keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

9

Nyt on päällä oikein perinteinen flunssa. On kuumetta, nenä vuotaa, yskittää välistä ja ruppi kipiä. Tää on loppujen lopuks mukavaa..:) Mullahan ei usein ookkaan tämmöstä vaan pelkkää kuumetta tai ruppi h...tin kipiä pitkän aikaa ja kuumekkin puuttuu. Tää siis mukavaa kun ei tartte epäillä että mikä mulla nyt on.. Toivottavasti ainakin normi räkätauti..
Lähin tänään sen kuntoarvion ajaksi pois täältä asunnolta koirien kanssa, kun tänne tuli muutamia henkiä ja koirat ois varmaan ollut liikakin innoissaan. Pintakosteusmittarilla vaan täällä oli vähänaikaa sohittu ja kaikki hyväks todettu. Eipä sillä, ei täältä ois löytynny mitään kosteusvaurion alkua vaikka rakenteisiin ois syvemmälle mentykkin... Saman koulun mitä mää se kuntoarvioija on käynnyt, Kirsi muisti että arvion tekijä on ollut samalla linjalla ja pari vuotta alemmalla vuosikurssilla kuin hän. Itehäs sieltä valmistuin kun Kirsi sen koulun aloitti.. Periaatteessa mulla ja Kirsillä ois ollu oikeudet tehdä se kuntoarvio, mutta on se kuitenkin asunnon ostajalle luotettavampaa kun arvion tekijä on täysin kauppaan ulkopuolinen. Tai oonhan määkin muttei se ostajasta hyvältä vaikuttais jos arvion tekijä vääntäytyis ylös sohvan uumenista...
Kävin katsomassa ensimmäistä kertaa siellä Kirsin (uudella) asunnolla. Talohan on rakennettu vuonna 1912, ettei varsinaisesti mikään uus oo, mutta arvostan usein ennen -40 lukua rakennettuja kohteita. Niin nytkin. Jo ulko-ovi oli rakennuksessa näyttävän näköinen. Ja se näyttävyys asunnossa.. Tilantuntu oli asunnossa huomattavasti parempi mitä useissa vastaavan pinta-alan omaavissa kohteissa. Huonekorkeus on siellä toki normaalia korkeampi ja sen kauttahan sitä tilantuntua ja näyttävyyttä tulee. Tokihan seinien tapetit olivat aika rumat, mutta niiden vaihto tai maalaus ei ole mikään maailman suurin homma. Keittiön kaapistoakin tulee vissiin vaihtumaan, muttei asialla ole mikään akuutti kiire kun kaikki asunnossa on ehjää, siis vaihto tulee vaan tyyliseikkojen takia. Kokonaisuutena pidin asunnosta..
Viime viikonloppuna kun kävin Lappeenrannassa muistelin että siellä nurkalla Suomea oon känny viimeks vuosia sitten kun oon silloinki ollu eronneena ja ajelin suomea ympäriinsä, olikohan vuosi 2007. Vuodenaikakin oli silloin hyvin lähellä samaa. Silloin se kesä ei tuntunut mitenkään mukavalta mutta jälkeenpäin muistellessa asian näkee toisin. Siitä kesästä ainakin muistaa joitain tiettyjä hetkiä ja osaa ne heti sijoittaa siihen kesään eikä sillaa että pitää oikeen ruveta miettiin että milloinkas se onkaan tapahtunnut.. Sillon kesällä käväsin juhannuksena Jämsässä Himosfestivaaleilla ja senkin käynnin muistaa hyvin. Varasin sinne siis nyt liput... Oisin pariks päiväks sinne mennyt mutta kun nyt aattelin asuntovaunun sinne rehata niin sinne ei saannut caravanpaikkaa muuta kun kolmeks päiväks.. Meen siis koko jussiks.. Jotain kuukausi takaperin jo asiaa pikkasen aattelin mutta silloin totesin ettenpä sinne oikeen kuulu, vaikka on siellä paljon hyviä esiityjiä. Sillon skippasin homman ajattelun myös koska en tiennyt että mitenkähän asiat mulla on lähellä jussia.. Nyt kumminkin menin sinne paikan pikku kuumehoureissa varaamaan, sinne kai meen....

Provinssiin 9 pvä..
...................
Niin, puhelimenkin vissiin pitäis vaihtaa.. Parina päivänä paris puhelus on kuullunnu hirviä kohina ja puheesta ei oo saannut mitään selvää. Välillä kuuluu kyllä ihan ok.. Kirsi oli eilen laittannut vissiin pari viestiäkin ja ainakaan ne ei oo ikinä tullu mun puhelimeen. Tänään kun kerran vastasin outoon numeroon ei kuulunnu yhään mitään. Joku lehtikauppiashan se luultavasti oli että vois kuvitella että semmoset ainakin puhuis. Mutta on tosta jotain hyvääkin, turhia lehtiä ei tuu tilattua jos ei kerta mitään kuule.:)




Ei kommentteja: