perjantai 30. syyskuuta 2011

Onnistunut päivä. Vielä..

Tämä päivä on onnistunut ainaki tähän asti, kun en oo tehennyt mitään suurenmoista, niinkö eilen aattelinkin. Sää ois kyllä ollu hyvä mennä sitä läpivientiä laittaan, mutta en menny, kun niin eilen päätin. Eli en oo poistunnu S.joki alueelta. Kaupassa ja kaverilla kävin Nurmon puolella, mutta sekin on nykyään S.jokia.. Törnävänsaaressa kävin äskön kävelemässä, kun ei oo siellä tullu käytyä muuta kuin provinssin aikana, vaikka nykyään tässä kävelymatkan päässä oleilenkin. Aikasemmin oon asuillu S.joella 5 vuotta, mutta eipä sillonkaan tullu käytyä saaressa. Siellä alueella oli nyt muutamia tuhansia vähemmän väkeä, kun mitä siellä viimeks kävin, ja nyt mahtu paaljon helpommin liikkumaan...
Tavoitteet loppupäivälle: En mee mihkään, muuta kuin ehkä illalla kylälle kahtoon Petrii..

Petri N./ Mokoma: Sarvet esiin.









Kuvia sieltä saaresta/ kupeesta. Niissä lavojen kohdissahan ei ollu nyt tietenkään mitään kuvattavaa...

torstai 29. syyskuuta 2011

Ei ihan onnistunnut päivä.

Eilen päätinkin etten tänää tee mitään/ mee mihkään, kun nyt ei oikeen mikään tunnu onnistuvan. Noh, aamulla kumminkin lähin L.järvelle, kun täällä ei satannut, ja kun päivälle ei ois täällä ollu mitään varsinaista tekemistäkään. Pikkasen ennen L.järveä kumminkin rupes satamaan, joten se mun katolla läpiviennin työstäminen jäi väliin tältä päivältä. Eilen aattelinkin sitä kyllä vasta huomiselle, kun säätiedotuskin näytti että tänään satais.. Sitten perillä pesinkin auton, kun siinä hommassa ei sade haittaa. Tai eihän sateessa oo oikein mukavaa pitkää seisoskella, mutta kävipähän se pesu aika nopeesti. Sitten menin käymään autokorjaamolla kysymään että kerkiäskö ne kattoon, onko auton käynnistysongelmat hehkuissa vai niiden releessä. Eivät jus sillon kerinny.. Tässä vaiheessa sade oli hiipunnu semmoseks pikku tihkuks, ja sain sillon päähäni että käympäs nyt poimiin pikkasen niitä puolukoita.. Ajelin semoseen paikkaan missä viime vuonna oli niin paljon marjoja, ettei enempää juuri voi ollakkaan. Eipä ollu nyt.-> Toiseen paikaan, tyhjää.-> Seuraava, tyhjää.-> Seuraava, sain just koneellisen. Tässä vaiheessa vaatteet rupes olemaa läpimärkiä, ja lähdin ajelemaan S.joelle.. Kauhvala, n. puolessa välissä matkaa atutostani häipyi yhtä-äkkiä aika paljolti voimaa. Pysäytin ja soitin sinne korjaamolle missä tänään jo kävinkin. Aikamme pähkäiltyämme, päädyttiin semmoiseen, että ajelen takasin korjaamolle. Siellä kone sitten näyttikin että ahtopainemittari on vähän rikki. Eipä se onneks kyllä muuta riko, mutta pittääpä senkin lähiaikoina vaihtaa, semmoseen joka toimis kokoajan. Kyllähän toikin siis välillä toimii ihan hyvin... --> S.joelle..

Loppupähkäilyt päivästä: Mun pitäis paremmin noudattaa niitä mun aiemmin tekemiäni päätöksiä. Eilen tosiaan aattelin etten tänää kävis missään. Ei vaan oo eka kerta kun kaikki ei oikeen onnistunnu tämmösestä päähänpistosta... Mutta onpa tämänpäiväisestä jotain hyötyäkin.. Nyt tietää mistä ei kannata käydä niitä puolukoita kahtoon, ja oispa se auton ahtopainemittari tiltannu kumminki lähiaikoina. Ja toisaalta hyvääki jos pikkasen vilustuu, niitten märkien vaatteiden takia. Säästyypä tällöin ainakin rahaa, kun ei mihkään tuu lähettyä..

Mutta huomenna päivällä en lähe taaskaan mihkään.. Ehkä...

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Pitkä kauppareissu..

Päivällä aattelin että lähempäs käymään ruokakaupassa, kun jääkaappi oli tyhjähkö ja nälkäkin vähän rupes olemaan. Aluks menin käymään käyttöautolla ja ajattelin ostaa sieltä hehkutulpat autoon, kun nyt viileämmillä keleillä sen käynnistyminen on ollut vähän tihkosempaa. Ajattelin että ne maksavat max. 15e/kpl, mutta ne oiskin maksannu 32e/kpl, ja vika voi olla esim. hehkujen releessä tms.. En sitten ostannu niitä nyt, pitää enstä selvittää onko se vika niissä hehkuissa vai jossain muualla..
Noh, sen jälkeen aattelin että käympäs samalla reissulla äkkiä  poimimassa koneellisen puolukoita syömämarjoiks. Paikkoja kun en täällä maastossa tunne, ajoin Kuortaneelle päin muutamia kilometrejä ja toppasin auton tien varteen, missä maasto näytti että sieltä puolukoita löytyiskin. Eipä löytynny.. Yli tunnin haahuilin siellä metsässä, enkä löytänny marjoja kuin sen verran, että ne tuli syötyä sillä reissulla. Ennen oon ajatellu että poimurillisen puolukoita kyllä saa helposti, melkein mistä vaan jos maasto on vähänkään oikianlaista. Eipäs se näemmä kyllä niin helppoa jokapaikassa ookkaan. Luultavasti kyseinen paikka kylläkin oli poimittu jo muutama viikko sitten tyhjäks, koska kohta oli niin selvän näköistä marjamaata.
Turhan marjareissuni jälkeen menin sitte viimein käymään kaupassa, ja menin uudehkoon cittariin, jossa en oo käynny kuin pari kertaa aiemmin. No eipä ois kannattannu sinne nytkään mennä, sillä siellä oli vaan kaikki hukassa, kun en vielä kyseitä kauppaa oikein tunne.. Tämän jälkeen piti vielä käydä K-raudassa, mikä on muuten sen cittarin vieressä, missä ei ois ollu mulla asiat hukassa.. --> Syömään.
Kokonais aika tolle reissulle neljä tuntia, ja nälkä rupes olemaan ihan tosissaan..

Tällä viikolla on mielialat ollu yleisesti vähän matalammat kuin viimeviikon alkupuolesta ja toissa viikonloppuna. Mutta mietitäänpä niitä hyviä puolia tältä päivältä...
Elikkäs.
-Selkä paremmassa kunnossa kuin eilen. Eilen aamupäivästä se vaan pikkasen naksahti, ja hengittäminenkin oli aluks hankalaa. Eilen mulla oli onneks iltapäivästä akupunktio OMT-fysioterapeutilla, ja se fysioterapeutti pikkasen väännätti sitä oikein päin ennen niitten neulojen tökkimistä. Tänäänkin aamusta mun selkää manipuloitiin samassa paikassa. Auttavan tuntu.
-Pikkasen tänään kävelyä mehtässä, missä nilkan puoli tuntu kestävän jo kohtuu hyvin. Polvihan toki välillä teki vähän oman mielensä mukaan, mutta sieltä onkin vissiin ristisiteet vähän rikki.
-Ukkometso lähti kohuu hyvältä hollilta. Eipä mulla kyllä tänne metstyslupia ookkaan, eikä kamerakaan ollut matkassa. Mutta näinpä kumminkin..
-Hirvikärpäsiä kohtuu vähän metässä. Näpin niitä pois itestäni relusti alle kymmenen, kun joskus vastaavan ajan käveltyään saa niitä näppiä moninkertaisen määrän.
-Hieno ilma nyt. Kävelyni aikanakaan ei vettä tullut kuin muutama pisara ja nyt aurinko paistaa.

Lähiaikojen suunnitelmat: En enää tänään, enkä varmaan huomennakaan avaa ulko-ovea. Perjantaina käyn ehkä tekemässä L.järvellä jotain puolijärkevää, jos sää sallii...

perjantai 23. syyskuuta 2011

..

Vaihteeks kohtuu möllösen olonen ilma ulkona. Vettä sataa melkeen jatkuvasti, joten uloskaan ei tee mieli mennä. Tämän päivän tekemiset mulla siis vähän hakusalla.. Onneks oli fysioterapia, niin ainaki vähäks aikaa oli tekemistä. Yhen kirjankin sain luettua loppuun, eli nyt ei oikeen keksi mitä tekis.... Rupiais varmaan lukemaan uutta kirjaa. Illalla lähen ehkä kahtoon Eriniä, tai siis yleensä ihmisiä kylälle Ilonaan.

Erin: Popeda

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

"#¤%&/?

Tänään ollu melko mitäänsanomaton päivä. Ei ollu mitään pakollista tekemistä, eikä kyllä mitään ees kiinnostavaa mielessä. Tai tarkemmin aatellen niitä melko pakollisia hommia ois siellä Lapajärvellä liikaakin, mutta ne nyt saa olla siellä. Ja oishan niitä kiinnostaviakin, mutta ne ei vaan ole mahdollisia... Aamusta mietinkin että mitä tekisin, ja sain aikaseks ruvettua siivoomaan, ja siivosinkin yli 3h. putkeen. Siinä meni aamupäivä kohtuu nopiasti. Iltapäivästä aattelin että jospa sitä kävis poimimassa vähän puolukoita. Laiskuuttani sitten lähin kameran kans Kyrkösjärven taakse, mikä on täällä suosittu ulkoilupaikka. Eipä sieltä sitten tarvinnutkaan poimia marjoja, kun ne oli jo poimittu. Näin aattelinkin siitä paikasta lähteissäni, ja siks sinne meninkin, ettei tarvis paljoa kyykkiä... Vähän kumminkin näpin niitä marjoja, että saapi parina iltana kauraryynejen kanssa syödä. Mää vaan oikiasti tykkäänki siitä..
  Nyt iltapuolesta rupiaa vaan jostain syystä olemaan taas kohtuu möllö olo, ja muka odottava tunne. En tiiä mitä muka ootan, mutta sen tiiän että täällä sisällä saan kyllä ootella aika kauan... Tai ehkä se onkin viikonloppu mitä mää nyt ootan. Empä tiedä..




tiistai 20. syyskuuta 2011

Metsällä

Tänään kävin Halsualla mehtällä, oikeen pyssyn kans. En oo aikasemmin tänäsyksynä käynnyt, ja voipi olla etten tänävonna enää käykkään. Aikasempina vuosina oon ollu paljonkin metsällä, vaikkakin se on lähivuosina painottunut hirvijahtiin. Ajatuksena nyt oli, että ukko-metsoa ampuisin, ja uros teertäkin ehkä, jos sattuisi lähtemään todella hyvältä paikkaa.
Noh, eipä sitten näkynny mitään.. Hyvä näin, eipä tarvi riiputtaa/perkata saalista. Ja, eipä se ruoaksi laittokaan niistä mikään nopia prosessi oiskaan.
Menipähän ainakin päivä nopeasti, vaikka en siellä metsässä kävellytkään kuin rapian tunnin. Matkoihinhan kyllä meni aikaa..

Näkyhän niitä teeriä, mutta vasta Kauhavan pelloilla. Kuva on auton lasista, ja kahtelin niitä kohtuu kauan. Yhtään kuvaa en saannu missä joku oli välillä oikein kunnolla soidinasennossa/ hyppyä. Ajoitus on mulla vähän pielessä aina.

Kokeilin ekaa kertaa kameran itselaukaisua, ja totesin että se kamera toimii ainakin yhtä hyvin kuin malli..

maanantai 19. syyskuuta 2011

: ) ...?...

Sain viime yönä nukuttua niin hyvin, etten oo nukkunnu noin hyvin, kuin viimeks keväällä. Nyt tuntuu olokin mielen puolesta semmoselta perushyvältä. Kauhulla oottelenkin että mitähän p..kaa seuraavaks tulee, kun vaan lähiaikoina mielen yleistila on ollu aika matala...  Maanantait vaan on yleensä ollu mulle niitä masentavimpia päiviä, ja ulkonakaan ei oo varsinaisesti mitenkään mieltäylentävän näköstä. Noh, nyt mulla kumminki on hyvä päivä, ja toivottavasti ei mitään masentavaa tuliskaan.
Fysioterapiasta tulin äskön, eikä sielläkään ilmenny mitään uutta epämäärästä...
Pohojosen reissuki joteki onnistu. Tai sai siitä ainakin mielenrauhan, ettei nyt lähiaikoina tarvi suunnitella mitään epämäärästä.
Kokonaisuudessaan, mulla on nyt melko rauhallinen olo... Harvinaista..


sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Takasin S.joella

Tulin nyt illalla takasin S.joelle. Ajoin Kokkolan ja Pietarsaaren kautta, kun en viihtinny ajaa samaa kautta kuin mennessä. Oishan se menoreitti toki lyhyempi ollu, mutta ko oon kohtuu harvoin ajannu tuloreittini kautta, niin tulin sieltä. Kävin pööpöilemässä Oulun keskustassa ja Kalajoen hiekkasärkillä. Nuissa tuli pyörittyä, että ois ollu päivässä muutakin kuin pelkkää ajamista. Lappajärvenkin kautta tulin, että sielläkin tuli topattua hetkeks. Nyt tullessa oli hyvä ilma läpi matkan. Tänään ajoa 508 km. Koko pohojosen reissulla 1585 km. Kokonaisuudessaan ei mikään taloudellisin reissu, mutta menipä neljä päivää ainakin kohtuu nopiasti. Jalkanikin nyt paremmassa kunnossa, mitä lähteissä. Ehkä se tykkäs siitä rinteessä kävelystä. Nyt pikkasen väsynyt, kun kumminki melekeen seittämän tuntia istunnu autossa. Jospa sais ens yönä nukuttua hyvin..

Kemistä:




Oulusta:




Kalajoelta:




Tapani Kansa: Kalajoen hiekat

Tupani pihalta:

lauantai 17. syyskuuta 2011

Kemissä..

Aamupuolesta arvoin Kittilässä, että kumpaanhan suuntaan sitä menis.. Vaihtoehtoina oli Kuusamo tai länsiraja. Aikani pähkäiltyäni, ja saatuani viimein huonevarauken Kemiin, pärystelin länsipuolta. Toi tie on kyllä pohjoisemman suomen tutuin, että eipä tuollakaan matkalla ollu mitään uutta ja mullistavaa. Keli oli kyllä hyvä, ja ois muutenki jaksannu ajella pitemmälle, mutta kun oli tämä huone varattuna täältä Kemistä. Siispä oon nyt täällä. Matkalla kävin kuvaamassa Aavasaksalla ja Kukkolankoskella. Muut pysähykset olikin sitten vaan semmosia  pikasia toppauksia. Niin tai kävinhän mää tänään oikeen ulkomaillakin. Eli siis ruotsin puolella IKEA:ssa syömässä, semmosen perinteisen lihapulla annoksen..

Aavasaksalta:



Kukkolankoskelta:




perjantai 16. syyskuuta 2011

Levi

Aamupuolesta pähkäilin että jos lähtis tänää jo takaisin päin. Soitin Tornioon yhteen hotelliin missä oon aiksemminki ollu. Oisin varannu sieltä huoneen, mutta siellä ei ollut ens yöks vapaata.. Sen että mitä tekis , piti päättää soittoni jälkeen aika pian, kun huoneen täällä ois pitänny luovuttaa vartin päästä. Sitten päätin että jään tänne. Nyt ainakin tuntuu että tein ihan oikein.. Summassakaan ei viihti ilman määränpäätä lähtiä ajelemaan, silloin mää vaan ajaisin suoraan kotia. Huomiselle pitäis vissiin tänään miettiä joku paikka n.puolestavälistä, kun ei kiinnostais noin pitkään ajaa kerralla.
Kun mietin, että mitähän sitä täällä oikeen tekis, niin päähäni poksahti ajatus, että lähempä käymään Levin huipulla kävellen. Noh, kun oli oppinnut alkurinteessä, että missä asennossa jalkaterää kannattaa pitää, alkoi nousu sujua ihan kohtuullisesti. Eturinteen noustuani rupesikin vasta varsinainen huippu näkymään, ja totesinkin että sinne on liian pitkä matka, minun kunnolleni... Aloin sitten laskeutumaan, ja sehän vasta olikin varsinaista töppökävelyä. Alastulossa kestikin kauemman, mitä ylöspäin menossa.

Korkeimmalta, missä kävin:


 Vähän alempaa:

 Alhalta:



Tuolta saa todella hyvää possunkylkeä BBQ kastikkeella. Suosittelen kyseistä paikkaa.

Huoneesta.


Noitten jälkeen kävin huipulla, mutta menin autolla samalle korkeudelle missä kävin kävellen. Ja paljon lähemmäs missä kävin... Ekana se korkein kohta.