oltava mukana ja ettei mitään laittamaani osaa autoliike kaupanpurussa korvaa,  menin sanomaan että kyllä mun on nyt vaikeeta ettiä niitä rikkinäisiä valoja että oikeat tulee takasin paikalleen......

Lopputulema:
Jos kaupan purku häviän 320e +renkaidenvaihtotyön 50e + mulle jää turhat uudet kesärenkaat ja vanteet, +joudun hakeen talvirenkaat L.järveltä...
Jos auton pidän häviän pahimmillaan n.4000 uuteen vaihelaatikkoon + sen vaihtotyö ja öljyt.
Jos kumminkin käy tuuri auton pitäessäni pääsen muutaman satasen korjauksella ja lisäksi yli tonnin rengassatsi tulis käyttöön.

Näillätietoja ehkä pidän auton.....

Noi renkaat + vanteet tänään ostin.. Liian avoimen näkösethän noi on mutta kun noi oli halvat ja myyjä sai mut uskoteltua. Saattaapi tosin olla että nuo jää johkain nurkkaan pölyttymään jos kauppa purkautuu.


........................................................
Illan ajatelmani.. Turhaapa tollakaan asialla stessaan näinkään paljon. Toki oishan se mukavaa jos ois mukava toimiva auto, muttei se oikeasti mitenkään merkittävä seikka elämässä ole. Toi on sitä maallista mamonaa ja sitä pikkukivisarjaa mistä oon tänne joskus syksyllä kirjoittannut...
--------
Ja taas lisäystä. Onhan tuon mahdollisen vian ilmeneminen ihan kohtuullista kun aamusta olin ihan hyvällä mielellä. Eikä lähipäivinäkään oo mitään suurempaa takaiskuakaan sattunnut. Ei siis makiaa mahantäyreltä. Oisin pian ylpistynny liikaakin.:)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

(säästämistä)

Säästösyistä aattelin että meen L.järven tuvan pesuallashanaa kahtoon Keskiseltä, ja meninkin.. Aattelin etten sieltä mitään muuta tavaraa katsoiskaan kuin sitä hanaa ja jonkin alennus kyltin kohalla vois kävelyään himmata. Hanana oli mielikuvana kunnon kestävä Oraksen hana, tai etupäässä hanan ulkomitat on aika tarkat kyseiseen kohtaan. No ei ollut sopivan kokoista Oraksen hanaa, joten päädyin ostamaan hanan minkä merkkiä en ees enää muista... Kestävyyden puolesta semmoset xxx:t on kyllä monesti paljonkin lyhytikäisempiä mitä Oras mutta ompa muut yleensä yli puolta halvempiakin, kuten oli ostamanikin.
Noh, muutoin se reissu tavarapuolelle. Kalastusosaston onnistuin liukumaan hyvin pintapuolisella katselulla ohi. Espritin vaatekohdankin pääsin ohi pelkkää alehyllyä katsomalla missä ei onneksi ollut mitään erikoista. Hiukan edempänä mukaani sitten kumminkin päätyi huppari ja toppahousut.. Tämähän onkin oikein järkevä vuodenaika ostaa toppahousuja, mutta kun net oli melkeen puoli ilmaset..:) Ja tosi halpa oli kyllä se hupparikin. Hiukan etiäpäin taas. Sitten oli ale laareja joista mulla väillä oli kädessä veitsisarjaa, vatupassia yms., sitten onnistuin ne kumminkin takasin laittamaan kun totesin että mulla on vastaavia.. Samaa laaristoa eteenpäin ja käteeni tarttui L.bradorin työ ulkopaita joka vaikuttaa oikeen lämpimältä ja muutenkin laadukkaalta.  Se sitten myös pysyi mukana, senkin ostossa tämä vuodenaika on oikeen järkevää.. Eli tavarapuolelta mukana kulkeutui hana ja kolme alevaatetta.
Nälkä mulla oli jo Keskiselle mennessä ja aatteli että käyn siellä tavarapuolen grilli/ pizzeriassa syömässä. En sitten käynyt kun siellä ois istumapaikat ollu silloin hakusassa. Meinasin että käyn ruokapuolella syömässä tavarapuolen pikasen kierroksen jälkeen. Sinne sitten menin, öö mitä mitä??? Eihän se ruokapuolen grilli oo tähänaikaan vuotta näin sunnuntaisin auki.:(  Menin sitte rukapuolen kaupasta jotain pikasta äpästä hakeen.. No ei sielläkään ollu näis su. mitään niitä grillattuja tuotteita jäljellä joten ostin lihahyytelöä, paketin paahtoleipää ja söin vähän autossa. Mutta eikös toi oo ninenonaan sitä "ulkona syömistä" .:)
Pikkasen taas lapsettikin siellä käynnilläni. Jonkin lehden illalle aattelin ostaa mutta päädyin ostamaan Aku Ankan Itsehillinnän mestari kirjan. Nimen puolesta mun kannattaa ilmeisesti lukea toi kirja tarkkaan... Lisäksi ostin Sihi juomaa pullon. Sitähän Aukukin monesti juo.
Kokonaisuudessa kumminkin reissu halvempi mitä ois Oraksen hana yksistään maksannut. Toivottavasti se ostamani hana kestäis nyt ees jonkin vuoden ehjänä. Nyt meen lukeen sitä Akua ja juomaan Sihi colaa..


lauantai 14. huhtikuuta 2012

#"/&%

V...t.. Kävin tänään Lappajärvellä muka laittaan sen hanan kuntoon. En onnistunnut vieläkään. Nyt kyllä oli oikeanlaiset liittimet ja liitoksista tulikin pitävät mutta se itsessään hana kumminkin vuotikin sisältä.. Eli nyt hanan ostoon lähipäivinä. Noh, ompas siinä nyt ainakin uudet liitosputket joitten pitäis vuosia kestää. ja onpas siitä ollut ainakin ajankulua.. Paljon.:)
Eilen oli ihan ok päivä vaikka perjantai kolmastoista olikin. Perjantait kolmannettoistat on ollu itseasiaassa mulle monesti niitä hyviä päiviä. Oonhan syntynnytkin kolmantenatoista, joskaan se ei oo sillon perjantai ollut..

torstai 12. huhtikuuta 2012

Normipäiviä

Muutaman viikon yön nukkumiset on mulla onnistunnut kohtuudella, mutta pari viimistä... Toissayönä rupes päässäni leijaileen asuinpaikkaani/ sen järkevyyteen liittyviä kysymyksiä ja kaikenmoista liiba laabaa jota ei olisi tarvinnut yöllä miettiä. Iltayöstä kyllä nukahdin n. puoleks tunniks mutta sitten heräsin ja valvoin yli viiteen asti aamulla. Tämän johdosta tuli eilen torkuttua pitkälle päivään..
L.järven tuvalla oli pesuallashana tannoin ruvennu lattialle vettä tiputtaan ja ed. kerran siellä käynnilläni hanan aikamoisen ähellyksen jälkeen sain irroitettua ja totesin että vuoto on tullut putkiliitoksesta, ei varsinaisesti hanan sisältä. Hanan kiinnitysruuvitkin oli aika valmiiks ruostunneet että ne myös täytyis vaihtaa. Tiivistin hanan tuloputken liitoksen ja laitoin hanan paikoilleen vanhoilla ruuveilla. Paine putkiin päälle ja hienoista taittoa liitosputkesta, ja tsiiih.... Vettä lensi väärästä paikasta, eli liitosputkesta. Sulkimet tuloputkista kiinni ja aattelin jokupäivä uudet liitosputket hommaavani..
Eilen sitten päivällä menin liitosputkea hakemaan ja niitä uusia kiinnitysruuveja. Kaupassa kun jonkunlaiset liitosputket näin otin ne koriin ilman sen tarkempaa miettimistä. Ruuveja sensijaan mietin todella kauan. Oon myös putkimies koulutukseltani ja vastaavanlaisten asiotten parissa oon joskus  jonkinverran värkkäillyt. Tuommoset kierteet kuvitteli vieläkin tunnistavani lähes ns. otsalla, mutta siellä kaupassa rupes pientä epäilystä heräämään. Sillon aiemmin katoin että ne ruuvit ois M5 40mm. Ruuveja ei siellä irtotavarana ollut niin en viittinny ottaa niitä "ehkä" tapauksia kun paketin joutu kerralla ostaan. Siis säästin ja otin pelkkiä M5:a.
Iltapäivästä L.järvelle sitten ajelin ja siellä aattelin muutaman tänne S.joelle tulevan hyllytason halkaista kun ei täällä oo halkaisusirkkeliä.  Noh, ei ollu L.järvelläkään toimivaa sirkkeliä, tai en ainakaan löytännyt. Halkaisin levyt sitten moottorisahalla kun aattelin että ompa mulla aikaa hioa ne leikkuupinnat.. Tämä onnistui yllättävänkin hyvin, tosin onhan ne leikkuupinnat vielä hiomatta.. Sitten aatteli että laitampas sen pesuhuoneen hanan äkkiä paikoilleen kun kerta on oikinlaiset värkitkin. Hana pois -> ok, uudet liitosputket hanaan -> ok, hana paikoilleen -> ok, hanan kiinnitys pöytälevyyn niillä ostamillni ruuveilla -> #&%!?Z&%  Joo, olin sitte ostannu vääränlaiset ruuvit, ne ois pitänny olla M6 40mm. Oikeanlaisten ruuvien etsintää.... -> Aitasta löytyi yksi ihan oikeanlainen ja toinen käypänen prikkasovelluksen jälkeen. Hanan kiinnitys näillä pöytälevyyn ->ok, liitosputkien kiinnitys runkolinjaan -> ¤"#!!?&%::&##"%  Liitosputkissa on 3/4" sisäkierre kun ois pitänny olla 1". Eli ei tuu siitä hanasta vettä vieläkään.. Hyvä Marko......
Viimeyön nukuille kävi sitten samoin kuin toissayön, vaikka nyt eri asioita mielessä pyörikin. Kokonaisnukku viimeyönä, tai paremmin aamusta, mulla oli alle 5h., mikä on pahoin liian vähän mulle...

Monet ihmiset kysyvät minulta miksi olen eläkkeellä? Sanon että mulla on aivovamma. Tämän jälkeen tulee jatkokysymys, miten se muka vaikuttaa kun et vaikuta mitenkään epänormaalilta. Tähän mulla tulee vaikeuksia lyhyesti vasatakkaan kun av. vaikuttaa niin moneen asiaan. En osaa, enkä hetkessä ikinä muistakkaan kaikkea selittää, jolloin mua pidetään osittain työnvieroksujana. Mutta ei, sitä en myönnä olevani.. Asia vaan on niin että mitä enemmän jotain asiaa yritän, sen enempi teen virheitä. Seuraavassa av:sta johtuvia ongelmiani edellä kuvatun tekstin ajankohdalta, eli parilta päivää.

- Nukkumisongelmat: Nukkumisongelmia minulla on kohtuu usein ja tästä syystä monet eri "ongelmat" korostuvat. Lähes aina olen kyllä väsyneessä tilassa vaikka olisin paljon nukkunutkin. Parhaiten luultavasti nukkuisin jos en minulle vieraampien ihmisten/ asiotten kanssa en olisi missään tekemisissä, mutta kylläpä joka työssä jompikumpi noista asiosta vastaan tulee, jolloin unet eivät kohdallani onnistu. Lääkkeillähän nukkuminen onnistuis mutta niitä kartan niin kauan kuin mahdollista.
- Hitaus: Takerrun usei miettimään jotain asiaa turhan tarkasti josta tulee hitautta. Esim ne ruuvit siellä kaupassa. Usein ruokakaupassakaan en saa heti päätöstä tehtyä jolloin kauppareissuni monesti pitkiä. Ja tämän tekstin miettimisessä/ kirjoituksessakin kesti useampi tunti.
- Hätäisyys: Hätäilen joidenkin asioiden päätöksentekoa, etenkin sellaisten jotka kuvittelen tietäväni, vaikka monesti ois ollut paree miettiä ees minuutti kauemmin. Esim. liitosputki.
- Vääriä valintoja/ arvioita: Kuvittelee tietävänsä mutei kumminkaan oikeesti tiedä. Esim ruuvit. Tämä väärien arvioiden tekeminen ei rajoitu pelkästään konkreettisiin asioihin vaan usei tulkitsen väärin toista ihmistäkin.
-Hukka: Voi kun joskus löytäis sen hukkapaikan, siellä mulla ois tosi paljon tavaraa... Esim. jakoavain, ruuveja, putkipihdit, pihdit, sirkkeli yms. oli ton teksti aikana hukassa.
- Fyysiset kipuni: Niitä ei tossa tekstissä lue mutta kyllä niitäkin oli/ on..

Tunteet jooh.. Tunteethan jollaintapaa vaikuttaa noihin ed. olevaan moneenkin seikkaan, jopa fyysiseen kipuiluuni. Tunteitahan sais lääkkeillä kavennettua jollioin jotkin virheet vähenisivät. Mutta tätä en halua koska ne hyvätkin tunteet laskisivat alemmalle tasolle. Ollaan siis tämmönen musta valkoinen persoona joka tekee virheitä. Eikös se oo sanontakin että virheistä oppii. Mää siis kohta osaan vaihtaa vuotavan pesuallashanan liitäntäputken.:)

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Ei savua ilman tulta???

Illalla kävin ajelemassa Nurmo-Lapua välisen vanhan tien kun aattelin että siellä useampia täälläpäin Suomea olevia pääsiäiskokkoja löytyy. Löytyhän niitä, mutta monet oli etupäässä savuavia kasoja joissa ei näkynyt liekkejä ollenkaan. Kyllähän niissä ois niitä liekkejäkin lähempää nähnyt mutta kun savupilvi vaan näkyy kauemmaks.

Tossa oli isoimmat lieskat mitä satuin läheltä näkeen.

 Tossa kuvassa on kaks Joutsenta liki vasenta alalaitaa. Ei niitä hyvin huomaa, enkä humannut kuvaa ottaessani niitä itsekkään. Huomasin vasta kun ne rupes huutaan ja lähtivät lentoon. Tuota seuraavassa kuvassa olevaa kurkeakaan en ois huomannut ellen olisi niitä Joutsenia ruvennut seuraamaan.. Kuvassa Kurki muka näkyy selvästi mutta ei sitä tieltä seisaaltaan oikeen nähnyt.


perjantai 6. huhtikuuta 2012

(kotona)

P. reissu, mutta tulipa tehtyä... Nyt oon takasin täällä S.joella. Eilen iltapäivästä Tampereelle ajelin ja aurinkolasit sai olla päässä suurimmanosan matkaa. Tänään siellä satoi päivällä kovin lunta jä päätin lähteä poispäin kun vielä pääsi. Muutaman kilometrin Tampereelta päästyäni rupes taas aurinko paisteleen että matkojen puolesta reissu sattui hyvälle ajankohdalle. Muutoin reissu ois ehkä saannu olla joskus muulloin. Nimittäin aika orpo oli tälläkertaa olotila siellä yksin haahuilla. Mulla ei ollutkaan mitään selvää kohdetta missä siellä kävisin ja nyt kun fiilis ei ollut mitenkään huipussa ei juuri mitään tullut tehtyä. Ilonassa illalla aattelin käydä kun kumminki sen ryhmän ravintelleihin pääsen ilimaseks. Kävin siellä kattoon ja yllätyksekseni paika ei ollutkaan suurempi mitä täällä oleva. Ei paikka mitenkään huono ollut mutta kun se oma fiilis.. Muissa Tampereella olevissa kyseisen ryhmän paikoista en käynnyt ees kattoon, enkä luultavasti niihin mee jatkossakaan. Sen vois ehkä tehdä että eri kaupungeissa olevissa ton ryhmän paikoissa voisi käydäkkin jos/ kun iskee oikeen tylsää aikaa..

Syksyllä joskus täällä oon pähklinnyt että minnehän mun kannattais muuttaa. Silloin mielessä oli että paikka ei sais olla etelä- eikä keskipohjanmaalla. Viime loppukesästä/ syksystä joskus kun tännepäin tulin, tuli tunne ettei kotini oo täälläpäin.. Nyt kumminki tuntui kun Pirkanmaan puolelta tulin Ep:n puolelle että oon tullut kotia...
Loppupäätelmä: Marko ei oo näämmä mihkään oikeen tyytyväinen.:)






 Enempi siellä eilen oli lunta mitä täällä, vaikka Tre. etelämpänä onkin. Tänään oli liki ettei auto leipääntynnyt täysin kiinni kun päivällä sieltä pois lähdin. Parkkipaikkalta pois oli nousuluiska joka tietenkin oli paksussa jääsohjossa...



torstai 5. huhtikuuta 2012

>>>>Tre.

Kesti työt autokorjaamolla kohtuu kauan enkä enää siis kerkiäiskä hot. varausta Tampereelta perumaan. Tais olla viimeinen kerta kun ton auton kanssa merkkikorjaamolla käyn. Oli nimittäin kohtuu kallis käynti, maksoihan ton öljytkin jonkinverran ja takajarrupalat, mutta se työn hinta.. Nyt kumminkin kun viimisenpäälle tietää öljyn, periaatteessa pitäis 30 tkm saada pärystellä kohtuu rauhassa. Toki voihan siitä mennä jotain rikki tuolloinkin, mutta toivoa nyt ettei mitään siihen mullistavaa tulis..
Nyt tää lähtee käymään siellä Tampereella. Ei mitenkään kovin nyt innosta, mutta meen kun se hot. huone siellä on....

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Nönnöä...

Tänäänkin ollu aika nönnö päivä kun en autollani oman päätöksen mukaan periaattees saanut ajaa. Mun päätökset ei yleensä hyvin pidäkkään, niin aattelin nyt ees sen ajelemattomuuden huomiseen asti pitää.. Oon autoon kasvannut liikaa kiinni sillä nyt olo tuntuu pikkasen alastomalta, vaikken ees välttämättä muutoinka ajelis normipäivänä. No mitä oon tehnyt tänään.. No empä oikeen mitää muuta kun ajatellut että jossain kävisin jos autoilisin. Päivällä lähin ajankuluks kävellen käymään n. kilometrin päässä olevassa kaupassa mutta kävelinkin keskustaan asti Epstorille syömään. Se oli tavallaan ihan hyvä käynti, sillä siinä ainakin meni aikaa ja tulihan siitä muutama kilometri kävelyäkin. Lihakeitto oli siellä hyvää ja se jälkiruokaleivos, aah se oli todella hyvää..
Maalainen näämmä oon. Ihmisiä oli liikkeellä kohtuu paljon, mutten puhunut useampaa sanaa kuin myyjän kanssa ja tavallaan itse jotain kommunikointia joskus haluaisinkin. Pari henkilöä joiden kanssa olen ennen puhunut tuli vastaan, mutta tervehykseks puhelut heidän kanssaankin jäi. Edes omaa kävelyäni en yhtään himmannut, niikuin mulla ois ollu muka johkain kiirettä.. Ei muillakaan ihmisillä ole kaupungissa aina kiire vaikka siltä vaikuttavatkin, toki kiireiseltä vaikutin minäkin. Eli en osaa ruveta puhelemaan jonkun puolioudon tyypin kanssa jos tulee vastaan tms.. Pikkupaikassa tulee useinmiten pätkä jonkun ihmisen kanssa puhuttua, jopa oudon, vaikkei montaa ihmistä ees käynnillä näkiskään...
Varasin huomiseks huoneen sieltä Tampereelta.. Voi kylläkin vielä olla, että varaukseni perun kun sen kerkiää huom. klo.15 asti perumaan.. Puhumattomuutta ehkä siitäki reissusta tulis, mutta saispa huomenna pätkän ajella.:)

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Viat...

Tänään tein sen minkä aattelin aiemmin ettei kannattais tehdä.. Kirjoitin googleen autoni mallin ja viat... Tulos kuitenkin oli kohtuu positiivinen.:) Toki vikoja siihenkin löytyy..

Ahtopaineletku irtoaa herkästi-> ei suuri ongelma.
Turbo saattaa tiltata kokonaan-> suuri vika muttei kuitenkaan viimisenpäälle yleinen. Kunnollisella jälkikäytöllä turbon kuormituksen jälkeen ainakin saa sen poksahtamista vähän ehkäistyä. Ja virityksiäkään ei tohon kannata tehdä vaikka siihen saisi helposti +40hv. Viritykset kuormittaa turboa.
Suuttimissa joskus vikaa-> ei niin kallis vika kuin mahdollinen turbon poksahdus.
Nitinöitä/ natinoita yms.-> ei varsinaista ongelmaa, muuta kuin omille hermoille.:)
Valot poksahtelee kohtuu usein ja jarrut kuluu nopeahkoon-> tyypillistäVW:tä.
Ulkonäköä siellä myös jossain moititiin, mutta senhän mää nään itekkin ja eiköhän sitä siellä sisäpuolella tuu ajonaikana oltua.:) Audi on kyllä mielestäni paremman näkönen mutta kun A6:set maksaa enempi..

VW konserniahan Skoda on, että hyvin pitkälle samoja vikoja siinä on mitä VW Passatissa ja Audi A6:ssa. Mutta onneks vikalista on kohtuu lyhyt. Kop kop, koputetaan puuta ja toivotaan että se ees kohtuudella kestäis..
Oikeeta umpipuuta en muutes meinennu läheltä löytää mutta onneks viimein hokasin, huh. Joo en oo yhtään taikauskonen.:)


Tosiaan su päätin etten autolla ajele ennen kuin sen merkkihuoltoon to vien. Eli nyt oon meinannu kössähtää tänne ihan täysin. Ei toisaaltaan mitenkään poikkeava tilanne vaikka autolla ajelisinkin.:) Nyt tuntuu että kävisin vaikka missä jos autolla viihtisin ajaa.. Vähän tyhjäkäynniltä tuntuu tää viikko ed. viikkoon verrattuna. Täällä kun oon koitan muka jotain tekemistä keksiä ja kirjoittelen tännekkin huttua..
Kaikkiaan tästä muutaman päivän ajelemattomuudesta ei tuu ehkä ees rahallista säästöä. Nyt tylsyyksissäni oli lähellä että varasin hot.huoneen Tampereelta to-pe:ks. En siis varannu, ainaka vielä. Iltapäivästä to auton saan niin Tre. ois sopivan matkan päässä siinämielessä. Tavallaan mun ois hyväkin nyt mennä sillä en oo pitkiin aikoihin täältäpäin poistunnut, ajella haluaa to kumminkin, fyysinen kuntonikin on nyt melko kunnossa ja eipä mulla oo täälläkään mitään erityistä syytä olla. En oikeesti kumminkaan mee  silloinkaan sinne itteni tietäen, vaan koitan keksiä joitain syitä etten muka vois lähtiä. Ajelen täälläpäin ympäriinsä auton saatuani ja meen illalla johkain tonne kylälle. Kesärenkaat tossa kyllä alla on että periaatteessa keli saattais oikeankin rajoituksen lähdölle tuoda, äskön ainakin satoi lunta, tosin nyt paistaa aurinko..
Mutta jos hot. menis, niin saispa pe aamuna ainakin aamiaista.:)

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Uskoa vaiko ei

Pikku tötöilyä taas. Tälläkertaa pikkasen auton kanssa. Ei se kuulemma mitään dramaattista oo kun merkkiliikkeeseen soitin, mutte enpä sillä ajele ennen kuin to., kun vien sen silloin merkkihuoltoon. Autoon on öljyt ed. vaihdettu rapiat 16tkm sitten, ja vaihtoväli siinä olis luullakseni 15tkm. Öljyn pinnantaso oli mittatikun puolessavälissä ja aattelin että laitetaampas sinne uutta öljyä sen verran että pinnan taso on ylämerkissä kun kumminkin jonkunverran ajelisin ennen öljynvaihtoa. Katoin jostain että kyseisen öljyn koodi oli oikea mitä sinne sen muutaman desin lisäsin.. Opettele Marko lukemaan... Lisäyksen jälkeen katoin purkkia uudelleen ja totesin etteihän se oikean koodin öljyä ookkaan. Tämän jälkeen luin auton ohjekirjaa oikeen huolella läpi ja totesin ettei se alkuperäisesti katsomani öljyn koodi ois välttämättä ollut sekään oikeaa. Siellä luki että se ensimmäiseksi katsomani öljy on sopivaa useimpiin tuon tyypin autoihin, mutta.. Viittellä ja suluissa luki, longlife tekniikalla oleviin PD moottorillisiin autoihin ei saa lisätä muun koodin öljyä.. Toi on juuri semmonen poikkeustapaus, kai.. Eli merkkiliikkeeseen tilasin vaihtoajan että siellä saavat katsoa viimisenpäälle oikean öljyn.. Kyllä sieltä puh sanottiin ettei lisäämälläni öljyn määrällä ja öljyn tyypillä ole mitään ajoa rajoittavaa vaikutusta mutta.. Päätöksen tein etten sillä enää ajele ennen torstaita kun vien sen merkkihuoltoon. Suomalais mies tyypillisesti taas en ohjeita lukennut kunnolla läpi ennen asian tekemistä.:)

Tohon otsikkoon. Eli nyt en sais enää uskoa.:) Joskus, oisko ollut marraskuuta, kirjoitin että määhän rupian kohta uskoon horoskooppeihin kun silloin edeltävät asiat vaan aika hyvin passas menneisiin horoskooppeihin. Tänävuonna maaliskuuta sanottiin horoskoopissa mun parhaaksi kuukaudeksi. Ei sillä, yleisesti se olikin ihan hyvä kuukausi mitä nyt puolet kuusta olin fyysisesti hyvin kipeänä. Mutta ei silloin mitään niin merkittävää positiivista tapahtumaa ollut, että sen toivois vuoden paras kuukausi mulle olleen..
Notta pareen varmaan etten tästä eteenpäi mee kattonkaan horoskooppia..