sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Turhaa työtäOstin eilen vanhan/ halvan veneen millä pääsisin kalaan. Vene on semmonen mitä ehkä jaksaa airoilla liikutella jolloin sähkömoottorinkin pitäis jaksaa uisteluvauhtia viedä. Alunperin se on puuvene mutta kun se on alkanut ravistua niin siihen on lasikuitupinnoite ulkopintaan laitettu. Puuosat siitä on moninpaikoin aika lahoja mutta se lasikuituosahan veden pitääkin. Jokipenkalla se ostohetkellä oli ja on sillä äskettäinkin vedessä oltu että on se ainakin kohtuudella vettä pitännyt. Siellä ostopaikassa pitkässä rantaheinikossa se näytti ulkopuolelta ihan hyvältä ja siltä ettei siihen tarvis kuin pikkupaikkauksia johkain tehdä. Valkoinenhan se on ulkoväriltään mutta vedessä ollut osa oli läpeensä tummanruskea kun veden humus on siihen tarttunnut tai jotain levä tms. kasvua.  No alkuun aattelin sen pestä ja pikaisesti osin paikkailla kun se oli lainaamani trailerin kyydissä, jonka jälkeen vene heti järveen. Ostopaikkaan sanoin että trailerin tuon tänään takaisin kun tarkoitukseni oli vene tänään käydä lumppaamassa järveen. Ei sitten perinteisesti mennytkään ihan niin.. Yritin venettä trailerin kyydissä ollessa pestä. Pesin ensin Fairylla, sitten autonpesuaineella ja lopuksi Tolulla. Ei ruskea lähtenny.. Sitten vedin veneen pois trailerista ja ajattelin sen kääntää pohja ylöspäin. En siinäkään yksin onnistunut, liian raskas. Aattelin että olkoot pihalla ja lähden palauttamaan traileria. Silloin kaverini tuli onneks käymään ja kahestaan saatiin vene kyljelleen käännettyä. Pohjan kun paremmin näki löytyi pohjalta lisääkin paikkaiusta kaipaavia kohtia..
Eilen illalla en veneeseen senjälkeen enää sekaantunnut vaan vein trailerin pois. Takasin palautusreissultani tultua oli pikkasen tylsää ja päätin yrittää pyörällä lähteä käymään lähiterassila olusella (n.7,5km). Polkopyörällähän en ole onnettomuuteni jälkeen montaa kilometria yhteensä ajanut kun se ei oo oikeen onnistunut. Liikkeelle lähtö ja pysähtyminen on ollut niin vaikeita että oon ollut lähes yrittämättäkään koko hommaa. Mutta oonpas näemmä kehittynnyt näin pitkänkin ajan päästä tällistäni, nyt sujui liikkeellelähdöt/ pysähtymiset melkeen ok. Kunnossa ois kyllä petraamisen varaa ja paljon pitempää matkaa ei ois jaksannutkaan, mutta kävin Paalupaikassa..
Tänään kävin ostamassa kidesooda liosta millä ruskea saattais lähteä ja lasikuitupaikkaus värkkejä. Noh soodalla sitten yritin pestä, ei lähtennyt silläkään..  Sitten otin hiomakoneen käteen ja päätin kokonaan pohjan hioa ja maalata... Turhiapa siis oli ne mun pesuyritykset joihin meni useita tunteja kun nyt hion. Hiominen kyllä jäi pikkasen vaiheeseen kun rupes satamaan.. Mutta pari sateetonta päivää niin ulkopuolen pitäis olla kunnossa ja veneen saa pyöräyttää oikeinpäin. Sitten alkaakin uus tuskailu kun sitä puu puoltakin pitää pikkasen kunnostaa. Nyt arvon mielessä että laitanko sinne sisäosaan puuöljyn vaiko venetervan.. Sitä tervaa pikkasen ois mutta ei varmaan piisalle...


Pohja pesujeni jälkeen, ton jälkeen lähti hiomakone srrrr... Ei mua väri haittaa mutta kun paikkailla sitä paikoin pitää niin lasikuidun tartunta on pikkasen kysymysmerkki orgaaniseen ainekseen..Ei kommentteja: