tiistai 6. maaliskuuta 2012

-----------

Kävin tänään pilkillä Lappajärvellä. Kävin sillä ns. hyvällä  paikalla, eli sillä rekouskarilla mistä en viimekäynnilläni saannu mitään. Eipä siellä ollu mitään hirmuottia nytkään.  Kaikkiaan sain ylösasti 4 ahventa, joista kaks oli pienennäppejä.. Nyt oikeen vähän yritinkin etsiä ottavaa ahvenparvea, mutta eipä sattunnu kohille. 16 reikää kairailin ja vähintään kahella pilkillä /avanto koitin. Syvyydet menin läpi alle kolmesta metristä kahdeksaan metriin asti, että ois voinnu kuvitella jotain löytyvän, mutta ei. Jokainen kalakin tuli eri kohalta ja pikkasen eri syvyyksiltä ettei siitäkään voinnu tarkemmin päätellä että mistä pitäis yrittää. Sitten loppuikin kiinnostukseni ja lähin käveleskelemään poispäin. Pois kävely pakalta (pakka se Rekouskari paremmin on kun siinä on vaan yks pintaanyltävä kivi) oli paljon keveämpi mitä sinne meno. Pois kävelin pääosis sopivan ikästä moottorikelkan jälkeä jossa hanki kantoi koko matkan. Mennessä kävelin melko suoraan, mutta kävely oli paljon raskaampaa kun hanki petti jalan alla vähän väliä. Muutaman satametriä pidempi kelkanjäljen kautta oli, mutta olipa se nopeampi ja paljon keveämpi.
Päätelmä reissusta.. Seuraavan pilkkireissun Rekoukselle täytyy olla jo hyvä jos kalansaalis paranee samaa tahtia. Viimekäynnilläni paikalla en saannu sieltä mitään, ja nyt jo sentään kakas ihan hyvänkokoista ahventa.:)
Lisäpäätelmää.. Kameraa mun ei kannata ottaa pilkkireissuilleni mukaan jos haluan paljon kalaa saada.. Värkkäsin kameran kans taas järvelläki yli puolentuntia, ja sinä aikanahan ei tietenkään tuu kalastettua..

    Kotikuusi ja aitta järveltäpäin. Näinpäin täällä ei kohasta muistaakseni kuvaa oo.




Ei kommentteja: