tiistai 17. heinäkuuta 2012

.-.-.-

Äsken tulevat asiat kirjoitin jo aiemmin olevaan tekstiin ja kaikki uudet sieltä sitten häipyikin.. Notta nyt samat asiat tänne uuteen tekstiin. Asioita päivällä lukemista Erälehdistä, luonnonyrteistä lehdissä puhuttiin. Aiemmin oon aatellut pihalta pikkasen luonnonyrttejä mausteeks kerätä mutta enpä oo saannut aikaiseks tehtyä. Salaatteihinhan kävis pihalta mm.Apilat, Siankärsämö, Piharatamo jne. mutta lainauksissa asiaa lehdistä kasveista joiden on uskottu vaikuttavan muuhunkin kuin makuun.

"Tanskalainen lääkäri kirjoitti 1200-luvulla että muutama Katajanmarja tyhjään vatsaan vahvistaa aivoja, voimistaa aisteja, suojaa näköä, vahvistaa vatsaa, auttaa ruoansulatusta, liottaa jäämiä, parantaa kipua, lämmittää niveliä ja antaa hyvän hengityksen."
"Maukkaat Nokkosensiemenet ovat ikivanha lemmenjuoman ainesosa,,"
"Kanervan kukista ja Vadelman lehdistä haudutettu tee antaa hyvät unet."
"Ahomansikka valkaisee hampaat ja auttaa suun tulehduksiin, keskiajalla sitä käytettiin myös sydänlääkkeenä."
"Ruohosipulin kukinto parantaa ruokahalua ja ruoansulatusta sekä torjuu anemiaa ja tulehduksia."
"Kurttulehtiruusun ja Punalehtiruusun kukintojen on uskottu auttavan sydämmentykytykseen, päänsärkyyn, masennukseen sekä vatsavaivoihin."
"Mesiangervon kukan uskotaan auttaneen päänsärkyyn, lihaskouristuksiin ja flunssaan, lisäksi ne myös vahvistavat sydäntä ja ohentavat verta."
"Kanervan kukat rauhoittavat, tasapainottavat, poistavat stressiä ja laukaisevat lihaskouristuksia."

Eli mun ileisesti kannattais syödä aamusta muutama Katajanmarja. Sitte postilaatikolle kävellessä syödä ruusunkukka ja noukkia maasta parit Ahomansikat. Päivä ruoalla ois tietysti pihan kasveista tehty salaatti jossa ois mukana Ruohosipulin kukintoa. Iltaruoalla ois sitten Mesiangervolla maustettua pääruokaa ja jälkkärinä Mesiangervo smoothie. Periaatteessa illalla vois juoda nokkos siemenjuomaa mutta Kanerva & Vadelmanlehti tee joka auttaa nukkumaan on mulle yksin paljon oikeampaa.:)

Ei nuo varmaan kaikki toimi mutta on niissä jotain perää sillä ovathan useat lääkkeissä käytetyt aineet kasveista peräisin. Mm. Mesiangervossa on salisyyliä mikä on asperiinin aines. Vaikuttavien aineiden määräthän on useissa kasveissa aika pieniä... Muita nuista mainituista pihala ois paitsi Kanervaa ja Katajaa, ei niitäkään kyllä tarttis kaukaa hakea.. Ja siitä Punalehtiruususta en oo varma mutt joku outo ruusu tos on.

En tiä mikä ruusu toi on mutta saattaa olla vaikka semmonen Punalehtiruusu kun ei lehdet ainakaan puhtaan vihreät oo.


Tylsääkö mulla kun tämmösiä kirjoittelen.....

.......................................................................
Aah, kyllä oli mielenkiintoinen hetki äskön.. Lihiksen itelleni lämmitin ja söin sitä.. Puolivälissä koira rupes oksentaan lattialle ja jostainsyystä ei mulle enää loppulihis maistunnut.. Oli myös jännä siivota lattiaa kun koukistuminen on mulle nyt niin helpoa..
....................
Pitäis vissiin haalia Katajan marjoja jos ne kerta kipua poistaa ja käydä syömässä Ruohosipulin kukkaa jos se tulehdukseen auttais.. Olo alkaa oleen aika kuumeinen ja aika laajalti kivulias toi selkä. Taidan kumminkin perinteisiin valkoisiin nappeihin tyytyä.. Onneks Kirsin pitäis tulla kohta niin ei tartte enää lähteä pihalle, eikä kattela koirujen perään...

Ei kommentteja: