perjantai 9. maaliskuuta 2012

:::::

Kävin taas tänään pyörähtämässä Rekouskarilla "pilkillä", kun kävin Lappajärvellä. Pilkkiminen jäi hyvin vähille, enimmäkseen lenkin kannalta siellä käyntini aattelinkin. Tosiaan pihalta kahtelinkin ettempä paljoa tarkenis pilkkiä, kun taivas oli pilvessä ja tuuli aika paljon. Tuulikin oli semmoselta suunnalta että sinne karille oli yli kymmenen kilometria aavaa suuntaa tuulen puhaltaa. En ottannu ees istuinpönttöä mukaan kun aattelinkin etten siellä kauan oo. Rannalle päästessäni järvellä näkyi yksi ainut pilkkijä parin kilometrin päässä. Se oli juuri samalla kohtaa missä oon tavannut käydä. Tallustelin sitten puhuttamaan pilkkijää, ja sen puheet oli oikei kannustavia. "Aamusta tuli tuolta muutaman sadan metrin päästä joistakin avannoista usiampikin ahven, useimmista ei kyllä mitään. Lähitunnit on ollu hiljaisempia." Eipä silläkään ollut ainakaan kyseisellä kohtaa mitään merkittäviä tapahtumia, niimpä pilkki-innostukseni ei sitten oikein kohonnut. Muutaman reiän kairailin ja äkkiä koitin. En saannut mitään... Sitten lähin aika pikaisesti käppäilemään poispäin kun kätenikin rupes siinä tuulessa kankottumaan.
Johtopäätös. Ensi kalareissuni on saalinkannalta ainakin yhtähyvä.:)
Jos tässä tulevan kuukaden aikana jonkinverran pilkillä käyn ja saalis ei ole tämän kummenpaa, lopetan ehkä kalastamiseni hetkeks täysin. Sitten meen vapunhuitamilla oleviin pilkkikilpailuihin Kilpisjärvelle. Keskimäärin mun pilkkitalvet on sisältännyt joskus hyvän kalansaaliin päiviäkin, joskus oon silloin saannu kaloja jopa paremmin mitä muut paikallaoliat. Sinne Kilpisjärvelle se ottipäivä sais sijoittua kun siellä on palkinnotkin luokkaa moottorikelkka, mönkiä, vene, jne..
Loppuilta tänään meni kaverini talon muutostöiden suunnittelussa. Pikkasen piirustuksiin jonkinlaista ehdotelmaa piirsin. Ehkäpä niistä piirustuksistani/ mietteistäni on jotain apua. Kyllä ainakin jotkut mitat muuttuivat paremmiksi. Toivottavasti lopullinen piirustusten tekiä saa jotain tolkkua mun ehdotelmista..

Ei kommentteja: