lauantai 10. joulukuuta 2011

L.järveltä..

Kirsi meni tänään Seinäjoelle ja mää tulin tänne Lappajärvelle. Tulin tänne olemaan yötä Kirsin koirien kans. Yöllä nukkumisestani en mee takuuseen, kun nyt taitaa olla täysikuu. Pilvien peitossa se kuu kyllä on, mutta näkispä sitä liikkua ulkona tällähetkellä ilman valojakin.. Ainakaan vielä ei väsytä.. Äänien puoleta se nukkuminen ei ainakaan pitäis jäädä kiinni, sillä ainut ääni mitä äskön pihalle kuului oli järven kohinaa. Olevinaan nyt on aika tyyntä, mutta kyllä siellä ilmeisesti vieläkin pikkunen tuulenhenki on, kerta laineita ainakin kuuluu vähän olevan. Eihän se tietenkään mikään kauhia kohina oo, kun rantakin on rapian kolmensadan metrin päässä. Mutta kun ei mitään muitakaan ääniä nyt kuule..
Tötöilin vaihteeks iltapäivällä. Tiesin että tänään tosta vierestä tulis jäätelöauto viimisen kerran ennen joulua. Noh, olin tyypillisesti unohtannu asian. Pesin saunan lattiaa, minne laatoituksen taannoin saumasin. Siinä rätin kanssa heiluessani kuulin sen auton tilutuksen, ja vielä silloinkin meni hetki ennen kuin tajusin asian. Tajuttuani muhun iski tyypillinen paniikki, ja mm. lompakkoni oli sillon hetkenaikaa hukassa. Ulos päästyän koin pienen helpotuksen kun auto oli vielä tienvarressa parkissa. Matkaa autolle ovelta ei ollu kuin reilut sata metriä, mutta.. Ennen kun ehdin pihasta tielle, lähti auto ajamaan.. Juoksin perässä vähä matkaa ja yritin huiskuttaakkin, muttei kuski huomannu kun mulla ei ollu ees mitään lamppua. Ripasin sitte äkkiä pihaan autolleni ja lähin ajamaan sen perään. Heti en kyllä päässy lähtemään kun auton päälle oli satannu pari senttiä lunta, jota vähän sohin pois. En ollu varma mihkäpäin se auto menee, mutta ajelin oletettuun menosuuntaan pari kilometriä. En sitte löytänny sitä autoa enään... En mitenkään yleisesti oo mikään perso jäätelölle, mutta kun auto lähti liikkeelle, rupes mun tekemään jäätelöä aivan h....tisti mieli... Pitääki väijyä jäätelöautoa jossain muualla nyt ennen joulua kun, aahh,, on se kotijäätelö parempaa mitä kaupan jäätelöt.. :)  Mutta olipa tossa jutussa jotain positiivistakin. Nimittäin mää juoksin pätkän sen auton perässä..:) Mulla ei tosiaan juokseminen enää oikeen meinaa onnistua, mutta nyt tiellä oli muutamia senttejä nuoskaista lunta joka pehmensi askelta hyvin, ja juoksu pätkän onnistuikin..
Huomaa tosiaan että kuu mölmöttää kun kello on yli yksi yöllä eikä nukuta, siis kirjoittelen tänne taas jotait tyhjänpäiväistä aikanikuluks.. Koirat nukkuu aika sikeän näköisesti sohvalla... Sais niitten unenlahjat. Ite en saa aina nukuttua, vaikka olisinkin todella väsynytkin...

Ei kommentteja: