maanantai 14. marraskuuta 2011

_____

Torstaina kun tänne viimeks oon kirjottannu, niin kirjotuksen lopussa sain päähäni että lähen käymään Lappajärvellä. Noh, eipä ois sillon kannattannu lähtiä, sillä aika täysin siitä ajelureissu tuli. Tunnin jaksoin siellä rapata seinää, ja sitten alko tuntumaan että kaikki paukut on taas hukassa ja lähin ajelemaan takasin.
Perjantaina en päivällä tehny mitään erikoisempia, mutta illalla menin käymään ravintolamaailma Ilonan yksi vuotis synttäreillä. Se oli yllättävän positiivinen kokemus. Kutsussa ei lukennu muuta kuin että, tervetuloa syömään, juomaan ja että siellä on jonkinlainen ilotulitus sisäpihalla. Aattelin että siellä varmaan on vaan  jotain pähkinöitä ruoaks, ja että ehkä yhen drinkkilipun ovelta saa ja ilotulitus ois semmonen että siellä pihalla varmaan muutama papatti poksautetaan. Menin kumminkin käymään kun aattelin ettei siellä ainakaan lippua tarvi maksaa. Ovelta antoivat sitte neljä drinkkilippua ja se ruoka oli ihan hyvää, ja sitä oli ainakin mulle riittävästi. Samanmoiset pöperöt siellä oli kuin monesti hotellien aamiaisella, eli mm. pikkunakkeja, lihapullia, kanaa ja dipattavaks kurkkua jms. Mutta se ilotulitus oli mulle se positiivisin yllätys. Se oli komeinpia näkemistäni, vaikka täällä Seinäjoella on vissiin uudenvuoden ilotulituskin suomen mittakaavassa kohtuu kookas. En kyllä oo toisaaltaan täällä monesti uutenavuotena ollutkaan, ja kun ton tulituksen näki ihan kohalta.. Mutta komian näköstä se mun mielestä kumminki oli.   Ilona 1v.
Sunnuntaina tuli käytyä Halsualla kattoon isäntää, isäinpäivä kun oli. Oisin kyllä saattannu käydä muutenkin, kun kohtuu usein siellä käyn. Päivällä siellä lähin käymässä ampumassa hirvikiväärillä, ettei ampumakammoa pääsis tulemaan. En muistaakseni oo koko vuonna ampunnu millään isommalla aseella, ja ehkä ens vuonna menen takasin sinne hirvimehtälle, joten sitä ampumista ei tarvis ruveta jännittämään. Kanalintuja muutaman kerran kävin syksyllä kahtelemassa, muttei sillonkaan tarvinnu kertaakaan ampua. Välillä on vähän mietityttänny kun en tänäsyksynä lähtennyt hirvimetsälle, sillä kaverini jonka kanssa usein samalla kyydillä kuljettiin, eli oltiin viereiset passimiehet, on ampunnu tänä syksynä 7 hirvee.. Vasoja ja natuhirviä en kyllä oo kohalle halunnutkaan, vaan toivonnu semmosta isosarvista sonnia... Niimpä kyllä varmaan useimmatkin hirvimiehet.. Tänä vuonna oon keskittynny enempi tähän kameraan, ja on siinä semmonenkin hyvä puoli ettei tartte sotkee käsiään jos jotain saalista saakin. Noh, enpä kylläkään oo saannu kamerallakaan mitään suurempaa...






Ei kommentteja: